Dodaj do ulubionych

Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Nowak ?

13.03.08, 08:01
www.wirtualnemedia.pl/article/238231_Ideolog_koncernu_o.Rydzyk
a_prof._Nowak_kontaktem_SB.htm SB to małe piwo. Teraz ten
profesorski(?)gagatek przemawia w kosciolach (ostatnio w Wawie,
kosciol Trzech Krzyzy). Na czyje zlecenie dziala? Kto go zaprasza?
Dlaczego Episkopat chowa głowe w piasek?
Obserwuj wątek
    • joannabarska Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 09:10
      No,na czyje? Moskwy? Pekinu?
      • robertw18 Na czyje zlecenie działa w sieci "ta Barska"? 14.03.08, 00:25
        Pogrobowców Breżniewa? KGB czy GRU? No, na czyje?

Pozdr.
    • Gość: jacek Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.lublin.mm.pl 13.03.08, 09:11
      skoro Nowak zrobił z Grossa pośmiewisko i szmatę bez pojęcia o prowadzeniu
      jakichkolwiek badań historycznych to musi się go zwalczać jakoś. Oczywiście gdy
      Michniki i KOR działał w kościołach to Kościół był dobry. Gdy Nowak działa w
      Kościołach na rzecz suwerenności Polski to Kościół jest zły. Będzie śmiesznie
      jak okaże się że rzeczywiście był TW. Okaże się że TW zwalcza tych co uważają TW
      i ich prowadzących za ludzi honoru.
      • folkatka Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 09:43
        Jakiekolwiek by nie były, spotkania nie powinny byc urządzane w kościołach.
        • Gość: jacek Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.lublin.mm.pl 13.03.08, 09:50
          to typowe odwracanie kota ogonem.A gdzie mają być spotkania skoro nikt mu sali
          nie wynajmie? Po raz pierwszy w życiu obejrzałem program na telewizji Trwam by
          zobaczyć tego Nowaka i zrozumieć o co ten raban. I myślę że kościół jest dobrym
          miejscem by on tam występował i trzeba władzom kościelnym podziękować.
          Obrzydliwe, kłamliwe i haniebne ataki Grossa na kościół muszą być gdzieś
          wytłumaczone i zwalczone, co Nowak robi bardzo celnie. Dlatego jest
          znienawidzony przez lewicę i michnikowszczyznę. Większość oskarżeń leci na niego
          od ludzi co go nie słuchało. A ponieważ Nowak nie kłamie i punktuje celnie
          oszustwa, to nie walczy się z nim na argumenty(bo ich nie ma) tylko opluwa się
          go. Typowe poubeckie metody.
          • folkatka Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 10:02
            Kościół to przede wszystkim miejsce modlitwy. Urzadzanie w nich spotkań
            politycznych jest naigrywaniem sie ze swiętości tego miejsca.
            Po za tym - nie przasadzaj ze nikt mu sali nie udostępni. Z tego co wiem to dziś
            ma spotaknie w KIKu.
            • Gość: jacek Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.lublin.mm.pl 13.03.08, 11:11
              nie wiem czy to jest spotkanie polityczne, bo na nich nie byłem(to co widziałem
              w telewizji było raczej obroną kościoła). Kościół organizuje koncerty, wieczory
              poezji i Nowaka. Nie jestem częstym bywalcem kościoła ale twoje zdanie podzielam
              jedynie odnośnie mszy świętej. Nieznoszę politycznych listów pasterskich. Kler
              wszystkich wyznań zawsze przyjmował stanowisko polityczne. Czasem było to
              potrzebne i chwalebne, np. jak udzielał schronienia działaczom KOR.
    • Gość: Ursus Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: 62.233.194.* 13.03.08, 09:38
      Będę strzelał: Na zlecenie wrażych sił oraz imperialistycznych podżegaczy
      wojennych :)
      Pozdrawiam
    • Gość: lsm Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.lublin.mm.pl 13.03.08, 10:41
      Droga joasiu! Podważanie czyjegoś tytułu naukowego jest trochę nie na miejscu.
      Możemy tak się bawić i okaże się ile to miernot narobiło karier naukowych za
      PRL-u, ponieważ wykazało się najważniejszą wówczas zasadą "mierny, bierny ale
      wierny (partii)". Co do Nowaka. Wykłady w Kościołach to jest zły pomysł. Nie do
      tego służy Kościół. Rzeczywiście Episkopat powinien zareagować. Problem w tym,
      że w Episkopacie są dwa nurty, nazwijmy je jako: anty rydzykowy i pro rydzykowy.
      Zatem jednolita decyzja jest problematyczna. Co do jego współpracy. Może w końcu
      należałoby otworzyć akta IPN-u? Jeśli był TW to się błaźni zarzucając innym to
      co sam kiedyś robił.
      • rilian Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 10:58
        nic nie robił. i w tym problem. "ultrapatriotyczna" wierchuszka "prawdziwych"
        "opozycjonistów" stara się nam udowodnić, po dekadach gdy nie nadstawiali karku,
        że służalstwem i biernością cechowali się prawdziwi bohaterowie.
        • Gość: ef Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 12:33
          nikt inny jak rydzyk czy nowak nie zrobili tyle dobrego dla osłabienia religii
          katolickiej w naszym kraju , mam nadziej , ze beda jeszcze dzialac długo i nadal
          tak skutecznie jak dotychczas :)
          • jaceklupl Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 12:36
            następny który nie czytał Nowaka ale jak zamordyści mu każą to krzyczy.
            • Gość: ef Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.08, 15:56
              zeby czytac to nie , az takim masochista to nie jestem
              ale ogladałem kiedys od czasu do czasu "przeglad prasy" prowadzony przez prof.
              Nowaka w tv "trwam" traktujac to jako swoistego rodzaju rozrywke i musze
              przyznac , ze bawilem sie calkiem calkiem

no i na koniec - opatrznie zrozumiales moj post, ja nie jestem przeciwnikiem
              rydzyka i nowaka - ja jestem ich zwolennikiem - uwazam , ze im wiecej ich w
              mediach tym lepiej dla uciemiezonego watykanskim jarzmem narodu polskiego
              • rilian Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 18:55
                i to jest właśnie prawda o nowaku i rydzyku i im podobnym.
              • folkatka Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 20:56
                Spoko luzik, efad :))) W Kosciele nie takie szuje działały, i jakoś przetrwał to
                wszystko:)) Teraz tez jestem spokojna...wszak bramy piekielne go nie przemogą
                ;DDDDDDDDD
                • robertw18 Niezbyt uprzejma p. Folkatka... 14.03.08, 15:12
                  Ciekawe jakby się czuła, gdyby o niej ktoś powiedział, że "nie takie szuje w jej środkowisku działały"?
                  Chociaż główna myśl jest o tyle słuszna, że pp. Rydzyk i Nowak nie stanowią wielkiego zagrożenia dla istnienia KK. Z tym, że w Polsce pierwszy z nich może skutecznie zrazić do KK niektórych młodych ludzi, co w przyszłości przyniesie skutki.

Pozdr.
    • Gość: Paul To nie powinno Was obchodzic Tow. Barska... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.03.08, 19:01
      ... Wszakze jestescie ateistka i dobrym komunistom. Pozostancie
      czujna, ale nie pozwalajcie by jakies glupotki kolidowaly z Wasza
      rewolucyjna robota! Z Leninowskim Pozdrowieniem,
      Paul
      • joannabarska Lublin też ten facet nawiedził... 13.03.08, 20:33
        Dzis Nowak nawiedził Lublin. Na zaproszenie KIK ,czyli Klubu
        Inteligencji Katolickiej. Wiem z Polsatu (godz.19.15).
        • Gość: Paul Re: Lublin też ten facet nawiedził... IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.03.08, 20:56
          No to moze zwyczajnie taki.... nawiedzony facet jest i tyle, ale
          zeby zaraz wymachiwac nim nad glowa jak transparentem... Troche luzu.
          Uszanowanie,
          Paul
    • micra Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 21:11
      Niektórzy ludzie tak mają, że w coś wierzą i chcą się podzielić tym z innymi.
      Kościół go zaprasza, bo z mediów audiowizualnych tylko RM pozwala mu powiedzieć
      co myśli no to on skwapliwie z tego korzysta.

Gdy Gros organizuje debaty jednostronne, czyli dyskutujemy tylko o tym z czym
      się zgadzamy, głosy przeciwne są wyśmiewane, wyszydzane, wypraszane to są takie
      efekty jakie są. Jeżeli kwituje się dyskutantów inaczej myślących łatką
      "oszołomów" to teraz są efekty. I to się nie zmieni, dopóki Wyborcza, Michnik,
      Gros mają rację, a wszyscy inaczej myślący nie.

Profesor Nowak (Bartoszewski nie jest profesorem, dr hab też nie, ani dr, ani
      mgr) odwołuje się do tego co się wydarzyło, a nie do tego, co się komuś wydaje.
      Jakkolwiek niektórzy nie byli by bardzo zasłużeni, to jednak krytyka, rzeczowa,
      nie powinna im szkodzić, prawda? Tymczasem wyrażenie odmiennej opinii o kimś ze
      świecznika Wyborczej jest równoznaczne z oskarżeniami o antysemityzm, nigdy nie
      padły słowa obrony w stosunku do Polaków, ciągle tylko Żydzi i Żydzi.
      • Gość: Paul Pan Bartoszewski i.... ja. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.03.08, 21:18
        Podobnie jak "Pan Bartoszewski" nie jestem "nawet magistrem". Mozna
        powiedziec, ze na swoj sposob jestesmy z Panem Bartoszewskim rowni
        (sic!)- ja i on. Przynajmniej w jednym - nie mamy poszanowania dla
        paieru z napisem "Dyplom" ze swoim nazwiskiem pod "dedykacja".
        Uszanowanie,
        Paul
        • micra Re: Pan Bartoszewski i.... ja. 13.03.08, 21:35
          Ha, mój dziadek nie ma nawet skończonej szkoły średniej i nie ma to żadnego
          wpływu na szacunek jakim go darzę, ale nie będę go tytułował profesorem, bo nim
          nie jest. Tymczasem powszechne tytułowanie "profesorem" Bartoszewskiego jest
          normą i próby nieużywania tego tytułu wobec tego człowieka są postrzegane jako
          zniewaga przez ludzi wyznaczających co jest poprawne, co nie.

Moja mama też nie jest magistrem i uparłem się, że nie będę nazywał jej
          profesorem, dziwne, nie?
          • Gość: Paul Re: Pan Bartoszewski i.... ja. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 13.03.08, 23:07
            micra napisał:

> Moja mama też nie jest magistrem i uparłem się, że nie będę
            nazywał jej
            > profesorem, dziwne, nie?
            To akurat mnie zupelnie nie dziwi. Z calym szacunkiem dla Twej
            szanownej mamy, oczywiscie;-). Ja sie za to "upre" i bede Cie
            tytulowal per "wy" - np. niech no micra oporzadzi konie, niech micra
            umyje podloge w kuchni, niech micra w koncu wskoczy do rzeki i sie
            obmyje, bo swieta za 2 tygodnie, etc.
            Uszanowanie,
            Paul

• micra Re: Pan Bartoszewski i.... ja. 14.03.08, 09:50
              No to ja nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... "wy" wymaga liczby mnogiej
              czasownika, przecież mówiono "podejdźcie Towarzyszu" i wtedy masz formę "wy",
              tak więc tu popełniłeś błąd. Ty zastosowałeś formę "ono" lub "to", czyli "niech
              no to dziecko wskoczy do rzeki".

Nie wiem też o czym myślisz pisząc "upre" - myślisz o "praniu", czy o "upieraniu
              się"? Jeżeli o "praniu" to stosowna będzie forma "upiorę (się?)", jeżeli o
              upieraniu to chyba stosowniejsze będzie "uprę".

Podobnie, chyba to Ty użyłeś "sic!", proponuję sprawdzić kiedy używamy tego
              słówka, co ono oznacza.
              • Gość: Paul Re: Pan Bartoszewski i.... ja. IP: *.nwrknj.east.verizon.net 14.03.08, 15:03
                micra napisał:

> No to ja nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... "wy" wymaga liczby
                mnogiej
                > czasownika, przecież mówiono "podejdźcie Towarzyszu" i wtedy masz
                formę "wy",
                > tak więc tu popełniłeś błąd. Ty zastosowałeś formę "ono" lub "to",
                czyli "niech
                > no to dziecko wskoczy do rzeki".
                "Wy" jest w tym przypadku zwyczajowe. Poza tym w kontekscie
                slowka "niech" wszystko sie wyjasnia i staje sie oczywiste, ze nie
                chodzi o "wy" komunistyczne. Co jeszcze, acha... twoje brudne
                pranie... i w rzeczy samej - sprawdz co to takiego "sic!", bo jak
                micra nabazgrze jeszcze jeden podobny post to jak nic dostanie batem
                przez plecy. No juz, a sio, niech no micra sie ruszy i do roboty.
                Uszanowanie,
                Paul
      • Gość: jacek Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.lublin.mm.pl 13.03.08, 21:37
        szkoda tego Bartoszewskiego. Może jemu na starość odbiło i tak bardzo chciał by
        eurofaszyści piali na jego widok. Dla mnie zszedł na psy gdy zgodził się przyjąć
        od Niemców nagrodę im Stresmanna. Jego wypowiedzi o Polakach są haniebne ale
        wchodzą w trend obustronnego obrzucania się błotem. Dopóki jednak politycy plują
        na siebie to ok, jednak gdy zaczynają pluć na swoich wyborców, to znaczy że u
        nich coś z głową nie tak. Hańba.
        • Gość: al. i do przodu Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 21:47
          Jak to na czyje ,Nowak -Rydzyk-antenka na Uralu.
        • micra Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 21:48
          Mało jest świętych, Bartoszewski pozwala robić z siebie świętego, dobrze mu z
          "profesorem" przed nazwiskiem, wyrasta na organizatora Żegoty, jedynego
          sprawiedliwego i sumienie świata.

Przez długi czas nic do niego nie miałem, bardzo go szanowałem, ale też nie
          wiedziałem wszystkiego - dzięki m.in. Nowakowi, ale i innym osobom Bartoszewski
          dużo stracił w moich oczach.
          • Gość: al. i do przodu Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 21:52
            W moich oczach zarówno Nowak jak i Rydzyk nic nie stracili ,bo nic
            nie mieli godnego uwagi do stracenia.
            • micra Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 21:55
              :) mhm, a Michnik, Gros i wyznawcy prawdy objawianej codziennie przez GW jak
              rozumiem zyskują przez blokowanie wypowiedzi przeciwnych im.

Cenzura uświetnia, podbudowuje moralnie i daje przekonanie graniczące z
              pewnością, że się ma rację :)
              • Gość: al. i do przodu Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 22:01
                Michnika nie muszę słuchać a tacy szowiniści ,obłudnicy i pyskacze
                jak Nowak czy Rydzyk odpychają normalnych ludzi od kościoła w Polsce.
                • micra Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 22:08
                  :) a z jakich źródeł czerpiesz informacje o otaczającym Cię świecie?

Tobie wadzi Nowak, a wielu chce słuchać takiego Nowaka. W Lublinie Nowak nie
                  wystąpił w kościele, ale w KIKu. Nie musiałbyś się boczyć na Nowaka, gdyby w
                  normalnej dyskusji, Gros porozmawiał z Nowakiem. Niestety, najłatwiej jest komuś
                  zakleić usta.

Wolność słowa nie jest celem, o który wiele osób walczy na świecie? Gazeta
                  Wyborcza knebluje usta i to Ci się podoba? Kim jest Nadredaktor Michnik?
                  Kneblownikiem? Skoro Rydzyk i Nowak to pyskacze, to Michnik to Kneblownik?
                  • empi Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 22:12
                    i na michnikowym forum wyżalasz się i szukasz utulenia w swoim bólu?
                    Zaproś kogoś na rydzykowe forum.
                    pzdr.
                    • micra Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 14.03.08, 09:36
                      no i dokładnie wpisujesz się w to, o czym piszę - przecież nie można dyskutować
                      ze zwolennikami, samemu będąc zwolennikiem - wtedy nie ma dyskusji, ale jest
                      kadzenie.

A po co mam pisać na "rydzykowym" forum, skoro tam się zgodzą z tym, co napiszę?
                      Jeżeli będę pisał na rydzykowym forum to tylko dlatego, że nie będę się z czymś
                      zgadzał.

Niestety, nie mogę zaprosić nikogo na rydzykowe forum, bo nie wiem gdzie takowe
                      istnieje, ale jeżeli chcesz to zapraszam na strony związane z UPRu:
                      www.kapitalizm.org
                      www.upr.org.pl
                      korwin-mikke.blog.onet.pl
                      • micra na strony związane z UPRem n/t 14.03.08, 09:37
      • slavkovski Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now 13.03.08, 22:29
        Bartoszewski jest profesorem. Tytuł nadał mu rząd Bawarii.
        (www.wroclaw.pl/m3271/p8690.aspx)
        • Gość: michał Re: Na czyje zlecenie dziala w kosciolach ten Now IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 23:07
          www.kujawsko-pomorskie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=7664&Itemid=1
          W Toruniu nawet marszałek z PO zabiera z sobą biskupa na
          rozmowy,żeby o. dyrektor był na bieżąco z funduszami
          europejskimi.Ten sam marszałek wpisał uczelnię o. dyrektora jako
          godną dofinansowania z UE o którą rozpętała się cała wojna i ponowne
          dzielenie środków unijnych.
        • micra prof. Bartoszewski 14.03.08, 09:43
          no, Wałęsa ma tytuł doctor honoris causa i nawet chciano go zatrudnić jako
          mędrca przy UE. W biografii Bartoszewskiego, którą podałeś jest mowa, że
          "uczęszczał" na polonistykę, podobnie jak Kwaśniewski, który też uczęszczał i
          nawet nazwał się magistrem.
          • slavkovski Re: prof. Bartoszewski 14.03.08, 15:12
            Nie podawałem biografii prof. Bartoszewskiego tylko link, gdzie można odnaleźć,
            dlaczego zwyczajowo bywa On nazywany profesorem. W sali senatu SGGW wisiały
            (wiszą?) zdjęcia byłych rektorów tej uczelni. Wśród nich - profesora magistra...
    • Gość: Tomasz. A na czyje zlecenie działa Michnik, Geremek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.08, 23:26
      i te wszystkie szczekające barskie itp.
      • Gość: Paul Niech zgadne...emerytow i rencistow..?n/t IP: *.nwrknj.east.verizon.net 14.03.08, 05:10
      • Gość: Joanna Powiedz,Tomasz, c z y to masz? IP: *.lublin.mm.pl 14.03.08, 10:12
        Tomaszu, "szczekajace Barskie"? Gratuluję kultury, którą smagasz jak
        biczem!
        • rilian Re: Powiedz,Tomasz, c z y to masz? 14.03.08, 18:24
          ba, bo ci "katolicy" wpatrują się w figurę jezusa wyganiającego przekupniów ze
          świątyni. i krok tylko ich dzieli od pomysłów teologii wyzwolenia. babcie wyjmą
          miecze wkrótce i wyrżną żydów i komunistów. pedałów też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka