kretowski 16.03.08, 20:48 Niemiecka sieć supermarketów to niech psia mać, w niemczech sobie buduje supermarkety, a nie tutaj! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lublinianin Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: 212.157.152.* 16.03.08, 22:14 Jak zbuduja to polaczenie i zaczna budowac hipermarkety i inne tego typu dziadostwa, od ktorych az sie roi to szlag trafi najfajniejsze, ciche i spokojne osiedle Poręba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublin Re: Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: 83.238.201.* 16.03.08, 22:52 irytuje mnie to lubelskie myślenie...nie ma nic zle..są martkety zle...gdyby była alternatywa fabryka a market wybór byłby jasny.A jak jest alternatywa błoto i chwasty i market to wybieram market....On nie powstanie za waszą kase więc co was to obchodzi.Zbankrutuja to ich problem.Taka prawda że im więcej marketów tym niższe ceny i większe płace w handlu.W lublinie tak naprawdę nie ma konkurecji cenowej a ceny są bardzo wysokie w porównaniu do zarobków Odpowiedz Link Zgłoś
yurek.wieczorek Za dwa lata mniejsze korki na Czubach 16.03.08, 23:32 postawcie market na Al.Racławickich,to przy okazji powstanie tunel tak bardzo ważny dla kierowców.proponuje sieć Aldiego.to bogata firma.da sobie rade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.pronet.lublin.pl 16.03.08, 23:38 Nie mam nic przeciwko temu odcinkowi drogi, ale może w końcu ktoś pomyśli o tym, że nim coś nowego się wybuduje to pora wprzód zreperować większość tego, co już istnieje, a przypomina polną drogę. Mam tu na myśli jakość większości dróg lubelskich, jeśli w ogóle można nazwać je drogami, bo koleinami i tysiącami wyboi przypomniają zupełnie co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.range86-143.btcentralplus.com 17.03.08, 00:12 oby to osiedle jakos wygladalo mam na mysli nie pojewdyncze bloczki tylko cale kompleksy budynkow ktore nie szpeca,a co do casty chyba kazdy kto zna ta firme niczego dobrego zarowno architektonicznie jak i o dotrzymanie obietnic sie nie spodziewa a selgros ile to juz lat mi nelo jak oglosili ze sa zinteresowani tym terenem,radisson hotel tez kiedys mial plany by zaistniec w Lublinie i co z tego wyszlo trzba zapytac wlasciciela plazy,raczej nie za wiele poza planami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REGR Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: 212.106.22.* 17.03.08, 07:56 ZNOWU BEZMÓZGOWIE PO LUBELSKU, TRASA DWUPASMOWA, ZA KUPĘ KASY I CO 200 M ŚWIATŁA I SKRZYŻOWANIA!!....NIE MOŻNA WYDAĆ WIĘCEJ I ZROBIĆ KŁĄDKI DLA PIESZYCH I WIADUKTY TYLKO SKRZYŻOWANIA Z SYGNALIZAROTAMI..ZNAKOMNANIA I ŚWIATŁOMANIA POLSKICH URZĘDNIKÓW TRWA W NAJLEPSZE!!!SZKODA SŁÓW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś To niesamowite 2,5 km w dwa lata!!! IP: 212.182.16.* 17.03.08, 08:34 To niesamowite 2,5 km w dwa lata!!! Jak oni to robią, że aż taki odcinek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberator A może by tak zamieści szkic (plan) przebiegu nowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 08:59 A może by tak zamieścić szkic (plan) przebiegu nowej trasy. Autorom tego artykułu zabrakło pomyslu ? Kiepska jest ta gazeta wybiórcza (wytworcz, jak mówią inni). Tu mamy dobry przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 09:16 Co to jest ulica Wiadukt? Czy ja się dobrze domyslam, że chodzi o przedłużenie Podhalańskiej??? Po kiego grzyba niszczyc wielce przyjemną dolinkę jezli 200 m dalej jest ulica Roztocze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piar Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 09:43 Widze ze wiekszosc z Was to zwykli ignoranci wogole nie intreresujacy sie wlasnym miastem. Tylko narzekanie i narzekanie. Oczywiście z braku podstawowej wiedzy. Piszecie ze drogi w Lublinie to jedna wielka męka i jazda po muldach? Pojedz jeden z drugim do np. Wroclawia to dopiero zobaczysz co to drogowe zacofanie. Przedluzenie JP2 bylo ze 20razy juz opisywane z wytyczona trasa. Mozna chociazby sprawdzic w Planie Zagospodarowania Przestrzennego jak cala dzielnica bedzie wygladac pomiedzy Starym Lasem oś Świt a Krasnicka. Wszytskie ulice sa zaznaczone, co gdzie ktoredy. Zaznaczono rownierz w ktorych miejscach bedzie mieszkaniowka a gdzie miejsca na dzialalnosc uslugowa. Centrum handlowe Casty bedzie przy rogu Krasnickiej/JP2/Gęsia/Owcza. Tylko ze zaden z Was sie tym nie interesuje. Oglada TVN i mysli że to obiektywne okno na swiat. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Korki na czubach to się przeciez teraz zaczną!!! IP: *.it-net.pl 17.03.08, 09:57 Co za głupi tytuł!! Jakie mniejsze?? Teraz wszyscy od strony Kraśnika do centrum bedą jechać nową JPII - Filaretów lub Nadbystrzycką!!! Teraz korki to sie dopiero zaczną i skończy się względny spokój na Czubach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemgr Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.um.lublin.pl 17.03.08, 13:02 Rondo Armii Krajowej/Jana Pawła już się korkuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
pewnie83 Za dwa lata mniejsze korki na Czubach 17.03.08, 13:34 Fakt na Czubach korki będą większe, ale na Kraśnickich - mniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 14:13 Na Górkach Czechowskich nie może powstać hipermarket i wybudowane przez firmę Echo skrzyżowanie i drogi dojazdowe. Na JPII Ci sami radni budują za friko dwupasmówkę dla dwóch hipermarketów. Jak to jest możliwe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mediator Re: Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.telprojekt.pl 17.03.08, 15:39 nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwk Re: Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:57 to sie dowiedz jeden z drugim w czym problem. przeciez istnieje cos takiego jak wyszukiwarka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Za dwa lata mniejsze korki na Czubach IP: *.chello.pl 17.03.08, 16:58 2.5 km drogi będą budować dwa lata (skandal) do wawy jest 165km to S-17 BĘDĄ BUDOWAĆ 165 LAT pozdrawiam wszystkich zmotoryzowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman q..........a!!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 17.03.08, 21:00 czy wy tylko umiecie biadolić? Co za popier.......y naród???? Czy wam kiedyś ktoś dogodzi????? Chyba tylko jak wetknie w d.....ę rozpalony pręt!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laser_ Priorytety 18.03.08, 08:06 Co zyskamy dzięki tej inwestycji oprócz dojazdu do przyszłych marketów ? Powstanie droga ze skrzyżowaniami i światłami która zaprowadzi nas do skrzyżowania przy dawnym Tadex-sie. Bez problemu dwupasmówkami, bez korków i też pokonując kilka świateł docieramy obecnie. Kto miał jechać w tą stronę jechał właśnie tak, a tu Kraśnicka się nie korkowała. Nie wpłynie więc ta nowa droga na zmniejszenie się korków tam gdzie się korkuje obecnie - bo to jest tylko ominięcie nie zakorkowanego obecnie odcinka drogi. Największym problemem Lublina jest komunikacja południe-północ i odwrotnie. Tam powinny iść inwestycje i pieniądze bo na dzień dzisiejszy ta nowa inwestycja to jedynie kosmetyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piar Re: Priorytety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 13:41 co zyskamy ta droga? A jak ty sobie wyobrażasz miastotworczosc? W jaki sposob powinno sie miasto rozbudowywac jak nie poprzez budowe nowych drog i calej infrastruktury obok? To nie jest zaden dojazd do supermarketow tylko normalna, kolejna droga w miescie. Przeciez wokolo JP2 powstanie mnostwo roznych rzeczy, od stacji benzynowych, sklepow, biurowcow itd aż do 35tysięcznego osiedla opomiedzy JP2 a Starym Lasem. Przeduzenie JP2 do Krasnickich to jedna z najlepszych rzeczy jakie w ostatnim czasie sie wydarzyła. Lublin sie natutalnie rozbudowuje i na przekor wiecznym narzekaczom rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Priorytety ... IP: 87.204.211.* 18.03.08, 14:03 Gość portalu: piar napisał(a): > co zyskamy ta droga? > A jak ty sobie wyobrażasz miastotworczosc? W jaki sposob powinno sie > miasto rozbudowywac jak nie poprzez budowe nowych drog i calej > infrastruktury obok? Nie mam nic przeciwko tej drodze, wręcz przeciwnie popieram ! chociaż nie sygnalizatory tamujace ruch ... Ale w grudniu z budżetu miasta wypadły tak ważne inwestycje jak np. przebudowa Mełgiewskiej - czy wreszcie przedłuzenie Krańcowej ! Gość portalu: piar napisał(a): > To nie jest zaden dojazd do supermarketow tylko normalna, kolejna > droga w miescie. Przeciez wokolo JP2 powstanie mnostwo roznych > rzeczy, od stacji benzynowych, sklepow, > Przeduzenie JP2 do Krasnickich to jedna z najlepszych rzeczy jakie w > ostatnim czasie sie wydarzyła. Stcji benzynowych to już mi tak bardzo w mieście nie brakuje [poza miastem również - najczęściej znikają jedyne proste odcinki gdzie możliwe jest wyprzedzanie ...]. No i rzecz jeszcze "się nie wydarzyła" ... Tak myśląc to "wydarzyła się" też już np. obwodnica Lublina ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ja gdy potrzebuję...... IP: *.centertel.pl 18.03.08, 14:08 wyjechać w kierunku Kraśnika, aby ominąć korki jadę przez Zemborzyce i Krężnicę do Strzeszkowic. Jest dużo szybciej. Tak więc, moim zdaniem, ta nowa ulica rozładuje trochę Kraśnicką, choć przyznać należy, że najbardziej zakorkowana Kraśnicka jest od Boh. Monte Cassino i ta ulica wpływu na to nie bedzie miała. Najpilnijeszą, wg mnie inwestycją jest jednak Poniatowskiego - Sowińskiego. To jest dopiero kicha.I wtedy ruch za Lublin na Kraśnik może się przeniesie z Kraśnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: ja gdy potrzebuję...... 18.03.08, 14:14 trzeba postawić drogowskaz w Strzeszkowicach że przez Zemborzyce można też dojechać do Lublina. Wtedy z kolei wściekną się mieszkańcy Zemborzyc, bo dziś mają jeszcze w miarę spokojne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman tobie jako....... IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 18:40 wsiowemu nabytkowi potrzeba drogowskazu. My, mieszkańcy Lublina po prostu wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Lublin - miasto z problemami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 16:38 Dlaczego przedłużenie JPII dołącza do Kraśnickiej w tak dziwnym miejscu, naprzeciw salonu samochodowego? Dzięki temu nie będzie możliwe dalsze przedłużenie tej trasy w kierunku osiedli powstających po zachodniej stronie miasta i mieszkańcy będą mieli kolejny problem. Od lat mam wrażenie, że lubelscy urbaniści (jezeli tacy są) wszelkie inwestycje komunikacyjne planują w dziwny sposób bez wybiegania wyobraźnią chociażby o 10 lat naprzód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jesteś pewien, że mieszkańcy..... IP: *.lublin.mm.pl 18.03.08, 18:42 tego osiedla pragną właśnie TEGO skrótu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: jesteś pewien, że mieszkańcy..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 20:04 Jeszcze kilka lat temu przedłużenie JPII było nonsensem. Całe szczęście, że został wolny teren. Popatrz na plan Lublina jaki jest układ ulic, jak powstają nowe trasy. Ja osobiście mam wrażenie jakby powstawały nie w logicznym ciągu lecz tworzył je przypadkowy i jakże barwny i zagmatwany układ wiejskich dróżek. Odpowiedz Link Zgłoś