pep-per Etos inteligenta według PiS 22.04.08, 09:45 1. Nie ma konta bankowego 2. Ma kota 3. Mieszka z matką. 4. Ma brata bliźniaka (w ostateczności siostrę bliźniaczkę) 5. Nie korzysta z internetu 6. Pluje jadem na wszystkich, którzy mają chociaż trochę inne poglądy 7. Jest członikem PIS wiernym przewodniczącemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Etos inteligenta według PiS IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.04.08, 18:32 Cóż za inteligencja ;). Doprawdy trzeba byc geniuszem ( a nie tylko inteligentem ), żeby na to wpaśc ;) " Obecny system jest mutacją systemu komunistycznego - stwierdził były premier ". No cóż w czasach socjalizmu było hasło: " socjalizmm jest to ustrój, którego najwyższym celem jest dobro wszystkich obywateli, ich wszechstronny rozwój i stały wzrost poziomu ich życia co znaczy tyle co słowa byłego premiera: " Naród polski jest wartością oraz, że naród powinien mieć dobrze funkcjonujący aparat państwowy ". Czyżbyśmy z komunizmu się nie wydostali? ;). Hasła te same ;). PO i PiS mówi to samo ( przypominam przemowy Tuska ). Mało tego: kler i sam papież mówi to samo. Cholera sami komuniści a raczej pseudokomuniści... Pozdrawiam PS. Martwi mnie słowo : " naród Polski " nie mylic z Polakami. Znaczy ono chyba tyle: naród mieszkający w Polsce. PiS ma pomysły na hasła dwuznaczne. Jeśli chodzi o PiS kiedyś była mowa o państwie prawa i sprawiedliwości co znaczy: państwo należące do jednej partii o nazwie: " Prawo i Sprawiedliwośc " w skrócie państwo należące do PiS ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Etos inteligenta według PiS IP: 82.160.71.* 01.05.08, 18:38 Dodałabym jeszcze "spieprzaj dziadu" - jako przykład szacunku dla innych ludzi i permanentny stan OBRAŻENIA na wszystkich i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veetec Etos inteligenta według PiS IP: 212.75.100.* 22.04.08, 09:50 Cechą człowieka inteligentnego jest to, że nie daje sie nabierać. Szanowny YARO nie nabierze mnie na to, że PiS jest partią prawicową. No bo jak to możliwe, że partia rzekomo prawicowa powołuje się na tzw. "sprawiedliwość społeczną", które to pojecie jest typowo socjalistycznym wymysłem i typowym, pustym frazesem używanym wówczas gdy komuś jest wygodnie np. w celu wyjaśnienia dlaczego ktoś chce zrobić coś wbrew elementarnemu poczuciu sprawiedliwości. Tej normalnej sprawiedliwości ... PiS na przykład jest przeciwny reprywatzacji a to stoi w sprzeczności z poszanowaniem podstawowego prawa czlowieka czyli PRAWA do własności. Ich propozycja przeprowadzenia referendum w sprawie reprywatyzacj nie ma nic wspólnego ze SPRAWIEDLIWOSCIĄ, ale PiS oczywiście powołuje się "sprawiedliwość społeczną" ... Dlaczego takie pojęcia jak poszanowanie PRAWA do własności oraz dążenie do tego, żeby SPRAWIEDLIWOŚCI stało się zadość nie zaliczają się do wartości wyznawanych przez PiS? To jest tragikomiczne! Prawica, która ma w dalekim poważaniu prawo własności to "dziwna" prawica ... Kaczyńscy niby chcą rozliczać PRL, ale robią to wybiórczo. Mają gdzieś dawne i obecne elity. Chcą się przypodobać motłochowi a ten stanowi większosc naszego społeczeństwa. Cała retoryka PiS'u i t.zw. polityczny marketing jest skierowany do prostych ludzi. Jarosław Kaczyński stwierdził, że w sprawie reprywatyzacji trzeba zrobić referendum, żeby biedni i ich potomkowie (czyli większość społeczeństwa) mogli zadecydować czy garstce byłych właścicieli i ich potomkom (w większości będącymi obecnie biednymi ludźmi) należy oddać zagrabione majątki lub wypłacić refundacje w jakiejkolwiek formie. A w referendum motłoch zawsze będzie przeciwko reprywatyzacji z 2 powodów: - motłoch jest za prosty, żeby zrozumieć o co w tym chodzi, - motłoch jest biedny i zawsze będzie przeciwko dawaniu komuś innemu niż ... motłochowi. PiS = Populizm i Socjalizm. Koniec, kropka !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veetec Re: Etos inteligenta według PiS IP: 212.75.100.* 22.04.08, 10:04 Inna sprawa to opór PiS w sprawie podatku liniowego. Podatek progresywny to jedno z najbardziej nieSPRAWIEDLIWYCH zjawisk. No ale wegług socjalistów (w tym także z PiS) jest to "sprawiedliwe społeczenie". Dlaczego osobnik lepiej zarabiający ma jako podatek placić większy % swojego dochodu?! To jest kompletnie niezrozumiałe. Tylko podatek liniowy! TYLKO! Niech kazdy płaci taki sam % bo nie ma uzasadnienia dla innego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Etos inteligenta według PiS 22.04.08, 10:08 Podatek liniowy? W tym przypadku TAKŻE więcej zarabiający płaci wyższy podatek. Podatki powinny być KWOTOWE, co się nazywa "pogłówne". Skoro każdy człowiek ma jednakowy głos w wyborach, powinien też płacić jednakowe KWOTOWO podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veetec Re: Etos inteligenta według PiS IP: 212.75.100.* 22.04.08, 10:41 No zgadza sie :) W podatku liniowym lepiej zarabiający płaci wiecej ale przynajmniej płaci taką samą część swojego dochodu jak ten mniej zarabiajacy np. 15%. Zgodzę sie, ze podatek "kwotowy" byłby kwintesencją sprawiedliwości. Zarabiający więcej i tak zapłaci wiecej różnych podatków, np. w VAT w towarach i usługach, ktorych kupi wiecej niż ten mało zarabiający, bo go bedzie na to stac. Ale bądzmy realistami, nie sądzę, żeby za 50 czy nawet za 100 lat taki podatek mógłby realnie zaistniec w naszym kraju. A trzeba dodac, ze sa kraje gdzie takie podatki obowiazują. Sa tez kraje gdzie nie ma podatku od osób fizycznych a tylko od firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly a to dobre dopiero ;) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.04.08, 18:53 " Zadaniem inteligencji jest obrona życia ". Cholera nie wiem, czy tylko poczętego czy w ogóle. No i czy życie każdego jest tyle samo warte. Kaczyński dąży jak widac do wprowadzenia anarchii. Trochę światła rzuca na sprawę kolejna wypowiedź: " odpowiedzialnośc za skutki " i jeszcze jedna wypowiedź: " Działania, które w ostatecznym rachunku nie pomagają ale szkodzą nie są działaniami dobrymi ". Oj to już się boje, co to może znaczyc dla manipulatorów zwanych politykami ;). W tym dla kleru ;). Kiedy wiemy, że działania szkodzą? Wtedy gdy zamiast coś budowac się niszczy np wszczynając święte wojny ;). Skoro nie są działaniami dobrymi to przyzwoitośc nakazuje zrezygnowac z władzy. Czyżby PiS chciał z tej władzy zrezygnowac skoro szkodzi wizerunkowi Polski? No tu już chyba chodzi o ocenę działań, a ta jak wiadomo obiektywna nigdy nie jest...Ale jeśli PiS widzi swoje błędy, to znaczy, że chodzi mu o prawo i sprawiedliwośc w Polsce ;). Pozdrawiam PS. Jeśli chodzi o ochronę życia w temacie mieści sie też ochrona zdrowia. Czyżby PiS chciał leczyc biedniejszych za darmo? ;). No skoro ich życie jest tyle warte co innych, to chyba tak...Tylko co na to lekarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ58 Etos inteligenta według PiS IP: *.cst.tpsa.pl 22.04.08, 13:46 PO INNYCH CZESCIACH CIAŁA... HMMM... PO ZIOBRACH ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: Etos inteligenta według PiS IP: *.it-net.pl 22.04.08, 14:07 Wasz etos inteligenta sam mówi za siebie, tylko Wam pogratulować. Nie macie chyba nic do roboty PO i inne NIETOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veetec Re: Etos inteligenta według PiS IP: 212.75.100.* 22.04.08, 14:33 A możesz tak bardziej merytorycznie? :) Potrafisz? Bo na razie Twoja wypowiedz przypomina mi trochę pokrzykiwania fanów Rydzka na dziennikarzy prywatnych mediów. Nie jestem fanem PO bo tak samo jest nieudolna jak PiS (chociaż w troche innym wymiarze) i też ma lewicowe korzenie. Ale przynajmniej w swoim programie ma dwie ważne dla mnie sprawy: reprywatyzacja i podatek liniowy. I dopoki jest jedyną partią, która uwzględnia to w swoim programie a jednoczesnie ma tez szanse rządzić to bede na nich glosował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka Re: Etos inteligenta według ?????????? IP: *.it-net.pl 22.04.08, 14:43 A co mnie grzeje na kogo Ty będziesz głosował? Głosowanie jak widać nic nie zmienia na lepsze i na lepszych. Patrzeć nie można już na tych wybranych przez niby etosów inteligencji,ani ich słuchać.. A reszta społeczeństwa ma to głęboko w ... Wyłącza tvn 24, ogólnie- wszystkie środki masowego przekazu ma gdzieś, jeżeli tego nie widzisz, to chyba nie mieszkasz w kraju. A wiesz komu to zawdzięczamy? Tej jedynie słusznej linii w swoim czasie i monopolu na władzę jednej, spalonej partii. A inne dzisiejsze partie robią prawie to samo w tej nowej "EUROKOMUNIE".I co?Mamy je popierać? Akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veetec Re: Etos inteligenta według ?????????? IP: 212.75.100.* 22.04.08, 15:35 Odniosłeś(-aś) sie do tego co napisalem o głosowaniu w wyborach. OK. Ale mi chodziło merytoryczne rozwinięcie stwierdzenia: > Wasz etos inteligenta sam mówi za siebie, tylko Wam pogratulować. > Nie macie > chyba nic do roboty PO i inne NIETOTY. To moze jakies pytania pomocnicze: Wasz etos czyli czyj? Co mówi? Czego i komu gratulujesz? Co do kolejnych Twoich spostrzeżeń: Zgadza sie, że ciężko sie słucha i patrzy na naszych politykow. Choć przyznam, że odrobinę mniej niechęci mam do słuchania Tuska i spolki niz Kaczynskiego, Gosiewskiego, Kuchcinskiego, Szczypinskiej czy Sobeckiej. Nie slucham komentarzy t.zw. komentatorow i znawców obecnych w roznych mediach. Media wykorzystuję jako źródło wiedzy słuchając relacji z pierwszej ręki czyli bezpośrednich wypowiedzi politykow. Na tej podstawie wyciągam swoje własne wnioski. Nie interesują mnie opinie komenatorow bo mam własny mózg. Mieszkam w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Etos inteligenta według ?????????? 22.04.08, 17:40 Euro targowisko partyjniackie i tyle. Dobrze to widać, etosy w azdej partii same sie promują, śmiech bierze, kiedy patrzę na Czarzastego, Urbana i Sierakowskiego w tnv? Co on (ten ostatni) z nimi robi. Czego oczekuje od tych "autorytetów" spalonej lewicy? Chyba także spalenia. Samounicestwianie w modzie? Po kolei: Olejniczaka, Napieralskiego, Sierosławskiego i Borowików. Najwyższy czas sztandar byłej PZPR z późniejszymi zmianami w jej nazwach , nie będę ich już wymieniać... wyprowadzić. Może czas najwyższy odciąć się od tego targowiska lewicowego. Pseudoetosy... na razie przekrzykują się jak przekupy na targowisku. Tylko pogratulować tym etosom inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Etos inteligenta według PiS IP: *.nwrknj.east.verizon.net 22.04.08, 17:46 Lubie paradoksy, ale to co w tytule topicu to juz lekki absurd;-)). Pozdrawiam. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Etos inteligenta ... 22.04.08, 18:16 ...PO, PD , PSL, SLDP ? A taki by Ci odpowiadał, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidelius kilka przykazan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 22:35 Inteligent : 1). kocha polske, 2). zna historie Polski nie zakłamaną przez komunistow i przez nadredaktora GW, 3). Kształci sie pilnie dodatkowo bo szkoła zaniedbuje swoj elementarny obowiazek (np. konczy naucz. historii na r. 1939!!!), 4). nie kupuje i NIE CZYTA GW (to obciach straszny- kupowac i niesc po ulicy), 5). na TAK mowcie TAK, na NIE mowcie NIE! Jak ktos byl TW -to BYŁ i koniec. Znacie to, tę eskalację tłumaczeń: nic nie podpisałem; cos tam podpisalem; na nikogo nie donosiłem, cos tam powiedzialem ale nikogo nie skrzywdziłem; Tak wszyscy TW mowia: od zwyklego cwaniaczka do arcybiskupa: wszyscy JEDNAKOWO. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: kilka przykazan 02.05.08, 22:57 To za mało. Te przykazania są dla zwykłego szarego człowieka. No a gdzie tu miejsce dla inteligenta? Ad. 1 Co znaczy: kocha Polskę? Hitler też kochał Niemcy ;) Ad. 2 Nie ma historii niezakłamanej, ta prawdziwa jest prawdziwa tylko dla władzy i skuteczna ;) Ad. 3 Kształci w czym? W nienawiści do innych? Ad. 4 A czego sie boi czytając GW? Czytać można wszystko. Wnioski wyciąga sie samemu. Ad. 5 Nic nie jest takie na jakie wygląda ;). To tylko manipulacja. Wniosek: nie ma inteligencji, czyli etos inteligenta to puste słowo. " umysł, który raz sie otworzy na nowe idee, już nigdy nie wróci do poprzednich rozmiarów " Problem polega na tym, że umysłu nie widać i nie wiadomo, kiedy sie otworzył ;). Jest jeszcze jedno: " wiedza daje pokorę wielkiemu, dziwi przeciętnego, a nadyma małego człowieka bo ludzi nie sądzi sie po przekonaniach, ale po tym, co te przekonania z nich czynią ". I tu wcale o inteligentów nie chodzi, bo teraz każdy potrafi myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidelius Re: kilka przykazan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 11:17 Moja poprzedniczka wszystko pokrecila. Ja szczerze, w najlepszej woli, Ona zlosliwie. Gdy czytasz GW to ona jest tak redagowana by trucizna powoli, nawet w nieswiadomosci zatruła Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 ach jakie życie byłoby proste ;) 03.05.08, 18:08 Gdyby tylko GW manipulowała innymi, to wystarczyłoby jej nie czytać. Ale niestety manipulacja i marketing święci triumfy no i odrzucenie GW, żeby ustrzec sie przed manipulacją to za mało. Nawet to, co piszesz niekoniecznie sam wymyśliłeś i nawet nie wiesz kiedy jesteś manipulowany. Więc trucizna wcześniej czy później i tak cię zatruje, chociaż jesteś świadomy ;). Tylko czego jesteś świadomy? ;). Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Etos inteligenta według PiS 03.05.08, 16:08 "Wyższe wykształcenie i dobre maniery nie czynią człowieka inteligentnego - mówił wczoraj w Lublinie Jarosław Kaczyński i kolejno wymieniał cechy człowieka wykształconego." I wszystko jasne: człowieka inteligentnego czynią wyższe wykształcenie oraz gó..ane maniery. Tym samym pan J.K. załapie się z automatu do inteligencji, jak nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidelius Re: Etos inteligenta według PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 00:36 "krytykantka" pyta, jak poznac trucizne? Jesli GW patriotyzm nazywa faszyzmem,nacjonalizmem i innymi inwektywami to ja wiem, ze nadredaktor fałszuje proste znaczenie słów i powoli , zmieniajac znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś