empi 02.05.08, 08:07 Strona Dnia Flagi RP pod patronatem honorowym miłościwie nam panującego Pana Prezydenta L. Kaczyńskiego. Ostatnie wieści to informacja o tym dniu w zeszłym roku 2007. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krytykantka07 Re: Dzień Flagi RP 02.05.08, 08:15 " Pamiętaj wywieś flagę " dobre motto ;). Dodam od siebie: jeśli jesteś prawdziwym Polakiem. Nie wywieszaj jeśli Polakiem nie jesteś, bo to kolejne oszustwo. A kiedy nie jesteś Polakiem? Wtedy gdy Polacy ( poza towarzystwem wzajemnej adoracji ) Cię nie obchodzą. Czyli wtedy jak w czasie pokoju dzielisz Polaków i jednym przyznajesz więcej praw niż innym. Wtedy gdy w majestacie prawa i religii spychasz niektórych na margines społeczny. Gdy pogłębiasz różnice pomiędzy zarabiającymi najwięcej i najmniej. Wtedy gdy będąc u władzy, dbasz tylko o swoich kolesiów i popierasz nepotyzm. Masz jeszcze jakieś propozycje Empi, kiedy nie jest się prawdziwym Polakiem? ;). Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Dzień Flagi RP 02.05.08, 08:16 empi napisał: > Strona Dnia Flagi RP pod > patronatem honorowym miłościwie nam panującego Pana Prezydenta L. > Kaczyńskiego. Ostatnie wieści to informacja o tym dniu w zeszłym > roku 2007. > pzdr. Przecież wiesz, ze internauci siedzą przed komputerem, piją piwo i oglądają strony erotyczne. Więc po co aktualizować stronę, na którą i tak nikt nie zajrzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Dzień Flagi RP 02.05.08, 13:28 Flaga biało-czerwona była dobra na Monte Cassino i pod Lenino, ale nie dzisiaj, w Polsce? Gdzie ci patrioci? Ano w ziemi...Za chmurkami (słowa dla wierzących). A mowiac z cała powagą: najgorsze są swieta ustanawiane odgórnie, nawet przy demokratycznie wybrany Sejm. Polskośc ma sie w sobie, a nie na szmatkach... Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Dzień Flagi RP 02.05.08, 13:31 Poprawiam siebie: "przez demokratycznie wybrany Sejm", bo zaraz jakis osioł się do mnie przyczepi.Pisanie "nie na brudno" ma swoje minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Dzień Flagi RP 02.05.08, 13:37 I - powszechnie wiadomo - Powstanie Warszawskie, ale do samego powstania entuzjazmu nie żywię. Szkoda istnień ludzkich, szkoda miasta dla czyichs ambicji,stolicy Polski poświęconej "na ołtarzu Ojczyzny".Szłam latem 1945 roku po Nowym Swiecie. To był wąwóz (po obu stronach stosy gruzów.)I warto było? Chyba,ze warto dla Muzeum Powstania Warszawskiego i chwały...hmmm,domyślcie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak nooo a na drugim brzegu stali czerwoni 02.05.08, 17:16 a w Lublinie już się mościł Bierut... nie było im jednak w smak walczyć, zatrzymali się dając hitlerowcom załatwić Powstanie za nich... i nie o żołnierzy tu chodzi bo ci na Czerniakowie jednak czegoś próbowali dokonać, ale o zbrodniczą zgraję PPR-u... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Dzień Świra w Lublinie 02.05.08, 17:37 wracając ze smutnej uroczystosci, z ulicy Lipowej, zrobiłem sobie spacer po miescie... na deptaku trafiłem na jakąs składającą się już scenę i kilku zblazowanych działaczy partii lokalnego błazna... dostałem też zadziwiającą ulotkę... a własciwie broszurkę agitacyjną... broszurka poświęcona jest promocji PO i EPP-ED w osobie niejakiego Zaleskiego i jakiemuś dziwnemu stowarzyszeniu - casłe 5 zapisanych maczkiem stron (czyżby się zblizały wybory czy też może notowania tylko spadają?)... niejako na uboczu 4 strony poświecono w tej broszurce symbolom Polski (2 strony) i UE - fladze polski akurat całe 5 zdań... lektur tego kuriozum jest jednak ciekawa bo dowiadujemy się z niej czego to mamy dziś swięto: błazen niejaki Palikot twierdzi że jest to "świeto flagi" tak samo twierdzi wicebłazen powiatowy niejaki Sobczak ale przy tym podkreśla że dziś jest święto PO zaleski nic nie twierdzi za to jego popiersie zajmuje pół strony... za to enigmatyczni aktywiści z ostatniej strony twierdzą że mamy dziś "Swięto Barw Narodowych" ... ponieważ zdecydowania co do tego jakie to to swięto w ulotce nie widać, najtrafniejszą wydaje mi się teza o świecie PO znaczy nie święto flagi dziś ale dzień kapitalisty czyli krwiopijcy... inaczej mówiąc dzień wampira... a że wampirów jak wiemy nie ma to chyba jednak należałoby powiedzieć że dzień swira dzis jest... w tym zresztą upewnia autor piszący na drugiej stronie wspominanej broszury, koles ten jak wiadomo przechodzi długotrwałe badania psychiatryczne.... ps. we wspomnianej okolicznosciowej ulotce wizerunek polskiej flagi jest mniejszy od wizerunku monety o nominale 1 Euro... i bynajmniej nie znajduje sie obok 5 zdań o fladze... obok tekscików o polskich symbolach mamy ilustracje przedstawiającą jakąs obca walutę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Auksencjusz Re: Dzień Świra w Lublinie IP: 80.51.196.* 03.05.08, 13:27 Uwielbiam czytać komentarze takich frustratów, radiomaryjników i pajaców jak Ty :-) Można się pośmiać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska I po co tu rozmawiać? 03.05.08, 13:41 Niestety,i z Przemkiem Leniakiem przestaje się miec ochotę na rozmowę. A powstania zwykle sie udają, jesli uprzednio zostały uzgodnione z druga stroną. Tu - z ZSRR. Tego typu "pomoc" z Warszawy dla wizyty Mikołajczyka w Moskwie dodatkowo przyniosła wiadomy,smutny skutek... kwiat mlodej inteligencji polskiej poszedł do ziemi.A przy okazji: z wcielonych do Armii Radzieckiej roczników 1921,1922 i 1923 ocalało z wojny TYLKO 10 PROCENT!!!Warto widziec nie tylko własny ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilowyhajama Re: Dzień Świra w Lublinie 03.05.08, 13:45 Flaga biała-czerwona jaką dostałem od PO w Lublinie, powiewa nad "małą ojczyzną w domu" Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Dzień Świra w Lublinie 03.05.08, 14:49 Patriotyzm noś w sobie, a nie wieszaj go w spostaci flagi na scianie, bo to w mieszkaniu ni pies ni wydra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpilowyhajama Re: Dzień Świra w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 17:20 Szanowna pani Mam i żyda na ścianie Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Dzień Świra w Lublinie 03.05.08, 21:53 Zyda to sie miewa raczej w łóżku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys zimny Re: Dzień Świra w Lublinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 23:03 Pieronie dziołszko, ani takie niy som gorkie Hanyski jak ty szwarno DAMO lubelsko Odpowiedz Link Zgłoś