Dodaj do ulubionych

club les&gej

03.05.08, 00:09
hej...Czy może kroś zna jakieś kluby les&gej w Lublinie bądz
wojewódzctwie Lubelskim??? serdeczne dzięki z góry... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: januszek77 Re: club les&gej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 01:10
      Chyba zapominasz, że to jest Lublin. Ksiądz nie kazał.

U nas to się traktuje jako chorobę i walczy się z tym, więc nawet jeśli taki klub jest, to lepiej nie podawać adresu, bo zaraz znajdzie się jakiś "tolerancyjny", kto będzie apelował, żeby go zamknąć.
      Pozdrawiam
      • micra prawdziwy zaścianek 03.05.08, 08:51
        nie ma nawet klubów dla heteryków, biseksualistów, wielbicieli seksu analnego,
        oralnego, dla zoofili, nekrofili i innych - kompletna tragedia.
        • Gość: sasza Re: prawdziwy zaścianek IP: *.chello.pl 03.05.08, 10:28
          ...ani nawet dla wielbicieli kolorowych skarpetek..
        • Gość: januszek77 Re: prawdziwy zaścianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 12:26
          No i to jest właśnie to podejście, o którym pisałem wcześniej.
          Ręce mi opadły, więc nic już więcej nie napiszę.

To, że ten wątek został przeniesiony do działu "po godzinach" a wątek o katechecie w szkole itp bzdury zostały tylko potwierdza, że to nie jest słuszne ideologicznie.

Pozdrowienia dla jedynego sprawiedliwego, który tym forum "zarządza".
          Bóg zapłać Ci dobry człowieku, że walczysz ze złem. Najlepiej od razu to wykasuj, wtedy problem całkiem zniknie.
          • empi Re: prawdziwy zaścianek 03.05.08, 13:39
            To nie jest walka ze złem. Potraktowałem ten wątek tak jak każdy
            inny. Czy to chodzi o depilację intymną czy też o orkiestrę na
            wesele, panią od pedicure itp.. Przykro, że nie potrafisz odróżnić
            czysto tematu informacyjnego od poruszającego ważny problem
            społeczny i nadajesz im równą rangę.
            pzdr.
            • Gość: januszek77 Do Empi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 14:39
              No to się uśmiałem. Wierzysz w to co mówisz?

Rozumiem, że tematy:

- Policja na koniach w Lublinie
              - Dzień Strażaka
              - Chleb prądnicki – gdzie go można kupić?
              - „Naszość” to chłopcy kochający inaczej?
              - Znajdź najbrzydszy szyld Lublina
              - Sklepy czynne 1 Maja?
              - Dzień dobry;o)
              - Urloooooooop;-)
              - Ulica Bernardyńska...
              - Zabezpieczenie roweru przed kradzieżą
              - Ile kosztuje Opel Astra?

są bardziej pasjonujące i poruszają ważny problem społeczny, skoro ich nie przeniosłeś. Natomiast homofobia i przerażający brak tolerancji jest zachowaniem na tyle powszechnym i nieszkodliwym, że nie warto o tym rozmawiać.

Mi również jest przykro, że nie dostrzegasz różnicy, że to niby informacyjne pytanie przeradzało się w dyskusję n/t braku tolerancji dla mniejszości seksualnych. Dopóki nie zostało przeniesione do działu, którego prawie nikt nie czyta. Widać to choćby po ilościach wpisów. Gratuluję cenzorze z monopolem na słuszną prawdę. Oby tak dalej.

• empi Re: Do Empi 03.05.08, 14:48
                Twoja ignorancja jest wielka, łatwo przychodzi Ci posądzać kogoś o
                homofobię. Poczytaj moje wypowiedzi na ten temat. Co ma zapytanie o
                knajpę gejowską z homofobią? Nie zgadzasz się z tym? Wnieś stosowne
                zażalenie do portalu gazeta.pl. Jest różnica między wątkiem
                informacyjnym a wątkiem z prośbą o informację np. na temat
                poszczególnych usług.
                Może zacznij na forum ogólnym dyskusję na temat który Cię tak
                właśnie interesuje, przyczynisz się do przełamania barier.
                pzdr.
                • Gość: januszek77 Re: Do Empi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 15:16
                  Przykro mi, że mnie nie zrozumiałeś.
                  Nie posądzam Cię i nie oskarżam o homofobię, tylko o niczym nie uzasadniony podział tematów na warte przeczytania i nie warte.
                  Jakbyś nie zauważył to zapytanie przeradzało się w dyskusję n/t homofobii i braku tolerancji. Spychając je na margines praktycznie zatrzymałeś tą dyskusję.

A może odpowiesz mi, co ma pytanie:

- Gdzie można kupić chleb prądnicki?
                  - Ile kosztuje Opel Astra? (i wiele innych)

do ważnych problemów społecznych i dlaczego nie zostały usunięte, jako czysto informacyjne????????? Możesz mi na to odpowiedzieć?!
                  I czyja ignorancja jest wielka? Sam sobie odpowiedz.

Pozdrawiam i życzę więcej obiektywizmu
                  • Gość: Lubelak Kluby IP: 91.200.92.* 03.05.08, 16:09
                    No to sie uśmiałem - brak pedalskich klubów w Lublinie to oznaka jego
                    zaściankowości. Ale to chyba nie jest zaściankowości tylko coraz rzadziej
                    występująca normalność...
                  • empi Re: Do Empi 03.05.08, 16:19
                    jako uczestnik forum powinieneś posiadać wiedzę, że nadzór nad forum
                    sprawują społeczni opiekunowie, pozwól na cytat:
                    To użytkownicy Forum, który pomagają administracji Forum usuwać spam
                    oraz wątki niezgodne z Netykietą i Regulaminem Forum. Nie są
                    jedynymi osobami usuwającymi wątki i posty z danego forum ale
                    podobnie jak administracja nie czytają wszystkich wątków i postów. W
                    Internecie udział ochotników w utrzymaniu serwisów społecznościowych
                    nie jest niczym niezwykłym. Administratorzy społeczni opiekują się
                    tylko wybranymi forami, dlatego mogą robić to dużo uważniej niż
                    administracja. Są też dobrym kontaktem z adminami.
                    a więc:
                    >podobnie jak administracja nie czytają wszystkich wątków i postów.
                    Na użytkownikach forum spoczywa obowiązek przestrzeganai pewnych
                    reguł.
                    Jeśli wątek obrośnie w dyskusję nie przenosimy go.
                    Ankieta na temat forum w
                    w tym wątku mogłeś i nadal możesz zabrać głos by kształtować formułę
                    forum.
                    pzdr.
                    p.s. nie żartuj, że wątek przeradzał się w dyskusję. Zaczęły się
                    inwektywy, nic ponad to.
                    • Gość: januszek77 Re: Do Empi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 16:45
                      Jako opiekun forum powinieneś mieć wiedzę, że na zadane pytania powinno się odpowiadać.
                      Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Cytowaniem regulaminu nie rozwiałeś moich obaw co do Twojego obiektywizmu. Mało tego, zaczynam odnosić wrażenie, że chcesz rozmydlić temat, bo jak inaczej nazwać cytat: „... podobnie jak administracja nie czytają wszystkich wątków i postów. Na użytkownikach forum spoczywa obowiązek przestrzegania pewnych reguł.” Mam nadzieję, że się mylę, ale wydaje mi się, że przykład przestrzegania regulaminu powinien iść od opiekunów i administratorów, a tak moim zdaniem nie jest.

Zapytam więc jeszcze raz:

W JAKI SPOSÓB PYTANIA:

-Gdzie można kupić chleb prądnicki?
                      -Zabezpieczenie roweru przed kradzieżą
                      -Ile kosztuje Opel Astra? (i wiele innych)

NAWIĄZUJĄ DO WAŻNYCH PROBLEMÓW SPOŁECZNYCH I DLACZEGO W/G TWOJEGO SPOSOBU MYŚLENIA NIE ZOSTAŁY PRZENIESIONE???????

Gdybyś nie zauważył, takich pasjonujących wątków jest dużo więcej. Z reguły pozostają bez odpowiedzi lub mają raptem po kilka wpisów.

Pozwolę sobie zacytować Twoje słowa:
                      „Jeśli wątek obrośnie w dyskusję nie przenosimy go.”
                      Jak się to ma do tego co robicie?
                      Po pierwsze nie dałeś mu szansy obrosnąć w dyskusję.
                      A po drugie nie jesteś konsekwentny w tym co mówisz. Bzdurne wątki, które wymieniłem powyżej nadal są na ogólnym forum.

Chyba, że odpowiedzą było stwierdzenie, że nie czytacie wszystkich wątków i postów. To by wiele tłumaczyło.

Pozdrawiam
                      • empi Re: Do Empi 03.05.08, 17:12
                        Zadający pytanie w wątku nie oczekiwał dyskusji a informacji. Tak
                        więc inne wypowiedzi odbiegały od tematu który interesował
                        założyciela. Przenosząc wątek na podforum uchroniłem go od chamstwa,
                        bzdurnych komentarzy itp. Nie mamy obowiązku czytać i kontrolować
                        wszystkie tematy. Jeśli sprawy innych orientacji seksualnych i ich
                        równości w dostępie do głównego forum Cię interesuje to załóż na nim
                        wątek w tej tematyce, rozpocznij dyskusję i staraj się być w nim
                        aktywny. Jak na razie nic nie uczyniłeś w tym zakresie. Na pewno
                        taki wątek nie zostanie nigdzie przeniesiony. Swoje uwagi,
                        propozycje zasad funkcjonowania forum kontynuuj w wątku do którego
                        podałem Ci link. Bzdurne wątki, o których się autorytatywnie
                        wypowiadasz, są takimi być może tylko dla Ciebie. Na kształt forum i
                        jego treść mają wpływ także inni jego użytkownicy, nie tylko Ty.
                        pzdr.
                        p.s. możesz ze mną się nie zgadzać a także składać stosowne skargi
                        do portalu gazeta.pl
                        • Gość: januszek77 Empi - masz rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 17:58
                          Masz rację, że się z Tobą nie zgadzam.
                          Ponownie odbiegłeś od tematu, żeby nie udzielić odpowiedzi na moje pytanie, ale cóż, trudno. Można się tylko domyślać dlaczego.

Wcześniej twierdziłeś, że powodem przeniesienia wątku był fakt, że miał charakter informacyjny i nie dotyczył ważnych problemów społecznych. Kiedy dowiodłem, że nie masz racji i nie jesteś konsekwentny w tym co mówisz, teraz sugerujesz, że zrobiłeś to dla jego dobra, żeby ochronić go od chamstwa.
                          Cieszy mnie bardzo, że tak dbasz o ochronę wątków od chamstwa i bzdurnych komentarzy i dlatego przenosisz je do podforum. Idąc krok dalej proponuję je skasować, wtedy już na pewno nikt nie będzie obrażony. Bo o możliwości skasowania obraźliwych postów przez opiekunów zapewne nie słyszałeś?
                          Poza tym jak widać, nie uchroniło to pytania od chamskich odpowiedzi i porównywania odmiennej orientacji do zboczeń seksualnych karanych prawem, typu zoofilia, nekrofilia.

Piszesz, że zadający nie oczekiwał dyskusji tylko informacji. To fajnie, że wiesz, czego oczekiwał pytający. Nie każdy ma taką zdolność czytania w ludzkich myślach.

Piszesz, że mam prawo założyć wątek na forum, brać aktywny udział w dyskusji itp. I masz rację. Mam również prawo oczekiwać obiektywnego i sprawiedliwego traktowania wszystkich tematów przez opiekunów. Czyż nie?
                          Nie założę takiego wątku, ponieważ nie czuję takiej potrzeby. Zwróciłem Ci tylko uwagę, że moim zdaniem nie jesteś konsekwentny i obiektywny w swoim działaniu. Unikanie odpowiedzi i zmiana powodów swego działania też są zastanawiające.

Masz rację, że wątki, które nazwałem bzdurnymi takie mogę być tylko dla mnie, a dla innych mogą być cenne. Nie zmienia to jednak faktu, że MAJĄ CHARAKTER INFORMACYJNY i nie obrosły w dyskusję, a Ty nie zrobiłeś nic, żeby znalazły się na podforum. Zaprzeczysz?
                          I tłumaczenie, że nie czytasz wszystkich wątków i tematów jest trochę niepoważne.

Szkoda, że nie potrafisz stosować podobnych zasad do wszystkich wątków. Piszesz, że mogę złożyć skargę itp. Nie o to mi chodziło. Chciałem Ci tylko zwrócić uwagę, że moim zdaniem niesprawiedliwie podchodzisz do segregacji wątków na godne czytania i nie godne.
                          Jak widać nie udało mi się.

Ponieważ dalsza dyskusja będzie kolejnym odbijaniem piłeczki bez rozwiązania dla obu stron proponuję ją zakończyć.

Pozdrawiam i nadal życzę więcej obiektywizmu

Miłego weekendu

Januszek77
                          • empi Re: Empi - masz rację! 03.05.08, 18:11
                            >hej...Czy może kroś zna jakieś kluby les&gej w Lublinie bądz
                            >wojewódzctwie Lubelskim??? serdeczne dzięki z góry... :)

>Piszesz, że zadający nie oczekiwał dyskusji tylko informacji. To
                            >fajnie, że wiesz, czego oczekiwał pytający. Nie każdy ma taką
                            >zdolność czytania w ludzkich myślach.
                            Założyciel wątka wyraźnie zadał pytanie i nadal nie uzyskał
                            odpowiedzi (nawet od Ciebie). Fajnie jest, że ja to wiem a Ty do tej
                            pory nie jesteś zorientowany :)
                            Dyskusja z Tobą nie ma sensu gdyż argument przytoczony powyżej
                            świadczy o sposobie Twojego rozumowania. Jeszcze raz proszę, porusz
                            interesujący Cię temat na forum głównym, nie kryj swoich poglądów w
                            mało znaczącym komentarzu.
                            pzdr. , życzę miłego weekendu :)
                            • Gość: januszek77 Re: Empi - masz rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 18:35
                              Empi szkoda, że nadal mnie nie rozumiesz.
                              Nie bardzo rozumiem, co mi próbujesz sugerować, ale moja orientacja jest heteroseksualna. Jednak gdyby była inna to uwierz mi, że pomimo faktu, że mieszkam w Lublinie miałbym odwagę przyznać się do tego.

Podobnie jak Ty uważam, że dyskusja z Tobą nie ma sensu. Kilkakrotnie unikasz prostych odpowiedzi lub zmieniasz temat, gdy jest niewygodny. Dodatkowo wymyślasz coraz to nowe powody swojego działania, zamiast przyznać, że każdemu zdarza się popełniać błędy. Sztuką jest umieć się do nich przyznać. No, ale jak się można przyznać do czegoś, czego nawet nie chce się zauważyć.
                              Poza ty, gdybyś uważnie czytał to co piszę, to zauważyłbyś, że to nie jest dla mnie interesujący temat. Interesuje mnie tylko to dlaczego wg własnego „widzimisię” robisz niezrozumiałą, nieobiektywną i mało konsekwentną segregację wątków.
                              Miło by mi było, gdybyś wreszcie dostrzegł, co było celem moich postów.
                              Pozdrawiam
                              • empi Re: Empi - masz rację! 03.05.08, 19:02
                                sorki, nie przypisuj mi rzeczy których nawet na myśli nie miałem.
                                Unikanie odpowiedzi? Czy Ty na wszystkie odpowiedziałeś? Czy
                                przewidujesz dla siebie tylko rolę odpytującego? Nie jest to dla
                                Ciebie temat interesujący? dlaczego poświęcasz mu tyle miejsca?
                                Co w końcu było celem Twoich postów, chyba nie argumenty co do
                                przenosin. Nie wykazujesz odrobiny ( w mojej ocenie :) ) dobrej woli
                                i obiektywizmu w ocenie faktów i kierujesz się własną prywatą :),
                                ponieważ zabrałeś głos (zresztą nie na temat na który prosił
                                założyciel ) w tym wątku. Co do wymyślania coraz nowych powodów
                                takiej decyzji, podawałem Ci jedynie kolejne., ponieważ nie zadałeś
                                widocznie sobie trudu by zapoznać się z dyskusją na forum (podałem
                                Ci linka) na ten temat oraz regulaminem i netykietą. To jest wolne
                                forum, w dużej mierze jego charakter kształtują aktualni
                                użytkownicy, ustalają obyczaje i także pewne reguły. Nie wymagaj by
                                wszystko skategoryzować, uściślić lub wręcz skontrolować. Nikt z
                                opiekunów społecznych nie będzie w stanie w 100% wyłapać np.
                                wulgaryzmy. Czy to potem ma znaczyć, że nie jesteśmy obiektywni?
                                Faktem jest, że np. wielu stałych bywalców forum lubi sobie ostro
                                poprzeklinać przy okazji wiele wnoszącej z ich strony wypowiedzi.
                                Czy z całą konsekwencją wycinać wypowiedź, gdy wszyscy ich znają,
                                lubią z tej drugiej , lepszej strony. Temat szeroki, dlatego
                                prosiłem Cię by kontynuować go w wątku do którego Cię zapraszałem
                                gdzie inni mogli by też się wypowiedzieć
                                pzdr.
                                • Gość: januszek77 Re: Empi - masz rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 19:25
                                  Ok., ktoś musi ustąpić, więc mogę być to ja.
                                  Masz rację ze wszystkim, jesteś nieomylny i najmocniej przepraszam, że Cię posądziłem o brak obiektywizmu i niesprawiedliwą segregację wątków.
                                  Jeśli Twoim zdaniem wątki: gdzie kupić chleb prądnicki, gdzie znakują rowery i ile kosztuje Opel Astra jest ważnym problemem społecznym to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć miłego dnia i zakończyć dyskusję, co niniejszym czynię.
                                  A o swój obiektywizm zapytaj sam siebie. I sam sobie odpowiedz.
                                  Mi szkoda soboty, na dyskusję, która nic nie wnosi. Ty nie przekonasz mnie, a ja Ciebie.

Pozdrawiam i miłego dnia;)
                                  Januszek77
                                  • empi Re: Empi - masz rację! 03.05.08, 19:32
                                    Wielkie dzięki za łaskawość. :)
                                    pzdr.
                                    p.s. Twoich racji nie traktowałem jako posądzenie o coś, inaczej nie
                                    wdawałbym się z Tobą w dyskusję. Ty masz swoje racje a ja swoje, to
                                    chyba normalne i dozwolone? :)
                                    Życzę pogody na jutro. Nie rozliczai mnie później jak będzie
                                    padało! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka