Dodaj do ulubionych

Internet z PRONETU

18.09.03, 08:42
Witam czy ktos korzysta z tego wynalazku dostarczonego przez firme PRONET -
bardzo prosze o argumenty za i przeciw,.... jesli nie PRONET to co na Rogatce
Warszawskiej, z gory dziekuje za wszystkie opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: mav Re: Internet z PRONETU IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 18.09.03, 09:37
      Wiele osob narzeka na PRONET, ze wzgledu na wysoka awaryjnosc, niskie
      transfery, zla obsluge klienta, poszukaj na grupie dyskusyjnej
      pl.regionalne.lublin, tam jest sporo uwag na temat w/w firmy.
      • Gość: kangaroo1983 Re: Internet z PRONETU IP: 212.182.123.* 18.09.03, 10:19
        Ja niestety mam internet z PRONETU, i nie polecam tej firmy, która tak naprawdę
        nie dba o klientów. Najpierw czekaliśmy na zainstalowanie internetu ok. rok, i
        ciągle słyszeliśmy, że będzie na święta, potem na ferie zimowe itp. A w
        rezultacie internet mamy dopiero od ok 2 miesięcy, i w ciągu tego okresu czasu
        było już kilka awarii. Co więcej firma nawet nie wie,że jakaś awaria powstała,
        dowiadują się dopiero po telefonach od swoich klientów. Jedyną pozytywna cechą
        tej firmy jest fakt, że awarie te są dosyć szybko usuwane. Ale generalnie
        odradzam wszystkim tę firmę, nie warto tracić nerwów i pieniędzy.
    • Gość: ktos Re: Internet z PRONETU IP: 212.182.110.* 18.09.03, 12:34
      Tylko nie PRONET!!!gdyby nie to, ze zadna inna firma nie zglosila sie zeby
      zalozyc na moim osiedlu internet to bym wcale nie zakladala...teraz wiem, ze
      mozna troszke poczekac,ale nie dawac im zarobic!Nie wiedza kiedy awaria,DOBRY
      transfer obiecywali dluuugi czas a ponad pol roku, jak za duzo osob siedzialo
      to stronki otwieraly sie strasznie dlugo!Jest jeszcze wiele innych wad jakie ma
      ta firma- ale w skrocie-STANOWCZO ODRADZAM!!!
      • nomeans Re: Internet z PRONETU 18.09.03, 13:50
        to to widze ze lipa wiec chyba poczekam na cos leszego ale do wyboru jest
        jeszcze unitron a to u znajomych chodzi beznadziejnie
        • Gość: mav Re: Internet z PRONETU IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 18.09.03, 15:55
          najlepiej i najtaniej jest i bedzie w ASK (Amatorskie Sieci Komputerowe dla nie
          wtajemniczonych;) jezeli chodzi o firme to polecam IT-NET (it-net.pl), w
          okolicach warszawskiej nie maja sieci ale jak beda chetne osoby to jest duza
          szansa na podlaczenie.
          • shawman A na Bronowicach? 19.09.03, 00:51
            To ja sie przy okazji podłączę do pytania... Wiem, że Bronowice to koniec
            świata i tam w ogóle wrony zawracają, ale czy może wiecie o jakiejś niezłej
            firmie oferującej dostęp do sieci w tych okolicach? Byłbym wdzięczny za
            odpowiedzi.
            • Gość: wisia Re: A na Bronowicach? IP: 217.97.175.* 19.09.03, 01:02
              pogadaj z resetnet, chyba maja siec przy krancowej... jest takze tebo... to tak
              na poczatek...
            • Gość: Adam Re: A na Bronowicach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.03, 14:28
              Abramowice to koniec swiata... tu sie zebralismy w pare osob, dsl mamy i nawet
              ladnie dziala. a jak nie to neostrade na 4 osoby mozna podzileic zwyklym
              ruterem i tez ladnie dziala... za przystepne pienioudze.
            • Gość: mav Re: A na Bronowicach? IP: *.lublin.pl 19.09.03, 16:35
              na bronowicach sa ASK: www.bronowice.net/ i www.madnet.lub.pl/
              (Majdan Tatarski, Rolna) tez jest tam firma IT-NET (Rolna, Jesienna , Zimowa,
              Pogodna, Plagego i Laskiewicza, Rudlickiego).
            • daff Re: A na Bronowicach? 19.09.03, 19:40
              Nie taki koniec świata... bez przesady ;)

Resetnet odradzam. Tragedia. Miało być wszystko szybko, działaś super. Jak
              zakładaliśmy, było nas 5 osób. Powiedzieli że jak dołączą kolejne to w
              przypadku już 8 osób polepszą nam łącze 2 razy. teraz jest z 13 osób a łącze
              to stare. Czasami na Onet wejść nie mogę bo trwa to niemiłośiernie długo.
              Klienta traktują jak jakiegoś oszołoma.

Nie polecam. Najlepszym wyjściem jest wzięcie Neostrady na 2 osoby. Podzielić
              140 złotych na pół i wszystko będzie wtedy super działało.
            • Gość: **** Re: A na Bronowicach? IP: *.szel-sat.com.pl 19.09.03, 20:06
              Na Bronowicach reklamuje się ReniCom sc.mająca siedzibę przy ul.Kawaleryjskiej
              (TEL.527-94-40)Aby założyć internwt (SIEĆ) musi być conajmniej 7 osób.Aktywacja
              360 zł.
              Dzisiaj,na klamce znalazłem reklamówkę MM.Oferują ( m.in.Bronowice) warynki
              promocyjne.Aktywacja 1 PLN,abonament 32 PLN,łacze stałe.
              tel.801600800 (opłata 0,35 PLN brutto/min)
              Ja obecnie mam łącze stałe z MM (kablówka).Płacę 60 pln/mc
              Warto spróbować się dodzwonić (tel.czynny 7 dni w tyg. w godz.8:00 - 24:00)
              • shawman Dzięki za odpowiedzi! 19.09.03, 21:51
                Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Rozejrzę się w ofertach i może jakiś kabelek na
                moje dalekie peryferia za przystępną cenę dotrze. :) O DSL i Neostradzie
                wiedziałem, bo teraz korzystam z dzielonego SDI, jednak myślałem o czymś
                tańszym. Zobaczymy, zobaczymy... Jeszcze raz dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka