nomeans 18.09.03, 08:42 Witam czy ktos korzysta z tego wynalazku dostarczonego przez firme PRONET - bardzo prosze o argumenty za i przeciw,.... jesli nie PRONET to co na Rogatce Warszawskiej, z gory dziekuje za wszystkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mav Re: Internet z PRONETU IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 18.09.03, 09:37 Wiele osob narzeka na PRONET, ze wzgledu na wysoka awaryjnosc, niskie transfery, zla obsluge klienta, poszukaj na grupie dyskusyjnej pl.regionalne.lublin, tam jest sporo uwag na temat w/w firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangaroo1983 Re: Internet z PRONETU IP: 212.182.123.* 18.09.03, 10:19 Ja niestety mam internet z PRONETU, i nie polecam tej firmy, która tak naprawdę nie dba o klientów. Najpierw czekaliśmy na zainstalowanie internetu ok. rok, i ciągle słyszeliśmy, że będzie na święta, potem na ferie zimowe itp. A w rezultacie internet mamy dopiero od ok 2 miesięcy, i w ciągu tego okresu czasu było już kilka awarii. Co więcej firma nawet nie wie,że jakaś awaria powstała, dowiadują się dopiero po telefonach od swoich klientów. Jedyną pozytywna cechą tej firmy jest fakt, że awarie te są dosyć szybko usuwane. Ale generalnie odradzam wszystkim tę firmę, nie warto tracić nerwów i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Internet z PRONETU IP: 212.182.110.* 18.09.03, 12:34 Tylko nie PRONET!!!gdyby nie to, ze zadna inna firma nie zglosila sie zeby zalozyc na moim osiedlu internet to bym wcale nie zakladala...teraz wiem, ze mozna troszke poczekac,ale nie dawac im zarobic!Nie wiedza kiedy awaria,DOBRY transfer obiecywali dluuugi czas a ponad pol roku, jak za duzo osob siedzialo to stronki otwieraly sie strasznie dlugo!Jest jeszcze wiele innych wad jakie ma ta firma- ale w skrocie-STANOWCZO ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nomeans Re: Internet z PRONETU 18.09.03, 13:50 to to widze ze lipa wiec chyba poczekam na cos leszego ale do wyboru jest jeszcze unitron a to u znajomych chodzi beznadziejnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mav Re: Internet z PRONETU IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 18.09.03, 15:55 najlepiej i najtaniej jest i bedzie w ASK (Amatorskie Sieci Komputerowe dla nie wtajemniczonych;) jezeli chodzi o firme to polecam IT-NET (it-net.pl), w okolicach warszawskiej nie maja sieci ale jak beda chetne osoby to jest duza szansa na podlaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman A na Bronowicach? 19.09.03, 00:51 To ja sie przy okazji podłączę do pytania... Wiem, że Bronowice to koniec świata i tam w ogóle wrony zawracają, ale czy może wiecie o jakiejś niezłej firmie oferującej dostęp do sieci w tych okolicach? Byłbym wdzięczny za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: A na Bronowicach? IP: 217.97.175.* 19.09.03, 01:02 pogadaj z resetnet, chyba maja siec przy krancowej... jest takze tebo... to tak na poczatek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: A na Bronowicach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.03, 14:28 Abramowice to koniec swiata... tu sie zebralismy w pare osob, dsl mamy i nawet ladnie dziala. a jak nie to neostrade na 4 osoby mozna podzileic zwyklym ruterem i tez ladnie dziala... za przystepne pienioudze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mav Re: A na Bronowicach? IP: *.lublin.pl 19.09.03, 16:35 na bronowicach sa ASK: www.bronowice.net/ i www.madnet.lub.pl/ (Majdan Tatarski, Rolna) tez jest tam firma IT-NET (Rolna, Jesienna , Zimowa, Pogodna, Plagego i Laskiewicza, Rudlickiego). Odpowiedz Link Zgłoś
daff Re: A na Bronowicach? 19.09.03, 19:40 Nie taki koniec świata... bez przesady ;) Resetnet odradzam. Tragedia. Miało być wszystko szybko, działaś super. Jak zakładaliśmy, było nas 5 osób. Powiedzieli że jak dołączą kolejne to w przypadku już 8 osób polepszą nam łącze 2 razy. teraz jest z 13 osób a łącze to stare. Czasami na Onet wejść nie mogę bo trwa to niemiłośiernie długo. Klienta traktują jak jakiegoś oszołoma. Nie polecam. Najlepszym wyjściem jest wzięcie Neostrady na 2 osoby. Podzielić 140 złotych na pół i wszystko będzie wtedy super działało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: A na Bronowicach? IP: *.szel-sat.com.pl 19.09.03, 20:06 Na Bronowicach reklamuje się ReniCom sc.mająca siedzibę przy ul.Kawaleryjskiej (TEL.527-94-40)Aby założyć internwt (SIEĆ) musi być conajmniej 7 osób.Aktywacja 360 zł. Dzisiaj,na klamce znalazłem reklamówkę MM.Oferują ( m.in.Bronowice) warynki promocyjne.Aktywacja 1 PLN,abonament 32 PLN,łacze stałe. tel.801600800 (opłata 0,35 PLN brutto/min) Ja obecnie mam łącze stałe z MM (kablówka).Płacę 60 pln/mc Warto spróbować się dodzwonić (tel.czynny 7 dni w tyg. w godz.8:00 - 24:00) Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Dzięki za odpowiedzi! 19.09.03, 21:51 Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Rozejrzę się w ofertach i może jakiś kabelek na moje dalekie peryferia za przystępną cenę dotrze. :) O DSL i Neostradzie wiedziałem, bo teraz korzystam z dzielonego SDI, jednak myślałem o czymś tańszym. Zobaczymy, zobaczymy... Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś