Dodaj do ulubionych

nietańczący lublin

20.09.03, 14:02
Podczas gdy w innych miastach Polski (nie mówiąc o całym świecie) dorośli
ludzie uczą się tańczyć sambę, tudzież inne rytmy, Lublin śpi i ziewa. W
lubelskich szkołach tańca towarzyskiego dla dorosłych prawie pustki, chętnych
mężczyzn brak zupełnie. Dlaczego? czy to jest ujmą dla człowieka 30 letniego,
że oprócz pogoni za pracą zawodową potrzebuje potańczyć?

monika
Obserwuj wątek
    • toniebylemja Re: nietańczący lublin 20.09.03, 14:12
      hmm, pewnie bym sie i zapisal jakby mi slon w dziecinstwie na ucho nie
      nadepnla :D a o ktorych szkolach mowisz ? masz jakies rozeznanie ? gdzie warto
      a gdzie nie warto sie zapisywac ?
      • samba13 Re: nietańczący lublin 22.09.03, 13:59
        Jest klub Magic Dance na Zana, bardzo milo wspominam, chodziłam tam rok. Jest
        też klub na Zamku, zamierzam tam zawitać, więc na razie nie wiem jak tam jest,
        zajęcia już iedlugo się zaczynają o ile jak myslę zbiorą chętnych.
        • toniebylemja Re: nietańczący lublin 22.09.03, 14:52
          a jakie sa przedzialy wiekowe ? i czy ta 13 to twoj wiek ? czy tez sredni wiek
          uczestnikow ?
          • samba13 Re: nietańczący lublin 22.09.03, 14:58
            13? Trzeba dodać do 13 jeszcze jedną 13 i jeszcze kilka lat i to będzie mój
            wiek. Ja mam na myśli taniec towarzyski dla dorosłych.
        • Gość: magda Re: nietańczący lublin IP: *.lublin.mm.pl 22.09.03, 17:19
          Kto prowadzi zajęcia na Zana? A kto na Zamku ?
    • efp Re: nietańczący lublin 22.09.03, 22:37
      Na Zamku tańce latynoamerkańskie prowadzą joanna i konrad Dąbscy, są swietni a
      taniec standardowy Łukasz Pawlak wielokrotny zwycięzca wielu turniejow w
      Polsce i nie tylko. Klub Tańca Towarzyskiego MAGIC DANCE : podaje adresy

Instytucja: Magic Dance
      Kod: 20-012 Miasto: Lublin
      Adres: ul.Ochotnicza 3/5
      Telefon: 81 5325759 501 428396 Fax: Mail: mega.sternik@interia.pl
      Trenerzy: Oleg Koziniec Siergiej Kobylin

KTT ZAMEK
      Instytucja:
      Kod: 20-029 Miasto: Lublin
      Adres: ul. Żwirki i Wigury 6
      Telefon: 7183560 604 902205 Fax: Mail: zameklublin@op.pl
      www.zameklublin.prv.pl
      Trenerzy: Roman i Monika Pawelec
    • efp Re: cos o tańcu 22.09.03, 22:44
      Lublin tańczy i to bardzo w szkole Tańca sportowego Lider u p. Oleszczyńskigo
      sa prowadzone kursy tańca dla dorosłych, on nauczy tańczyć nawet słonia, na
      zamku chyba tez ale zawsze musi sie zebrać pewna grupa ludzi zeby można było
      zaczać taki kurs
      • Gość: rumba182 Jelinek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 07:56
        Najlepsza jest szkoła Jacka Jelinka.
        Pan Jacek jest przemiłym człowiekiem, byłym zawodnikiem i świetnym
        dydaktykiem - widać lata pracy ze studentami.
        Gorąco polecamy!!!
        • toniebylemja Re: Jelinek! 23.09.03, 08:24
          kiedys tanczylem u jelinka jak jeszcze mial sale w teatrze w budowie :)) bylo
          nawet dosyc fajnie, ale to bylo jak chodzilem do 7-8 klasy podstawowki :)) z
          tamtych czasow pamietam poczatki MC ktore wowczas zaczynalo od 3 stolikow w
          holu teatru :)
        • samba13 Re: Jelinek! 23.09.03, 08:48
          A gdzie Go mozna odnalezc?
      • samba13 Re: cos o tańcu 23.09.03, 08:47
        Nikt mi nie wmowi ze DOROSLY LUBLIN TANCZY i nie mam tu na mysli dzieci i
        mlodziezy studenckiej, ale wlasnie doroslych-pracujacych, znalezienie takiego
        partnera i ktorego na dodatek nauka tanca bawi!, graniczy z cudem.
        • Gość: rumba182 Jelinek na bocznej Popiełuszki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 09:17
          tam ma siedzibę - boczna Popiełuszki - na końcu tej ulicy co jest okomed.
          bardzo fajna sala - duża i dobrze utrzymana.
      • Gość: magda Re: cos o tańcu IP: *.szel-sat.com.pl 23.09.03, 15:13
        Będąc jeszcze na studiach zapisalismy sie z moim chłopakiem na taki kurs tanca. Odbywal sie w ktoryms akademiku. Wszystko fajnie, tyle ze sala nie byla najlepsza (posadzka i filary), poza tym tempo zajęc koszmarne...po tzw. II stopniu zrezygnowalismy, za wolno to wszystko szło. I na I i na II stopniu zrealizowalismy ułamek tego, co obiesywal prowadzący :((( Niestety, kursy mają to do siebie, ze instruktor musi rownac do tych słabszych - u nas byla para, w ktorej chlopak nie odroznial strony lewej od prawej, nie mial poczucia rytmu za grosz :(
        Potem na szczescie trafily nam sie lekcje prywatne (u kogo innego) - i to jest dopiero radosc :)))))
        • samba13 bingo 23.09.03, 15:55
          Trafilas w sedno!!!! Mam identyczne wrazenia!! uczac się przez rok moglabym to
          wszystko poznac w dwa miesiace, bo niestety, ale szliśmy tempem najslabszych,
          którzy po tygodniu nie pamiętali podstawowych kroków. I co z tym fantem
          zrobić??
          • Gość: magda Re: bingo IP: *.lublin.mm.pl 25.09.03, 14:57
            Uczyc sie tanca prywatnie. Niestety, koszty większe, ale za to cwiczy sie to, co nam nie wychodzi, a nie najprostrze kroki, bo jakis połamaniec z grupy nie nadąża....
    • samba13 Re: nietańczący lublin 27.09.03, 10:23
      A może jednak się mylę? że DOROSŁA część lublina nie tańczy? mam tu na myśli
      tę MĘSKĄ część, jesli tak pora to udowodnić najlepiej na nauce tańca przy Zamku
      (piątek godz. 18.30 Oficerski Klub Garnizonowy boczna Krakowskiego
      Przedmieścia).
      Zobaczymy czy nie mam racji.
      • Gość: magda Re: nietańczący lublin IP: *.lublin.mm.pl 27.09.03, 14:14
        Mimo kilkakrotnego przeczytania Twojej wiadomości nie zdołałam odcyfrowac miejsca :) Moze opisz jasniej gdzie odbywają sie zajęcia; czy chodzi o Dom Żołnierza na Zwirki i Wigury (za Astorią), czy moze na Zamku Lubelskim ???
        • Gość: efp Re: nietańczący lublin IP: *.resetnet.pl 28.09.03, 10:25
          Jeżeli chodzi o adresy klubów tanecznych w Lublinie proszę wejść na stronę
          www.taniec.pl , są tam kluby z adresami i telefonami. Ostatnio powstał nowy
          klub tańca "Centrum Tańca" zajęcia odbywają sie na razie w Zamoju, tam też
          można się dowiedzieć o kursy tańca dla dorosłych. Strona internetowa o klubach
          lubelskich to również www.tanieclublin.prv.pl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka