Dodaj do ulubionych

bronisław geremek [`]

13.07.08, 15:51
wątek nie na ujadanie. kogo na to nie stać, proszę trzymać się z daleka,
adminów proszę o bezwzględne kasowanie.

kto czuje, że dziś coś ważnego utracił, niech się wypowie... albo po prostu
zapali "świeczuszkę"...

żal. smutek. ból. wszyscy ważni odchodzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: j [...] IP: *.lublin.mm.pl 13.07.08, 15:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jaceklupl Re: W dniu narodowej tragedii 13.07.08, 16:18
      ty płaczesz jak umarł stalin a ja się wtedy cieszę. Tak to jest na świecie...
      • Gość: Joanna Re: W dniu narodowej tragedii IP: *.lublin.mm.pl 13.07.08, 16:54
        Co ma Stalin do Geremka? Płakałam tylko po smierci rodziców...Po co
        jednak Ci o tym piszę...
        • Gość: jan watek juz we właściwym kierunku pocięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 16:59
          to jest forum
          czy ogłupialnia ludzi ?
          • rilian Re: watek juz we właściwym kierunku pocięty 13.07.08, 17:10
            i dobrze.
            • Gość: pyta Re: watek juz we właściwym kierunku pocięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:24
              co dobrze ?
              • rilian Re: watek juz we właściwym kierunku pocięty 13.07.08, 17:31
                oczywiście nie warto zniżać się do poziomu osoby niezalogowanej i zmieniającej
                nicki, ale mam to w dupie. jeśli nie umiesz, pyto, czytać ze zrozumieniem, trudno.

porównanie geremka do stalina jest równie trafne, jak rydzyka do hitlera. kropka.

po śmierci jarosława k. na pewno nie chciałoby mi się przesiadywać na forum
                medium związanego z jego osobą i udowadniać samemu sobie, jaki to jestem wolny
                od przesądów innych osób, zaś innym udowadniać, jakim wg mego mniemania
                człowiekiem był naprawdę zmarły. dziś na forach gw trwa festiwal miłości
                bliźniego w wykonaniu tzw. patriotów. ale to oczywiście kwestia klasy lub jej
                braku - tudzież posiadania smaku.

więcej nie napiszę, ludziom inteligentnym, znającym mój nick na pewno nie muszę
                tłumaczyć - innym tłumaczę: nie chce mi się dziś babrać w kloace, którą
                niektórzy uwielbiają i sami ją tworzą, gdzie się tylko da.
                • Gość: j Re: watek juz we właściwym kierunku pocięty IP: *.lublin.mm.pl 13.07.08, 19:04
                  to nie było żadne porównanie. Barska jako komunistka płacze po swoich a inni się
                  cieszą. Stalin to nie Geremek, choć działali aktywnie w partiach
                  komunistycznych. A co ma Rydzyk do Hilera to zupełnie nie rozumiem, jeszcze
                  Geremka do Hitlera porównać to rozumiem bo obydwaj to socjaliści, tyle że to
                  równie głupie
                  • Gość: Joanna "j" czyli tchórz IP: *.lublin.mm.pl 13.07.08, 23:03
                    Nie byłam komunistką, ale jestem ateistką, a poza tym zainteresuj
                    sie sobą.I nie wypisuj bredni. Są tak tragiczne, ze nawet smiech nie
                    bierze! I stwórz sobie nick: "j" guano mówi. Jestes tchórxem,nie
                    tylko mendowatym...
                  • Gość: * Rodzina "Radia Maryja" dziękuje za śmierć Geremka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 15:47
                    Gość portalu: j napisał(a):

> ... Barska jako komunistka płacze po swoich a inni się
                    > cieszą.

To widać:
                    fotoforum.gazeta.pl/photo/8/gc/ig/cggy/v8MUuHM5Ip2pGriCcX.jpg
    • Gość: Mojżesz Re: bronisław geremek [`] IP: *.it-net.pl 13.07.08, 18:32
      Oby Wielkie Imię, którego pragnienie zrodziło wszechświat,
      rozbrzmiewało w całym Stworzeniu
      Teraz.
      Oby ta Wielka Obecność rządziła waszym życiem
      i waszym dniem i wszystkimi żywotami tego Świata.
      I powiedzcie 'Tak'. Amen.

Zawsze i wszędzie błogosław, błogosław to Wielkie Imię.

Choć błogosławimy, wychwalamy, ofiarowujemy i
      sławimy piękno Twego imienia,
      Twego Świętego Imienia, o Błogosławiony,
      pozostajesz nadal poza zasięgiem naszych pochwał, naszej pieśni,
      całkowicie poza zasięgiem wszelkiego ukojenia. Poza! Poza!

Oby Boskie Imię zrodziło Wielki Pokój i życie
      dla nas i wszystkich ludzi.

Ten, który przynosi wszechświat pokoju,
      obdarza pokojem nas i wszystko, co jest Izraelem.
    • Gość: wisia bronisław geremek [`] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:35
      dla mnie jak i dla wielu innych byl Polakiem, jak Ci, ktorych
      zrodzila ta ziemia, a ktorzy niezaleznie od koligacji rodzinnych
      czuli sie Polakami [']
      • lech.niedzielski Re: bronisław geremek [`] 13.07.08, 19:41
        Gość portalu: wisia napisał(a):

> dla mnie jak i dla wielu innych byl Polakiem, jak Ci, ktorych
        > zrodzila ta ziemia, a ktorzy niezaleznie od koligacji rodzinnych
        > czuli sie Polakami [']
        Też jestem tego samego zdania !
        • Gość: folkatka Re: bronisław geremek [`] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:47
          Wieczne odpoczywanie racz mu dać Panie (*)
          • Gość: Maria bronisław geremek spowodował grożny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 20:02
            on był niewierzący
            • Gość: tomekjot przyłączam IP: *.gprs.plus.pl 13.07.08, 20:09
              sie do apelu załozyciela watka.

To wsytyd, ze niektórzy mienią się katolikami.

• Gość: mały Re: przyłączam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 20:14
                .....a Światłość Wiekuista niechaj mu świeci na wieki.
                Niech odpoczywa w pokoju!

pl.wikipedia.org/wiki/Głupota
                • empi Re: przyłączam 13.07.08, 20:17
                  Odszedł wielki patriota. Szanujmy autorytety, nowych nam nie
                  przybywa i nawet na nie się nie zanosi.
                  pzdr.
                  • rilian Re: przyłączam 13.07.08, 20:42
                    niestety.
                    • Gość: "Tow" szpilowyhaja Na pieerona był mu mercedes? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 20:49
                      Cześc jego pamieći
                      • prawy_czlowiek Re: Na pieerona był mu mercedes? 13.07.08, 20:51
                        gdyby nie Mercedes,
                        zginęłaby również pasażerka

[*]
                      • szpilowyhajama Re: Na pieerona był mu mercedes? 13.07.08, 20:54
                        Pieronie co sie dzieje Jaki,szpilowy zegno mojego KOMPLA i to
                        słowami TOWARZYSZU, tego to jest pieronie za durzo. Kaj jest szef
                        Tego FORUM.
            • Gość: folkatka Re: bronisław geremek spowodował grożny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 20:46
              Mario, to niewazne ze był niewierzący. Modlitwa za bliźniego jest
              chrześcijańskim obowiązkiem.
              • szpilowyhajama Re: bronisław geremek spowodował grożny wypadek 13.07.08, 20:58
                Oby moj Kamrat sie odrodzioł w Unii Europejskiej bez Lecha i Jarka
            • Gość: Ursus Re: bronisław geremek spowodował grożny wypadek IP: 62.233.194.* 14.07.08, 16:10
              Dobrze, że użyłaś czasu przeszłego, gdyż od 13.07 poglądy jego (o ile
              rzeczywiście były takie jak piszesz) w tej kwestii uległy radykalnej zmianie.
              Pozdrawiam.
          • Gość: ulan Re: bronisław geremek [`] IP: *.pronet.lublin.pl 14.07.08, 10:51
            Twoje życzenie wieczne odpoczywanie itd.nie na wiele się zdadzą bo p.Gieremek
            będąc żydem nie wierzył w katolicko chrześcijańskie słowa więc nie wysilajcie się.
            • empi Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 10:58
              Suwerenność Boża a obowiązek modlitwy za niewierzących,
              Ulanie jako człowiek wierzący spełnij swój obowiązek.
              pzdr.
              • Gość: ulan Re: bronisław geremek [`] IP: *.pronet.lublin.pl 14.07.08, 11:08
                Empi bardzo szanuję większość Twoich wypowiedzi opinii spełnię swój obowiązek na
                pewno jeżeli będzie dotyczyło to chrześcijanina lub człowieka innego wyznania
                ale człowieka prawego natomiast ten człowiek wróg Polaków w moich oczach nie
                zasługuje na to.Pzdr.
                • empi Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 12:44
                  Elanie, istotą chrześcijaństwa jest to, że również mamy obowiązek
                  modlić się za wrogów, ludzi nieprawych prosząc o ich zbawienie. Nie
                  zabrania Ci to mieć o nich swoje zdanie.
                  „Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie sie za nich” (por. Mt 5,44)
                  pzdr.
                  • empi Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 12:46
                    p.s. sorki Ulanie a nie Elanie. :)
                    pzdr.
                  • Gość: ulan Re: bronisław geremek [`] IP: *.pronet.lublin.pl 14.07.08, 15:11
                    Głupcy świat zbawiają kiedy mędrcy śpią.Jestem Polakiem ,mogę nawet wybaczyć ale
                    nie człowiekowi który do końca był Polakożercą p. Geremek nie zasłużył sobie na
                    to aby pochylić głowę kto chce niech pochyla ale nikogo nie zmuszajmy do bicia
                    pokłonów człowiekowi który nie zasłużył sobie na to.Modlitwy zostawmy
                    odpowiednim władzom judaistycznym ew. katolickim łzy zostawmy rodzinie.My nie
                    musimy bo nie ma po kim płakać.I proszę empi nie każ miłować Hitlera czy
                    Stalina oni też byli wrogami Polski.Płaczmy nad niedolą Polaków ale ta kogo
                    obchodzi na pewno nie ludzi pokroju Gieremka Bartoszewskiego i im podobnych.A
                    modlitwa za czyjąś duszę wydaje się być przywilejem a na przywilej trzeba sobie
                    zasłużyć.Pzdr.
                    • empi Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 15:20
                      Ulanie, ja Ci nic nie karzę!. Powołuję się na wartości które ja
                      akceptuję a Ty potwierdzasz głoszoną przez siebie przynależnością do
                      Kościoła.
                      > I proszę empi nie każ miłować Hitlera czy Stalina oni też byli
                      > wrogami Polski.
                      Nie będę się wypowiadał na jakiej podstawie masz pewność sugerując
                      takie porównania. Chyba zbyt wybiórczo i po swojemu traktujesz
                      kanony wiary chrześcijańskiej. Powiedz które z dziesięciu przykazań
                      Bożych akceptujesz a które nie? i jak to się ma do Twojej
                      deklarowanej obecności w Kościele i w wierze.
                      pzdr.
                      • Gość: ulan Re: bronisław geremek [`] IP: *.pronet.lublin.pl 15.07.08, 12:38
                        Tak rzeczywiście pomyliłem wyrażenia Ty wspominasz o obowiązku a ten ma być
                        zgodny z moim sumieniem, a nie kościelnymi przesłankami bo nie przed kościołem
                        będę odpowiadał czy jego hierarchami a jedynie Boskim prawem to po pierwsze
                        .Natomiast dziesięć przykazań to wielka mądrość wielu narodów i wyznań więc jako
                        normalny człowiek akceptuję je wszystkie bo są mądre!.Odnośnie Stalina Hitlera
                        zapytałem czy w zgodzie z Twoją interpretacją wiary katolickiej sugerujesz czy
                        nakazujesz by tych ludzi szanować i kochać?.Tak w swej wierze katolickiej
                        odrzucam to co jest zakłamane fałszywe zmyślone dla korzyści hierarchów bo wiele
                        jest kłamstwa i nie prawości wśród księży i dopóty dopóki oni nie zmienią się na
                        chrześcijan zostanę przy swoim punkcie widzenia.Dlatego uważam że co innego jest
                        wiarą w Boga a co innego wiarą w kościół,choć sam w sobie do złego nie namawia
                        ale w meczetach min. też nie mówi się o czynieniu zła!.Pzdr.
                  • joannabarska Re: bronisław geremek [`] 18.07.08, 17:05
                    Jak sie nie wierzy w zmartwychwstanie, to trudno ,empi, kochac
                    wrogów!Widzisz te zmartwychwstające istoty schodzace przed wieloma
                    laty z drzew?
                • tajnos.agentos Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 12:48
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=78577148&a=81517928
                  • empi Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 12:58
                    Tajnosie wchodzimy w okres w którym coraz częściej będą odchodzić
                    ludzie tamtej epoki. Nie wszystkich musimy, kochać czy uznawać ich
                    poglądy za własne. Szanujmy jednak ich życie, przeszłość, ideowość
                    czy patriotyzm. Patriotą nie musi być ktoś kto akurat z nami się
                    zgadza czy my z nim. Co będzie jak już wszystkich oplujemy a nowych
                    nie starczy?
                    pzdr.
                    • tajnos.agentos Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 13:08
                      "Ludzie tamtej epoki" odchodzą zawsze i nie ma na to rady, bo taka
                      jest kolej rzeczy. Chodziło mi raczej o to, że osoby, które tak
                      święcie obrażają się w jednym przypadku, w innym podobnym nie żałują
                      chamstwa, piany i jadu. Jak to Kali...
                • Gość: Joanna Re: bronisław geremek [`] IP: *.lublin.mm.pl 14.07.08, 22:35
                  Nieokrzesany ułan czyta idiotyczny portal "polonii" z USA i powtarza
                  brednie. Taki ułan nawet w tyłku sie nie zmiesci...Empi, daj spbie
                  spoko z wariatem!
                  • Gość: ulan Re: bronisław geremek [`] IP: *.pronet.lublin.pl 15.07.08, 13:03
                    Po pierwsze pod Twoim adresem ja nie napisałem żadnego epitetu, mam swój punkt
                    widzenia i to mi wolno i to nie z tobą rozmawiałem to po drugie a czy jestem czy
                    nie ;OKRZESANY ;nie tobie to oceniać a co i gdzie czytam to też moja sprawa
                    ,bredni nie powielam ale i o takich warto wiedzieć aby móc się i do nich odnieść
                    .Natomiast twoja sugestia że ;Taki ułan w tyłku się nie zmieści ;nasuwa mi
                    pewniki że wyprowadzono cię pewnie razem z innymi sistrami z Kazimierza ew. sama
                    uciekłaś jak przestał zadowalać cię wasz ogier masz doświadczenie gratulacje !I
                    na pewno wiesz o czym piszesz musisz być dobra w te klocki skoro jesteś pewna
                    czy się zmieści czy nie.No i na koniec morze jestem wariatem ale nie na tyle
                    głupim by z pierwszą lepszą się zadawać!.
                    • joannabarska Re: bronisław geremek [`] 15.07.08, 15:50
                      Mam doswiadczenie, Ułanie. Mozesz zazdroscic. A co do "sióstr" z
                      Kazmimierza to popłakałam sie ze smiechu!
                      • Gość: ulan Re: bronisław geremek [`] IP: *.pronet.lublin.pl 15.07.08, 16:35
                        Co do twego doświadczenia nie wątpiłem ani przez sekundę ,liczyłem tylko na jego
                        potwierdzenie też się nie zawiodłem , przynajmniej teraz wszyscy wiedzą z kim
                        mają do czynienia i może ktoś zechce z niego skorzystać ,ja na pewno nie ale
                        chętnemu w potrzebie nie odmawiaj taka moja cicha prośba po co ma chłopina
                        płacić!ot chrześcijańska przysługa. Natomiast jako facet nie mam ci czego
                        zazdrościć i cieszę się że swoim skromnym spostrzeżeniem wprawiłem cię w dobry
                        humor tyle ci zostało co i nakapało ale i to dobre mam nadzieję że makijażu nie
                        nosisz więc go nie rozmazałaś łzami śmiechu.
                        • Gość: Joanna (Barska) Re: bronisław geremek [`] IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 18:49
                          Och Ty biedunku, Ulanie, mowimy o innych doswiadzeniach. Tobie w
                          glowie ta chusteczka jak u zolnierza ze znanego dowcipu.
                          • Gość: ulan Re: bronisław geremek [`] IP: *.pronet.lublin.pl 16.07.08, 10:50
                            Dziękuję za współczucie ale spod twego palca nie jest ono budujące więc i ja nie
                            będę się rozczulał jak i dziękował Odnośnie dowcipu nie znam ale ale to nie pora
                            ani czas na dowcipy .Natomiast czas skończyć osobiste uwagi bo zbyt odbiegliśmy
                            od tematu ktoś musi okazać się mądrzejszy i wyważony i tylko 1 prośba nie rzucaj
                            oszczerstw i nie ubliżaj swoim adwersarzom szanuj ludzi to i oni ciebie
                            poszanują to tyle ode mnie na zakończenie.Czytaj i ucz się nawet tego co wyda ci
                            się głupie czy niedorzeczne,bo to co się tobie wydaje będzie zawsze tylko twoja
                            opinią.
                            • rilian Re: bronisław geremek [`] 16.07.08, 14:07
                              i wzajemnie!
            • Gość: Joanna Re: bronisław geremek [`] IP: *.lublin.mm.pl 14.07.08, 22:37
              Ułanie, Matka Boska,Krolowa Korony Polskiej, tez była (jest) Zydówką!
              • joannabarska Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 22:43
                "Joanna" z tym IP to ja!
    • Gość: j2 czy nasze media choć z raz podały IP: *.lublin.mm.pl 13.07.08, 22:09
      jaki jest stan zdrowia kierowcy samochodu który został staranowany przez Geremka?
    • elan13 odszedł wybitny przedstawiciel narodu żydowskiego 13.07.08, 22:29
      Środowiska żydowskie poniosły wielką stratę, Bronisław Geremek był
      niewątpliwie ich wybitnym przedstawicielem. To był człowiek dużego
      formatu, wyróżniający się m.in. kulturą osobistą. Nie wyobrażam go
      sobie bluzgającego niczym Michnik z Rywinem, czy z Gudzowatym, nie
      było w nim nic z ordynarności Urbana, w odróżnieniu od Kuronia
      potrafił precyzyjnie formułować myśli, obce mu było paplanie po
      próżnicy. Geremek przerastał intelektualnie o kilka poziomów takich
      Lityńskich, Passentów, Blumsztajnów czy Najsztubów.

Bronisław Geremek był wprawdzie w kontrze do polskich środowisk
      patriotycznych, zbratał się nawet z postkomunistami, jednak należy
      mieć świadomość, że działał aktywnie na rzecz mniejszości
      etnicznej, którą reprezentował i trzeba przyznać ewidentną klasę
      przeciwnika.

Niech mu ziemia lekką będzie.
      • Gość: j przesadzasz IP: *.lublin.mm.pl 13.07.08, 22:36
        Geremek był przede wszystkim członkiem Wielkiego Wschodu Francji, w ostatnich
        latach zapewne niezwykle wysoko postawionym. Stąd te bicie piany przez
        europejczyków. Socjalista, biurokrata, wróg kościoła, wróg religii, zaciekły,
        groźny przeciwnik.
        Dużo wiedział, może za dużo. Różne wypadki mają różni ludzie...
        • tajnos.agentos Re: przesadzasz 14.07.08, 07:55
          Nawet tu nie potraficie stulić pysków i zapomnieć o polityce,
          pajace? Ot, całe polskie "prawictwo".
    • Gość: Tomasz. Jako Polak nie będę płakał po Geremku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 23:29
      Nie będę też nigdy płakał po Michniku, Bartoszewskim, Balcerowiczu,
      Kwaśniewskim i wielu innych.
      • Gość: ulan Re: Jako Polak nie będę płakał po Geremku. IP: *.pronet.lublin.pl 14.07.08, 10:59
        Tomaszu przyłączam się ja też do w/w. opinii ,płakał nie będę raczej wyczekiwał
        będę na innych oby szybko i jak najwięcej
      • Gość: Joanna Re: Jako Polak nie będę płakał po Geremku. IP: *.lublin.mm.pl 14.07.08, 22:40
        Po sobie ,Tomaszu,tez nie popłaczesz. A smierc za drzwiami moze juz
        stoi z kosą!
        • Gość: Tomasz. "Joanno",czy jak tam na prawdę się nazywasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 23:07
          Gość portalu: Joanna napisał(a):

> Po sobie ,Tomaszu,tez nie popłaczesz. A smierc za drzwiami moze juz
          > stoi z kosą!

Twój post można potraktować jako publiczną groźbę karalną. Rozumiem,
          że w Waszym środowisku zapanowała wielka rozpacz po stracie
          " głównego architekta przemian w Polsce po roku 89".
          Ja jako Polak i Lublinianin z dziada pradziada, znający prawdziwą
          historię zarówno miasta Lublina jak i Polski oraz widząc do czego
          doprowadziły naród polski te "demokratyczne" przemiany, mam prawo
          wg swojej wiedzy je oceniać. Jeżeli piszę, że nie będę płakał
          po "szacownym profesorze", to wiem o czym piszę w odróżnieniu
          od chóru internetowych i medialnych propagandzistów.
          Poza tym, to co piszesz nie jest zbyt przemyślane, bo czy "zacny
          profesor" jest teraz w stanie po sobie popłakać ?
          Na wszelki wypadek zajrzę przez judasza czy za moimi drzwiami
          nie czają się jacyś "wysłannicy" tego portalu czyhający na moją
          osobę.

"Gdy mędrcy zawodzą, to durnie nie zbawią świata"
          • tajnos.agentos Tomciu... 15.07.08, 07:56
            Jako Polak i lubelak z dziada - pradziada, znający prawdziwą
            historię zarówno miasta Lublina, jak i Polski z całym autorytetem
            twierdzę, że pie..sz jak potłuczony.:P
            • Gość: Tomasz. Tylko na tyle stać propagandzistów GW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 13:20
              Z Ciebie chyba taaaki Polak, a Twoi rodzice przybyli pewnie
              razem z Armią Czerwoną. Na argumenty i fakty potraficie tylko
              odpowiadać agresją, chamstwem i polonofobią. Ale to właśnie
              Wasz "Drogi Bronisław" był wielce szczęśliwy, gdy inny jego rodak
              z Niemiec opluwał Polskę i rząd Kaczyńskich w Parlamencie Europejskim przy
              okazji debaty nad lustracją "zacnego".
              Również inny Wasz "autorytet" Bartoszewski nawet gęby nie otworzył,
              gdy w Knesecie żydowscy rasiści opluwali Polskę i Polaków.
              Doszło do tego, że uczciwi Żydzi mieszkający w Izraelu musieli
              stawać w obronie Polski.
              Więc proponuję zakończyć tą dyskusję.
              • tajnos.agentos Re: Tylko na tyle stać propagandzistów GW ? 15.07.08, 13:40
                Hehe, była tu jakaś dyskusja??? Chyba nieee... Propagandzistom
                PiSuaru albo innego radyja za dyskutowanie nie płacą.:P
              • joannabarska Ciiemny Tomasz nie umie nawet obrażać! 15.07.08, 18:54
                Przybycie do Polski w 1944 r. z Armią Radziecką to był honor. A dwa
                radosc, ze sie przezyło cierpienia na Syberii.
                • Gość: Tomasz. Re: Ciiemny Tomasz nie umie nawet obrażać! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 19:14
                  "Ciiemna barska" chamstwem parska.
          • joannabarska Re: "Joanno",czy jak tam na prawdę się nazywasz 15.07.08, 15:48
            Tomaszu, czujnosci nigdy nie jest za wiele! Nie polemizuję na temat
            Profesora. Bo z kim? Z osłem?
            • Gość: Tomasz. Re: "Joanno",czy jak tam na prawdę się nazywasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 19:17
              Gdyby głupota była lżejsza od powietrza, to ...
              Stalinowcy mieli swoich bohaterów, których niedawno zrzucono z cokołów,
              więc teraz staliniątka wzięły się za naprawę świata.
    • Gość: Ursus on już po sądzie Bożym...[*] IP: 62.233.194.* 13.07.08, 23:39
      któż może znać jego wynik..?
      Ja nie czuję, że właśnie dzisiaj coś ważnego utraciłem. Dzisiejszy dzień jak
      każdy inny był dniem ostatnim dla wielu ludzi na świecie - kończyli życie w
      różnym wieku, na skutek różnych okoliczności... Jedni byli lepszymi, inni
      gorszymi ludźmi od prof. Geremka. Tak samo było wczoraj i tak samo będzie jutro.
      W polskiej kulturze o zmarłym: dobrze, albo wcale - więc już milczę. Obawiam się
      tylko jednego: nachalnego lansowania tragicznie zmarłego profesora na
      "świeckiego świętego" przy jednoczesnych brutalnych atakach pod adresem
      kontestatorów tej "świętości". Pozdrawiam.
    • tajnos.agentos [*] [*] [*] 14.07.08, 07:51
      Szkoda. Jeden z bardzo niewielu polskich polityków, których ze
      spokojnym sumieniem można zaliczyć do ludzi prawych, uczciwych i
      patriotów.
      • joannabarska Już Rzymianie... 14.07.08, 09:44
        Po lekturze niektórych wpisów (na szczęście wiele chamskich
        usunięto) przypominam rzymskie powiedzenie: "de mortuls aut bene aut
        nihil a.de mortuis nil nisi bene". Ludzie obyci będą wiedzieli o co
        chodzi, a ciemnoty nikt niczego nie nauczy. Poza rozwinięciem u nich
        słownego bandytyzmu.
        • rilian Re: Już Rzymianie... 14.07.08, 10:25
          to prawda, pani joanno. szacunek.
        • empi Re: Już Rzymianie... 14.07.08, 10:42
          Oni mają poczucie czystości bo nic nie robili, nigdzie nie należeli,
          do niczego się nie mieszali, z nikm nie współpracowali, nie
          wychylali się. Tak jak przystało na prawdziwych Polaków. Tak więc o
          ich wolność musieli walczyć, Żydzi, komuchy i wszelka inna esbecja
          we współpracy z TW w Kościele.
          pzdr.
          • rilian Re: Już Rzymianie... 14.07.08, 10:45
            empi, jaką wolność?... w końcu oni wciąż śpiewają: "ojczyznę wolną, racz
            przywrócić panie"...
            • empi Re: Już Rzymianie... 14.07.08, 10:50
              przecież kłapią i mielą ozorami co chcą i kiedy chcą jak nigdy w
              całej historii PRL.
              pzdr.
              • rilian Re: Już Rzymianie... 14.07.08, 10:57
                jest to pewien fenomen...
                • Gość: mały <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Głupota" target="_blank"> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:47
                  Głupota - niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia.Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Głupota społeczna to brak samodzielnego myślenia i działania grup społecznych mogąca być przyczyną powstawania fanatyzmu i łatwości ulegania manipulacji.

Człowiek ciemny: Człowiek ciemny bywa łatwowierny, uparty przy swoim zdaniu, skłonny do fanatyzmu; największej bredni uwierzy, jak prawdzie rozumem wywiedzionej, do której jakiś wstręt czuje

Półgłówek: Nie mogąc sam nic pojąć ani wyrozumować, jest echem wiernie cudze powtarzającym słowa.

cytaty z : pl.wikipedia.org/wiki/Głupota
                  • Gość: mały Głupi po szkodzie głupim zostanie. — Horacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 15:10

Miernota jest stale w pozycji obronnej przed znakomitością.
                    (Marie von Ebner-Eschenbach)

Wybitne umysły są zawsze atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów.
                    (Albert Einstein)

Głupota jest też pewnym stanem używania umysłu.
                    (Fiodor Dostojewski)

Głupota nie zwalnia od myślenia.
                    (Stanisław Jerzy Lec)

Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
                    (Sławomir Mrożek)
                    • Gość: mały Głupi po szkodzie głupim zostanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 15:21
                      Religia jest dla mądrych. A jak ktoś jest głupi i jak chce być głupi, nie powinien do tego używać religii, nie powinien religią swojej głupoty zasłaniać.
                      (Józef Stanisław Tischner)
              • Gość: Ursus Re: Już Rzymianie... IP: 62.233.194.* 14.07.08, 16:05
                Prowokujesz, a jak ktoś ulegnie prowokacji to usuwasz, a jak już usuniesz to
                opluwasz... Człowiek musi zaciskać zęby, żeby takim prowokacjom nie ulec. Śmierć
                Waszego "guru" wykorzystujecie do ataków na ideowych przeciwników. Jakkolwiek
                nigdy nie darzyłem szacunkiem Geremka i łza w oku na wieść o jego śmierci mi nie
                postała, to uważam, że nie zasłużył sobie na takich obrońców jak "barska",
                "niedzielski", "tajnos.agentos" albo ....
                Pozdrawiam.
                • rilian Re: Już Rzymianie... 14.07.08, 16:58
                  buhahahahaa!!! pomidor!!!
                  • Gość: jerzy Re: Już Rzymianie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 17:00
                    "Prowokujesz, a jak ktoś ulegnie prowokacji to usuwasz, a jak już
                    usuniesz to
                    opluwasz... Człowiek musi zaciskać zęby, żeby takim prowokacjom nie
                    ulec. Śmierć
                    Waszego "guru" wykorzystujecie do ataków na ideowych przeciwników.
                    Jakkolwiek
                    nigdy nie darzyłem szacunkiem Geremka i łza w oku na wieść o jego
                    śmierci mi nie
                    postała, to uważam, że nie zasłużył sobie na takich obrońców
                    jak "barska",
                    "niedzielski", "tajnos.agentos" albo ....
                    Pozdrawiam." - napisał Ursus

w pełni podzielam twoje zdanie Ursusie, takich obrońców Geremek nie
                    potrzebuje, nie ta klasa,

• Gość: Ursus Te, rilian IP: 62.233.194.* 14.07.08, 17:47
                    A Tobie co? Gorzej? Moje słowa skierowane były do "empiego". Po co się w tak
                    głupi sposób wcinasz? Zwłaszcza, że sam założyłeś ten wątek i apelowałeś o powagę...
                    Lepiej siedzieć cicho i być posądzonym o głupotę, niż się odezwać i rozwiać
                    wszelkie wątpliwości. Pozdrawiam.
                    • empi Re: Te, Ursus 14.07.08, 18:04
                      Wątek ten został założony w intencji uczczenia pamięci zmarłego. Ty
                      zaś i inni chcą obrazić Jego i osoby żegnające. Tak nie wypada
                      robić. To tak jak przyjść i wpisać głupoty do wyłożonej księgi
                      kondolencyjnej. Uszanuj wolę pożegnania Profesora przez innych jeśli
                      sam nie potrafisz tego uczynić.
                      > Lepiej siedzieć cicho i być posądzonym o głupotę, niż się odezwać
                      i rozwiać
                      > wszelkie wątpliwości.
                      pzdr.
                      • Gość: mały bronisław geremek [`] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 18:38
                        Tylko kierunek działania ma znaczenie. Ważne jest iść ku czemuś,
                        a nie dojść tam, bo nie dochodzimy nigdzie i nigdy, chyba że do śmierci.
                        — Antoine de Saint-Exupéry
                        • Gość: anica Re: bronisław geremek [`] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 18:45
                          Geremek nie miał tytułu profesora
                          • rilian Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 18:57
                            pl.wikipedia.org/wiki/Bronis%C5%82aw_Geremek
                            • Gość: lol Re: bronisław geremek [`] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 19:06
                              chodzi o date kiedy Prezydent RP mianował go profesorem
                              • rilian Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 19:16
                                kiedy myślę, że zniżając się do poziomu kolejnego anonimowego trolla myślę, że
                                sięgnąłem dna, on puka od spodu. 1989 rok. prezydent?

i daję się prowokować. czujesz radość? o to ci chodzi, pajacyku?
                                • Gość: lol Re: bronisław geremek [`] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 19:22
                                  pomijając twój poziom kultury widoczny tu i zarozumialstwo
                                  czy mozesz podac kiedy otrzymał tytuł profesora, nazwisko prezydenta
                                  w tym wypadku nie ważne
                                  www.prezydent.pl/x.node?id=1011848&eventId=14528061
                                  • rilian Re: bronisław geremek [`] 14.07.08, 20:12
                                    nie ważne
                                    • Gość: lolo Re: bronisław geremek [`] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 20:19
                                      prawda jest ważna, taki sam profesor jak Bartoszewski i cała ta
                                      spółka, czemu sciemniano przez lata ?
                                      pagesperso-orange.fr/m.ostrowski/eur01_.htm
                                      • Gość: J To nie ja IP: *.it-net.pl 14.07.08, 20:42
                                        Nie mam monopolu na nick, ale od czasu do czasu piszę posty z
                                        nickiem: J, ew. j. Tymczasem pojawił się jakiś palant "j" i wypisuje
                                        pierdoły. To nie ja.
                                        • Gość: mały Ciszej nad trumną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:20
                                          Polacy mają na takie gnidy trzy określenia-synonimy:
                                          niegodziwość, nikczemność, podłość.
                                          Rosjanie jedno, bardzo trafne: swołocz.
                                          • Gość: j Re: Ciszej nad trumną! IP: *.lublin.mm.pl 14.07.08, 22:12
                                            sam jesteś gnidą razem z towarzyszem Geremkiem. On sobie budował socjalistyczną
                                            europę, o Polskę nie dbał, jakby dbał, to byśmy mieli autostrady i nie zginąłby
                                            jadąc do Brukseli gdzie nas sprzedał, właśnie niedaleko wjazdu na autostrade.
                                            Mam dość tego medialnego ryku jakiego to wspaniałego człowieka stracił kraj. Dla
                                            mnie nie był wspaniały. Ludzie maja inne poglądy na świat. Geremek byt
                                            politrukiem i o ludzi nie zadbał. Gdyby zadbał z towarzyszami swoimi to nie
                                            uciekłoby z Polski 2 mln ludzi ...
                                            • Gość: mały Upieram się na definicjach, nie jestem specjalistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 22:21
                                              Głupota - niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia.Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Głupota społeczna to brak samodzielnego myślenia i działania grup społecznych mogąca być przyczyną powstawania fanatyzmu i łatwości ulegania manipulacji.

Człowiek ciemny: Człowiek ciemny bywa łatwowierny, uparty przy swoim zdaniu, skłonny do fanatyzmu; największej bredni uwierzy, jak prawdzie rozumem wywiedzionej, do której jakiś wstręt czuje

Półgłówek: Nie mogąc sam nic pojąć ani wyrozumować, jest echem wiernie cudze powtarzającym słowa.

Zródło: Wikipedia,więcej w podręcznikach medycznych.
                                              • joannabarska Dosć tego słownego bandytyznu! 14.07.08, 22:47
                                                Empi, usuń ten cały wątek, bo chce mi sie siegnąc po pistolet!
                                                • rilian Re: Dosć tego słownego bandytyznu! 15.07.08, 07:55
                                                  pani sięga po pistolet, ja mam odruch wymiotny.
                                            • joannabarska Marsz na szosy! 15.07.08, 19:00
                                              Gosć j - do budowy autostrad,wal i to szybko. Przedtem każ chlopom
                                              oddawac ziemie. Bo z tym najtrudniej w tak praworządnym do przesady
                                              panstwie jakim jest Polska.Slepyś? Widzisz, co sie dzieje z
                                              Zakopianką i atakami na nią w Poroninie chociażby?
                          • joannabarska Dla cirmniaków 15.07.08, 16:10
                            W 1954 ukończył studia na Wydziale Historycznym Uniwersytetu
                            Warszawskiego, w latach 1956-1958 odbył studia podyplomowe w École
                            pratique des hautes études w Paryżu. W 1960 uzyskał stopień doktora,
                            a w 1972 obronił habilitację w Polskiej Akademii Nauk. W 1989
                            uzyskał tytuł profesora nauk humanistycznych.

Zajmował się badaniami nad historią kultury i społeczeństwa wieków
                            średnich. Publikował artykuły[potrzebne źródło], odbywał wykłady i
                            odczyty, napisał (niektóre jako współautor) 10 książek, z czego
                            część została przetłumaczona na języki obce. Rozprawa doktorska z
                            1960 dotyczyła rynku pracy w średniowiecznym rzemiośle paryskim oraz
                            problematyki prostytucji w tym mieście, natomiast praca
                            habilitacyjna z 1972 grup marginesu społecznego w średniowiecznym
                            Paryżu.

Jako naukowiec w latach 1955-1985 pracował w Instytucie Historii
                            Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. W latach 1960-1965 był
                            wykładowcą na Sorbonie w Paryżu i kierownikiem tamtejszego Centrum
                            Kultury Polskiej. Uhonorowany został 23 tytułami doktora honoris
                            causa m.in. przez uniwersytety w Bolonii, Utrechcie, paryską
                            Sorbonę, Nowym Jorku (Columbia), Uniwersytet Jagielloński oraz
                            Europejski Uniwersytet Viadrina we Frankfurcie nad Odrą. W 1992
                            został mianowany profesorem wizytującym w Collège de France. Był
                            członkiem Academia Europea, Pen Clubu, Société Européenne de Culture
                            oraz licznych towarzystw i stowarzyszeń.

W latach 1962-1965 był dyrektorem Ośrodka Kultury Polskiej w Paryżu.
                            Znał cztery języki obce: francuski, angielski, włoski, niemiecki
                          • joannabarska Do nieobytej anicy (mo ze to on) 15.07.08, 16:12
                            Bronisław Geremek w 1954 ukończył studia na Wydziale Historycznym
                            Uniwersytetu Warszawskiego, w latach 1956-1958 odbył studia
                            podyplomowe w École pratique des hautes études w Paryżu. W 1960
                            uzyskał stopień doktora, a w 1972 obronił habilitację w Polskiej
                            Akademii Nauk. W 1989 uzyskał tytuł profesora nauk humanistycznych.

Zajmował się badaniami nad historią kultury i społeczeństwa wieków
                            średnich. Publikował artykuły[potrzebne źródło], odbywał wykłady i
                            odczyty, napisał (niektóre jako współautor) 10 książek, z czego
                            część została przetłumaczona na języki obce. Rozprawa doktorska z
                            1960 dotyczyła rynku pracy w średniowiecznym rzemiośle paryskim oraz
                            problematyki prostytucji w tym mieście, natomiast praca
                            habilitacyjna z 1972 grup marginesu społecznego w średniowiecznym
                            Paryżu.

Jako naukowiec w latach 1955-1985 pracował w Instytucie Historii
                            Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. W latach 1960-1965 był
                            wykładowcą na Sorbonie w Paryżu i kierownikiem tamtejszego Centrum
                            Kultury Polskiej. Uhonorowany został 23 tytułami doktora honoris
                            causa m.in. przez uniwersytety w Bolonii, Utrechcie, paryską
                            Sorbonę, Nowym Jorku (Columbia), Uniwersytet Jagielloński oraz
                            Europejski Uniwersytet Viadrina we Frankfurcie nad Odrą. W 1992
                            został mianowany profesorem wizytującym w Collège de France. Był
                            członkiem Academia Europea, Pen Clubu, Société Européenne de Culture
                            oraz licznych towarzystw i stowarzyszeń.

W latach 1962-1965 był dyrektorem Ośrodka Kultury Polskiej w Paryżu.
                            Znał cztery języki obce: francuski, angielski, włoski, niemiecki...
                            I co Ty na to, durnowate sworzenie?
                • tajnos.agentos Re: Już Rzymianie... 15.07.08, 07:59
                  Gość portalu: Ursus napisał(a):

> obrońców jak "barska",
                  > "niedzielski", "tajnos.agentos" albo ....
                  > Pozdrawiam.

Jak masz coś do mnie, to konkretnie i na temat - ty.
    • zesty Re: bronisław geremek [`] 15.07.08, 09:09
      Prosze szanownego panstwa,
      Co to za burdy na cmentarzu? Jak wam nie wstyd? Czesto chadzam
      ostatnio na grob ojca na Lipowa - wejscie od strony radia. Tam w
      alejce leza sobie i Akowcy i ich oprawcy i nieznani zolnierZe z np.
      roku 1918 - dawni wrogowie i przeciwnicy. Koniec koncow - czlowiek
      nie zyje. Tak sie sklada ze byl hmmm... dosc uniwersalnie
      rozpoznawany w mediach nie tylko polskich ale europejskich. Na temat
      jego zaslug bac "przestepstw" powiedziec wiele nie moge, tym
      bardziej w takim watku jak ten. Wstydzcie sie "swiatowcy",
      specjalisci od moralnosci ze sloma w butach. Shame on you.
      Uszanowanie,
      Paul
      PS watek ten nie jest zeby komentowac dokonania doczesne niejakiego
      Geremka, tyjko by zatrzymac sie i wirtualnie swieczke na grobie
      zapalic. Jak kto nie chce swieczek na gieremkowym grobie palic nie
      powininien "wyzywac sie intelektualnie" w tym watku, ale osobisty i
      odzielny watek zalozyc.
    • Gość: j2 Walczył o Polskę ale czyją? IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 13:02
      "W 1995 r. w paryskiej "Kulturze" (nr 9/516) Tomasz Mianowicz opublikował
      niezwykły, ze względu na treść, dokument tajny i pilny telegram Horsta Neubauera
      (ambasadora NRD w PRL) z 2 grudnia 1981 r. do ścisłego kierownictwa
      wschodnioniemieckiej partii komunistycznej. Czytamy w nim m.in. wypowiedź
      Stanisława Cioska: Część wpływowych doradców "Solidarności" zrozumiała obecne
      położenie i zmianę sytuacji. Boją się bardziej niż sądzimy i zaczynają ratować
      własną skórę. Odbyłem właśnie osobliwą rozmowę z szefem sztabu ekspertów
      "Solidarności" [Bronisławem] Geremkiem (bliskie związki z międzynarodówką
      socjaldemokratyczną, osobiste kontakty z Krayskim i innymi). Nie wierzyłem
      własnym uszom. Geremek oświadczył, że dalsza pokojowa koegzystencja pomiędzy
      "Solidarnością" w obecnej formie i realnym socjalizmem [jest] niemożliwa.
      Konfrontacja siłowa nieunikniona. Wybory do rad narodowych muszą zostać
      przesunięte. Organy władzy państwowej muszą zlikwidować aparat "Solidarności".
      Po konfrontacji siłowej "Solidarność" mogłaby powstać na nowo, ale jako
      rzeczywisty związek zawodowy bez Matki Boskiej w klapie, bez programu
      gdańskiego, bez politycznego charakteru i bez ambicji sięgania po władzę. Być
      może - kontynuował Geremek - zostaną zachowane siły umiarkowane, takie jak
      Wałęsa. Po konfrontacji nowa władza państwowa mogłaby w oparciu o odmienną
      sytuację polityczną kontynuować określone procesy demokratyzacji. "
      • tajnos.agentos Re: Walczył o Polskę ale czyją? 15.07.08, 13:43
        Na pewno nie o Polskę Rydzyka i Giertychów.
        • Gość: j2 Re: Walczył o Polskę ale czyją? IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 13:54
          No to jasne jest. Jako stalinista, Geremek współpracował z tymi co te dwa
          indywidua by rozstrzelali lub conajmniej wsadzili do więzienia. Ale skoro
          twierdził że Polaków nie lubi, to może nie o Polskę i nie o ludzi on walczył ale
          raczej przeciw Kościołowi i za socjalizmem. I patrz, zabrakło parę kilometrów do
          autostrady....
          • tajnos.agentos Taaak... 15.07.08, 14:03
            Teraz mamy festiwal chamstwa, nienawiści, bełkotu, oszczerstw itd. w
            wykonaniu amatorów polskiej "prawicy" (czytaj Narodowego
            Socjalizmu), a co będzie jak przekręci się któryś z "prawicowych"
            guru?:D
            • Gość: j2 Re: Taaak... IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 14:20
              co do tego ma chamstwo i nienawiść? Umarł facet, który był zaciekłym wrogiem
              wolności, który niszczył opozycję niepodległościową, który był członkiem
              zbrodniczej partii i aktywnym jej działaczem w najgorszym okresie. Aż wreszcie
              socjaliści się dogadali i mamy to co mamy. Rozgrabioną przez UB gospodarkę i
              socjalistyczny zamordyzm z najwyższymi podatkami i cenami i najniższymi
              zarobkami oraz z ogromnym długiem. Geremek jest współtwórcą tego. A popatrz,
              jakby poprosił o to by budować drogi zamiast posady dla politruków , to tam
              gdzie zginął byłaby już dawno autostrada i nic by mu się nie stało. Zabrakło tak
              niewiele, może jednego przemówienia w sejmie, jednego - budujmy Polskę a nie
              "nie lubię Polaków"?
              • tajnos.agentos Re: Taaak... 15.07.08, 14:39
                :DDD
              • joannabarska Re: Taaak... 15.07.08, 15:45
                gość j2. Ty nie jesteś idiotą. Ty jestes kompletnym idiotą. Ze tez
                Cie nosi matka-Ziemia!? I podpisz sie nie literka i liczbą skoroś
                taki odważny! Bo nie jestes tu anonimowy!
                • rilian Re: Taaak... 15.07.08, 16:06
                  jest. tacy "ludzie" to uwielbiają...
                • Gość: j2 Re: Taaak... IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 18:22
                  słyszałem towarzyszko że z towarzyszami będziecie nazywać w Warszawie jakiś
                  pałac jego imieniem:)
                • Gość: Tomasz Wy też nie jesteście anonimowi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:34
                  a za drzwiami . . .
          • joannabarska empi, gdzie Twa czujnosć postrewolucyjna? 18.07.08, 17:02
            Jeden z wpisow tego z literka i liczbą:
    • joannabarska Cudzysłów postaw sobie na tyłku! 15.07.08, 19:04
      Starszam,osły, niz prof. Geremek.
      • Gość: zapatero Re: Cudzysłów postaw sobie na tyłku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 19:22
        a kiedy oślico dostał tytuł profesora i od którego Prezydenta
        proste pytanie nawet dla ciebie , no ?
        • joannabarska Re: Cudzysłów postaw sobie na tyłku! 15.07.08, 19:57
          Chamie, zapatero to nie nick dla idiotów!
        • rilian Re: Cudzysłów postaw sobie na tyłku! 15.07.08, 19:57
          śp. albert krąpiec też nie był profesorem. prawda?
          • joannabarska O czym tu mówic? 15.07.08, 20:07
            Znam profesorów, którzy biegle znaja tylko jezyk polski. Przy nich
            Geremek to geniusz. A tytul profesora nadany poza Polską wiecej
            znaczy niz ten belwederski. Zwlaszcza dzisiaj, co widac gołym okiem
            po Gospodarzu. Za żone pojął tłumaczke...
            • Gość: fucha skoro nie ma tytułu nadanego przez Polske to niema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 20:24

www.tvp.info/news.html?directory=17099&news=753649
              • Gość: joanna Naprawde fucha IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 20:47
                fucha - po polsku pisze sie nie ma - osobno! Jestes profesorem
                belwederskim czy moze jeszcze z Marca 1968?
                • Gość: joanna Re: Naprawde fucha IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 20:51
                  Są tacy, którym Pan Bóg przed urodzeniem jeszcze nadal tytul
                  profesorski. Reszta to jednak przeażnie ciemnota do grobowej
                  deski,nawet jak jest utytułowana!
                  • Gość: iza Geremek nie ma tytułu profesora, po co kłamac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 20:56
                    Pana Boga zostaw spokoju, tak na wszelki wypadek
                    • Gość: joanna Iza,nie pouczaj mnie IP: *.lublin.mm.pl 15.07.08, 23:35
                      Jestem wolnym człowiekiem,Izo. Zresztą ateistką...
        • empi Re: Cudzysłów postaw sobie na tyłku! 15.07.08, 21:01
          Geremek ma tytuł profesora taki identyczny jak nasz sam
          Najukochańszy, Najjaśniejszy, Jaśnieoświecony Pan Prezydent Lech
          Kaczyński.
          Cytuję:
          Bronisław Geremek - urodził się 6 marca 1932 r. w Warszawie. W 1954
          r. ukończył studia na Wydziale Historycznym Uniwersytetu
          Warszawskiego, w latach 1956-58 odbył studia podyplomowe w Ecole
          Pratique des Hautes Etudes w Paryżu. W 1960 r. uzyskał doktorat, a w
          1972 r. habilitację w Polskiej Akademii Nauk. W 1989 r. został
          mianowany profesorem nadzwyczajnym.
          reszta tutaj ignorancie
          pzdr.
          • Gość: drogi adminie Re: Cudzysłów postaw sobie na tyłku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:24
            Art. 25. Tytuł profesora nadaje Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej
            w oparciu o wniosek Centralnej Komisji, o którym mowa w art. 28 ust.
            4.
            • empi Re: Cudzysłów postaw sobie na tyłku! 15.07.08, 21:30
              cytuję z Wikipedii:
              Profesor to również nazwa stanowiska pracy na uczelniach wyższych. W
              tym znaczeniu profesor to samodzielny pracownik naukowy, który
              kieruje własnym zespołem naukowym lub jest kierownikiem katedry,
              instytutu lub innej samodzielnej jednostki uczelnianej. Profesorów
              uczelnianych dzieli się na "zwyczajnych"
              lub "nadzwyczajnych", "wizytujących" oraz "emerytów". Na
              stanowisku "profesora zwyczajnego" może być zatrudniony wyłącznie
              naukowiec z państwowym tytułem profesora. Na stanowisku "profesora
              nadzwyczajnego" może być zatrudniony naukowiec posiadający stopień
              doktora habilitowanego lub tytuł profesora, choć w tym drugim
              przypadku zdarza się to raczej przejściowo, zanim uczelnia nie
              wystąpi o mianowanie takiego profesora na stanowisko profesora
              zwyczajnego. Dana osoba może pracować na dwóch lub większej ilości
              stanowisk, w różnych placówkach, będąc na jednym z nich "profesorem
              zwyczajnym", a na innej "nadzwyczajnym".

więcej dowiesz się tutaj Wystarczy trochę mniej zawziętości i użyć googli by się
              upewnić. Jak widać w tym temacie masz wiedzę zerową.
              pzdr.
              • Gość: przemiły adminie Re: Cudzysłów postaw sobie na tyłku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:51
                to sa wszystko tytuły zawodowe nie naukowe
                pokaz mi kiedy został nominowany przez Prezydenta RP
                np.www.prezydent.pl/x.node?id=1011848&eventId=14528061
                • empi Re: Cudzysłów postaw sobie na tyłku! 15.07.08, 22:20
                  O czym rozmawiamy? O profesurze! Nigdy Geremek ani np. Prezydent
                  Kaczyński nie twierdził, że ma stopień profesora zwyczajnego. Nigdy
                  też w Polsce zwyczajowo, w potocznym tytułowaniu nie odróżniano
                  tytułu prof. zwyczajnego od nadzwyczajnego. Gdzie widzisz nadużycie
                  Geremka czy Kaczyńskiego w używaniu lub tolerowaniu określeń
                  profesor w stosunku do nich? Ponadto przyjęty w Polsce system stopni
                  naukowych i zawodowych wzorowany na sowieckim odbiega od przyjętych
                  na zachodzie. Poczytaj tu propozycjach reformy systemu
                  pzdr.
    • leniak [*] 15.07.08, 21:44
      niepospolity polityk...
      miary przedwojennej...
      gdyby był socjalistą mógłbym Go porównać z Daszyńskim, choć takie
      porównywanie byłoby bez sensu bo Geremek był indywidualnością
      niepowtarzalną...
      demokrata...
      mało jest demokratów wogóle a tak konserkwentnych już chyba nie ma
      wogóle (wydaje mi się że to był ostatni)
      prawdziwie propaństwowy...
      mozna by tak się rozwodzić jeszcze długo, ale to są tylko marginalne
      sprawy...
      odszedł porządny człowiek i tyle powiedzieć wystarczy...
      • Gość: umcs dam ci czas adminie, mam nadzieje ze masz odwage c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 22:22
        odwage cywilna, jutro o 13 lece do Londynu /z Wa-wy/
        po powrocie czytam o mianowaniu Geremka, pozdr.
        • empi Re: dam ci czas adminie, mam nadzieje ze masz odw 15.07.08, 22:25
          Popytaj się w Londynie, gdzie lecisz przez Warszawę, jak tam u nich
          na zachodzie jest? Podobno nawet osobnicy z nieukończoną szkołą
          średnią są tytułowani profesorami i jako tacy dostają nawet Nobla.
          pzdr.
          • joannabarska Antysemityzm rodaków 16.07.08, 18:40
            Znajomy Zyd (Polak pochodzenia zydowskiego,wyjechal z Polski po 1968
            r.) mówi,ze Polacy to naród antysemitów. Kiedy się
            żachnęłam ,siegnął do forum GW (lubelskiego tez) i to udowodnił
            namacalnie.
            • rilian Re: Antysemityzm rodaków 17.07.08, 15:38
              antysemitów? chamów i kretynów.
              • empi Re: Antysemityzm rodaków 17.07.08, 15:44
                Papież o Bronisławie Geremku
                Szkoda chłopa, tzn. Papieża. Zaraz go tu na forum za to oplują.
                pzdr.
                • rilian Re: Antysemityzm rodaków 17.07.08, 16:51
                  patrz, empi - papież a debil otumaniony przez unię.
                  • Gość: klasyk obłudy Re: Antypolonizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 16:57
                    "wątek nie na ujadanie. kogo na to nie stać, proszę trzymać się z
                    daleka,adminów proszę o bezwzględne kasowanie.- nabazgrał rilian

i dalej konsekwntnie:

Autor: rilian☺ 17.07.08, 15:38
                    Dodaj do ulubionych Skasujcie
                    Odpowiedz

antysemitów? chamów i kretynów.
                    • joannabarska Niestety... 18.07.08, 00:30
                      Durniów i piach nie nauczy...
                      • Gość: lodziara Re: Niestety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 15:49
                        wypraszam sobie tak pisać o Geremku, mimo wszystko było to człowiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka