Dodaj do ulubionych

Wątek z kominkiem II

19.10.03, 13:01
"A propos kominka i buzującego w nim ognia...
Autor: ronja
Data: 22.05.2003 16:47
------------------------------------------------------------------------------
--
Zróbmy sobie taki wątek, gdzie bedziemy sobie wpadać i zaleznie od pogody
albo grzane winko (jak dziś), albo zimne piwko, w miłym towarzystiw pijać,
cioooooo?:)

Taką chatę drewnianą z kamienną podmurówką, z podcieniami, gdzie w parne
wieczory będziemy zasiadać, z trawa i krzewami bzu ku tym podcieniom się
chylącego, z murkiem niskim dookoła zapuszczonego trawnika, cobyśmy gosci z
daleka widziec mogli, z drewnianymi ławami w srodku, kominkiem i wiecznie
PEŁNĄ PIWNICZKĄ:))))))"

Ale tu bałagan. Od miesięcy nikt nie zagladał. Klony wyjechały do Kanady... A
tutaj kurz, na kanapach plamy po winie i piwie...]
Ech... Miotły w dłoń... ;)
Obserwuj wątek
    • izis_2003 Re: Wątek z kominkiem II 19.10.03, 13:02
      Zajmuje skórę baranią pod kominkiem. Będę dziś na niej leżec z książeczką i
      przyglądac się od czasu do czasu na ogień. Jak ja lubię ten nasz domek. :)
      • dociek Re: Wątek z kominkiem II 19.10.03, 13:08
        Może być dla mnie nawet ta zaplamiona kanapa. Gustuję w rzymskiej formie
        ucztowania... nawet duchowego ;-)
        • izis_2003 Re: Wątek z kominkiem II 19.10.03, 13:10
          dociek napisał:
          > Może być dla mnie nawet ta zaplamiona kanapa. Gustuję w rzymskiej formie
          > ucztowania... nawet duchowego ;-)

Jaka zaplamiona no jaka zaplamiona. To tak miało być. Za te plamy my kupe forsy
          wydaliśmy. A jaki temat na dziś pogawędki przy kominku?:>
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 15:56
      Izis przesun sie troche bo mi zimno. Czekaj skocze po winko grzane, chcesz
      kielonka???O Dociek wsuwa chyba serka plesniowego , podkradne mu troche a co;)
      • dociek Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 16:49
        Ejno, nie lubię zepsutych produktów spożywczych... Tfu, jakieś spleśniałe sery
        może i pasują do zaplamionej kanapy, ale mi osobiście nie. Ejno, btw - nasza
        nowa forumowiczka Slotna miałaby chyba do Ciebie jakiś interes. Pepper może
        wiecej na ten temat, bo on to... hm... jakby - wymyślił.
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 17:53
      Matko co ten Pepe wymyslil? I gdzie on jest? Pewnie po drewno do kominka
      polazl;) albo zakosil cos z piwniczki i gdzies kima:)))Slotna co sie stalo
      kochanie?? Jaki interes??Nie wiem czy bede potrafila ci pomoc?? Aaaa Docku to
      ja nie wiem co ty tam na tej kanapie wsuwasz ale to wygladalo jak ser
      plesniowy, pomylka ups hehhehe. No ale wyraznie cos konsumujesz;)
      • pepperoni78 Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 18:02
        Porządki w piwniczce zostawiłem sobie na koniec ;)
        Pucu, pucu, chlastu chlastu
        Nie mam rączek jedenastu
        :D
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 18:05
      Ooooo jest Pepe!!!No to jak juz jestes to mi sie tu tlumacz co mi tam kolo
      pupy mojej na spotkaniu robiles i to juz!!! I zostaw juz to wino, mialo byc na
      pozniejszy wieczor a ty juz pol butelki walnales i sie nie podzieliles:)
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 20:35
      No i co wszyscy sie pospali a kominek dogasa:)Zimnoooooooooooooooo:)
      • czarna33 Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 20:58
        Dorzucilam:))A teraz sobie poleze i popatrze...Bo winko to chyba cale juz
        wypiliscie:(
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 22:30
      No ladnie, Czarna sie na odwal dopisala, Pepe cale winko wypil, Dociek
      wszystko zjadl, a Izis sie rozwalila pod calym kominkiem. Kurde chyba pojde w
      piwnicy posprzatac bo z nudow rypne, nawet nie mam sie czym doprawic z powodu
      braku wina:(((
      • ni.tka Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 22:40
        Ejno złaź szybciej do tej piwnicy to się z tobą podzielę martini bianco,
        fakt , że pół butelki wytrąbiłam sama (ha ! wiedziałam gdzie się schować żeby
        mnie nikt nie znalazł :), ale w końcu zawsze mozna powiedzieć, że butelka do
        połowy jest pełna :)
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 22:44
      No nareszcie ktos z alkoholem:)i to jakim:)Nitka choc sie zaszyjemy bo jak
      Pepe wyczuje to nam zabierze;)Zlaze juz zlaze:)Tylko jakis wygodny kacik zrob
      bo ja po tym martini to padne:)
      • ni.tka Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 22:51
        No a Ty myślisz że ja taka nieprzygotowana poszłam do tej piwnicy ?? Pewnie,że
        mam co trzeba, matercyk mam i kocyk, poduszeczki a i kołderke przytachałam. No
        i coś na przekąskę wziełam,jakieś chipsy, paluszki, orzeszki, ciut mało tego
        ale już mi rąk brakowało, to może byś coś z lodówki po drodze zwinęła ?:)
        • czarna33 Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 22:58
          Hmm cos sie szykuje??Nitka taki sprzet przytargalas ze hoho:)Czyli bedzie
          babska imprezka??
          • ni.tka Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 23:01
            Złaź na dół póki jeszcze z Ejno wszystkiego nie wytrabiłyśmy.
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 22:56
      Patrzylam w lodowce ale chyba Dociek wszystko wrabal bo tylko cytryna zostala;)
      A potem sie dziwi ze taka kanapa usmarowana. Ty ja schodze bo tu na gorze same
      zwloki, wszyscy przykimali. Wale do ciebie, wypijemy ta butelke i pogadamy o
      zyciu a potem spac:)
      • ni.tka Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 22:59
        Rozmowy o życiu w piwnicy przy butelce martini są najlepsze a sen po nich jest
        wręcz upojny :)
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 23:02
      No tosmy sie juz ulozyly, butelka prawie pusta, ja zaczne zaraz majaczyc wiec
      ide spac:)Dobranoc:)Spij slodko szarlotko:)i reszto Forumkow:)
      • ni.tka Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 23:06
        Dobranoc :) Ech, jak to miło napić się w doborowym towarzystwie na koniec
        męczącego dnia :)
        • czarna33 Re: Wątek z kominkiem II 20.10.03, 23:09
          Nie ma to jak dobre towarzystwo:)
          • dociek Re: Wątek z kominkiem II 21.10.03, 06:40
            Wg niektórych badań, coraz bardziej poszerza się zjawisko alkoholizmu kobiet,
            ciekawe...
            • Gość: Z:Đ Re: Wątek z kominkiem II IP: *.resetnet.pl 21.10.03, 13:39
              Oto i na forum zawitała cywilizacyjna choroba kobiet pod postacią picia o
              lusterka lub w cybernetycznym wydaniu do monitora :P.
              • Gość: lodbrok Re: Wątek z kominkiem II IP: *.poczta.lublin.pl / *.poczta.lublin.pl 21.10.03, 13:52
                No fakt ostatnio coraz częściej kobiety zaliczają się do tej grupy, ktora wódki
                i pacierza nie odmawia, ale osobiście mi to nie przeszkadza. Ja zaś znajdę
                sobie jakiś ciepły kąt i będę smarkał do woli bo mnie dopadł straszny katar i
                ciągłym flukaniem nie będę zakłócał spokoju domowników. No i jakaś okowita też
                by się przydała, he he..:-))
                • Gość: Z:Đ Re: Wątek z kominkiem II IP: *.resetnet.pl 21.10.03, 14:38
                  Hmmm Lodbrok musisz o siebie zadbać, pigułki Emskie zagryź główką czosnku i
                  wszystko popij spirytusem z pieprzem, na deser ewentualnie herbata z sokiem
                  malinowym (oczywiście do smaku może sobie troche doprawić czymś wysoko
                  oktanowym). Tak zaprawiony z wtłoczoną odpowiednią ilością promili w krwioobieg
                  udaj się czym prędzej do łóżka, oczywiście towarzystwo mile widziane.
                  Zresztą co ja Ci będę tłumaczył ... dziecko nie jesteś ... zdrowia :D.
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 21.10.03, 17:54
      No i co jest???Nitka zostalysmy w morde alkoholiczkami;)Najlepiej to obmawiac
      i wytykac. Dobra wstawac wszyscy!!!Oglaszam sprzatanie!!!Chorzy sa zwolnieni:)
      Mi sie w tej piwnicy spodobalo to ja sprzatam w tym kaciku. A reszta niech sie
      podzieli:)zoh co ty wiesz o czosnku jak ty nie lubisz takowego hehehehe. Dobre
      rady od parady hehehehe. A jak sie chlopaczyna zatruje po tej twojej
      mieszaninie?Pomyslales??Kto bedzie potem ubikacje sprzatal??;)
      • ni.tka Re: Wątek z kominkiem II 21.10.03, 21:57
        Ejno gdzieś ty z tym rumem do innego watku polazła, przyłaź tu zaraz, już
        posprzatane to możemy znów nabrudzić ;) A Dociek to niech oczu nie mydli i
        uwagi od pustej lodówki nie odwraca i tak musi zapasy uzupełnić bo ja bym coś
        pod ten rum zjadła :)
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 21.10.03, 22:40
      Za mna chodzi ser plesniowy i grzaniec z wina:)))O Izis sie chyba poruszyla,
      moze ona skamuflowala kawalek sera???Izis masz ser?
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 21.10.03, 22:46
      A chromole dzis ten ser, ide spac bom jakas zla:(((Dzis ja zajmuje miejsce pod
      kominkiem i bez kija mi nie podchodzic!!
      • ronja Re: Wątek z kominkiem II 22.10.03, 08:02
        Spóxnion, bo spóźniona, ale czy mogie do tej piwniczki na kolejną rundkę?:)
        • pepperoni78 Re: Wątek z kominkiem II 22.10.03, 08:26
          Dobre te trunki w piwniczce. hep... Tylko dlaczego mam drobne problemy ze
          wspięciem się po schodach do góry?? hep...
          Roooonju, czy Ci nie żaaaaaal??? Roooonju, wracaj do Lublina... ;)
          • ronja Peperze i Zohu! 23.10.03, 07:58
            Żal mi okrutnie, tym bardziej zażarcie rzucam się w wir zabaw w weekendy, hie
            hie;))))
            Drżyj chatko z kominkiem! W posadach:DDDDDDDDD
        • Gość: Z:Đ Re: Wątek z kominkiem II IP: *.resetnet.pl 22.10.03, 12:36
          Roniu ależ na pewno jestes mile widziana, choć towarzystwo już chyba jest
          mocno wprawione w bojach i ma spore trudności z wygrzebaniem się z piwniczki po
          jej stromych schodach. Ja w sumie też jestem mocno spóźniony, ale sądze że
          dzięki pięknemu naręczu butelek win i piw jakie wnosimy ze sobą będziemy
          przyjęci wysoce pozytywnie :d.
          • rena_gd Re: Wątek z kominkiem II 22.10.03, 13:12
            ech.. ja tez sie przywleklam w koncu, chowajac sie przed wiatrem i szarym
            dniem... taki ogien kominkowy nie tylko grzeje cialko, ale i dusze...
            a wszyscy odsypiaja, albo pracuja... lodowka nadal pusta, dociek udaje, ze nie
            slyszy o uzupelnianiu zapasow... to ja pospie troszke;))
            • Gość: lodbrok Re: Wątek z kominkiem II IP: *.poczta.lublin.pl / *.poczta.lublin.pl 22.10.03, 14:12
              Zoh ja nie lubię czosnku...Ten sposób odpada. Glut musi się sam skrystalizować.
              Ale tym spirytusem mnie zainteresowałeś:-))
              • mloda_komunistka Re: Wątek z kominkiem II 22.10.03, 15:15
                puk,puk. Jest tu może młody komunista albo oszołom?. Tylko zdrajca
                socjaldemokrata Dociek?. Szkoda.
                Wasza Musia-Komusia
                • izis_2003 Re: Wątek z kominkiem II 22.10.03, 15:38
                  Kurnia tak to jest położyc sie spać... wszystko człowieka omija...:( Dobra
                  lece do jakiego supermarkietu trzeba piwniczke zaopatrzec idzie zima przecie.
                  To tak krzynke Martini dla Reny i Nitki, tuzin krzynek piwa dla wszystkich,
                  soczek malinowy do grzanca 10 flaszek, jakies winko zacne np. dla mnie, a i
                  jeszcze dwie flachy spirtu tak na wszelki wypadek.
                  A faktyczneie jeszcze serki plesniowe specjalnie dla Forumowego Aniołka czyli
                  Ejno.
                  No jescze jakieś zamówienia bo lece????
                  W zasadzie to trzeba chyba trira ci by to przytransportowac....
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 22.10.03, 20:22
      No nareszcie kochana Izis o mnie pomyslala. Alem sie wyspala pod tym kominkiem
      cieplym. Cos mnie ssie:/ Ide luknac czy Izuchna seruchna przytachala. Ja chyba
      mam tasiemca bom glodna ostatnio strasznie tylko jakiegos dziwnego bo nie
      chudne:/A tak wogole to spojzcie na Pepe i sami osadzcie, to Pepe nawalony
      caly czas chodzi co widac, czuc i szczegolnie slychac bo cos do Roni tam
      spiewa. Pepe podziel sie a w zamian obiecuje herbatke z rumem:)A gdzie Czarna
      tak wogole??? Czyzby na dworze zostala i przed drzwiami stoi?Czarna wlaz bo
      sie przeziebisz:)
      • izis_2003 Re: Wątek z kominkiem II 23.10.03, 00:30
        JA zakupy prztachałąm ale moze by ktoś dał mi co zjesć bo wszystkie członki
        mnie bolą od tego tachania. Albo może jaki masazysta by sie znalazł..
        • dociek Wont s komińkem! 23.10.03, 01:08
          Kopci!!!
          • Gość: lodbrok Re: Wont s komińkem! IP: *.poczta.lublin.pl / *.poczta.lublin.pl 23.10.03, 07:54
            Kopci, bo się zaklinowałem w kominie. Wszystko przez ten spirytus i komin mi
            się z drzwiami pomylił... Nie dawajcie mi jeść przez trzy dni to sam spadnę...:-
            ))
            • ronja Lodbroku! Nasz Mikołaju! Święty na dodatek! 23.10.03, 07:57
              Taki wór prezentów dla nas???? Jejku, jak miło!
              No popacz, z prezentem dla mnie trafiłeś idealnie - 5-litrowy Bols:))))))))))
              Będzi ena najbliższe jesienne wieczory...
              • ni.tka Re: Lodbroku! Nasz Mikołaju! Święty na dodatek! 23.10.03, 08:05
                Ronja sama będziesz piła ????
                • ronja Re: Lodbroku! Nasz Mikołaju! Święty na dodatek! 23.10.03, 08:06
                  No masz ci los, wyrzut sumienia się pojawił:)
                  No nieeeee, podzielę się, podziele, naści kubas z bolsem:)
                  • Gość: lodbrok Re: Lodbroku! Nasz Mikołaju! Święty na dodatek! IP: *.poczta.lublin.pl / *.poczta.lublin.pl 23.10.03, 15:02
                    Nici z (sorry Nitka:-)) prezentów bo komin zablokowany. Wlejcie mi tego bolsa
                    przez rurkę!
                    • Gość: Z:Đ Re: Lodbroku! Nasz Mikołaju! Święty na dodatek! IP: *.resetnet.pl 23.10.03, 15:10
                      Z tym alkoholem to dobra myśl ... wypijesz Lodbrok odpowiednią dawkę, Twoje
                      ciało zwiotczeje (nabierze ogólnej płynności ruchu :d ) i raz dwa smoczynnie
                      opadnie na dno komina :D.
                      • dociek Re: Lodbroku! Nasz Mikołaju! Święty na dodatek! 23.10.03, 15:42
                        To kiedy to pijaństwo? Może dosyć pustych deklaracji, bo nabrałem już ogromnej
                        oskomy!!!
                        • Gość: Z:Đ Re: Lodbroku! Nasz Mikołaju! Święty na dodatek! IP: *.resetnet.pl 23.10.03, 22:20
                          No właśnie może w końcu coś bardzie realnego a nie wirtualnego?
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 23.10.03, 20:37
      Dobra kto polewa???Wiecie co ja to mysle ze nas AA scignie alb sie przylaczy
      hehehe. Tylko ten w kominie ma dobrze bo go nie znajda hehehehe. Docku polej
      bo nikt sie nie kwapi:)))
      • dociek Re: Wątek z kominkiem II 24.10.03, 01:16
        Eeeeeeech ejno! Nadal tylko prowokacje!
        • ronja Re: Wątek z kominkiem II 24.10.03, 07:41
          Prowokacja prowokacją, a Bols się grzeje! Bezczelny!:)
          • lodbrok Re: Wątek z kominkiem II 24.10.03, 16:53
            No jakoś wylazłem z tego komina...Ponieważ upapranym sadzą cały wziąłem sie za
            rąbanie drewna do kominka. Zapasik starczy na tydzień.Potem kąpiółka i
            wylegiwanie się na niedźwiedziej skórze przed kominkiem. Zapraszam na calvados!
            Pospieszcie sie bo wychlam wszystko jakem zmutowany wiking!
    • ejno Re: Wątek z kominkiem II 24.10.03, 17:53
      Ja nic nie prowokuje, ja sobie wypraszam takie insynuacje.Jak tak to ja nie
      pije:((( Ide na spacer naszego forumowego burka wyprowadzic (mamy psa nie?)!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka