leniak 14.12.08, 18:32 co sadzicie o niej? zapraszam do dzielenia się refleksjami... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leniak Re: red Małgorzata Bielecka-Hołda 14.12.08, 18:34 a fe zrobiłem po pierwsze bład w nazwisku... a po drugie nie tyle chodzi mi o opinie o samej MBH co raczej o jej dziennikarstwie, działalności społecznej i politycznej i oczywiście jej wpływie na Lublin... Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Re: red Małgorzata Hołda-Bielecka 14.12.08, 19:07 Jest żomą wspaniałego człowieka prof. Zbigniewa Hołdy, wybitnego wolnomyśliciela, doskonałego prawnika. Natomiast wpływ pani redaktor Hołdy na politykę lubelską jest niewielki po tym jak Unia Wolności/PD zostali zmarginalizowani. Linia reprezentowana przez pismo jest (z grubsza) następująca: wspieramy Platformę (cotygodniowa rubryka z komentarzem Palikota oraz specjalny dział na stronie internetowej gazety jemu poświęcony). Walimy w PiS, przyczyny znane. Wątku tego nie trzeba chyba szerzej rozwijać. Marginalizujemy SLD, tu górę bierze przeszłość i emocjonalny doń związek. Ot i cała filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak doprawdy??? 14.12.08, 19:15 nie zgodziłbym się z taka marginalizacją znaczenia MBH z Twojego tekstu wynika że MBH to głównie Żona jakiegoś tam znanego typka, zasadniczo nieistotna kura domowa o waskich horyzontach i znikomym znaczeniu... co najwyżej moze się ładnie prezentować podczas oficjałek... ... ale chyba tak nie jest pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
blood_free Re: doprawdy??? 14.12.08, 19:29 Cóż, wnioski każdy sam wysuwa. Postawiłeś pytania. Ja podzieliłem się swoimi przemyśleniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matematyk Re: doprawdy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:30 Pani mgr. Małgorzata Bielecka to sprawna i inteligentna matematyczka. Niestety-swe zdolności poświęciła złej , wg mojej opinii sprawie reprezentowania nadredaktora z Warszawy. Szkoda.A Hołda to ten gadacz z krakówka, dobrze współbrzmiący z GW. To wszystko: UD=UW=PO. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak oki zdolna matematyczka oki 14.12.08, 20:36 ale doprawdy dajcie spokój mecenasowi i profesorowi Zbigniewowi Hołdzie - on jest tu doprawdy kwiatkiem do kożucha... ... co wy z tym określaniem kobiety przez jej męża??? czy wy aby nie przesadzacie? mamy chyba nieco inne czasy i kobieta może już być samodzielna? ot choćby może być naczelną w lokalnym wydaniu dziennika a jako taka może coś osiągać np. wkurzać mieszkańców do szpiku kości dlatego apeluję piszcie co myslicie ale o Małgorzacie a nie jej męzu dzieciach czy zwierzetach domowych... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: red Małgorzata Bielecka-Hołda 14.12.08, 20:46 dla ułatwienia MBH wyglada tak: miasta.gazeta.pl/aliasy/mod/super_zoom.jsp?xx=3927796&dx=78966... a tu poniekąd programowy tekst: miasta.gazeta.pl/lublin/1,78966,3928483.html Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: red Małgorzata Bielecka-Hołda 14.12.08, 22:59 leniaku, wydaje mi się, że balansujesz na delikatnej granicy, którą jeden nasz przyjaciel już przekroczył. jego namiętnością stały się busy i białoruś, twoją staje się bielecka i hipermarkety. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak masz rację Rillianie 14.12.08, 23:06 wydaje Ci się mianowicie... ... zresztą to dobrze że wykonujesz jakąs pracę "myślową", nawet doszukiwanie się u innych swoistych paranoi jest myśleniem... a myślenie Rillianie ma podobno przyszłość ... no ale tak czy siak nie po to ten wątek by gadać o mnie czy o Tobie... czemu nie chcesz pogadać o Małgorzacie Bieleckiej-Hołdzie? w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: red Małgorzata Hołda-Bielecka IP: *.resetnet.pl 15.12.08, 02:40 Leniaku, o kobiecie, zwłaszcza w pewnym wieku - albo dobrze, albo w ogóle. A więc w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak no to pojechałeś po całości 15.12.08, 09:27 ech cóz skoro jednak chętnych nie ma do dyskusji to raczej nie pogadamy... ... choć wydaje mi sie to nieco dziwaczne czy MBH jest jakimś pariasem i mówić o niej nie uchodzi? czy jak chce Rillian rozmowy o MBH są wyrazem choroby psychicznej? trudno mi to zrozumieć... ... może jest tak że ci którzy uwazaja się za jej przyjaciół uważają że nic dobrego nie da się o niej powiedzieć (tak Kaziku tu piję do ciebie wyraźnie), a ci którzy jej nie lubią nie mają ochoty strzepić języka? no cóż niech pozostanie nam zatem wizja żony swojego męża, byłej matematyczki - szarej i nieistotnej kobiety w pewnym wieku, której teksty czyta jedynie chory psychicznie leniak... jak tam sobie chcecie... Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: no to pojechałeś po całości 15.12.08, 10:00 :( [ pojechałeś po aronie równo :D ] nie uważam się za jej przyjaciela, chyba że zostaje się nim po jednej rozmowie? Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: no to pojechałeś po całości 15.12.08, 10:16 Aron akurat dostał odłamkiem ;-) ... wydawało mi się Rillianie że jednakowoż żywisz do MBH dość przyjazne nastawienie... ech ja ci powiem że ja nawet lubię MBH - choć żebym się z nią zgadzał tego powiedzieć nie mogę jej niektóre akcje takie jak np. niszczenie Placu litewskiego, budowa hipermarketu na podzamczu, plany zniszczenia Parku Ludowego budzą mój jawny sprzeciw inne jej działania takie jak akcja Krematorium, promowanie Palikota, czy domaganie się władzy w Lublinie budzą głęboki niesmak a nawet czasami wstręt (ot choćby te felietony Palikota - przecie to tak jakby do pisania w Gazecie zaprosić Ciociolinę) nie mniej nie mogę sie jednoznacznie określić jako wróg MBH ... i jakoś bez specjalnego problemu mogę o niej pogadać na forum... tyle że jak widzisz nie bardzo jest z kim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bos Re: red Małgorzata Hołda-Bielecka IP: *.186.13.055.vip-net.pl 15.12.08, 17:30 Można by ją olewać ale to szkodnik społeczny. Najgorsze jest .że ona uwierzyła w swoją nieomylność i wydaje się jej ze razem ze swoją sektą zbawi Lublin.Jak wiadomo najbardziej niebezpieczni są ludzie sfanatyzowani i nawiedzeni a tu mamy ten przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak a ja się zastananwiam czy to faktycznie sekta 15.12.08, 18:12 bo może to po prostu taki "układ lubelski" cos w rodzaju polityczno- gosporadrczo-gazetowo wyborczej mafii? wiesz Mącik i inne dyrektory, Bielecka-Hołda jako osłona medialna, Palikot jako guru albo też jako swoisty odwracacz uwagi... ... hmm a może to i faktycznie sekta? przypominam sobie iż jakiś czas temu ktoś o bardzo podobnym nazwisku domagał się wyburzenia jakiegoś kościoła bo mu architektonicznie nie pasował... pisał o tamtej sprawie Nowy Tydzień... ... a moze to po prostu jakaś okołomasońska loża ... no pal diabli co w końcu ważne że posługuje się bardzo nieetycznymi metodami hmm tu mi się przypomina sprawa z przed chyba już roku było takie spotkanie w redakcji gdzie mówiliśmy o etyce o kreowaniu faktów pod zamówienie polityczne ech wyszedł ten Palikot z worka wyszedł i gołą pupą swieci... ... tymczasem jednak nie o układzie ale tylko o ewentualnym jego elemencie (a moze i zworniku) czyli o MBH... więc piszesz: "ona uwierzyła w swoją nieomylność i wydaje się jej ze zbawi Lublin." coś jest chyba na rzeczy... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo he he, trolle palą głupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:00 latwo im to idzie Odpowiedz Link Zgłoś
leniak tymczasem do obrony nikt nie staje 16.12.08, 12:18 dziwne nie? ... a moim zdaniem przerażajace po prostu... ale jakiś tam powód jest zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bos Re: red Małgorzata Hołda-Bielecka IP: *.186.13.055.vip-net.pl 16.12.08, 17:41 Może sekta może nie ale na pewno towarzystwo wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
lurie1 o adresata pytania pytanie 16.12.08, 23:12 A Pan, Panie Leniak, zadajesz to pytanie w powietrze (czyt. siec), czy kierujesz je do okreslonej grupy osob? Czy moze marzy Ci sie adresat idealny? Czyli ktos, kto powie jak jest, bez wglebiania sie w swoje idiosynkrazje? Otoz mam podejrzenia, ze w sprawie redaktor naczelnej GW w Lublinie nie ma adresata idealnego. Bo ci, ktorzy znaja ja lepiej, sa nia na zawsze i na powaznie zauroczeni. Ci, ktorym tylko mignela przed oczami, boja sie jej pasji, blyskawicznych ripost, wznoszenia oczu do nieba w reakcji na indolencje, glupote, egoizm. "Magiczna energia Malgosi uratowala lubelska GW. Wierze, ze Malgosia zaczaruje Lublin." "Bielecka-Holda wydaje sie z lekka nawiedzona, moze troche za szybka w mysleniu, dzialaniu i planowaniu jak na takie anemiczne miasto." I co? Te cytaty cos o niej mowia? Ok, no to niech mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak adresaci zauroczeni 17.12.08, 11:10 sa jak najbardziej na miejscu... a cytaty i owszem mówią... w kazdym razie mówią zdecydowanie wiecej niż opowiadania o zonie przy mężu widzisz Lurie1 ja należe do tych którym MBH migneła i faktycznie powiem ci że wzbudza Ona we mnie pewien niepokój... "trochę za szybka jak na takie anemiczne miasto" hmm może i to by niektóre rzeczy tłumaczyło... ... wracajac do adresatów pytanie było rzucone w sieć, aczkolwiek z nadzieją ze ktoś znajacy MBH sie wypowie... bo widzisz Lurie1 ja naprawdę poszukuje lekarstwa na swoją hołdofobię Odpowiedz Link Zgłoś
lurie1 holdofobia? 17.12.08, 23:59 1/ Smiem twierdzic, ze ta Pana holdofobia jest forma nieuswiadomionej adoracji - jak Pan wejrzy w siebie szczerze, bez wykretow, to pewnie okaze sie, ze Malgosia juz urok na Pana rzucila. 2/ A co do zony przy mezu i meza przy zonie to oni oboje raboje - jakby kazde z glowy drugiego wyskoczylo. Tak wiec ci, co to sie o jednym dobrze, a o drugim zle lub tak sobie wypowiadaja, niech sie na pomrocznosc jasna leczyc kaza, bo na lzejsza terapie za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak holdofobia 18.12.08, 09:22 róznice sa widzisz w wartościach... ... wartościach podstawowych: jestem demokratą i mierzi mnie autokratyzm, stawiam na uczciwość a nie na makiawelizm idea równości jest mi bliższa niż tani elitaryzm (wierzenie że utytułowany badż tylko bogaty dupek jest człowiekiem lepszym od porządnego smieciarza) nie czczę Palikota, ani Kurskiego, ani Urbabna, ani Goebelsa ani innych tego typu nikczemników wreszcie jestem socjalistą a nie liberałem co oznacza że stawiam ludzi ponad kapitałem etc. etc. ... MBH interesuje mnie jako osoba aktywna aktywność rozumiesz cenię co do zaś męża jakieś dobre słowo o korporacyjnym mafiozie mógłbym powiedzieć wszak mecenas jest człowiekiem głeboko dwulicowym z jednej niby obrońca praw człowieka a z drugiej twardy zwolennik bezprawia prawniczego, nepotyzmu, nieuctwa i ustawowej bezkarności... taki dla którego korporacyjny morderca smigajacy po pijaku samochodem i bezkarnie zabijajacy ludzi na ulicach, czy też zbrodniarz sądowy, czy wreszcie przestepca i nieuk wart jest ustawowej ochrony o lie jest synem czy córka innego korporacyjnego prawnika... jak widzisz nic dobrego niestety ale nie o nim ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
lurie1 Re: holdofobia 18.12.08, 12:01 Pierwsza reakcja: nie odpowiadac na obrzydliwe pomowienie. Druga reakcja: Pan moze sprawdzi, jakie sprawy prowadzil przez ostatnie lata mecenas Holda, a pozniej pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: no to nie pogadamy IP: *.chello.pl 18.12.08, 23:53 Ostatnio bronił Księskiej -Falger.'Wyborcza" też się za nią wstawia. Czy to przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejnooo Re: no to nie pogadamy IP: 83.238.57.* 19.12.08, 00:02 Na 26 postów w tym temacie - 13 to Twoje Trollu. A ostatnia Twoja Trollu wypowiedź tylko potwierdza moje słowa. Są tu jacyś admini? Odpowiedz Link Zgłoś