Dodaj do ulubionych

Rusz się Gazeto w Lublinie

22.01.02, 15:26
Kiedy czytałam o tym jak redakcja lubelska całkowicie nie reaguje na forum i
nasze prośby do nich, a potem zobaczyłam, że nawet takie forum-Płock jest
drukowane w lokalnym dodatku, postanowiłam donieść na lubelską redakcję Gazety.
Napisałam do administratorów portalu Gazety, że Gazeta w Lublinie kompletnie
nie interesuje się nami, że nikt nie chce usunąć literówek, ani uaktualnić
odnośników do forum. Odpisano mi, że interwencję moją przekazano do redakcji
lubelskiej i podano e-mail do Gazety w Lublinie - listy@lubl.gazeta.pl

Nie wiem czy to odniesie jakiś skutek, ale próbowałam. Nie lubię, jak ktoś mnie
ignoruje. Zmień się redakcjo, zmień. A jak się zmienisz, to Cię pozdrowię.:o)
Obserwuj wątek
    • eor Re: Rusz się Gazeto w Lublinie 22.01.02, 18:38
      Dzieki za starania, ale szczerze mowiac watpie, zeby to cos dalo. Do tej pory
      nikogo nie obchodzilismy.... Jesli sie komus nie chce to go nie zmusimy. Mozemy
      co najwyzej miec nadzieje, ze zmienia sie ludzie odpowiedzialni za taki stan
      rzeczy. Wypada tylko powiedziec: Oby predko.
      • lucy_z Re: Rusz się Gazeto w Lublinie 22.01.02, 19:07
        eor napisał(a):

> Dzieki za starania, ale szczerze mowiac watpie, zeby to cos dalo. Do tej pory
        > nikogo nie obchodzilismy.... Jesli sie komus nie chce to go nie zmusimy. Mozemy
        >
        > co najwyzej miec nadzieje, ze zmienia sie ludzie odpowiedzialni za taki stan
        > rzeczy. Wypada tylko powiedziec: Oby predko.

Miałam to samo zrobić co Freon. Jeżeli nie pomoże, będziemy bombardować-
        wpisując pod Freon, posty następne.
        Freon! Czy Ty to napisałaś w wątku?????
        • wandad Re: Rusz się Gazeto w Lublinie 23.01.02, 00:19
          Rzeczywiscie, dobrze by bylo gdyby Gazeta jakos zainteresowala sie niektorymi watkami. Mnie
          osobisie ciekawia roznego rodzaju wspominki i takie np."Typy lubelskie", "Lubelskie przygody moje"
          czy "Lubartowska 20" uwazam za ciekawy material do dalszego opracowania, rozwiniecia .
          • Gość: jaza Re: Rusz się Gazeto w Lublinie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 11:38
            Chyba macie za duże wymagania.

Według mnie coś takiego jak "Gazeta w Lublinie" w ogóle nie istnieje!
      • alterego Re: Rusz się Gazeto w Lublinie 23.01.02, 17:53
        Nie narzekajcie tak na to lubelskie forum. W lokalnym dodatku w Toruniu niemal
        codzien drukowane sa jakies wypowiedzi forumowiczow. W poniedzialki gazeta
        zamieszcza spory wybor watkow, niektore pomysly sa podejmowane i naglasniane
        przez redakcje, ale - wierzcie mi - w lubelskim forum panuje taki: specyficzny
        mily klimacik stworzony przez starych bywalcow. Ten klimacik jest
        niepowtarzalny i pewnie nie nadaje sie do publikowania w "papierowej" G.W. Az
        milo tu sie zatrzymac i odpoczac od tych wszystkich "oslich lawek", wyzwisk i
        zlosliwosci w "moim" forum.
        W waszej redakcji pewno uznali, ze skoro wszystko idzie dobrze - to nie trzeba
        nic zmieniac - i bardzo dobrze. Czeste oficjalne interwencje popsulyby ten
        specyficzny charakter forum stworzony przez Eora, Lucy, Paula, Freon i...wole
        nie konczyc, bo wiem, ze nie wymienilem wszystkich.
        Pozdrowionka z Torunia!!!
    • Gość: jaza Re: Rusz się Gazeto w Lublinie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 11:40
      To prawda, we Wrocławiu też codziennie przedrukowują jakiś wątek z Forum.

Inna sprawa, że dziennikarze, redaktorzy z wrocławskiej sami pisują na(do)
      Forum.
      • Gość: wlod Re: Rusz się Gazeto w Lublinie IP: 10.20.65.* 23.01.02, 13:33
        No cóż, dołożyliście nam, nie ma co. Ale dziękuję za uwagi, postaramy się poprawić. Pozdrawiam wszystkich
        forumowiczów i liczę na ciekawe wątki. Najciekawsze oczywiście znajdą się na łamach.
        • eor CZYZBY?! 23.01.02, 13:55
          Wlod!!! Nie miales malego kwadracika przy swoim poscie, ktory wskazywalby na
          "gazetowe pochodzenie" Twojego postu, stad pozwole sobie spytac: Czyzbys Wlod
          byl adminem Gazety w Lublinie i czyzbys wyrazal niniejszym zainteresowanie
          forum i jego dyskusjami? No, bardzo by nas to wszystkich ucieszylo:))))))

Jesli chodzi o dolozenie, to przyznasz, ze nikt sie nami nie interesowal.
          Chetnie bylibysmy pelni zachwytow dla redakcji lubelskiej - tyle, ze nie
          dajecie nam powodow....
          • Gość: wlod Re: CZYZBY?! IP: 10.20.65.* 23.01.02, 17:11
            Owszem, jestem z Gazety. Ale masz błędne wyobrażenie o naszej pracy. Nie ma tu żadnego admina i wiesz mi,
            nikt nie ma czasu, żeby czytać wszystkie wypowiedzi na forum. Natomiast na wszelkie ciekawe wątki czekamy
            z utęsknieniem. Przejrzyj, co forumowicze piszą (np krasnoludki) - czy wszystkto jest takie ciekawe?
            Pozdrawiam
            • Gość: lucy_z Re: CZYZBY?! IP: 192.168.0.* 23.01.02, 17:27
              Gość portalu: wlod napisał(a):

> Owszem, jestem z Gazety. Ale masz błędne wyobrażenie o naszej pracy. Nie ma tu
              > żadnego admina i wiesz mi,
              > nikt nie ma czasu, żeby czytać wszystkie wypowiedzi na forum. Natomiast na wsze
              > lkie ciekawe wątki czekamy
              > z utęsknieniem. Przejrzyj, co forumowicze piszą (np krasnoludki) - czy wszystkt
              > o jest takie ciekawe?
              > Pozdrawiam

Dziękuję za zmiany na stronie gazety.pl Lublin. Pisze Pan, że w Lublinie nie ma
              admina a jednak na innych forach miejskich są, sami też piszą jak mają czas
              oczywiście. Może specjalnie się nie przedstawiają i nie ingerują jak nie zachodzi
              potrzeba ale większość uczestników ich zna. Powiem więcej, są nawet w jakimś
              sensie zaprzyjaźnieni z forumowiczami. Tak, że serdecznie zapraszamy do naszej,
              nie zawsze poprawnej ale myślę, że sympatycznej forumowej rodzinki:)
              Pozdrawiam:)))))
              • Gość: Kuba Re: CZYZBY?! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 17:38
                Widze że idzie ku lepszemu.Czy juz wkrótce mozemy sie spodziewać kącika forum w
                lubelskiej GW<oczywiście pod warunkiem ciekawych i sensownych wpisów,z czym
                chyba nie ma u nas problemów>
            • eor Wlod 23.01.02, 17:52
              Dziekuje za odpowiedz. I dziekuje raz jeszcze za zainteresowanie. Pytalem o to,
              czy jestes z Gazety, bowiem do tej pory jak pojawial sie ktos z GW to jego
              adres byl na czerwono, a obok postu pojawial sie maly czerwony kwadracik.

Naturalnie nie wszystkie watki sa interesujace. Co wiecej - ja sam odpowiadam
              za najbardziej bezsensowne watki jakie sie tu pojawiaja. Nie wyobrazam sobie
              dodatku do GW drukujacego mojego watku o babie z wielkimi nozycami:)))))) Ale
              sa i ciekawe wypowiedzi. Sa takie, ktore dotycza miasta. A i Gazeta moze o cos
              nas zapytac, zainicjowac dyskusje na aktualny temat, lub na taki, ktory Was
              interesuje. Tu sa dosc inteligentni ludzie i chetnie sie wypowiedza:) Do tej
              pory zdarzylo sie to raz (pytanie o pomnik koziolka), ale na tym sie skonczylo.

Cieszy mnie bardzo, ze Gazeta sie nami zainteresowala. A co do czasu - wszyscy
              mamy go malo.

Serdecznie pozdrawiam,
              Eor
              • lucy_z Re: Wlod 23.01.02, 17:56
                eor napisał(a):

> Dziekuje za odpowiedz. I dziekuje raz jeszcze za zainteresowanie. Pytalem o to,
                >
                > czy jestes z Gazety, bowiem do tej pory jak pojawial sie ktos z GW to jego
                > adres byl na czerwono, a obok postu pojawial sie maly czerwony kwadracik.
                >
                Eor:) Nie zawsze jest ten kwadracik, chyba że jest wątek z gazety. Raczej
                admini występują jako zwykli forumowicze i też się świetnie bawią:)
                • eor Re: Wlod 23.01.02, 18:00
                  Widzialem rozmowe Freon z Maas w sprawie zazalenia na G.w Lublinie (sorry,
                  Wlod:))) w forum Skargi i Zazalenia. Maas byla zawsze na czerwono. Stad moje
                  pytanie. Ja sie nie znam, glupi jestem w tych sprawach i pytam:)))) Wybaczcie
                  prosze.....
                  • lucy_z Re: Wlod 23.01.02, 18:02
                    eor napisał(a):

> Widzialem rozmowe Freon z Maas w sprawie zazalenia na G.w Lublinie (sorry,
                    > Wlod:))) w forum Skargi i Zazalenia. Maas byla zawsze na czerwono. Stad moje
                    > pytanie. Ja sie nie znam, glupi jestem w tych sprawach i pytam:)))) Wybaczcie
                    > prosze.....

Co Ty Eorku mówisz??? Czy ja Cię uraziłam??? Jeżeli tak, przepraszam:)
                    • eor Re: Wlod 23.01.02, 18:09
                      Luciu, skad.... Ja samokrytycznie tak:))))) Nie, nie, nie. Ja nie z tych co sie
                      uraza. Przepraszam jesli tak to zabrzmialo. W zyciu. Ja?

Ale zajrzyj tak a'propos do skarg i zazalen, watek zazalenie. No, ta maas jest
                      na czerwono....:) Ale sie czepilem....:)))))) Sorry.
                      • lucy_z Re: Wlod 23.01.02, 18:12
                        eor napisał(a):

> Luciu, skad.... Ja samokrytycznie tak:))))) Nie, nie, nie. Ja nie z tych co sie
                        >
                        > uraza. Przepraszam jesli tak to zabrzmialo. W zyciu. Ja?
                        >
                        > Ale zajrzyj tak a'propos do skarg i zazalen, watek zazalenie. No, ta maas jest
                        > na czerwono....:) Ale sie czepilem....:)))))) Sorry.

Ja wiem Eorku:) Ja z Maas już pewne sprawy załatwiałam i tak jest rzeczywiście:)

Cieszę się, że ....bo by mi serce pękło, hi, hi :)))))))
                        • eor Re: Wlod i Alterego 23.01.02, 18:23
                          Nie bede juz sie tej czerwieni czepial. Nie wiem i pewnie sie nie dowiem. Ale
                          niezaleznie od wszystkiego - ciesze sie, ze GW jest z nami:)))))

Alterego - cieszymy sie, ze nie ma tu wrzaskow i rzucania miesem. Masz racje,
                          sami (Ty tez, nie zapominaj o tym) stworzylismy taka atmosfere. Zalezalo mi
                          jednak na wiekszej interaktywnosci Gazety i forum. Obie strony moga na tym
                          skorzystac. Wystarczy, ze GW bedzie wykorzystywac nas i to nie koniecznie
                          przedrukowujac nasze rozmowy. Ostatecznie pojawiaja sie tu ciekawe watki, ktore
                          mozna wykorzystac w pracy dziennikarskiej, istnieje mozliwosc zasiegniecia
                          opinii, podrzucenia jakiegos pomyslu... A i my mozemy skorzystac, chocby
                          dlatego, ze choc faktycznie jest tu milo i spokojnie, to jednak czasem zjawi
                          sie ktos malo sympatyczny.

Mam nadzieje, ze piszac swojego posta, Alterego, nie sugerowales, ze przedruk
                          forum moze sprowadzic na nie plage rozkrzyczanych i malo kulturalnych
                          uzytkownikow. Sam sie tego obawialem.....
                          • alterego Alterego do Eora "i spolki" 23.01.02, 21:22
                            eor napisał(a):

> Zalezalo mi jednak na wiekszej interaktywnosci Gazety i forum. Obie strony
                            moga na tym > skorzystac. (...) pojawiaja sie tu ciekawe watki, ktore (...)
                            > mozna wykorzystac w pracy dziennikarskiej, istnieje mozliwosc zasiegniecia
                            > opinii, podrzucenia jakiegos pomyslu... >

Masz racje, ale dzieki temu że gazeta daje nam do reki takie potezne medium jak
                            internet - i to za darmo - sami mozemy to robic nie czekajac az nas wyrecza
                            zawodowcy. To tez sprawia frajde, taki publikowanie tekstow, badz swoich
                            pomyslow przed rzesza internautow.

(...) Mam nadzieje, ze piszac swojego posta, Alterego, nie sugerowales, ze
                            przedruk
                            > forum moze sprowadzic na nie plage rozkrzyczanych i malo kulturalnych
                            > uzytkownikow. Sam sie tego obawialem.....

Ja niestety tego sie obawiam. Czas pokaze czy slusznie. Ale to tylko od nas
                            zalezy, czy potrafimy rozmawiac dalej "nad glowami" agresywnych uzytkownkow nie
                            zwracajac na nich uwagi i nie dajac sie wybic z tego "klimaciku", ktory mnie do
                            was przyciagnal.
    • eor JESZCZE JEDNO, WLOD! 23.01.02, 18:31
      Dziekuje bardzo za zmiany na stronie!!!! Super. Ale mam jeszcze jedna uwage:
      Kiedy otworzy sie aktualnosci, to po srodku strony pojawia sie napis
      aktAUlnosci. Byly tam dwa identyczne bledy. Jeden na linku, a drugi na tytule.
      Ten na tytule zostal.

Pozdrawiam.
    • freon Gazeto!!!! 23.01.02, 19:29
      Dziekuje, ze pojawiliscie sie i ze juz z nami bedziecie:o))) Dzieki za zmiany
      na Waszej stronie. Przykro mi, ze musialam na Was nakrzyczec.:o) Nie gniewajcie
      sie.
      • Gość: wlod Re: Gazeto!!!! IP: *.scene.pl 23.01.02, 20:50
        Jasne, że się nie gniewamy. Nie ma sprawy.
        Pozdrawiam
        • Gość: Paul Re: Gazeto!!!! IP: *.proxy.aol.com 23.01.02, 20:52

> Jasne, że się nie gniewamy. Nie ma sprawy.
          > Pozdrawiam
          A lubicie nas, czy tak sobie?
          Paul

• Gość: wlod Re: Gazeto!!!! IP: *.scene.pl 23.01.02, 21:16
            Lubimy, piszcie jak najwięcej i ciekawie.
            • Gość: Paul Re: Gazeto!!!! IP: *.proxy.aol.com 23.01.02, 21:28

> Lubimy, piszcie jak najwięcej i ciekawie.
              Przyjmujecie beletrystyke, czy literature fachowa?
              Paul

• ronja Re: Gazeto!!!! 24.01.02, 08:10
                Paul, a kto Ci po takim pytaniu odpowie, ze Cię nie lubi?:)))
                • Gość: Paul Re: Gazeto!!!! IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 15:34
                  ronja napisał(a):

> Paul, a kto Ci po takim pytaniu odpowie, ze Cię nie lubi?:)))
                  Ja.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka