Dodaj do ulubionych

Budowa największego w mieście hipermarketu

IP: 212.14.10.* 15.11.03, 09:56
Nie za szybkie to tempo budowy?Pamietajcie o wypadku podczas
budowy Carrefoura w Szczecinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kous Nareszcie nowy supermarket w Lublinie. IP: 212.182.122.* 15.11.03, 19:16
      Chcemy następnych w mieście. A bogacze-aferzyści niech jeżdżą
      na peryferie lub za miasto robić zakupy za ukradzione nam
      pieniadze,
      • Gość: Marta z USA Re: Nareszcie nowy supermarket w Lublinie. IP: *.dialsprint.net 27.01.04, 08:10
        Wszyscy zlodzieje naszych kieszeni to wlasnie budowniczowie supermarketow i
        dlatego tak trudno z nimi walczyc
        .Przeciez kazdy ministerialny i wojewodzki czy miejski zlodziej naszych
        pieniedzy kryje sie ze swoimi brudnymi pieniedzmi gdzie moze. Dlatego powstaja
        supermarkety i inne miejsca darmowej pracy przecietnego polaka. \
        Skuc tych zlodziei i na Kamczatke albo Sybir zeby bron Boze nie do polskiego
        wiezienia bo tam maja raj tez za nasze pieniadze.
    • Gość: marktfan Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 13:07
      kiedy beda wyjasnione afery?
      /

• Gość: krzywalski Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 13:13
      Kiedy w końcu będzie jakiś hipermarket na południu Lublina ?
      Każda dzielnica , a nawet osiedle powinno mieć swój kościół i
      hipermarket. I wesołe miasteczko.
      • Gość: klosh Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 12:05
        dobre, dobre :))
    • Gość: prawnik Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.nandu / 10.10.0.* 18.11.03, 12:23
      Miasto wystawia grunt na sprzedaż za cene z kosmosu, zamiast
      obniżyć ją do racjonlanych warunków i przyciągnąć inwestorów np.
      chcących zbudować multikino i zagospodarować teren który jest
      wizytówką miasta, a nie straszyć żebrami po Polmozbycie i
      zaroślami!
    • odliczanie Re: Budowa największego w mieście hipermarketu 18.11.03, 20:53
      żeby jakoś to wyglądało trzeba nam jeszcze: Carrefour, Geant, Castorama, Ikea,
      Auchan, M1, Hypernova i mającego ponoć powstać Selgrosa. No i jakieś Multikino.
      Do tego ze 150 nowych Solarisów (Neoplanów nie robią już :( ) ale to nie za
      kadencji pruszona/miłosza... ale się rozmarzyłem...
      • 4gwiazdki Re: Budowa największego w mieście hipermarketu 18.11.03, 22:30
        Faktycznie się rozmarzyłeś.W Lublinie potrzeba nam więcej kościołów,szopek
        całorocznych prtzed katedrą i w każdej dzielnicy.Potrzeba nam kapelanów w
        każdym urzędzie.Domagamy się zwiększenia godzin religii w szkołach.Domagamy się,
        aby na czele każdej firmy,rady miasta,prezydenta miasta i sejmiku wojewódzkiego
        był ksiądz.Domagamy się,aby TV trwam trafiła pod strzechy (tak jak tego sobie
        życzył Mickiewicz) I wreszcie KSIĘŻA NA KSIĘŻYC!!!
        • Gość: jw Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.dyn.optonline.net 20.02.04, 16:04

Nie zmieniaj tematu, bałwanie!
          Żyłka w mózgu może ci pęknąć od nienawiści, trutniu!
          I bedziesz kaliko na wózku!
          Mowa jest o supermakecie - tylko biedaki tam kupują, bo taniej!
          Kartofle byś żarł z prywatnego sklepu, gdyby nie supemarkety. A tak masz tanio
          i czysto. I rząd podatek sciągnie na emeryture dla twojej babci, ktora ci da na
          piwo, marudo! Chyba ci ksiądz rozgrzesenia nie dał, że go chcesz posłać w
          kosmos.
          Wstyd, paskudna metodologia
          Sarmacka!
          j.
          • Gość: kakal Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: 80.55.96.* 20.02.04, 17:55
            Hipermarkety nie są sklepami dla biednych tylko dla wygodnych , to co tanie
            tyou TIP ARO nie trzyma się zadnych parametrów
    • shawman Re: Budowa największego w mieście hipermarketu 19.11.03, 01:41
      Ja nic z tego nie mam... Tesco całkowicie po drugiej stronie miasta ani mnie
      ziębi, ani grzeje. :|

Trochę bez sensu to rozmieszczenie, jeżeli już budują, mogliby to zrobić gdzieś
      w moich okolicach - Bronowice, Felin. Nadal jest tu sporo niewykorzystanego i
      często zdewastowanego terenu.
      • Gość: Alpina b12 Re: Market na Bronowicach- NIE!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 11:23
        Nie wiem dokładnie z jakiej części Bronowic piszesz, ale "markietów" to u nas
        trochę jest. Może nie ma ich dokładnie 5 metrów od Twojego domku, ale np.
        Turystyczna, czy Real- wsiadasz w 47(PRYWATNE!!!!!!!!)i jesteś pos samym Realem.
        Ja jestem przeciwna budowaniu kolejnego marketu( zwł. na bronkach)bo wszędzxie
        na moim osiedlu są:A. dwa kościoły
        B. multum aptek
        c. jeszcze więcej sklepów spożywczych....
        Szkoda mi tych wszystkich dzieciaków, które albo nudzą się w domu albo siedzą
        na ławkach, klatkach, albo demolują wszystko co sie da- z nudów!!!
        Szlag mnie trafia, że władze aby dorwac szybką kasę nie liczą się z potrzebami
        mieszkańców. Wolałabym aby powstawało więcej miejsc gdzie ludzie mogliby z
        pozytkiem spędzać czas. Jesli wokół sa same markety ludzie nie znaja innych
        form rozrywki niż tylko zakupy. Paranoja . I niech dzieciaki zasuwaja przez
        całe miasto na jakies zajęcia, ważniejsze żeby taki shawman miał gdzie robić
        zakupy( bez obrazy proszę...)
        • 4gwiazdki Re: Market na Bronowicach- TAK!!!!!!!!!!!!!! 19.11.03, 15:40
          Ja jestem z Bronowic.Nic nie mam p-ko temu i kilkoro moich znajomych),aby na
          Bronowicach wybudowano jakiś hipermarket.Jest w tej chwili ta jedna
          stokrotka,która nie ma żadnej konkurencji.A sklepiki osiedlowe?Market im nie
          zagraża.
          Pamiętam,jak był wielki szum,gdy budowali Makro później OBI no i nowego
          Leklerka.Sklepy prosperują,targ też (zagrożeniem była właśnie stokrotka o
          której powiązaniach z osobistościami bardzo dużo się mówiło).
          A gdyby tak powstał hipermarket z prawdziwego zdarzenia - przyniosło by wiele
          korzyści dla jednej z najbiednijszych dzielnic Lublina.
          Niedożywione dzieciaki z osiedla,w trakcie powrotu ze szkoły,wstępowały by do
          takiego marketu w którym są ciepłe bułeczki.No i oranżady można się napić i
          batonika zjeść.A wszystko wliczone jest w ryzyko marketu.
          Jestem za marketem na Bronowicach.Zawsze to jakać konkurencja zarówno dla
          stokrotki jak i sąsiadującego leklerka i aldika.
          Ale to jest niemożliwe,ponieważ nie dopuszczą do tego udziałowcy stokrotki.No i
          inne osobistości.Ale to już inna sprawa.
          • Gość: alpinab12 Re:Twój pomysł byłby OK, ale.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 17:22
            ...Twoja metoda "na biedne dzieci" ma wady. Otóż taki najedzone dzieci będą się
            nudziły. A jak pojedzą snickersa to je energia będzie rozpierać no i....jak im
            się zachce porysować to np. po nowo pomalownych blokach, bo i po co kartki
            papieru, a jak wśród nich będą fani kartingu- no to po co iść na kartingi
            idziemy na parking, a może i radio tam jakieś będzie to potem będzie kasa na
            batoniki.....Przykłady można mnożyć........
            • 4gwiazdki Re:Twój pomysł byłby OK, ale.... 19.11.03, 21:52
              Czy to byłby hiper na Bronowicach czy gdzie indziej,takie rzeczy jak opisujesz
              mogą się zdarzyć w każdej dzielnicy.Jeśli chodzi o malowanie po blokach - na
              Bronowicach przeważają stare bloki.No a skoro w dzielnicy jest bieda - nie
              będzie pieniędzy na spray.
              A co do parkingów - racja.Czy to bedzie przy makro,leclerc,obi i inne,wszedzie
              się może zdarzyć.Wszystkie pomysły mają dobre i złe strony.Ale nie obawiam
              się,na Bronowicach hiper nie stanie z powodów jak przedstawiłem w poście
              powyżej.
              • shawman Re:Twój pomysł byłby OK, ale.... 28.12.03, 02:20
                O widzę, że Bronowiczanie (jak ich zwał, tak ich zwał) są wśród nas. :)
                Pozdrawiam, pozdrawiam...

Alpina, z tymi kościołami to rzeczywiście przesadzili. :P Wybudowali mi Święty
                Krzyż 300 metrów bliżej, ale ja i tak chodzę (o ile chodzę ;) ) do
                Maksymiliana, tam jest jakoś przyjemniej. Ale co do supermarketu, to ja nie
                mówię, żeby go budować w środku osiedla, jak Leclerca na Zana. Natomiast przy
                al. Tysiąclecia w miejscu dawnych ogródków działkowych? Czemu nie? Ja
                generalnie i tak robię zakupy w Makro, ale czasem fajnie połazić po dużym
                sklepie (zwłaszcza moja siostra byłaby zachwycona) nie jadąc do niego przez
                całe miasto. Poza tym przy hipermarkecie zawsze powstaje infrastruktura,
                okolica się rozwija, tak jak pisze 4gwiazdki. Spójrz na wspomniane Makro!
                Podejrzewam, że pamiętasz, co tam było wcześniej...

A co do biednych dzieci, o których piszecie, to trochę inna kwestia. Jednak
                supermarket na pewno by im nie zaszkodził, raczej pomógł. To właśnie Makro i
                McDonalds finansowały - o ile pamiętam dwie - imprezy dla dzieci z osiedla przy
                Pogodnej. Za staraniem rady osiedla oczywiście, bo o sponsorów trzeba
                zabiegać...
          • Gość: Romek Re: Market na Bronowicach- TAK!!!!!!!!!!!!!! IP: *.it-net.pl 24.12.03, 13:27
            NIE!!!dla jakichś MARKETÓW NA BRONOWICACH,JA ZAOPATRUJĘ SIĘ TYLKO NA
            TARGU,GDZIE MAM KNTAKT ZE SPRZEDAWCĄ I MOGĘ SIĘ GO PORADZIĆ I WYBRAĆ DOBRY I
            TANI TOWAR.NIGDY NIE CHODZĘ DO "STOKROTKI",ANI ŻADNYCH TAM
            LECLERKÓW,ALDIKÓW,GROSZKÓW,CZY REALI.UNIKAM TEŻ "OBI",A W MAKRO KUPUJĘ TYLKO
            NAŁĘCZOWIANKĘ,NATOMIAST MIĘSO W RYJKU.NA BRONOWICACH PRZYDAŁBY SIĘ TYLKO JAKIŚ
            KONKURENCYJNY BANK, BO TEN PEKAO SA PRZY ZIMOWEJ TO JEST DNO I STRASZNIE
            ZDZIERAJĄ Z KLIJENTA W ZAMIAN ZA PRODUKTY KTÓRE SĄ DO NICZEGO KLIJENTOM
            NIEPOTRZEBNE.
          • Gość: Romek Re: Market na Bronowicach NIE!!!!!!!!!! IP: *.it-net.pl 24.12.03, 13:29
            NIE!!!dla jakichś MARKETÓW NA BRONOWICACH,JA ZAOPATRUJĘ SIĘ TYLKO NA
            TARGU,GDZIE MAM KNTAKT ZE SPRZEDAWCĄ I MOGĘ SIĘ GO PORADZIĆ I WYBRAĆ DOBRY I
            TANI TOWAR.NIGDY NIE CHODZĘ DO "STOKROTKI",ANI ŻADNYCH TAM
            LECLERKÓW,ALDIKÓW,GROSZKÓW,CZY REALI.UNIKAM TEŻ "OBI",A W MAKRO KUPUJĘ TYLKO
            NAŁĘCZOWIANKĘ,NATOMIAST MIĘSO W RYJKU.NA BRONOWICACH PRZYDAŁBY SIĘ TYLKO JAKIŚ
            KONKURENCYJNY BANK, BO TEN PEKAO SA PRZY ZIMOWEJ TO JEST DNO I STRASZNIE
            ZDZIERAJĄ Z KLIJENTA W ZAMIAN ZA PRODUKTY KTÓRE SĄ DO NICZEGO KLIJENTOM
            NIEPOTRZEBNE.
    • Gość: piątaklepka Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 05:45
      A może ztym gruntem miejskim to celowo zrobiono wysko na starcie,żeby go
      sprzedac za bezcen z wolnej ręki?
    • Gość: rudy bardzo ok że ktoś utrze nosa francuzom IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 00:05
      cieszę się że będzie konkurencja dla korporacji kupców
      lubelskich tzw KKL lub dawniej LKG. Zawsze blokowali wszystkie
      inwestycje spoza grona kolesi np Tadex na czubach. pamietam jak
      w dniu otwarcia nagle cofnięta zostałazgoda na wjazd od aleji J.
      Pawła II a teraz sami zobaczcie co tam się dzieje ..cuda jakieś..
      .. eldorado się rozrasta... Leclercki rozmnażają a wszystko co
      żdnej korzyści dla nas i naszego miasta...real śmiechu wart
      sklep... obóz Pracy dla Polskich niewolników. Dziwne że PIP
      jeszcze tego bajzlu nie zamkneła.
      Mówiąc na koniec fajnie że dowalą nam jescze jedna pompę ssącą
      aby wydoić z nas ostatnie grosze i przez firmy córki , sistry i
      itp wypompować caly utarg gdzieś do raju podatkowego..Fajna
      perspektywa..
      • Gość: Paparazzi Re: bardzo ok że ktoś utrze nosa francuzom IP: *.dashnet.lublin.pl 26.11.03, 10:21
        Kto cie zmusza, żebyś tam kupował??
        • Gość: rudy Re: bardzo ok że ktoś utrze nosa francuzom IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 08:03
          jak dobrze poczytasz i posłuchasz to będziesz wiedział. Radni załatwiają
          ineresy swoich kolesi. Sprawdż, ile lat na Czechowie Korporacja Kupców
          Lubelskich ma darmową dzierżawę działki obok Orfeusza ? I co nic nie zrobili.
          tylko po to żeby nikt inny nie zrobił. A tak po za tym nie czyjesz braku
          porządnej galerii handlowej w styly Galerii WOLA, Wileńskaczy nawet mokotów ?
          Lepiej chodzić po narutowicza czy lubartowskiej po błocie i syfie zimą a
          samochód zostawić na łasce sukinsynów z tych ulic i dziadiwskiej straży
          miejskiej ?
    • Gość: Hrynio Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.aster.pl / 10.64.8.* 27.11.03, 11:27
      nie cieszcie się tak entuzjastycznie. Sieć Tesco to jeden z
      większych syfów w Polsce. W stosunku do Geanta, Auchana czy
      Carrefoura to gówniarze. No i nie płacą zarówno dostawcom jak i
      wykonawcom.
      Hrynio
      • Gość: udy Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 07:57
        nie prawda geant i carrefour a akurat pracuję w firmie która z nimi handluje
        nie sa wcale lepsi. tez nikomu nie płacą a nawet doprowadzili kilka polskich
        firm do bankructwa. patrz katastrofa w szczecinie. Nie carrefour odpowiedział
        za swoją opieszałość i bezpodstawna oszczędność ale polska firma która
        zaprojektowała wszystkie ich sklepy a oni nawet za jeden nie zapłacili.
        Tesco geant czy inny ten sam syf ale jak mam większy wybór to czuję się lepiej
        i wtedy wiem co to wolny rynek i wolna konkurencja. Cały czas nasi wspaniali
        radni blokują inwestycje tylko dlatego aby ich koledzy mieli się dobrze.
        • Gość: Grendel Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.swit.futuro.pl / 62.233.131.* 28.12.03, 10:17
          To nie jest ważne że nie płacą dostwcom, wykonawcom i swoim pracownikom. Kogo
          to obchodzi. Najważniejsze jest żeby supermarket powstał na kazdej malutkiej
          dzielnicy, przy każdym domu. Wtedy to będzie żyło nam się dobrze i wygodnie.
          Burzmy fabryki, palmy zakłady pracy - budujmy SUPERMARKETY. 2010 supermarketów
          w Lublinie na 2010 rok oto hasło na dziś.
    • Gość: zubrzyk Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 00:12
      wracajac do psow, to trzeba dla nich zrobic w tym hipermarkecie stoisko z
      kosciami i budami, aha i wendzonymi uszami!
      • Gość: robert Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 00:13
        a smycze?
        • Gość: ala Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 00:14
          a koty to gorsze sa?
          • Gość: myszka Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 00:14
            pi,pi,pi i stoisko z serem!!!
      • Gość: Zars Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 00:14
        Medzisz wendzisz -wedzisz
        • Gość: Anielka PROSZĘ O POMOC! Czy wie może ktoś z Was, jaki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 13:14
          tytuł ma piosenka z nowej reklamy coca-coli...? Z góry dziekuję:-)
        • Gość: klient Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.stnet.pl 17.03.04, 21:26
          Co to znaczy
    • oszolom.z.radia.maryja wtrzymać tę budowę! 20.02.04, 18:21
      Hipermarkety niszczą polski handel!
      • mali_bu Re: wtrzymać tę budowę! 20.02.04, 21:28
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Hipermarkety niszczą polski handel!

Oszołomie, niezmiernie pragnę Cię poinformować, że za budową omawianego
        hipermarketu stanowczo optowali radni skupieni wokół stowarzyszenia Prawo i
        Rodzina (tworzą je członkowie Prawa i Sprawiedliwości oraz Ligi Polskich Rodzin).
        Prezydent miasta (członek PiRu) dwukrotnie zmieniał uchwałę o zagospodarowaniu
        tego terenu, po to tylko aby Tesco mogło wybudować tam swój sklep. Wszyscy
        radni PiRu byli za.
    • Gość: marcin Re: Budowa największego w mieście hipermarketu IP: *.geonafta.jaslo.pl / *.geonafta.jaslo.pl 20.02.04, 21:13
      a gdzie to buduja. napiszecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka