Dodaj do ulubionych

Ja znowu po prośbie...........

28.02.09, 22:27
Ja znowu po prośbie. Czytelnicy, użytkownicy forum Lublin, jeżeli
nie obdarowaliście jeszcze nikogo 1% od swojego podatku, to może
zechcecie wesprzeć Stowarzyszenie "mali bracia Ubogich".

Pisałam Wam już czym zajmuje się stowarzyszenie, w którym jestem
wolontariuszką, ale przypomnę. Celem stowarzyszenia jest pomoc
ludziom w podeszłym wieku. Los ludzi starych jest bardzo trudny, bo
społeczne wykluczenie odbiera im szansę na pogodne życie. Ludzi
starych nikt nie chce. Łatwiej pozyskać środki finansowe i
wolontariuszy do pomocy ludziom chorym, dzieciom, zwierzętom
aniżeli ludziom starym. Społeczeństwo traktuje ich jako balast
(obciążenia emerytalne, świadczenia zdrowotne), najbliżsi często
nie mają, albo nie chcą mieć dla nich czasu. Choroba,
zniedołężnienie, starcze depresje zamykają tych ludzi w
czterech ścianach i zamiast pogodnej jesieni życia, mają jesień
średniowiecza. Z resztą, co ja Wam będę mówić, sami wiecie jak to
wyglada.

Jeżeli zechcecie pomóc, to podaję dane:
Stowarzyszenie "mali bracia Ubogich" ul. Gen. Andersa 13/28 00-159
Warszawa KRS 0000160750 Bank Zachodni WBK S.A., XXVII
Oddział/Warszawa Nr konta: 95 1043 0000 0001 0112 4551

Gdyby ktoś z Was zechciał się bardziej zaangażować w pomoc i np
zostać wolontariuszem, to biuro "mbU" znajduje się w Lublinie przy
ul. Akademickiej 4 (Dom Nauczyciela), tel 0 81 538 26 01.
Obserwuj wątek
    • Gość: bzyk Re: Ja znowu po prośbie........... IP: *.resetnet.pl 28.02.09, 23:09
      www.martynakruk.pl/
    • Gość: Szwindel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • empi netykieta 01.03.09, 09:35
        Nie potrafisz uszanować nawet tego tematu. Ziejesz antysemityzmem
        nawet w tym wątku, więc nie żal się na ewentualne prześladowania w
        takich przypadkach.
        • Gość: Ursus [...] IP: *.111.245.210.static.crowley.pl 01.03.09, 20:45
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • empi netykieta 01.03.09, 21:42
            Nie piszesz na temat w wątku. Uszanuj intencje zakładające wątek.
            Załóż własny wątek i tam się użalaj zgodnie z regulaminem i
            netykietą.
            • abasia471 re 06.03.09, 01:45
              Podciągam wątek, bo może znajdzie się chętny do pomocy.
              • tajnos.agentos Re: re 06.03.09, 07:37
                abasia471 napisała:

> Podciągam wątek, bo może znajdzie się chętny do pomocy.

Moim zdaniem, to jest spamowanie...:P
                • ejno Re: re 06.03.09, 11:38
                  Gdy będę chciała przekazać część swojego podatku na tym podobne
                  cele, to najprawdopodobniej zasiądę przed googlarką i znajdę
                  odpowiedni nr konta, na który zechcę oddać 1%. W poczcie, jeżeli
                  dostaję tego typu informację zaznaczam jako spam, więc tym razem
                  zgadzam się z Tajnosem i go oczywiście pozdrawiam:)
                  • Gość: Ursus To miłe, że jednak komuś się w końcu udało IP: *.111.245.210.static.crowley.pl 07.03.09, 15:54
                    umieścić komentarz.
                    Niewykluczone, że moderator już doszedł do siebie...
                    Ja, 01 marca startowałem czterokrotnie - wszystkie wpisy, jeden po drugim,
                    zniknęły, w tym 3 bez śladu :) Nie przypominam sobie, abym w nich atakował kogoś
                    personalnie, czy też jakąś grupę narodowościową, ani żebym przekroczył, czy
                    choćby zbliżył się do granic kultury osobistej bądź dobrego smaku...
                    Ot, taki "moderatorski folklor"...
                    Pozdrawiam.
                    Ps. W sprawie twórczości abasi zgadzam się z ejno i tajnosem. Oprócz tego mam
                    takie wrażenie, że na forum oprócz równych i równiejszych czasami występuję
                    jeszcze podrówni i nadrówniejsi.
                    • _aaa_ Re: To miłe, że jednak komuś się w końcu udało 07.03.09, 16:07
                      Gość portalu: Ursus napisał(a):

.
                      > Ps. Oprócz tego mam
                      > takie wrażenie, że na forum oprócz równych i równiejszych czasami występuję
                      > jeszcze podrówni i nadrówniejsi.

To tak jak w życiu Ursusie.
                    • tajnos.agentos Re: To miłe, że jednak komuś się w końcu udało 07.03.09, 17:07
                      Gość portalu: Ursus napisał(a):

Oprócz tego mam
                      > takie wrażenie, że na forum oprócz równych i równiejszych czasami
                      występuję
                      > jeszcze podrówni i nadrówniejsi.

Ja bym raczej powiedział, że oprócz "nawiedzonych", fanatyków oraz
                      etatowych prowokatorów występują tu także normalni, przeciętni
                      ludzie, którzy mają tylko jeden język, nie ma w nich hipokryzji i po
                      prostu wypowiadają swoje poglądy dopuszczając, że nie zawsze i nie
                      każdemu mogą one się podobać oraz że nie są alfą i omegą, przez co
                      mogą się mylić. Mnie tam nikt nie usuwa więcej, niż się spodziewam i
                      dlatego nigdy nie mam pretensji. Dyskusja według mnie może być tylko
                      wtedy, gdy obie strony się szanują. Niestety, takich postaw tu
                      niewiele.
                • abasia471 Re: Odpowiedź dla zatroskanych o czystość forum. 06.03.09, 12:51
                  Jak już oceniamy, co na forum jest wartościowe a co robi za spam,
                  to pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie.

Po pierwsze Stowarzyszenie "mbU", działa w Lublinie, na rzecz
                  mieszkańców tego miasta, więc informacje o jego działaniu i
                  potrzebach, są na forum "Lublin" jak najbardziej na miejscu.

Tajny agencie, dla mnie spamem dla mózgu jest Twoje podejście do
                  życia i zamieszczane przez Ciebie posty, więc w mojej ocenie, to Ty
                  zaśmiecasz forum.

Jak widać z treści wpisów w tym wątku, niektórzy forumowicze mają
                  dużo śliny i z wielkim zapałem pozbywają się jej, plując na
                  wszystko na co się da.

Na koniec chciałabym zauważyć, że każdy z nas, przy odrobinie
                  szczęścia, kiedyś będzie stary. Wredni ludzie mogą liczyć tylko na
                  altruizm, bo o sympatię dla nich samych może być trudno, więc
                  tajnos agentos, szwindelbaum i im podobni powinni zatroszczyć się o
                  swoją przyszłość i nie wojować z tymi, którzy kiedyś mogą im
                  pomóc.
                  • ejno Re: Odpowiedź dla zatroskanych o czystość forum. 06.03.09, 13:34
                    Abasiu to nic osobistego, mam już przesyt tego typu informacji. Nie
                    oceniaj tego w kategorii czy ktoś jest czuły na punkcie losu innych
                    czy też nie. Jakby człowiek mógł to wsparłby finansowo wiele
                    organizacji, ale czy musi być zasypywany taką ilości informacji? I
                    gdzie nie wejdę tam "przekaż 1% podatku", jak napisałam powyżej, jak
                    będę chciała przekazać na konkretną instytucję to uwierz mi
                    zainteresuję się tym i znajdę taką, której uważam, że te pieniądze
                    są bardzo potrzebne, choćby to były grosze.
                    Pozdrawiam
                    Ejno
                    • empi Re: Odpowiedź dla zatroskanych o czystość forum. 06.03.09, 16:42
                      Tego typu informacji jest mnóstwo. Z reguły są usuwane. Jak zawsze
                      są przy tym skrupuły. W tym przypadku okażmy wyrozumiałość. Agasia
                      jest stałą forumowiczką, często porusza na forum tematykę zawartą w
                      apelu. Nie spamuje przy tym apelem na innych forach. Ponadto, jak
                      sama napisała, sprawa dotyczy naszego podwórka.
                      pzdr.
                  • tajnos.agentos Re: Odpowiedź dla zatroskanych o czystość forum. 07.03.09, 17:22
                    Skoro już nieopatrznie pomogłem w "podnoszeniu" wątku, to:

abasia471 napisała:

> Po pierwsze Stowarzyszenie "mbU", działa w Lublinie, na rzecz
                    > mieszkańców tego miasta, więc informacje o jego działaniu i
                    > potrzebach, są na forum "Lublin" jak najbardziej na miejscu.

Oprócz niego jest wiele innych i one także potrzebują 1% podatków -
                    choćby schroniski dla bezdomnych piesków i kotków, Towarzystwo Brata
                    Alberta itd..

> Tajny agencie, dla mnie spamem dla mózgu jest Twoje podejście do
                    > życia i zamieszczane przez Ciebie posty, więc w mojej ocenie, to
                    Ty
                    > zaśmiecasz forum.

Nawzajem. Wiesz oczywiście, że podobnymi wypowiedziami stawiasz się
                    w jednym rzędzie z elanami, JohnDeerami oraz innymi "jedynie
                    słusznymi"?

> Jak widać z treści wpisów w tym wątku, niektórzy forumowicze mają
                    > dużo śliny i z wielkim zapałem pozbywają się jej, plując na
                    > wszystko na co się da.

To jest forum dyskusyjne, a nie słup ogłoszeniowy z za szybą.
                    Wypowiedziałem moje zdanie - nie wolno?

> Na koniec chciałabym zauważyć, że każdy z nas, przy odrobinie
                    > szczęścia, kiedyś będzie stary. Wredni ludzie mogą liczyć tylko na
                    > altruizm, bo o sympatię dla nich samych może być trudno, więc
                    > tajnos agentos, szwindelbaum i im podobni powinni zatroszczyć się
                    o
                    > swoją przyszłość i nie wojować z tymi, którzy kiedyś mogą im
                    > pomóc.

Plepleple... Najlepszym sposobem obrony jest atak, a najlepszym
                    sposobem ataku jest sprowadzić sprawę do poziomu czarno-białych
                    banałów i wytartych frazesów, z możliwością odpowiedzi jedynie
                    na "tak", albo "nie". Stare telewizyjne metody...:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka