4gwiazdki 25.11.03, 09:18 A może to któreś miasto partnerskie ma takie zwyczaje.Jak ma być w Lublinie sprzedawana wódka,dowiesz się,otwierając poniższy link: jak kulturalnie kupić wódkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: santa Re: Znowu komuś padło na mózg.O sprzedzaży wódki IP: *.lublin.mm.pl 25.11.03, 10:16 taaa juz widze jak restauratorzy beda podawac podstawki ktore zaniechecaja do alkoholu a tym samym obnizaja im oborty i zysk, buhaha smiechu warte sa te pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrig falkenstein ciekawe czyj szwagier wygra przetarg na te torebki IP: *.it / 62.233.189.* 25.11.03, 11:14 50 tysięcy do wzięcia. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze... a propos alkoholu. Dizsiaj w moim osiedlowym sklepiku zauwazyłem Wiśniówkę sprzedawana w buteleczkach jak soki tymbarku - takie z kapslem z zawleczką. Odpowiedz Link Zgłoś
stach52 Re: Znowu komuś padło na mózg.O sprzedzaży wódki 25.11.03, 14:18 A we mnie sprzeciw budzi dziki U urzędników brak logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
stach52 Bo go złości brak treźwości... 25.11.03, 14:27 Miłośnikowi wódki z Lublina Po przeczytaniu wnet zrzedła mina. I dostał takiej złości Na swój stan nietrzeźwości, Że zaraz musiał strzelić se klina. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: O sprzedzaży wódki 25.11.03, 14:28 Zastanawiam się,czy przypadkiem ktoś z ratusza chce "naładować" kolesiowi kabzę z fuduszu na zwalczanie alkoholizmu.A to jest spora kasa do zagarnięcia. Kiedyś z ratuszem współpracowało małżeństwo (nazwiska nie pamiętam,ale to jest do ustalenia),które z upoważnienia samego prezydenta (lubelskiego oczywiście) chodziło po różnych firmach i żebrali o sponsorowanie wydania lubelskiego (FATALNEGO) kalendarza.Mieli układ z drukarnią,z projektantem,plastykiem itp. Może i tym razem z upoważnienia prezydenta ci ludzie będą wydawcami torebek z nadrukiem zachęcających do picia alkoholu.Oj te układy.A może NIK i prokuratura zajmą się tą sprawą? Ciekawe,czy sam Andrzej P. (ponoć za kołnierz nie wylewa) będzie w takiej torebce z nadrukiem nosił alkohol?Ale jemu alkohol dostarcza albo kierowca albo też straż miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re:.O sprzedzaży wódki.Ciąg dalszy 25.11.03, 14:48 Zastanawiam się,czy ogłoszony był przetarg na wykonanie torebek i podstawek z nadrukiem.Jeśli tak,to jaka firma wygrała?Nie doczytałem się o jakimkolwiek przetargu w tej sprawie. A dlaczego tylko 50 tys a nie np 150 tys?Mała moc przerobowa znajomej drukarni Jest ustawa o przeciwdziałaniu alkoholizmowi,która określa co wolno i co nie wolno.Po co więc wychodzić przed orkiestrę i wydawać bzdurne (chyba pod wpływem alkoholu) zarządzenia.Ciekawe,czy w sklepy sprzedające wino mszalne też będą pakowały ten produkt w takie torebki. A skoro mowa o ustawie przeciwalkoholowe,zastanawiam się bardzo,dlaczego prezydent bez konsultacji z samorządem lokalnym (obowiązek ustawowy) wydaje zgody na sprzedaż alkoholu znajomym sobie sklepom? I w tym momencie chciałem nadmienić (zgłosić),że księża łamią ustawę przeciwalkoholową pijąc publicznie w kościołach wino.I to niejednokrotnie wśród dzieci i młodzieży. To razi moje uczucia.Uważam,że takie postępowanie księży prowadzi do zwiększania się liczby alkoholików.A może to tylko polega na tym,że duchowni uczą publicznie jak należy kulturalnie spożywać wino (a później wsiąść do samochodu i zajechać na śmierć dziecko,pieszego i in.) Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Znowu komuś padło na mózg.O sprzedzaży wódki 25.11.03, 18:16 A prawda jest taka: "Bo kto wódki nie pije, ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem" Śpiewał swego czasu Kazik ("Cztery pokoje") :D Odpowiedz Link Zgłoś