rilian 24.03.09, 19:26 oto oblicze mojej uczelni, którego nie lubię i którego się wstydzę. smutno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fgt Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw IP: *.eranet.pl 24.03.09, 19:33 kul uwielbia wszystkich ,którzy mogą coś zalatwic.Bartoszewski,kaczyński czy posłowie PSL ,wszystko jedno aby dawali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boso i Kaczo Re: KUL bliżej Kaczyńskiego = reka reke myje... IP: 132.170.56.* 24.03.09, 20:46 KUL - przede wszystkim - uwielbia pieniadze... nie jest istotne czy "dobroczynca" bedzie, np. "Oyciec" Rydzyk, czy tez mniej inteligentny z pary znanych blizniakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Re: KUL bliżej Kaczyńskiego = reka reke myje... IP: *.xdsl.centertel.pl 25.03.09, 12:30 Kiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jbarska KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: *.lublin.mm.pl 24.03.09, 21:04 Moja uczelnia robi takie honory Kacz.? Chyba spalę dyplom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw IP: 89.167.25.* 24.03.09, 22:37 Żeby spalić dyplom to go najpierw trzeba mieć. Ty dziadku ukończyleś jakąś partyjną uczelnię. Nieprawdaż? Więc nie chwal się tym czego nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw 25.03.09, 00:39 Panie(i)pj, myli mnie Pan(i) z Cejrowskim. A stawiania przecinków nikt Pana(i) nie nauczył? Ze Pan(i) mi zmienia płec, to mi wszystko jedno, ale używanie formy "dziadku" czy "babciu" świadczy o braku wychowania. Trudno. Czego się Jaś nie nauczył...itd. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 to KUL, a nie WUML! 24.03.09, 22:54 Gość portalu: Jbarska napisał(a): > Moja uczelnia robi takie honory Kacz.? Chyba spalę dyplom... A co, miałaby czynić honory rabbiemu Michnikowi, a może "ludziom honoru", renegatom Jaruzelskiemu i Kiszczakowi? Towarzyszu <Jbarska> obudźcie się, to KUL, a nie WUML! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z wlkp KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: *.icpnet.pl 24.03.09, 23:37 Dlaczego nie pali dyplomu PALIKOT wasz ulubieniec z PO Wiele ludzi skonczylo KUL i sa dumni a wy zazdroscicie CHrzescijanskiej uczelni ze ma takie same prawa jak Uczelnie Publiczne .Panie prezydecie wielki szacunek za pana decyzje -sprawiedliwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor UMCS Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 23:46 Media są nieobiektywne; ba! są nieprofesjonalne (vide: M. Olejnik i inni) . Farfał zwalnia z TVP1 i TVP2 oraz TVP INFO ludzi- profesjonalistów!!! Brawo KUL, słuszna decyzja o dr honoris causa. Będę tam bo liczę na zaproszenie. Szacunek dla Magnificencji KUL. Tylko niech tam nie pokazuje się TW Wielgus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4gwiazdki Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw IP: *.it-net.pl 25.03.09, 10:53 Profesor,szkoda że nie podałeś swoich personaliów.No bo jak niby mają ci przesłać zaproszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g w, KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: *.icpnet.pl 24.03.09, 23:47 Panie prezydecie zyczymy wszystkiego dobrego poniewaz pan walczy o Polske Solidarna rownie rozwinieta -Polska to kraj od BUGU do ODRY a nie od do Wisly Odry Wladza PO daje na rozwuj drug Lublina kilkanascie milionow a male miasta w zachodniej Polsce dostaja kilkadziesiat mil na obwodnice .Jak mam szanowac PO ktora zabiera biednym a daje bogatym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 23:56 Też mam pretensję do tej uczelni, że "wykształciła"? takich jak Rilian pseudo...inteligentów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z wlkp. KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 00:07 Perzypominam ze na tym KULU pracowal PAPIEZ 4-6 -KAROL WOJTYLA lat ,CHrzanowski ,Suchocka ,i wielu uczciwych ludzi to dzieki tej uczelni KUL zna cala Polska i w innych krajach Europy ,mieszkam w P- N iwszystkich znanych ludzi nie znam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Am KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: 89.167.16.* 25.03.09, 08:01 I w ten sposób KUL dostanie kasę na kolejne marmury czy kolejny pomnik a inne uczelnie toną w długach...sprawiedliwość po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspe KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: *.nplay.net.pl 25.03.09, 08:21 straszna lipa na tym kulu i koniunkturalizm. Uczelnia nie warta niczego! Spsiała i już! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski [...] 25.03.09, 08:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 25.03.09, 09:29 Taki komentarz w postaci jednego słowa nic nie wnosi do dyskusji. Tym bardziej, że uporczywie, często w ten sposób to czynisz. Jesteś zbyt lakoniczny. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: netykieta 25.03.09, 14:41 empi napisał: > Taki komentarz w postaci jednego słowa nic nie wnosi do dyskusji. > Tym bardziej, że uporczywie, często w ten sposób to czynisz. Jesteś > zbyt lakoniczny. > pzdr. Yes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boa Nic mnie już nie zdziwi na tym "uniwersytecie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 08:53 zajmującym się głównie ubieraniem katolickich dogmatów w pseudonaukowy język. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Nic mnie już nie zdziwi na tym "uniwersytecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 12:57 Bez przesady. NIe mozna przeginac w drugą stronę. KUL wcale nie zajmuje się głównie "ubieraniem katolickich dogmatów w pseudonaukowy język." To albo kłamstwo, albo Twoja niewiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne 25.03.09, 09:04 Tam, gdzie Kownacki to nowa interpretacja najnowszej historii Polski.Cyt."uczelnie cywilne powstaly, jako odpowiedz na KUL" On i Glapiński powinni na tej chrześcijańskiej uczelni przeprowadić wykład o "złotym cielcu". Odpowiedz Link Zgłoś
shawman KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne 25.03.09, 09:47 Nie przesadzajmy w tych surowych ocenach KUL. Z tego co widzę, w artykule są cytowane wyłącznie wypowiedzi współpracowników prezydenta, więc nic dziwnego, że dla prezydenta jednoznacznie pozytywne... Swoją drogą dziwne, że Kownacki, człowiek inteligentny i obyty, tak szybko przyjął popularną w PiS postawę "my kontra zły świat". A to, czy ktoś jest absolwentem KUL czy UMCS nie przesądza o poglądach politycznych - bo widzę, że takie głosy się pojawiają na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 13:01 > A to, czy ktoś jest absolwentem KUL czy UMCS nie przesądza o poglądach > politycznych - bo widzę, że takie głosy się pojawiają na forum. ================ Oczywiście Szymon ze tak jest. KUL to cała gama przeróznych ludzkich postaw i światopogladów, czasem bardzo odległych od katolicyzmu. TYlko ze co niektórym sie tego nie wytłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z wlkp. KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: *.icpnet.pl 25.03.09, 10:47 Pozdrawiam KUL i Lublinian milo o tej uczelni sluchac kazania 2x do roku dzieki tym wiedza mieszkancy calej Polski o ilosci Studentow Kadry Naukowej i 1x na 10 lat na temat inwestycjii .Pozdrawiam poznaniak zycze wiecej takich uczelni z taka historia Lublinowi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4gwiazdki Gratulacje dla Riliana IP: *.it-net.pl 25.03.09, 10:59 Kolejny raz podziwiam Riliana!A ja myślałem,że.......lepiej nie kończyć.Ludzie mawiają,że KUL swoim studentom robi wodogłowie. A co do doktoratu h.c. dla kartofelka to uważam że to jest afront dla wszystkich,którzy posiadają dyplomy ukończenia tej szkoły. Ale jak widać,po KULu też są ludzie rozsądni i myślący. Reasumując:Rilian,moje uznanie za trzeźwość w myśleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: Gratulacje dla Riliana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 12:59 .Ludzie > mawiają,że KUL swoim studentom robi wodogłowie. =============== Ci którzy tak uwazają widzieli chyba KUL tylko i wyłacznie na pocztówkach, nie mówiąc juz o jego tudentach i absolwentach. Żadna uczelnia nie chroni przed "wodogłowiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4gwiazdki Re: Gratulacje dla Riliana IP: *.nplay.net.pl 25.03.09, 13:10 Sorki za wpis.KULu jako takiego nie znam.Miałem natomiast wątpliwą przyjemność rozmawiać z kilkoma absolwentami z KULu.Nieciekawi osobnicy. No i ta grupa KULowska,która chce leczyć homoseksualistów,a przez których pół Polski (wschodniej) się z lublinian smieje.Nssłuchałem się sporo w ostatnim czasie na ten temat.Szczególnie naśmiewali się kanadole z zaprzyjaźnionego z Lublinem miasta partnerskiego.Aż wstyd mi było się przyznać,że jestem z Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: Gratulacje dla Riliana 25.03.09, 14:15 :) czasem, jak widać, warto zdjąć z kogoś etykietkę. uniwersytety są różne. o zielonej górze mawia się, że skomuszała, o kulu, że ultrakatolicki. a to nieprawda. i ja też, proszę zauważyć, nie posługuję się etykietką, pod którą wkładam całą moją uczelnię, ale piszę o jej obliczu. jednym z jej obliczy. studiowałem u ludzi radykalnie innych od klimatów, za które się wstydzę. nie znam żadnego historyka sztuki, który myślałby w sposób, z którym utożsamia się czasem na kul. patrzenie na sztukę wyzwala w ludziach coś dobrego, uniwersalnego. dystans do świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernestiko Re: Gratulacje dla Riliana IP: *.xdsl.centertel.pl 25.03.09, 16:07 co to / kto to są Kanadole bo nie bardzo rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor UMCS O! Znowu Joannabarska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 16:18 Skąd się znowu pojawiłaś-pewnie Wyspy Kanaryjskie, co jasne , jeśli wziąc pod uwagę komuchowatą proweniencję. Spal zatem dyplom KUL, wypocony, wymęczony - nic nie warty w twych rączkach, bo niczego z KUL-u nie wyniosłaś. Jeszcze raz piszę; media są nieobiektywne, gorzej: NIEPROFESJONALNE. A to, co wyczynia w TVP niejaki ob. F. to skandal: ucięcie Pani Gargas, przesunięcie Wildsteina na "po północy", i inne (np. zagrożona "szkoda gadac" bo szydzi z PO i "wilczych oczu"). A po-owcy mówili i mamili: szuflady pełne....pomysłów, gotowy gabinet rządowy. A robota nie idzie. Jak oni często stosują CZAS PRZYSZŁY-zauważcie to: zrobimy, planujemy, zamierzamy; i td i inne głupoty gołosłowne. Nieudaczniki w czasie kryzysu - to JEST GROŹNE. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: O! Znowu Joannabarska! 25.03.09, 16:22 Mnie najbardziej przeraża rozwalanie Biełsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4gwiazdki do ernestiko IP: *.nplay.net.pl 25.03.09, 20:49 Kanadole-to złośliwa nazwa pewnej grupy polonusów kanadyjskich.Są to osoby wstydzące się własnego pochodzenia,a więc Polski>Ta grupa ludzi udaje,że nie ma nic wspólnego z Polską,że wogóle są kanadyjczykami z "krwi i kości". To tak skrótowo Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Gratulacje dla Riliana 25.03.09, 16:21 Nieciekawi osobnicy zdarzają się wszędzie. Na KULu - i będę powtarzać to do znudzenia: mozna spotkać taki przekrój poglądów, od Torunia do Łagiewnik i jeszcze parę innych miejscowości zaliczyc po drodze, że wtłaczanie KULu i ludzi z nim zwiazanych w jakiekolwiek ramy jest głupotą. NIe mozna nawet mówić o jednolitym środowisku. Ale - zeby sie o tym przekonać trzeba może lepiej poznać tę uczelnię. Natomiast czytając wpisy w tym wątku, mam nieodparte wrażenie, że ci którzy je napisali opierają sie na utartych stereotypach jako jedynym źródle swojego poznania. Nie tędy droga, Panie i Panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: Gratulacje dla Riliana IP: *.lublin.mm.pl 25.03.09, 16:34 Folkatko! Niektórzy cierpią na fobię KUL-u. Nie wytłumaczysz, że nieciekawi są wszędzie. Zresztą co to znaczy nieciekawi? Problem KUL-u jest taki, że jest... katolicki! I tyle. Ja akurat KUL-u nie kończyłem ale mieszkając w Lublinie znam wiele osób z KUL-u. Jakoś nie zauważyłem różnicy między osobami po tejże uczelni a np. po UMCS-ie czy UW (które akurat kończyłem). KUL również nie może dać dr h.c. bo zawsze przecież chce się podlizać (no chyba, że Tuskowi lub Kwaśniewskiemu by dali. Wtedy to by o światłości świadczyło:)). Ktoś pisał, że KUL-owi zależy na kasie. Tu się uśmiałem:) A jakiej uczelni na kasie nie zależy? W końcu od kasy zależy istnienie uczelni!!! Proponuję trochę się opanować co niektórym i przewietrzyć Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Gratulacje dla Riliana 25.03.09, 17:28 KUL jest uczelnią z tradycjami. Ma plusy i minusy. Zły jest okres, kiedy prawicowe miernoty próbują tam mącić i ogłupiac młodziez. Ja,na szczescie, studiowałam kilka lat po wojnie; grono profesorów lwowskich stanowiło klasę o światowych poziomie. Gdzie te czasy? Dyskusja na temat KUL-u nie ma na tym forum sensu, bo przede wszystkim trzeba dobrze znać temat. Jak widac,niewielu tu takich... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski [...] 25.03.09, 18:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: Gratulacje dla Riliana IP: *.lublin.mm.pl 25.03.09, 19:24 Towarzyszka, jako wielbicielka lewackiej tandety i czerwonych smoków, wie zapewne najlepiej co to znaczy macić i ogłupiać. W końcu tradycja lewactwa przez okres PRL-u jest w tej materii znaczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: Gratulacje dla Riliana..? IP: *.111.245.210.static.crowley.pl 25.03.09, 18:12 "...No i ta grupa KULowska,która chce leczyć homoseksualistów,a przez których pół Polski (wschodniej) się z lublinian smieje.Nssłuchałem się sporo w ostatnim czasie na ten temat.Szczególnie naśmiewali się kanadole..." A co niby jest śmiesznego w skutecznym leczeniu homoseksualistów..? Nierzadko się zdarza, że ludzie o niewielkim potencjale intelektualnym w rozmowie z inteligentnym i poszukującym prawdy adwersarzem, usiłują swój problem rozwiązać za pomocą głupawego rechotu, mało subtelnej kpiny, a kiedy te działania nie przynoszą oczekiwanych rezultatów - agresji. Jak rozumiem, w stosunku do Twojej osoby tak radykalne działania nie były konieczne... Pozdrawiam. www.fronda.pl/news/czytaj/piosenka_luca_byl_gejem_druga_w_san_remo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur Re: Gratulacje dla Riliana IP: 89.204.176.* 25.03.09, 19:44 Ty czerogwiazdkowy !!! Tym kartofelkiem obraziłeś URZĄD PREZYDENTA! Osobę możesz lubić lub nie, ale URZĄD musisz szanować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: 89.204.176.* 25.03.09, 20:08 LUUUUDZIE !!! Napiszę po śląsku - W DEKIEL WAS PIZDŁO ? Dyskutujecie czy lewicowy PiS jest lepszy (gorszy) od lewicowej PO. Czy KUL jest lepszy (gorszy) od uczelni państwowych. Teksty trzeba czytać ze zrozumieniem! Nie widzicie głównego problemu - obiektywności MEDIÓW. Wszystkie (bez wyjątków) większe gazety i stacje zajmują się duperelami i propagandą "EUROPEJSKOŚCI". Jedynymi obiektywnymi gazetami są gazety osiedlowe. Pogoń za sensacją, wierszówką i podlizywanie się władzy i NACZELNEMU zniszczyła prawdziwe dziennikarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g w KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektywne IP: *.icpnet.pl 26.03.09, 17:56 arcydiabel nik masz b. brzydki ale musze zgodzicsie z twoim wpisem z dnia 25 z godz 16 .34 KUl jest katolicki i tylko to uwiera niektorych popaprancow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof.UMCS Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 23:34 Media są nieprofesjonalne: ile razy widziałem pewną blondynę w TVN, która ewidentnie w każdym zdaniu demonstrowała swoją PO-watośc. Ile razy pewien lis nieprofesjonalnie prowadził i prowadzi swe programy. Gdzie Pani Anita Gargas i Jej program. Czekajcie, czekajcie tow. Barska: zanotujemy pod nickiem Joannabarska, że dnia.... zniknął program TVP1 pt: "szkoda gadac", że zniknął: "warto rozmawiac, ze zniknął Wildstein. Już - lada moment. A na KUL-u wykładam, mimo że jestem z UMCS-u. Znam KUL: różni ludzie- jak wszędzie i nawet TW się przemykają pod ścianami, gdy muszą dojśc do swych gabinetów. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: KUL bliżej Kaczyńskiego, bo media nieobiektyw 28.03.09, 14:59 Gość portalu: Prof.UMCS napisał(a): > Media są nieprofesjonalne: ile razy widziałem pewną blondynę w TVN, > która ewidentnie w każdym zdaniu demonstrowała swoją PO-watośc. Ile > razy pewien lis nieprofesjonalnie prowadził i prowadzi swe programy. > Gdzie Pani Anita Gargas i Jej program. Czekajcie, czekajcie tow. > Barska: zanotujemy pod nickiem Joannabarska, że dnia.... zniknął > program TVP1 pt: "szkoda gadac", że zniknął: "warto rozmawiac, ze > zniknął Wildstein. Już - lada moment. > A na KUL-u wykładam, mimo że jestem z UMCS-u. Znam KUL: różni ludzie- > jak wszędzie i nawet TW się przemykają pod ścianami, gdy muszą dojśc > do swych gabinetów. O! Odpowiedz Link Zgłoś