Dodaj do ulubionych

laserowe usuwanie żylaków

27.04.09, 21:10
czy ktoś miał może przeprowadzoną operację laserowego usuwania żylaków w
Lublinie lub Nałęczowie, chciałam spytać jak to wygląda czy jest bezpieczne
jakie są przeciwskazania i jaki jest koszt takiego zabiegu. Byłabym wdzięczna
również o jakieś namiary na lekarzy którzy tym się zajmują.
Obserwuj wątek
    • dolores12 Re: laserowe usuwanie żylaków 28.04.09, 11:42
      Zdaje się, że kosztuje to ok.3000.Ja się wahałam, ale dla mnie to za
      drogo, więc czekam na klasyczny zabieg na NFZ, u dr Terleckiego(on
      laser chyba też robi, a przyjmuje m.in. w Sanitasie.)
      • Gość: Ania Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 16:11
        Witam serdecznie !!
        Miałam przeprowadzony zabieg na 2 nogi w Centrum Medycznym ESKULAP w Żarach u Dr Janusza Stankiewicza - dostałam tą placówkę z polecenia od koleżanki.
        Lekarz jest wspaniałym lekarzem, któremu nie zależy wcale na pieniądzach lecz na dobru pacjenta.
        Zabieg kosztował mnie na dwie nogi laserowego usuwania żylaków 5000 zł w innych miejscach musiałabym zapłacić 6 -7 tyś .
        Poza tym lekarz posiada najnowocześniejszy laser do bezbolesnego usuwania żylaków.
        Polecam wszystkim lekarza
        Poniżej podaje adres Centrum Medycznego
        Centrum Medyczne ESKULAP
        ul.Moniuszki 2
        68-200 Żary
        tel 68 470 65 72
        www.eskulap-zary.pl

• Gość: ssss Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.13, 12:29
          Ale pierdzielisz,nie zależy mu na pieniądzach ale 5000tyś. wziol hahah
    • Gość: reni Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 23:11
      Witam, ja przeszłam zabieg laserowego usuwania żylaków u prof.
      Molskiego. Sam zabieg super, pozabiegu w cięgu kilu dni byłam na
      nogach w pracy. Koszt zabiegu to 3000zł za jedną nogę ale ja uważam
      że szybki powrót do zdrowia i skuteczne lecznie jest warte swojej
      ceny. Jakby ktoś był zainteresowany to gorąco polecam http://www.eskulap.bydgoszcz.pl/laserowe_usuwanie_zylakow.htm
      • Gość: gocha1 Re: laserowe usuwanie żylaków IP: 178.56.20.* 19.07.10, 22:11
        witam,

czy ktoś miał laserowe usuwanie zylakóe w klinice Joilmed w
        warszawie poniewaz jestem w szoku ze ta klinika jako jedyna robi z
        NFZ ten zabieg i sie na niego załapałam . Jakoś boje sie poniewaz
        zawsze chodze prywatnie i za wszystko [łace tym razem zapowiada sie
        ze nei wiec jestem w szoku i zastanawiam sie co jest nie tak.

pozdrawiam
        • Gość: Monia Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.14, 12:30
          witam

Do Gocha1 - czy wykonała Pani ten zabieg laserowy na żylaki jestem bardzo tym zainteresowana. też sie przymieżam do tego zabiegu i jestem ciekawa efektów.
          prosze o odpowiedź

Pozdrawiam monia
      • Gość: Gosia Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 16:13
        Witam, ja przeszłam na zabieg laserowego usuwania żylaków do doktora Stankiewicza.
        Sam zabieg super, pozabiegu w cięgu kilu dni byłam na
        nogach w pracy. Koszt zabiegu to 2500zł za jedną nogę.
        Jakby ktoś był zainteresowany to gorąco polecam
        www.eskulap-zary.pl
      • Gość: Ania Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.14, 13:32
        Też miałam żylaki usuwane laserowo. Szczęśliwie obyło się bez żadnych powikłań. Zdecydowałam się na zabieg po konsultacjach medycznych z lekarzem Januszem Stankiewicz . Bardzo dobry chirurg jakby ktoś potrzebował tu macie namiar www.eskulap-zary.pl Po zabiegu do pełnej sprawności wróciłam

• Gość: Ania Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 16:05
      Witam serdecznie !!
      • Gość: Ania Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 16:09
        Witam serdecznie !!
        Miałam przeprowadzony zabieg na 2 nogi w Centrum Medycznym ESKULAP w Żarach u Dr Janusza Stankiewicza - dostałam tą placówkę z polecenia od koleżanki.
        Lekarz jest wspaniałym lekarzem, któremu nie zależy wcale na pieniądzach lecz na dobru pacjenta.
        Zabieg kosztował mnie na dwie nogi laserowego usuwania żylaków 5000 zł w innych miejscach musiałabym zapłacić 6 -7 tyś .
        Poza tym lekarz posiada najnowocześniejszy laser do bezbolesnego usuwania żylaków.
        Polecam wszystkim lekarza
        Poniżej podaje adres Centrum Medycznego
        Centrum Medyczne ESKULAP
        ul.Moniuszki 2
        68-200 Żary
        tel 68 470 65 72
        www.eskulap-zary.pl
    • Gość: Asia Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.01.11, 18:19
      Witam serdecznie !!
      Ja miałam przeprowadzony zabieg na nogę - tzn laserowe usuwanie żylaków u doktora Stankiewicz a w Żarach dostałam namiar od koleżanki, która była ostatnio u doktora na zabiegu.
      Po zabiegu mogłam chodzić i normalnie funkcjonować. Polecam bardzo doktora z Żar
      poniżej przesyłam kontakt;
      www.eskulap-zary.pl
    • Gość: Renia Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.imw.lublin.pl 25.08.11, 10:19
      Ja miałam żylaki laserem (EVLT) robione w Lublinie w Ośrodku Chirurgii Plastycznej przy Jaczewskiego (w budynku IMW). Zabieg robił prof. Zubilewicz z doktorem Terleckim. Za dwie nogi płaciłam 5000. Ich strona www: www.chirurgia.naczyniowa.eu
      • Gość: kinia Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.14, 23:51
        Witam
        Proszę o odpowiedź, czy po klilku latach od wykonania tego zabiegu EVLT, żylaki nie powracają?
        Czy ten zabieg jest bolesny
        • Gość: mery Re: laserowe usuwanie żylaków IP: 212.160.169.* 09.05.14, 18:59
          Zabieg jest niebolesny,po trochę odczuwasz dyskomfort utrudnione chodzenie ale nie boli.Oszczędzający tryb życia do 1 miesiąca,jestem zadowolona.
          • Gość: Ana Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.14, 21:55
            Witam

Ja miałam zabieg laserowego usuwania żylaków (k. dolnej prawej i lewej - niewydolność żyły odpiszczelowej lewej oraz, odstrzałkowej prawej) 1 marca tego roku. Mam 25 lata. Sam zabieg był bez bolesny. Miałam znieczulenie miejscowe i byłam pół przytomna. Zabieg trwał 3 godziny. Wróciłam o własnych siłach do domu, jednak problem pojawił się około cztery dni po zabiegu. Miałam takie skurcze prawej nogi, że nie mogłam na niej ustać, nie mogłam wyprostować nogi do końca (to był taki ściągający ból). Byłam przerażona tą sytuacją. Prócz tego straciłam czucie na goleniu lewej nogi oraz na kostce prawej nogi jest to tak zwana "przejściowa niedoczulica skóry"- lekarz poinformował mnie że może to ustąpić do dwóch lat,a stało się tak w skutek uszkodzenia gałęzi nerwów skórnych biegnące blisko żyły (są to nerwy odpowiadające za czucie skórne). Jest to pewien dyskomfort, lecz nie przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu.) Chce jednak uspokoić, że te bolesne skurcze prawej nogi ustały po około 12 dniach. Miałam 9 nacięć, blizny są długości około 5mm, które podobno mają zniknąć do 6 miesięcy po zabiegu. Miałam zabieg na dwóch nogach jednocześnie i gdyby prawa noga nie dawała tak w kość to na następny dzień mogłabym wrócić do normalnego funkcjonowania. Do pełnej sprawności fizycznej wróciłam po miesiącu.
            • olina_wisnia28 Re: laserowe usuwanie żylaków 19.07.16, 19:40
              jak teraz kondycja Twoich nóg?czy żylaki nie powracają?
    • Gość: dancia Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.11, 18:48
      Tydzień temu byłam na zabiegu w Klinice dr.Macieja Kuczyńskiego w Lublinie.Zabieg trwał od 16.20 do17tej.wszystko przebiegło sprawnie i szybko .O17.20 stanęłam na nogi,chodziłam.O19.30 wyszłam do domu.W domu normalnie funkcjonuję,z małymi przerwami wykonuję wszystkie zajęcia domowe(chodzę w pończosze na tej nodze)
      • Gość: gość Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.tktelekom.pl 10.04.12, 17:16
        Witam!
        Ja właśnie wybieram się na taki zabieg ;/ i chciałam zapytać jak się dziś ma Twoja noga i ja się miała w następnych dniach po zabiegu?? Za wszelkie informacje bardzo dziękuję:)
      • Gość: Eulalia Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.lukman.pl 06.08.12, 11:55
        Możesz mi podać dane zakładu i kontakt?
    • Gość: rezcka3 Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.dynamic.mm.pl 25.06.15, 13:15
      Zabieg nie jest bolesny.Sama miałam i jestem bardzo zadowolona bo efekty dobre a nie było to jakieś bardzo kłopotliwe ani drogie.
      Odsyłam do strony, na której jest dokładnie opisane na czym polega laserowe usuwanie żylaków: lekarznaczyniowy.pl/ - jak się do tego przygotować.

Sama wcześniej nastawiałam sie na skleroterapię ale lekarz doradził mi ,że laser będzie lepszy. I w sumie mial rację.
      • Gość: karrinna Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.15, 06:03
        Potwierdzam - zabieg bezbolesny. Wiem, co mówię, bo sama jakiś czas temu w Warszawie przy ordynackiej taki zabieg przechodziłam. Także dziewczyny, nie bać się, tylko udać się do lekarza.
        • olina_wisnia28 Re: laserowe usuwanie żylaków 19.07.16, 19:41
          a jak teraz po zabiegu?bez powikłań?czy żylaki nie powracają?
          • Gość: Ewa Re: laserowe usuwanie żylaków IP: *.centertel.pl 19.07.16, 20:49
            Niestety żylaki powracają:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka