ervumem 06.12.03, 10:56 Zapraszam - lepiej pozno niz wcale - dzisiaj o 20 w katedrze. wstep wolny, przybywajcie :) bedzie kilka brend nju kawalkow z XIV wieku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepperoni78 Re: Koncert dzisiaj 06.12.03, 16:31 Dżizas, zapomniałbym... Mogę zabrać ze sobą moją rodzicielkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Koncert dzisiaj 06.12.03, 16:58 Wstęop wolny!!! Może sie pepperku spotkamy, wybieram się tłumnie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Koncert dzisiaj 06.12.03, 16:58 Heh, mam cicha nadzieje że zredukowaliście amerykańskie kawałki do jednego wystawianego jako kuriozum :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Koncert dzisiaj 07.12.03, 00:43 Byam, zpupełnie inaczej brzmi niż w malutkiej kaplicy zamkowej :))))Lepiej, czytelniej, wyrafinowaniej. Najbardzie podobaja mi sie jednak pieśni z obrzadku ormiańskiego ( prosze mnie tu nie posądzac o subiektywizam :-) i gruzińskiego - maja w sobie jakieś pierwotne, surow brzmienie, niespotykanią nigdzie indziej kolejność dźwięków. Jak ich słucham przypomina mi się wiersz Josifa Brodksiego: " błąkałem sie po stepach , gdzie wrzask hunów brzmi jeszcze w wichrze" ( ech, czas spac bo sentymenty biora górę) Choc msza korsykańska ( maoja ulubiona) nie miała takiego wydźwięku jak wśród bizantyjskich fresków. No a co do amerykańskich piosenek to może nie będe się wypowiadac publicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
ervumem Re: Koncert dzisiaj 07.12.03, 13:38 uff. jakos zyje.. no rzeczywisice te ormianskie i gruzinskie maja to do siebie. cudne sa choc europejskie ucho nieprzywykle do takiej melodyki. do polnocy po koncercie siedzielismy w knajpie :) czy ktos jeszcze byl? bo Ryza widzialem w stroju galowym jak wchodzila :) Peper? Dociek? Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Koncert dzisiaj 07.12.03, 13:53 Niestety. KUL tym razem zwyciężył. Poszedłem na zajęcia... Sesja się zbliża... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Koncert dzisiaj 07.12.03, 18:46 Podziekowania za zaproszenie ale nie bylo mi dane bo kolega konczyl 30 lat, mam nadzieje ez koncert sie udal:)Moze ktos zamiesci jakas recenzje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt2 Re: Koncert dzisiaj IP: *.vip / *.vip-net.pl 07.12.03, 21:42 ale muzyka gorąca :) Odpowiedz Link Zgłoś