Dodaj do ulubionych

Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!!

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 20:56
Obejrzałam niedawno na TVN program, z którego dowiedziałam sie, że ludziom
giną rzeczy pozostawione w depozytach w hipermarketach, zaś hipermarkety
uchylają się od odpowiedzialności za pozostawione w depozycie mienie. Szlag
mnie trafił. Było też powiedziane, że nie nikt nie ma prawa żądać od nas
byśmy pozostawiali swoje rzeczy w depozytach.

Ja bywam tylko w Leclercu, ponieważ inne hiper są mi nie po drodze. Zresztą
jestem tam nie częściej niż raz w miesiącu.
Ponieważ zawsze, gdy jestem w Lublinie mam ze sobą plecak, a w nim komórkę i
walkmana (pomijam wiele innych rzeczy), doszłam do wniosku, że nie chcę ich
bezpowrotnie stracić.

W ZESZŁYM TYGODNIU byłam w Leclercu i postanowiłam, że jeśli ktoś będzie
mnie zmuszał do zostawienia plecaka w depozycie, to poprostu zrezygnuję z
zakupów i ostentacyjnie stamtąd wyjdę. Oczywiście przy bramce zatrzymała
mnie babka z ochrony "a to było tak":

- Proszę pani!
- Tak?
- Ale plecak musi pani zostawić w depozycie
- Dlaczego?
- Bo my mamy taki przepis, że z plecakami nie można wchodzić
- Z plecakami nie można, a z torebkami tak?
- (wkurzona) Ja nie będę z panią o tym dyskutować

No to skoro nie chciała dyskutować, poszłam sobie dalej. Jak wiadomo
wewnątrz kręci się zawsze mnóstwo pracowników, ale przez ponad godzinę
łażenia po hipermarkecie nikt więcej nie zwrócił mi uwagi. Tylko kasjerka
była nieco zdziwiona, że wyjmuję portfel z plecaka.

Nie rozumiem tego ich "przepisu":
1. gdybym chciała coś ukraść, najłatwiej jest coś niepostrzeżenie schować do
kieszeni, następnie pod pachę do rozpiętej torebki, a dopiero na końcu
przyszłoby mi do głowy afiszować się ze zdejmowaniem plecaka, rozpinaniem go
i zakładaniem spowrotem. Dyskryminują ludzi za to, że dbają o swoje
kręgosłupy!

2. do niektórych dużych torebek można więcej włożyć niż do niejednego
plecaczka, czy nawet plecaka, który ja akurat ma często nieźle zapchany

3. gdzie niby mam trzymać portfel, jeślizostawię plecak w depozycie?
w jednej kieszeni płaszcza mam czapkę w drugiej szalik i rękawiczki; obie
kieszenia są wypchane do granic mozliwości. Mam biegać z portfelem w ręce?
(Swoją drogą mogliby tam zrobić szatnię, bo grzeją jakby to była sauna, a
nie sklep, do którego wchodzi się w wierzchnim okryciu na dłuższy czas)

4. ktoś mógłby powiedzieć, że można schować kasę do kieszeni spodni, ale ja
spodni nie noszę i nawet nie mam żadnych, bo ich zwyczajnie nie cierpię.
Przecież nie będę kupować portek tylko po to, żeby móc robić zakupy w
hipermarkecie! To samo z torebką.
Dyskryminują kobiety w spódnicach!

A przecież nie mają prawa kazać mi, żeby zostawiła w depozycie MOJE rzeczy.
Dlatego apeluję:

WCHODŹMY DO HIPERMARKETÓW Z PLECAKAMI!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: bambi Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: 212.182.71.* 08.12.03, 11:20
      Ja też mam takie problemy i zawsze wyjmuję cenne rzeczy z plecaka
      • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.03, 22:05
        Tylko gdzie ja miałabym je trzymać? Przecież właśnie na nie mam plecak.
    • Gość: pijusXII Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: 212.182.122.* 08.12.03, 15:46
      > (Swoją drogą mogliby tam zrobić szatnię, bo grzeją jakby to była sauna, a
      > nie sklep, do którego wchodzi się w wierzchnim okryciu na dłuższy czas)
      ta a później pretensje będą że z szatni rzeczy gina i tak bys tam nic nie
      zostawiła
      nie podoba się, to zmień sklep, ja do molochów nie chodzę i mam spokój
      • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.03, 22:11
        akurat płaszcz bym zostawiła, bo mi w slepie przeszkadza, a plecak nie; plecak
        jest mi wręcz nizbędny, bo mam w nim portfel

jeśli stać cię na to, żeby nie kupować w molochach, to się ciesz, a chwalić
        się nie musisz
        ja liczę każdy grosz, bo muszę się utrzymać za 700zł, a w molochach wiele
        rzeczy jest ponad 30% tańsze niż w innych sklepach
    • Gość: ryża małpa Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.lublin.mm.pl 08.12.03, 17:04
      A ja po prostu zrezygnowałam z zakupów.
      Przeciez nie zostawie na łasce pani przechowującej dwóch apartaów
      fotograficznych i dwóch obiektywów!!!
      • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.03, 22:13
        no to już wiesz, że można olać ochronę i robić zakupy z plecakiem
    • Gość: Krzysztof Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.chello.pl 11.12.03, 01:28
      A nie można po prostu wybierając się do hipermarketu zostawić plecaka w domu?

Krzysztof
      • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 00:52
        Uhmm...
        A kupisz mi torebkę? Eee, nie, dzięki, to niewygodne, wykrzywia kręgosłup i
        totalnie nie w moim stylu!
        A może będziesz mi nosił zeszyty, długopis, komórkę, walkmana, termos,
        kanapki, chusteczki higieniczne, portfel, dowód osobisty, awaryjną podpaskę,
        pomadkę, bibułki matujące,...?
        • Gość: Krzysztof Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.chello.pl 13.12.03, 11:17
          Nie, nie kupię.

Ale też nie rozumiem Twojej skargi. Nie wiem, czy wymagasz od hipermarketów
          zwiększenia ochrony, żeby bardziej zapobiegać kradzieżom? To zwiększyłoby ceny.

Ja osobiście wolę mniej płacić, więc kupuję również w hipermarketach. Ale nie
          oczekuję świetnej obsługi i traktowania klientów. Zdaję sobie sprawę, że przy
          niskich cenach traktowanie klienta jest gorsze. godzę się na to, ponieważ
          ważniejsze są dla mnie niskie ceny. Nie oczekuję od hipermarketu takiej wygody
          kupowania jak od drogiego mniejszego sklepiku.

Coś za coś. Mało płacę - mało wymagam.

Pozdrawiam,
          Krzysztof
          • Gość: ryża małpa Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.lublin.mm.pl 13.12.03, 11:23
            Część ludzi ( w tym ja) nie urządza sobie wycieczek do supermarketu specjalnie
            tylko wpada tam po drodze skąds lub dokądś. Czasami mam ze soba duża torbe lub
            plecak.
            Kuriozum polega na tym, że osoby z dużymi torbami wpuszczają a z plecakami juz
            nie, ktos uz mówił, że łatwiej jestzwinąć coś do torby niż do plecaka.
            A oczekiwac dobrego traktowania można i tzreba zawsze, bo niby dlaczego nie?
            • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.umcs.lublin.pl 17.12.03, 14:47
              no właśnie
          • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.umcs.lublin.pl 17.12.03, 14:44
            A czy kobiety, które tam wchodzą z torebkami więcej niż ja?
            Płacą tyle samo, a pozwala im sie na więcej.

Nic nie pisałam o zwiekszaniu ochrony, przecież to właśnie ochroniarze chcą mnie
            pozbawić moich rzeczy.
          • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.umcs.lublin.pl 17.12.03, 14:46
            Sorki zgubiłam jedno słowo miało być: czy torbacze PŁACĄ więcej niż ja?
          • u.kowalski Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! 17.12.03, 18:27
            Ale też nie rozumiem Twojej skargi. Nie wiem, czy wymagasz od hipermarketów
            > zwiększenia ochrony, żeby bardziej zapobiegać kradzieżom? To zwiększyłoby
            ceny.
            Słuchaj , Krzysztrofie, już wcześniej była o tym mowa - łatwiej jest coś
            buchnąć do kieszeni lub torebki a nie do plecaka

Ale nie oczekuję świetnej obsługi i traktowania klientów. Zdaję sobie sprawę,
            że przy niskich cenach traktowanie klienta jest gorsze. godzę się na to,
            ponieważ ważniejsze są dla mnie niskie ceny. Nie oczekuję od hipermarketu
            takiej wygody kupowania jak od drogiego mniejszego sklepiku.

A co ma do tego traktowanie klientów i świetna obsługa, zakaz wchodzenia z
            plecakiem jest po prostu durny i bezsensowny (patrz wyżej) Byłem kiedyś w
            Londynie i robiłem zakupy głównie w TESCO. Ale angielskie TESCO jest o nibo
            lepsze od polskiego i nikt nie zabrania tam wnosić plecaków. Tam chyba na taką
            głupotę nikt nie wpadł

• Gość: Kaczuch Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: 62.233.188.* 13.12.03, 10:33
      Alez Wy ludziska macie gigantycznie problemy!?!
      • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 22:52
        Dla kogoś, kto musi utrzymać się za 700zł utrata plecaka z zawartością to jest
        gigantyczny problem.
        Dla kogoś średnio zamożnego, kto ma akurat w plecaku jakieś bardzo cenne
        rzeczy, również.
        Poza tym jest jeszcze to cudowne uczucie, kiedy się zostanie oszukanym,
        okradzionym...
        A kaczusia niech sobie dalej siedzi u mamusi pod skrzydełkiem. Ciekawe, co dla
        niej jest problemem? Może nam napisze?
    • Gość: lila Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.freebsd.lublin.pl / *.freebsd.lublin.pl 14.12.03, 22:46
      mam małe dziecko zawsze mam wiec ze soba torbę z jego biznesem nie zostawię jej
      nigdy bo jest mi niezbędna nawet na zakupach. Jeśli ochrona rozmawia ze mną
      grzecznie wyrażam wolę że przy wyjściu ze sklepu mogą obejżeć zawartość torby.
      Jeśli są chamscy proponuję by mnie pilnowali to w ich interesie lezy żebym
      niczego nie skubnęła.Ale ktoś mi nadepnie na odcisk pakuję cały koszyk po dach
      i kiedy panienka w kasie dojdzie do kasowania połowy zawartości rezygnuję z
      zakupów . WIEM to chamstwo z mojej strony ale ...
    • Gość: MILAN Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.lublin.mm.pl 18.12.03, 19:49
      FLASHMOB O 17.00 w 26.12 piatek w E.leklercu przy Zana pojawiamy sie z
      plecakami i milcząc próbujemy sforsowac ochrone i wejsc na hale . Po udanej
      probie ok. 17.10 wszyscy wychodzimy ze sklepu przez wyjscie dla gosci bez
      zakupów. Mozna w tym czasie kilkakrotnie sforsować bramke.
      • Gość: stachenka Re: Z PLECAKIEM DO HIPERMARKETU!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.03, 22:54
        i jak poszło?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka