dociek 08.06.09, 14:07 Nie moja partia, nie moje klocki. Ale mój region i taki spad warszawski będzie nas miał w "głębokim poważaniu". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 14:18 Ja się bardzo cieszę. Powinniśmy zrozumieć jedno. To są wybory do europarlamentu i tam nie będą załatwiane sprawy typu "droga osiedlowa", więc nie musimy wybierać sąsiadów, bo może coś nam załatwią. powinniśmy głosować na ludzi którzy znają się na polityce globalnej i będą walczyć o sprawy całej europy, bo przecież jesteśmy niejako jednym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman a jednak to "zrzutek"..... IP: *.centertel.pl 08.06.09, 14:35 Ja nie głosowałem na nikogo - moim typem jest Borowski, ale ponieważ też "zrzutek" więc nie głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 To z poczucia niższości... 08.06.09, 21:37 Bardzo chcą być Europejczykami, więc sypiąca słodkimi słówkami "prof." z Warszawy robi zabójcze wrażenie. Wprawdzie będzie ona trzymać z takimi, którzy zarządzą ograniczenie wytwarzania słodyczy, ale przecież my już nie mamy tej wstrętnej wytwórni zatruwającej cudownej Bystrzycy, którą przedstawiciele GW corocznie zachwycają się z łódki. Na jej miejscu p. Wasilewski chce postawić nowe boisko, więc będzie można klaskać, bić się i biegać... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Errata do. To z poczucia niższości... 08.06.09, 22:18 Lepiej będzie poprawić na "zatruwającej wody cudownej"... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
beznik Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs 08.06.09, 16:06 Drogi Michale, nie zapominaj (przeciesz wiesz), jak istotne w UE sa interesy Regionow, wiec nie pisz, ze trzeba myslec ogolnoeuropejsko - znasz jakies przyklady troski np. Hiszpanow o Nasze intresy? Po to wybieramy lokalnych politykow, aby dbali o nasze sprawy, czy dbaja ... trudna sprawa, ale na pewno lepiej niz importowane "lubelskie jedynki". Objechala Pani prof. Lubelszczyzne w czasie kampanii i pewnie tyle ja tu widzeli, oj ludu lubelski nie miales w kim wybierac ? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs 08.06.09, 17:21 Masz rację mówiąc: > znają się na polityce globalnej i będą walczyć o sprawy całej >europy, bo przecież jesteśmy niejako jednym krajem. Nie jest to jednak wystarczjący powód by nie był tam człowiek rodem z naszego regionu. Czyżby miano nas, lubelaków, za mało godnych tamtego miejsca? Czyżby nas się wstydzą? Czy u nas takich brak, co zrobiono by u nas tacy byli? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
levii Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs 08.06.09, 17:29 To nie jest tylko problem ukłądania list, byli przecież także na liście PO "tubylcy", tylko lubelacy na nich nie zagłosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Reaktywować PZPR IP: 83.238.139.* 08.06.09, 14:56 Na Lubelszczyźnie miałaby wzięcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs IP: *.nplay.net.pl 08.06.09, 15:06 I tyle Kolarska zapamięta Lublin i Lubelszczyznę.Spadochroniarka chyba nawet nie wie jak wygląda lubelszczyzna.Chyba teraz baba śmieje się gromkim śmiechem. No cóz,jest teraz pogląd na mieszkańców lubelszczyzny. Typowa, zacofana społeczność ściany wschodniej (kiedyż mówiło się:ze wsi zabitej dechami lub przodująca dójka z PGRu - nie obrażając pracowników byłych PGRów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman broniu....... IP: *.centertel.pl 08.06.09, 15:15 miałaś w podstawówce czy w zawodówce ksywę "dójka"? Tak ci zostało :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia bosmanie IP: *.nplay.net.pl 08.06.09, 17:04 wolę mieć ksywę dójka niż trep,baniak,zlew,zupak,zlewkarz....i jeszcze licho wie jak zowią bosmanów.A Twoja ksywa mieści się w wymienionych przeze mnie? P.S.Ile klas podstawówki należalo ukończyć aby być bosmanem?CZy 2 klasy wieczorówki wystarczy? Zawsze mnie uświadamiano aby nie dyskutować z trepami.I chyba mieli rację. No to na tyle.Nie ja rozpoczęłam pyskówke. pzdr.przodująca dójka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ulżyło ci dójko? IP: *.lublin.mm.pl 08.06.09, 18:50 to wracaj na wichurę i nie zaczepiaj Lublina. A o szkoły bosmana nie martw się. Trep,zupak to wojskowy, bosman nie musi nim być - to tak dla jasności przodownico z obory. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-anna-maria Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs 08.06.09, 15:38 Pani Kolarska-Bobińska bardzo była aktywna na Lubelszczyźnie w czasie kampani.Miałam przyjemność z nią rozmawiać na deptaku.Jest bardzo mądrą, kontaktową i wyważoną osobą.Głosowałam na nią i bardzo bym chciała żeby ten wynik potwierdził się. Zalewski to przecież dawny pisowczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij_w_szprychy Kolarska ma w d. Lubelszczyznę IP: *.speed-net.pl 08.06.09, 16:43 Tak, jej 'mądrość' to widać było w jej programie, banalnym zbiorze frazesów i ogólników bazujących na bazie prostych (prostackich) stereotypów nt. naszego regionu. Nawet na plakacie wyborczym miała błąd stylistyczny. Widziałem jej udział w debacie na Politologii. Baba miała tupet przeinaczać słowa Korwin-Mikkego w kilkadziesiąt sekund po tym jak skończył mówić. Już lepszy lokalny kul-awy pisowiec z odzysku niż taka bezczelna, zarozumiała baba, której Tusk załatwił fuchę za kilkadziesiąt tysięcy kosztem Lubelszczyzny. Jak mieszkańcy regionu mogli na nią głosować?! Po prostu żal. Oby szybko poszła w ślady Geremka. Od przyszłych wyborów będę oddawał z premedytacją nieważne głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
politiko1976 Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska 08.06.09, 16:02 Szkoda że T.Dudziński nie wszedł ,ale Kolarska -Bobińska to nie porozumienie typowy spadochron który zapomni szybko o Lubelszczyznie,obym się mylił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 17:36 Na stronach sejmu (orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf) znajdują się informacje o aktywności posłów. Wygląda na to, że poseł Dudziński należy do tych bardziej leniwych. Pokazywanie czerwonej kartki Palikotowi to chyba jednak trochę za mało aby reprezentować Lubelszczyznę na forum europarlamentu. Szkoda, że ten człowiek nie zajmie się czymś innym, bo do działalności publicznej to on się zupełnie nie nadaje. No chyba, że w roli sługi geniusza z Żoliborza. Odpowiedz Link Zgłoś
cityarch Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska 08.06.09, 18:51 Nie dziwi porażka PO na lubelszczyżnie, skoro Gazeta tak chętnie zwalczała jedną z koronnych postaci tej partii w stolicy regionu Pana Wasilewskiego, opisywanego jako nieudacznik, hamulcowy, itp...zatem Gazeto gratulacje za skuteczną antyreklamę...zastanawiającym było,że udzielasz swych stron Panu Palikotowi na filozofujące felietony o estetyce ciszy i radości w wirydarzu,w których zabrakło słów w obronie Prezydenta Wasilewskiego, w tym samym czasie w artykułach twoich redaktorów odbierając Panu Wasilewskiemu jego prezydenckich racji_sądzę, że działacze PiS są od wczoraj twymi wielkimi dłużnikami...a ty Gazeto trzymaj tak dalej, czyli nakręć teraz kwestię referendum w sprawie prezydentury Wasilewskiego...może tą drogą i Libertas niebawem zasili poczet twych dłużników politycznych_słowem : gratulacje dla linii redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs IP: *.chello.pl 08.06.09, 22:09 taaa, tylko czy kiedykolwiek PO miała tak wysoki wynik na Lubelszczyznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boski_lu Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska IP: *.devs.futuro.pl 08.06.09, 19:57 gratuluje prof. Piotrowskiemu na Pana stawialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwindel Ordynacja powinna zabraniać startu spadochroniarzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 21:42 A tak ogłupiona mediami gawiedź będzie głosować na wskazanych przez "wodzów" kandydatów, którzy mają w nosie region z którego startują. Dzięki nim zamiast dróg będziemy mogli sobie pooglądać EURO 2012 w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: Ordynacja powinna zabraniać startu spadochron IP: *.lublin.mm.pl 09.06.09, 08:33 Tylko, że na liście PO byli miejscowi. Niestety wyborcy podniecili się Panią ze Stolicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g w Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska IP: *.icpnet.pl 08.06.09, 23:02 PO narzucilo Kolarska Lene ze spadochronem i wygrala jak Stanislaw Tyminski z czarna teczka z-obaczymy czy Lena bedzie promowac Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Ale wybór Lublin dokonał IP: *.lublin.mm.pl 09.06.09, 08:28 Piotrowskiego nie komentuje w ogóle. Jesli chodzi o Lenę to nie rozumie przesłanek głosowania na spadochroniarzy. Może ktoś mi wyjaśni czemu głosował na tą Panią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:47 Ja głosowałem na panią Kolarska- Bobińska. Dlatego że to bardzo mądra kobieta. A dla mnie to ważniejsze niż taki lokalny patriotyzm że może być głupek, byleby był nasz. wybraliśmy swojaków w poprzednich wyborach i co... jeden udowadniał skąd się wzięli ludzie, inny gwałcił nawet prostytutki. Czy wtedy nawet przez moment nie było Wam wstyd za swój wybór... Wiem teraz nikt sie nie przyzna że głosował na LPR czy samoobronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs IP: *.lublin.mm.pl 09.06.09, 14:58 Znaczy, że Zalewski to lokalny g~łupek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman abstrahując od Leny czy Zalewskiego IP: *.centertel.pl 09.06.09, 15:42 dlaczego arcydiable uważasz że wszyscy którzy głosowali inaczej niż Ty zrobili źle. Po pierwsze: mylić się jest rzeczą ludzką - ale może to Ty się mylisz, po drugie - mam prawo do swojego zdania, opinii, osądu. Po trzecie - czy zawsze tzw. ogół ma rację? - bardzo często nie, owczy pęd bywa zabójczy. Po czwarte - Zaleski musiał się liczyć z przegraną. Wszak był nr 2. Elektorat PO miał prawo głosować wg wskazań swojej "siły przewodniej". Czy to upoważnia Cię do odsadzania ludzi od czci i wiary, mieć ich za głupków lub głupszych od Ciebie. Dla jasności: nie jestem elektoratem PO, nie głosowałem (dla zasady)na spadochroniarza Borowskiego mimo że szanuję tego faceta ale czy dlatego że mam inne zdanie mogę mieć pretensję w tej sprawie do tych którzy głosowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: abstrahując od Leny czy Zalewskiego IP: *.lublin.mm.pl 10.06.09, 18:53 Oczywiście, że każdy ma prawo glosować na kogo chce. Nikogo nie mam za głupków. To kolega do którego postu odpisałem stwierdził, że lepiej glosować na spadochroniarza niż na jakiegoś lokalnego głupka. Dlatego też zadałem później takie pytanie czy również Zaleskiego za takiego uważa (wszak głosował na Lenę). Również ciekawią mnie powody głosowania na spadochroniarzy. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.09, 10:35 Żal mi was, nawet nie potraficie prawidłowo napisać nazwiska kandydata. Nie dziwie się że póżniej są takie wyniki wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs IP: *.lublin.mm.pl 10.06.09, 18:49 Ty tomuś zapewne błędów nie popełniasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalker z dedykacją dla michasia-wyborcy IP: *.speed-net.pl 09.06.09, 18:17 'Nie widziała d*pa słońca, zagorzała od miesiąca'. Księżyc to Lena podrzutek, skroś taki 'ynteligent' domyśl się kim sam jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska IP: *.lublin.mm.pl 09.06.09, 16:21 Zalewski, na pewno nie głupek, ale nie znam tego człowieka, mimo że jestem z lublina on podobno też. Jako poseł może się sprawdził, ale czy załatwił coś dla Lubelszczyzny jak to wszyscy oczekują... Kolarska- Bobińska to kobieta z dużym dorobkiem. Znana i ceniona. Dlatego zagłosowałem na Nią. Na osobowość. Odpowiedz Link Zgłoś
karolek-3 Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs 09.06.09, 16:58 mozna poznać troche tego dorobku bo nikt nie słyszał o dorobku Leny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalker oj czepiasz się IP: *.speed-net.pl 09.06.09, 18:14 No co Ty, jak możesz nie znać dorobku 'profesorki z warszafki', przecież to wybitna polska uczona, SSCI Instytutu Filadelfijskiego na pewno pęka od cytowań jej 'dzieł' w szwach. :)))) Pewnie podobnie jest w przypadku jej kolegi, kolejnego genialnego naukowca, profesora Ireneusza, co zawsze potwierdzi, że Lena wybitna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-k Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 09:57 Można było na przykład wejść na stronę pana Zalewskiego i tam zapoznać się z jego dorobkiem parlamentarnym. Ale można też było tego nie zrobić. I głosować na panią Kolarską - Bobińską. Na szczęście. Problem polega na tym, że stawianie na polityków spoza regionu raczej zmniejsza niż zwiększa perspektywę powstania silnej i wpływowej grupy rodzimych (lubelskich) polityków liczących się w kraju, czy Europie. A ludowe przysłowie nie bez racji mówi, że "koszula zawsze jest bliższa ciału". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.09, 10:37 Polityka o takim nazwisku nikt nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska 09.06.09, 18:27 A ja zmieniłem zdanie i kiedy zobaczyłem kartę zagłosowałem jednak na Zaleskiego. Lena Kolarska-Bobińska na pewno wstydu nam w Brukseli nie zrobi, ale pewnie o Lublinie szybko zapomni... Szkoda. Zadania przed następnymi wyborami - dla polityków: zmienić ordynację, dla wyborców z naszego regionu: ruszyć się i zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z poznania Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińska IP: *.icpnet.pl 10.06.09, 10:12 Koszula blizsza cialu ale nie w Lublinie poniewaz tak glosowali Lublinianie na pania Lene -Kolarska ,majac pod bokiem profesora Zalewskiego ,ktory wlada kilkoma jezykami nie znam regionu ktory by tak zrobil .Wybacze pani Kolarskiej jezeli bedzie walczyla z calego serca o inwestycje -Lubelszczyzny czy napewno?-chyba wiecej by zrobil Borowski . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konfederata Z-A-L-E-S-K-I, prof. Zbigniew Zaleski, bez -W- IP: *.speed-net.pl 10.06.09, 12:19 A poza tym zgoda, tylko, że ta pani ma Lubelszczyznę głęboko. Tusk załatwił jej miejsce w PE, a woj.lubelskie posłużyło za trampolinę. Nie można mieć co do tego złudzeń. I jeszcze inna ciekawostka, rząd Tuska zamawiał 'obiektywne' analizy w Instytucie Spraw Publicznych, którego dyrektorem jest Kolarska-Bobińska. Teraz członkini PO... To daje do myślenia, co do jakości tych analiz. Ciekawe co na to Julia Pitera. Pewnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs 10.06.09, 17:45 Dobry zestaw. Poprawny politycznie euroentuzjazm dostał trochę równowagi w postaci Piotrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Wybory: Piotrowski i (jednak) Kolarska-Bobińs 12.06.09, 08:38 Piotrowski też jest "politycznie poprawny", tyle że przyssał się do innego żłoba...:) Odpowiedz Link Zgłoś