balrog008 Re: Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po a 01.07.09, 16:05 "Nie zaproszono Aleksandra Łukaszenki, bo Białoruś reprezentuje były przewodniczący rady najwyższej Białorusi Stanisław Szuszkiewicz witany jak głowa państwa." Róbmy tak dalej. Odcinajmy się od tego Łukaszenki i wpuśćmy go w łapska Moskwy. Tylko dlatego, że "nie przestrzega swobód demokratycznych". Łukaszenka jaki jest taki jest, a Białoruś to nasz sąsiad. Ze względu na interes państwowy powinniśmy go przyciągnąć do siebie. Albo będzie trzymał z zachodem albo wschodem. Rosja ma dużą chętkę, póki co Białoruś nie poddaje się wbrew twierdzeniom niektórych, że jest wasalem Rosji. W polityce trzeba patrzeć na REALIA i TWARDO bronić interesu państwa! Jeśli mamy sąsiada, który dzieli nas od ekspansywnej Rosji to trzeba za wszelką cenę skłonić go ku sobie. Dziś nasi służalczy wobec Brukseli politycy tylko obrzucają błotem Łukaszenkę, jaki to on niedemokratyczny (tak jakby takie apele miały cokolwiek zmienić). W efekcie prezydent Białorusi zaczyna radzić sobie bez nas. Pytanie, jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
wlochaty_mirek Nie wiem, do którego z braci bardziej to pasuje... 01.07.09, 16:13 "Chodzi po wiosce odmieniec istny Żadnej ci z niego ni mo korzyści Ani nie sprzedo ani nie kupi Tylko się śmieje, waryjot głupi Może to bez te nawozy śtucne, może był w szkole zbyt pilnym uczniem, może to wszyćko bez te atomy, że waryjota... momy!.... .....Chłop jest z morgami i urodziwy, w ręcach mocarny, że istne dziwy. Jedno go tylko hańbi i plami: Czemu nie lata za dziewuchami" Kazimierz Grześkowiak a może pasuje do obu po trochu... Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Jeszcze "tylko" póltora roku męczarni z tym 01.07.09, 16:18 totalnym NIEPOROZUMIENIEM ! Wstyd, zażenowanie i kompromitacja na wszystkich frontach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk "tylko" póltora roku męczarni z tym pustoglowiem IP: 97.81.52.* 01.07.09, 20:59 Przeciez to zwykle chamstwo nie przywitac się z marszałkiem województwa lubelskiego i prezydentem Lublina bo obaj są członkami PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo Wielka pomyłka Polaków-Lech Kaczyński Prezydent RP IP: 195.149.64.* 01.07.09, 16:20 >Nie przywitał się z marszałkiem województwa lubelskiego i >prezydentem Lublina. Obaj są członkami PO. Tak się zachowuje Prezydent wszystkich pisaków bo na pewnie nie Polaków. Zakompleksiony biedny człowiek, co ideologia partyjna przesłania mu celu i funkcje urzędu do sprawowania którego został mianowany przez Naród. Wielka pomyłka Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Ta une wsystkie z jednego wora!! 01.07.09, 16:26 Tak mi sie wydaje,ze une nie Poloki. Tyn pierwsy - jeneral-moze ale resita -nawet ten pijaczyna-cos mi smierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Wielka pomyłka Polaków-Lech Kaczyński Prezyde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 16:33 Gość portalu: olobolo napisał(a): > >Nie przywitał się z marszałkiem województwa lubelskiego i > >prezydentem Lublina. Obaj są członkami PO. Pewnie mu się łapki spociły i krępował się podać komuś taki mokry nalesnik...brrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
m_234 Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 16:31 Chciałbym się zapytać, czy użycie w komentarzu na forum gazety.pl, zdania: "Najbardziej śmieszne jest to, że ta parodia prezydenta będzie dostawać wynagrodzenie, za bycie parodią, do końca życia", może podpadać pod jakikolwiek kodeks, czy też mogę taki komentarz bezpiecznie umieścić? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Lechu mysli że to jest język murzyński 01.07.09, 16:32 Pisprezydent zobaczył i usłyszał jak tym językiem mówi Obama i myśli że to jest język murzyński. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia.3 Nic nie rozumiem! Przecież wszyscy znają angielski 01.07.09, 16:50 W życiu nie spotkałam człowieka,który nie mówi po angielsku. Angielski współcześnie odgrywa taką rolę jak łacina w średniowieczu. Ktoś kto nie zna tego języka nie ma prawa pojawiać się w przestrzeni publicznej! To jak ten "prezydent" porozumiewa się z innymi politykami? W jakim języku mówi na urlopie czy chociażby na zwykłych zagranicznych zakupach? Przecież on nawet wnuczce nie może pomóc w odrabianiu lekcji.We wszystkich normalnych szkoła chdzieci elity chodzą do klas dwujęzycznych,w których zajęcia z większości przedmiotów prowadzi się po angielsku. Planuje się przejście uczelni wyższych na język angielski. Skąd ten Kaczyński się wziął?! I usuńcie stąd tego faszystę i szowinistę Junkra! W każdym normalnym kraju takie coś już dawno siedziałoby w kryminale za nawoływanie do nienawiści rasowej i faszystowskie poglądy! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie wszyscy znają 01.07.09, 17:07 prezydent najwyraźniej angielskiego nie zna - w latach 70czy 80 tych można było spokojnie egzystować bez znajomoścui tego języka - pomimo tego że na studiach musiał zaliczyć jakiś lektorat (pewno był to lektorat z rosyjskiego). Prawdę mówiąc nikt by mu nie miał tego za złe że angielskiego nie zna - ale to że się wyśmiewa gdy ktos inny mopwi po angielsku to jest zwykła chamstwo - które może jest cenione w kręgach Pisu ale wśród normalnych kulturalnych ludzi nie uchodzi. Jeżeli chodzi o junkra - coż ma swoje poglądy i je prezentuje - osobiście się z nim zupełnie nie zgadzam ale nie można takim ludziom ograniczać dostępu do własnej wypowiiedzi - dzieki takim jak on te fora są ciekawsze - wyobraź sobie jakie by było nudne gdybyśmy się wszyscy ze sobą zgadzali ;-) . Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Wałęsa się nie wyśmiewał 01.07.09, 17:09 popatrz, prosty robotnik a ma wiecej kultury niż ten pajac Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
dabecja Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 16:36 co za głupi artykuł -może po prostu śmiał się z Zycińskiego różowej sukienki albo z narcyzowatego akcentu wymienionego.Dziennikarz wie najlepiej -Panią Kruk po prostu zna to się przywitał a Panów z władz województwa kto zna.Nawet dziennikarz nie raczył wymienić ich nazwisk.Zresztą widać jak rządzą ,skoro głowym gospodarzem jest zyciński a nie prezydent miasta.Ogólnie uważam,że artykuł powinien opisać co się dzieje w mieście a nie subiektywne wtręty pseudo dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec bo Lechu to taki typowy bawidamek 01.07.09, 16:39 taki co i bąka puści i członka pokaże - Pisdzielce Go za to uwielbiają Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 16:41 bo pan prezydent no do do Odpowiedz Link Zgłoś
kazik1942 Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 16:41 Lech włada biegle językiem mlaskającym, zwanym potocznie "mlaskaczem" Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 16:45 Biedny ten człowiek uczy się angielskiego od kilkudziesięciu lat ze skutkiem zerowym- ujawniła niedawno Pierwsza Dama. Ale brak postępów w nauce nie przeszkadza mu być arogantem wobec ludzi z innej opcji politycznej niż Bracia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko jak juz to powinien po Litewsku lub Ukraińsku na IP: *.xdsl.centertel.pl 01.07.09, 16:54 angielski to nie czas , nie miejsce , myśle że to nietakt wobec gośći - wobec tych gości . No mógł co prawda wygłosić jeszcze kazanie po Niemiecku i Bogu najwyższemu dzieki że nie wygłosił , skromnością ten kapłan to chyba nie zgrzeszył . Poza tym zaczynać remont Archikatedry od pałacu Biskupiego - też niesmaczne . Mam nadzieje że msza była przynajmniej u Dominikanów - tam gdzie traktat podpisano . Odpowiedz Link Zgłoś
bouquiniste Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 16:59 W reakcji prezydenta na angielszczyznę niektórych osób przejawia się umysłowe prostactwo i osobliwe poczucie humoru - on zapewne należy do tych, którzy wprost zataczają się ze śmiechu na widok kogoś, kto poślizgnął się na skórce od banana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K11 Re: Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po a IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.09, 23:07 Jeśli ktoś sam wskakuje na tę skórkę od banana to można się śmiać albo uznać, że to żałosne. Czy arcybiskup mówi dobrze po angielsku, może zrobił zabawny błąd? Borchard opisał jak znaczy kapitan rozśmieszył Anglików na pogrzebie przekręcają 1 wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Czy nie prościej było panowie żurnaliści... 01.07.09, 17:02 zwyczajnie zapytać o powód tej radości pana prezydenta niż konfabulować jak zwykle? Bo wiarygodność GW jak wiemy niezwykle wysoka, chyba by na tym nie ucierpiała... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec a czemu się tak rozbawił? 01.07.09, 17:12 myślisz że zrozumial co mówił ksiądz i wyśmiewał się nie z formy ale z treści przekazu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Pewnie że to jest śmieszne IP: *.aster.pl 01.07.09, 17:03 Przecież abp. Życiński wygłasza homilię w Polsce, to dlaczego miałby mówić w innym języku. Mógłby po rosyjsku, bo wszyscy przedstawiciele wywoszą się z regionu niedawnego komunizmu. Ale od razu komentatorzy o wasalskim usposobieniu ruszyli ze swoimi wasalskimi kompleksami bo uważają że wszyscy Polacy powinni zapomnieć jak używa się języka polskiego, a do tego można jeszcze dołożyć prezydentowi. Śmieszni komunardzi. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 17:03 Pan Kaczyński to głowa państwa czy zupełnie inna część ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
jojo148 Moze Kownacki nam wyjasni 01.07.09, 17:03 Moze totumfacki Prezydenta,Piotr Kopwnacki nam wyjasni,dlaczego Prezydent wysmiewal arcybiskupa? Odpowiedz Link Zgłoś
rdabr Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 17:04 Ja też się dzisiaj uśmiechnąłem. Niech dziennikarz GW zgadnie dlaczego i napisze o tym artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 17:06 Zycinski nie przywital ludzi z PO..A KACZYNSKIEGO rozbawil angielski biskupa....jednym slowem "KOSCIELNY CHAM SPOTKAL SIE Z PIS-owskim CHAMEM,...PASUJA DO SIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Arcybiskup Zycinski i premier Tusk 01.07.09, 17:06 Arcybiskup Zycinski i premier Tusk moga sobie podac rece. Angielszczyzne obu wysmiewal Pan Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Arcybiskup Zycinski i premier Tusk 01.07.09, 17:08 pyffello114 napisał: > Arcybiskup Zycinski i premier Tusk moga sobie podac rece. Angielszczyzne obu > wysmiewal Pan Prezydent. ten glab" prezydent" daje tym swiadectwo swojej DOGLEBNEJ GLUPOTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leo Cadia Ale ciemniakom z Gazety W. przeszkadza ten Prezyde IP: *.nplay.net.pl 01.07.09, 17:13 Ale ciemniakom z Gazety Wyborczej przeszkadza ten Prezydent. A jest to najlepszy prezydent Polski po 1989 roku. Tak uważam i nie tylko ja (tak uważają wszyscy mądrzy ludzie). Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Ale ciemniakom z Gazety W. przeszkadza ten Pr 01.07.09, 17:15 Gość portalu: Leo Cadia napisał(a): > Ale ciemniakom z Gazety Wyborczej przeszkadza ten Prezydent. > A jest to najlepszy prezydent Polski po 1989 roku. > Tak uważam i nie tylko ja (tak uważają wszyscy mądrzy ludzie). CZY SWIADECTWO TWOJEJ M A D R O S C I....PODPISAL KACZYNSKI,, (inaczej sie nie liczy) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nawet Jaruzelski był lepszym prezydentem od tego 01.07.09, 17:15 ta chodząca żenada umie tylko przynosić Polakom wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
martusia.3 Re: nawet Jaruzelski był lepszym prezydentem od t 01.07.09, 17:31 Jaruzelski na pewno był lepszym prezydentem od tego! Przynajmniej wiedział kiedy ustąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec masz racje 01.07.09, 17:43 nie przepadam za Jaruzelskim ale on znał swoje miejsce, a to zjawisko biologiczne wyobraża sobie że jest Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: Ale ciemniakom z Gazety W. przeszkadza ten Pr IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.09, 02:55 A Ty jesteś ich rzecznikiem... Ho, ho! Odpowiedz Link Zgłoś
van_kamuzy Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 17:34 Patrząc trzeźwo, sytuacja naprawdę była zabawna. Po jakiego grzyba użył akurat tego języka ? Sam bym się roześmiał. Powiem wprost: pan biskup postąpił prostacko. Rozumiem że angielski w opinii pospólstwa jest uważany za język inteligencki, a rosyjski za język warcholstwa. Ale pan biskup nie powinien z racji swojego wieku, wiedzy i doświadczenia poddawać się takim schematom. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 17:50 prości ludzie smieją się jak czegoś nie rozumieją - albo mówią że to jest głupie - więc nikogo byś nie zdziwił gdybyś podczas orędzie biskupa ryczał ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
van_kamuzy Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 17:56 oświeć mnie i napisz co powinienem zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 17:59 nie jestem od oświecania - od tego była szkoła, mogę dac ci rade przeczytaj tekst powli jeszcze raz, a potem przeczytaj powli jeszcze raz , a potem przeczytaj powoli jeszcze raz... może iedyś zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
van_kamuzy Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 18:12 Szkoda, myślę że forum jest miejscem wymiany opinii o przedmiocie problemu. Natomiast ty dziwaczny człowieku wolisz rozmawiać o podmiotach biorących udział w dyskusji. ok. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 18:13 musisz jakoś to przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
van_kamuzy Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 18:29 Drodzy Państwo, dyskusję z tym forumowiczem uznaję za zakończoną. Człek ów nie potrafi w toku dyskusji uzasadnić swojego zdania. Proszę Was, choćbyście nie wiadomo jak nie zgadzali się ze swoim przedmówcą, przedstawcie racjonalne argumenty. Świat stanie się piękniejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec piszesz do mnie w liczbie mnogiej? 01.07.09, 18:31 cieszę się że mnie tak doceniasz ale liczba pojedyncza wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 18:40 van_kamuzy napisał: > Drodzy Państwo, dyskusję z tym forumowiczem uznaję za zakończoną. Człek ów nie > potrafi w toku dyskusji uzasadnić swojego zdania. Proszę Was, choćbyście nie > wiadomo jak nie zgadzali się ze swoim przedmówcą, przedstawcie racjonalne > argumenty. Świat stanie się piękniejszy :) Pan chyba tutaj nowy? Pakulec jest wybornym forumowiczem i dzięki swojej błyskotliwości doprowadza do pasji przypadkowych gości jak pan. Nadto - ma rację, krytykując pana, który uważa się za głowę mojego Państwa, a nie ma pojęcia, co to jest kindersztuba... Jeśli ten pan, co myśli, że jest głową ostentacyjnie się śmieje, jeśli lekceważy organizatorów uroczystości (gospodarzy Lublina), jeśli faworyzuje jakąś posłankę, znaną z alkoholowych ekscesów w Sejmie to oznacza, że lekceważy prawowite organy Państwa i zasługuje na to samo - lekceważenie. Z tym, że ja się nie pcham na prezydenta, a mam duuużo więcej kindersztuby, co ten pan. Więc może popełniam błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
van_kamuzy Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 18:59 Zgadzam się, naszego prezydenta - jak większość polityków (niezależnie od orientacji)- cechuje pewne nieokrzesanie. Nielubi Pani prezydenta, ok. Też nie darzę go sympatią. Pakulec ma rację krytykując prezydenta? Możliwe. Ja natomiast krytykuję i Pakulca, i prezydenta, i biskupa, i żurnalistów wyborczej, bo wszyscy okazali tu pewne nieokrzesanie. Też mam jako człowiek sporo wad - palę, kiepsko mi wchodzą języki obce, mam problemy z dykcją itd... Mimo wszystko lubię obiektywnie opisywać rzeczywistość. Jeśli komuś to przeszkadza - przykro mi... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 19:10 nie podniecaj się tak, mi nie przeszkadzasz, masz swoje wady - jedną z nich jest uważanie że patrzysz obietywnie - nie patrzysz bo nie ma czegoś takiego jak spojrzenie obiektywne, zgadzasz się z Kaczyńskim i podoba ci się że facet się wyśmiewa - też byś tak samo robił - dodatkowo robisz jakieś aluzje do motłochu czy prostactwa ktory wg ciebie zna język angielski a wyśmiewa się z rosyjskiego. A gdzie w artykulepisze cośo języku rosjskim? zresztą nie mam czasu się tu nad tobą pochylać - jak już wcześniej napisałem musisz nauczyć się zyć ze swoimi przywarami. --- PIS - wóda czyni cuda deser.pl/deser/10,88223,6551566,Majewski_kontra_PiS.html Radny PiS wytropił słonia homoseksualistę w Poznaniu deser.pl/deser/1,83454,6480818,Radny_PiS_na_tropie_slonia_homoseksualisty.html Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 19:01 dziękuję za docenienie, a moj przedmówca niestety sam jest sobie winien bo uznał z jedynych słusznych moherowych pozycji że tylko pospólstwo docenia znajomość języka angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
van_kamuzy Re: twoja reakcja jest zupełnie naturalna 01.07.09, 19:05 Stwierdziłem jedynie, że cechą pospólstwa jest uznawanie wyższości języka angielskiego nad rosyjskim, ponieważ pospólstwo kojarzy rosyjski z marginesem społecznym. Znajomość rosyjskiego przez lata od upadku komuny była wśród młodego pokolenia powodem do wstydu. Panie Kamuzy, to co pan wyprawia to sofistyka w czystej postaci. Niegodna tak "wytrawnego" forumowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec gdzie w artykule jest mowa o języku rosyjskim? 01.07.09, 19:31 ale rozumiem ciebie - masz swoje wady i umiesz się do nich przyznać Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Re: Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po a 01.07.09, 18:51 Rozumiem, ze prowokujesz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachariel Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 17:35 jeśli arcybiskup Życiński {jeden z ostatnich porządnych duchownych w tym kraju} mówił po angielsku tak jak premier to faktycznie prezydent mógł zupełnie niezłośliwie mimo woli się uśmiechnąć. nie jestem zwolennikiem obecnego prezydenta ale w tym momencie to jest dla mnie czepianie się pierdół Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po ang... 01.07.09, 17:42 Ja bym chcial tego "zwierzchnika" uslyszec chocby po rosyjsku, bo kudy mu do angielskiego. Wstyd i zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kroliklesny 01.07.09, 19:26 kroliklesny napisał: > Ja bym chcial tego "zwierzchnika" uslyszec chocby po rosyjsku, bo > kudy mu do angielskiego. Wstyd i zgroza! Osobiscie wolalbym go uslyszec mowiacego po hebrajsku lub jidysz. Byloby mu z tym bardziej "twarzowo". Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: kroliklesny 01.07.09, 19:36 Kaczor juz jest myszygejne, ale on w jidisz? Git hucpa bylaby! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kroliklesny 01.07.09, 21:13 Nie zrozumialem Ciebie gdyz bylem przekonany,ze przez "zwierzchnika" masz na mysli Zycinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: Prezydent się śmiał, bo arcybiskup mówił po a IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.07.09, 03:01 A ja chciałbym Go usłyszeć po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: zbig 02.07.09, 13:34 Gość portalu: Zbig napisał(a): > A ja chciałbym Go usłyszeć po polsku. Abp jako polskojezyczny mowi niezle po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś