Dodaj do ulubionych

Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis

14.07.09, 09:21
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • sokolasty Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 14.07.09, 10:30
      - W moim przekonaniu takie suweniry (laptopy i wycieczki - red.) to nie jest
      najszczęśliwsza forma promocji - ocenia prof. Stanisław Michałowski, prorektor
      ds. studenckich UMCS. Dodaje, że UMCS przyciąga absolwentów świetnymi wynikami
      sportowymi, Chatką Żaka. Uczelnię promują też studenci i pracownicy naukowi,
      którzy prowadzą zajęcia w szkołach średnich.

A mi się wydawało, że to brak czesnego przyciąga na studia dzienne na państwowej
      uczelni. Nie znaczy to, że uważam, że czesne tam powinno być, bynajmniej.
      Prywatne studia dzienne z grubsza dzielą się na te uczące grubo powyżej
      państwowych oraz te poniżej. W tych pierwszych studiują niebiedne bystrzaki, w
      tych drugich niebiedne bystrzaki inaczej, którzy byli za słabi na dzienne w
      państwowych.

Zaoczne to zupełnie inna bajka.
    • Gość: anka Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis IP: 83.1.81.* 14.07.09, 10:59
      Cóż jak nie ma się kadry to trzeba kusić takimi dodatkami. sama jestem studentką
      prywatnej Uczelni Łazarskiego w Warszawie i bardzo sobie chwalę. Na pewno nie
      jest najtaniej w mieście ale wiem za co płacę i nie trzeba mnie było kusić na te
      studia gadżetami pokusa dla mnie była kadra i piękny campus jakim Uczelnia
      dysponuje.
    • Gość: anka Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis IP: 83.1.81.* 14.07.09, 11:03

oj nie dobrze, dziwie się, że ludzie zapisują się do szkoły, która kusi taka
      bzdura. Ja też uczę się w prywatniej Uczelni Łazarskiego w Warszawie ale dla
      mnie gadżetem była kadra i jej podejście do studenta, zadowoleni absowlenci oraz
      piękny campus jaki uczelnia posiada
      • Gość: Rysiek Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.dag.pl 14.07.09, 11:36
        Ej, no coś ty. Łazarski to przecież ostatni spad warszawski, idą tam tylko ci,
        którzy nie dostali się do Koźmińskiego.
        • Gość: anka Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: 83.1.81.* 14.07.09, 11:46
          rysiu tobie chyba słoneczko dogrzało obie uczelnie nie mają
          porównania. spójrz na ranking Gazety Prawnej kto jest najlepszy w
          Polsce ?? no kto łazarski kolego drogi, i pewnie jeszcze długo tak
          bedzie. a jak rzucisz okiem w historie to, kto w Polsce jako
          pierwszy mógł nadawać stopień nauowy doktora też Łazarski więć nie
          wiem o czym my tutaj dyskutujemy
          • Gość: P. Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 12:28
            A czemu kłamiesz Aniu? Wskaż mi informację, wg których WSHiP ma
            prawo do nadawania tytułu doktora na którymkolwiek wydziale?

Dla formalności:

AKADEMIA LEONA KOŹMIŃSKIEGO prowadzi studia doktoranckie w zakresie
            zarządzania i ekonomii.

Od 1998 roku uczelnia posiada uprawnienia do nadawania stopnia
            doktora nauk ekonomicznych w zakresie nauk o zarządzaniu. Od 1999
            roku w KOŹMIŃSKIM realizowany był program indywidualnie prowadzonych
            seminariów doktorskich.

Od 2003 roku uczelnia, jako jedyna niepubliczna szkoła wyższa, ma
            także prawo do nadawania stopnia doktora habilitowanego nauk
            ekonomicznych w dyscyplinie nauk o zarządzaniu.

25 lutego 2008 r. Centralna Komisja ds. Stopni i Tytułów podjęła
            decyzję o przyznaniu Akademii Leona Koźmińskiego (d.Wyższej Szkole
            Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Leona Koźmińskiego) uprawnień
            do nadawania stopnia naukowego doktora nauk ekonomicznych w
            dyscyplinie ekonomia.

Dodatkowo na wydziale prawa od tego roku uruchomiono studia
            doktoranckie.

P.
            • Gość: anka Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: 83.1.81.* 14.07.09, 12:44
              Proszę bardzo zajrzyj sobie na link www.lazarski.pl/kierunek%20prawo.php
              i sam przeczytaj skan dokumentów - i pamiętaj że jeśli zarzuca się komuś
              kłamstwo to trzeba mieć na to niezbite dowody, to poważny zarzut powiedzenie
              komuś że kłamie. a co do spadu to nie zapominaj że wy przyjmujecie od 210
              punktów na maturze a oni od 240. A jak się już tak chwalisz to zobacz że sam
              Robert Gwiazdowski do nich przeszedł to znaczy że jest to uczelnia z perspektywą
              rozwoju ....
              I jak jesteś ciekawy to sprawdź sam ilu z ich absolwentów jest już doktorami i
              jak wielu mają absolwentów na aplikacji
            • iamhier Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 14.07.09, 15:14
              do P-jak Ania kase zaplaci,to tytul dostanie!
              A potem bedzie chciala wiecej,i wiecej!
              Tylko z jakiej paki?
              • Gość: dawid Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: 83.1.81.* 14.07.09, 15:39
                no cóż ja popieram Panią Anie uważam że w Polsce jest kilka dobrych prywatnych
                szkół takich jak Łazarski czy SWPS. Tylko jak widać nie wszyscy blogowicze znają
                się na edukacji i niewielu z nich wie, ze najlepsze uniwersytety na świecie to
                właśnie prywatne uniwersytety
                • slon2002 Szkoła im Skarbka jest na 73 miejscu w rankingu RP 14.07.09, 16:35
                  spadła z 16 na 73 miejsce w ciągu 2 lat. To wielki sukces niejakiego mgr inż.
                  Kusznieruka, powszechnie uważanego za świra, który nigdy nie napisał nawet 1/4
                  żadnej pracy naukowej.
                  • estewa222 Re: Szkoła im Skarbka jest na 73 miejscu w rankin 13.08.09, 12:51
                    Wiesz co, akurat tak się składa, że znam trochę człowieka. Nie wiem, w jakim
                    środowisku on jest uważany za świra powszechnie, ale w żadnym ze znanych
                    mi. I nie chciałabym poznać takiego środowiska.

A co do meritum, to kanclerz powinien dobrze zarządzać, być menedżerem, a nie
                    naukowcem z tytułami. W przypadku p. Kusznieruka mgr inż. zupełnie wystarczy. A
                    czy dobrze zarządza, to się jeszcze okaże. A może przytoczyłbyś ranking, w
                    którym szkoła tak straaasznie spadła? Jakieś źródła?
                    • welocyperaptor Re: Szkoła im Skarbka jest na 73 miejscu w rankin 13.08.09, 14:26
                      Ewka, Ty wiesz, do kogo piszesz? Ten słoń jest po#$%#$bany, wyguglaj sobie nicka
                      i przejrzyj posty. A na skarbka to ma chyba jakąś ambę - co post na ten temat,
                      to inne wąty, do szkoły, personalnie do Piotra Kusznieruka, a wszystkie
                      kompletnie bez podstaw! Szkoda Twojego czasu na odpisywanie.

• estewa222 Re: Szkoła im Skarbka jest na 73 miejscu w rankin 13.08.09, 14:55
                        Hejka, welo. Nie, nie sprawdzam, do kogo piszę i nie będę szukać słonia w necie.
                        Mignął mi już gdzieś, ale nie pamiętam gdzie. Denerwuje mnie tylko, jak ktoś
                        pisze rzeczy, które są ewidentną nieprawdą, a ja o tym wiem z realu. I po co?
                • Gość: Rysio W Łazarskim śmierdzi szczynami IP: *.dag.pl 14.07.09, 19:51
                  Robert Gwizdowski tam przeszedl, co znaczy, ze ta fabryka bezrobotnych
                  kompletnie schodzi już na psy. Najpierw nakaszanił w ZUSie, teraz przyjęli go
                  ci, co przyjmują wszystkie spady.
                  A PR-owców łazarskiego stać tylko na jeden komputer, z ktorego trollują na
                  forach, raz jako anka, raz jako Dawid.
                  PS. Swoją drogą Koźmiński też kupa
                • Gość: iza Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.wroclaw.mm.pl 14.07.09, 23:56
                  Żenada "Pani Aniu", chociaż trzeba było zakryc sobie nr IP - no cóż
                  Łazarski;)
                  • kanapka_z_czlowiekiem Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 13.08.09, 14:34
                    Ano właśnie, i to nie pierwszy raz na forum gazetowym. To już nie manipulacja,
                    to lekceważenie forumowiczów, kurka.
                    • Gość: kik@ Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.chello.pl 13.08.09, 15:07
                      Weź mów za siebie, dobrze? I taka rada na przyszłość - ja ją stusuję i dobrze na
                      tym wychodzę - nie przejmuj się tak tym, co piszą nicki w necie. Nie ludzie, nicki.
                      • empi netykieta 13.08.09, 15:14
                        W jednym wątku pisz pod tym samym nickiem. Zdecyduj się czy piszesz
                        jako kik@, estewa222, kopytko, kanapka_z_czlowiekiem,
                        welocyperaptor. Sorki jeśli coś pominąłem. :)
                        pzdr.
                • kon_i_opielka Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 25.08.09, 09:00
                  Racja, racja, nie na 100%, ale racja. Uniwerki, polibudy, często gęsto
                  jadą tylko na opinii. Jakby tak dać równe szanse ze szkołami
                  prywatnymi, to by było tak, jakby wpuścić karpie do stawu ze
                  szczupakami ; ) Tradycja to nie wszystko.
    • beti407 jednymglosem.pl 14.07.09, 11:42
      wszystko zalezy od nas! zmieńmy to. wejdz na stronę w temacie i wypowiedz sie!
    • iamhier Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis 14.07.09, 15:12
      Ale jaja! Do czego to zdolna jest kadra akademicka....bez obrazy..
      • Gość: Ania z Z. W. A Palikot rozdawał studentom pienidze. wiadomo na IP: *.nplay.net.pl 14.07.09, 15:53
        A niejaki Palikot rozdawał studentom pieniądze. Wiadomo na co
        • black_tangens Buahahahaha:-) 14.07.09, 17:37
          Nigdy bym nie zaryzykowala studiowania na uczelni prywatnej w Polsce. Widzialam
          zbyt wielu bezrobotnych lub ludzi pracujacych za 1500 zlotych w W-wie, ktorzy
          konczyli te szkoly, jak ta szkola Lazarskiego czy inne badziewie. Mysle, ze te
          szkolki nie powinny dawac laptopy, tylko powinny utrzymywac bezrobotnych
          absolwentow dopoki nie znajda pracy w swoim wyuczonym zawodzie.
          • Gość: P. Re: Buahahahaha:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 19:44
            Poniekąd masz rację, opinię o uczelniach niepublicznych kreują w
            dużej mierze te najsłabsze, jednak nie można generalizować.

Zauważyłem że jak porównuje się uczelnie publiczne z niepublicznymi,
            to zawsze bierze się pod uwagę jakąśtam "Wyższą Szkołę Lansu i
            Imprezowania w Cycowie" (która zbankrutuje podczas niżu i tak) z
            bardzo dobrym uniwersytetem, np. UW.

A czemu nie stawia się w takich "parach" chociażby Akademii Leona
            Koźmińskiego (na której miałem przyjemność studiować na studiach
            uzupełniających magisterskich) z lubelskim UMCS, który biorąc pod
            uwagę kierunki ekonomiczne jest na dnie (licencjat tam robiłem).

Albo czemu nie porównuje się Polsko-Japońskiejo Wyższej Szkoły
            Technik Komputerowych z jakąśtam słabą, źle wyposażoną Politechniką?

Do ALK z Lublina trafiłem przypadkiem, chciałem studiować na UMCS
            albo Politechnice Lubelskiej. Ale te dwie uczelnie nie zaoferowały
            mi nic ponad książkowe definicje.

Gdybym teraz miał wybierać uczelnię wyższą w Lublinie to nie wiem,
            czy nie wybrałbym właśnie Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji, która
            jest na dobrej drodze do naprawdę niezłej jakości kształcenia.
            Niestety nie mam opinii studentów, bazuję na nazwiskach praktyków,
            którzy wykładają chociażby na 'Informatyce w biznesie'. Znam te
            nazwiska z branży IT, dodatkowo obraz dopełniają "teoretycy" z PL,
            którzy też pewnie są potrzebni, ktoś musi prowadzić "Podstawy
            czegośtam" ;)

P.
          • welocyperaptor Re: Buahahahaha:-) 13.08.09, 13:02
            No nie. Oczy przecieram, a najpierw laptopa. A może jeszcze szkoły powinny
            utrzymywać bezrobotnego absolwenta do emerytury, a potem wypłacać emeryturę???
            Coś strasznego, takie myślenie "niech ktoś zrobi za mnie"!

To ja już wolę, jak jest jasny układ - student płaci czesne w terminie, a za to
            dostaje laptopa.
            • Gość: kopytko Re: Buahahahaha:-) IP: *.chello.pl 13.08.09, 14:44
              No. Można wyrwać człowieka z PRLU, ale PRL z człowieka - już nie tak łatwo.

Co do tematu - co kto lubi. Jak ja zaczynałem studia, nie było jeszcze
              prywatnych szkół. Teraz bym się zastanowił, czy lepiej mieć laptopa, czy brand
              UW (UJ, UG, UAM...) na dyplomie.
      • Gość: Ehhh Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.chello.pl 24.08.09, 16:20
        Wyjaśnijmy sobie coś... Kadra akademicka to uczy, o laptopach
        decydują zarządzający szkołą.
    • Gość: Ja Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 09:30
      No to patrzcie czy kuszą tu:
      uczelniakosmetyczna.pl/2-ff.swf
      Szkoła za jakieś 5 stówek miesięcznie :-)
      • Gość: bosman żałosne..... IP: *.centertel.pl 12.08.09, 09:37
        dziadostwo "pierwowo sorta" :-)
    • Gość: g osc z poznania Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis IP: *.icpnet.pl 15.07.09, 10:14
      Nie zacheta lecz myslenie zrobi z ciebie dobrego pracownioka a
      pozniej partia ukady ukladziki
    • Gość: fjhfjfjfhjf Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.09, 02:01
      A czy przypadkiem Szkoła im. Skarbka nie chciała kupić i wyremontować w
      kamienicy na ul. Niecałej??
    • Gość: g osc z wlk Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis IP: *.icpnet.pl 16.07.09, 23:54
      Rozsadny student latwo sie nie przekupi tak jak w zyciu
    • welocyperaptor Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 11.08.09, 23:14
      Haaah haahaa haa!

Dawno się tak nie uśmiałem, Skarbek straci licencję, niezły joke!

Aha, proszę słonia: jak się pisze o karaniu wyrokami, dobrze jest przytoczyć
      jakiś konkret, bo inaczej można wirtualnie dostać w trąbę, albo po uszach, no
      nie wiem, może i wymyślone kły stracić?
      • Gość: Futrownik Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.mlyniec.gda.pl 25.08.09, 16:47
        Powtarzam: nie zastępuj człowieka, jak cię do tego nie upoważnił.
        Chyba że czegoś nie wiem?

A tak na poważnie – daj sobie spokój. Oliwa sprawiedliwa.
    • kanapka_z_czlowiekiem Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 13.08.09, 14:31
      Prorok, czy co? A może jakieś wtyki w ministerstwie? No, słoniu, nie daj się
      prosić - skąd wiadomo, co będzie z wshifmką za rok?

Przy okazji poproszę jeszcze numery Lotto na przyszły miesiąc i jakiej płci
      będzie dziecko Dygantowej. Tak żeby zweryfikować prorocze zdolności.

Aha, do kanclerza szkoły nic nie mam, nie mój cyrk, nie moje małpy. Ale na jego
      miejscu wystąpiłbym z pozwem cywilnym, żeby dać odpowiednim organom podstawę do
      namierzenia Twojego IP. Nieładnie tak szcz... komuś na buty bez pozwolenia, słoniu.

slon2002 napisała:

> Wyższa Szkoła Handlu i Finansów Międzynarodowych im F. Skarbka straci licencję
      > na kształcenie w 2010 roku. Nie ma kadry dydaktycznej a niejaki Kusznieruk
      > jest karany wyrokami za przestępstwa karno-skarbowe.
      • Gość: Futrownik Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.mlyniec.gda.pl 24.08.09, 13:59
        A ty co, doradca obrażonego? Będzie chciał, to sam się zainteresuje.
        Ale jak znam życie, nie będzie mu się chciało schylać do takich
        podsrywaczy.
      • Gość: Maslana Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.btsnet.pl 29.08.09, 20:23
        To ja poproszę o numery w Multi Lotku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka