slon2002 14.07.09, 09:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sokolasty Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 14.07.09, 10:30 - W moim przekonaniu takie suweniry (laptopy i wycieczki - red.) to nie jest najszczęśliwsza forma promocji - ocenia prof. Stanisław Michałowski, prorektor ds. studenckich UMCS. Dodaje, że UMCS przyciąga absolwentów świetnymi wynikami sportowymi, Chatką Żaka. Uczelnię promują też studenci i pracownicy naukowi, którzy prowadzą zajęcia w szkołach średnich. A mi się wydawało, że to brak czesnego przyciąga na studia dzienne na państwowej uczelni. Nie znaczy to, że uważam, że czesne tam powinno być, bynajmniej. Prywatne studia dzienne z grubsza dzielą się na te uczące grubo powyżej państwowych oraz te poniżej. W tych pierwszych studiują niebiedne bystrzaki, w tych drugich niebiedne bystrzaki inaczej, którzy byli za słabi na dzienne w państwowych. Zaoczne to zupełnie inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis IP: 83.1.81.* 14.07.09, 10:59 Cóż jak nie ma się kadry to trzeba kusić takimi dodatkami. sama jestem studentką prywatnej Uczelni Łazarskiego w Warszawie i bardzo sobie chwalę. Na pewno nie jest najtaniej w mieście ale wiem za co płacę i nie trzeba mnie było kusić na te studia gadżetami pokusa dla mnie była kadra i piękny campus jakim Uczelnia dysponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis IP: 83.1.81.* 14.07.09, 11:03 oj nie dobrze, dziwie się, że ludzie zapisują się do szkoły, która kusi taka bzdura. Ja też uczę się w prywatniej Uczelni Łazarskiego w Warszawie ale dla mnie gadżetem była kadra i jej podejście do studenta, zadowoleni absowlenci oraz piękny campus jaki uczelnia posiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.dag.pl 14.07.09, 11:36 Ej, no coś ty. Łazarski to przecież ostatni spad warszawski, idą tam tylko ci, którzy nie dostali się do Koźmińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: 83.1.81.* 14.07.09, 11:46 rysiu tobie chyba słoneczko dogrzało obie uczelnie nie mają porównania. spójrz na ranking Gazety Prawnej kto jest najlepszy w Polsce ?? no kto łazarski kolego drogi, i pewnie jeszcze długo tak bedzie. a jak rzucisz okiem w historie to, kto w Polsce jako pierwszy mógł nadawać stopień nauowy doktora też Łazarski więć nie wiem o czym my tutaj dyskutujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 12:28 A czemu kłamiesz Aniu? Wskaż mi informację, wg których WSHiP ma prawo do nadawania tytułu doktora na którymkolwiek wydziale? Dla formalności: AKADEMIA LEONA KOŹMIŃSKIEGO prowadzi studia doktoranckie w zakresie zarządzania i ekonomii. Od 1998 roku uczelnia posiada uprawnienia do nadawania stopnia doktora nauk ekonomicznych w zakresie nauk o zarządzaniu. Od 1999 roku w KOŹMIŃSKIM realizowany był program indywidualnie prowadzonych seminariów doktorskich. Od 2003 roku uczelnia, jako jedyna niepubliczna szkoła wyższa, ma także prawo do nadawania stopnia doktora habilitowanego nauk ekonomicznych w dyscyplinie nauk o zarządzaniu. 25 lutego 2008 r. Centralna Komisja ds. Stopni i Tytułów podjęła decyzję o przyznaniu Akademii Leona Koźmińskiego (d.Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania im. Leona Koźmińskiego) uprawnień do nadawania stopnia naukowego doktora nauk ekonomicznych w dyscyplinie ekonomia. Dodatkowo na wydziale prawa od tego roku uruchomiono studia doktoranckie. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: 83.1.81.* 14.07.09, 12:44 Proszę bardzo zajrzyj sobie na link www.lazarski.pl/kierunek%20prawo.php i sam przeczytaj skan dokumentów - i pamiętaj że jeśli zarzuca się komuś kłamstwo to trzeba mieć na to niezbite dowody, to poważny zarzut powiedzenie komuś że kłamie. a co do spadu to nie zapominaj że wy przyjmujecie od 210 punktów na maturze a oni od 240. A jak się już tak chwalisz to zobacz że sam Robert Gwiazdowski do nich przeszedł to znaczy że jest to uczelnia z perspektywą rozwoju .... I jak jesteś ciekawy to sprawdź sam ilu z ich absolwentów jest już doktorami i jak wielu mają absolwentów na aplikacji Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 14.07.09, 15:14 do P-jak Ania kase zaplaci,to tytul dostanie! A potem bedzie chciala wiecej,i wiecej! Tylko z jakiej paki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: 83.1.81.* 14.07.09, 15:39 no cóż ja popieram Panią Anie uważam że w Polsce jest kilka dobrych prywatnych szkół takich jak Łazarski czy SWPS. Tylko jak widać nie wszyscy blogowicze znają się na edukacji i niewielu z nich wie, ze najlepsze uniwersytety na świecie to właśnie prywatne uniwersytety Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 Szkoła im Skarbka jest na 73 miejscu w rankingu RP 14.07.09, 16:35 spadła z 16 na 73 miejsce w ciągu 2 lat. To wielki sukces niejakiego mgr inż. Kusznieruka, powszechnie uważanego za świra, który nigdy nie napisał nawet 1/4 żadnej pracy naukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
estewa222 Re: Szkoła im Skarbka jest na 73 miejscu w rankin 13.08.09, 12:51 Wiesz co, akurat tak się składa, że znam trochę człowieka. Nie wiem, w jakim środowisku on jest uważany za świra powszechnie, ale w żadnym ze znanych mi. I nie chciałabym poznać takiego środowiska. A co do meritum, to kanclerz powinien dobrze zarządzać, być menedżerem, a nie naukowcem z tytułami. W przypadku p. Kusznieruka mgr inż. zupełnie wystarczy. A czy dobrze zarządza, to się jeszcze okaże. A może przytoczyłbyś ranking, w którym szkoła tak straaasznie spadła? Jakieś źródła? Odpowiedz Link Zgłoś
welocyperaptor Re: Szkoła im Skarbka jest na 73 miejscu w rankin 13.08.09, 14:26 Ewka, Ty wiesz, do kogo piszesz? Ten słoń jest po#$%#$bany, wyguglaj sobie nicka i przejrzyj posty. A na skarbka to ma chyba jakąś ambę - co post na ten temat, to inne wąty, do szkoły, personalnie do Piotra Kusznieruka, a wszystkie kompletnie bez podstaw! Szkoda Twojego czasu na odpisywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
estewa222 Re: Szkoła im Skarbka jest na 73 miejscu w rankin 13.08.09, 14:55 Hejka, welo. Nie, nie sprawdzam, do kogo piszę i nie będę szukać słonia w necie. Mignął mi już gdzieś, ale nie pamiętam gdzie. Denerwuje mnie tylko, jak ktoś pisze rzeczy, które są ewidentną nieprawdą, a ja o tym wiem z realu. I po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio W Łazarskim śmierdzi szczynami IP: *.dag.pl 14.07.09, 19:51 Robert Gwizdowski tam przeszedl, co znaczy, ze ta fabryka bezrobotnych kompletnie schodzi już na psy. Najpierw nakaszanił w ZUSie, teraz przyjęli go ci, co przyjmują wszystkie spady. A PR-owców łazarskiego stać tylko na jeden komputer, z ktorego trollują na forach, raz jako anka, raz jako Dawid. PS. Swoją drogą Koźmiński też kupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.wroclaw.mm.pl 14.07.09, 23:56 Żenada "Pani Aniu", chociaż trzeba było zakryc sobie nr IP - no cóż Łazarski;) Odpowiedz Link Zgłoś
kanapka_z_czlowiekiem Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 13.08.09, 14:34 Ano właśnie, i to nie pierwszy raz na forum gazetowym. To już nie manipulacja, to lekceważenie forumowiczów, kurka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik@ Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.chello.pl 13.08.09, 15:07 Weź mów za siebie, dobrze? I taka rada na przyszłość - ja ją stusuję i dobrze na tym wychodzę - nie przejmuj się tak tym, co piszą nicki w necie. Nie ludzie, nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 13.08.09, 15:14 W jednym wątku pisz pod tym samym nickiem. Zdecyduj się czy piszesz jako kik@, estewa222, kopytko, kanapka_z_czlowiekiem, welocyperaptor. Sorki jeśli coś pominąłem. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_i_opielka Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 25.08.09, 09:00 Racja, racja, nie na 100%, ale racja. Uniwerki, polibudy, często gęsto jadą tylko na opinii. Jakby tak dać równe szanse ze szkołami prywatnymi, to by było tak, jakby wpuścić karpie do stawu ze szczupakami ; ) Tradycja to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
beti407 jednymglosem.pl 14.07.09, 11:42 wszystko zalezy od nas! zmieńmy to. wejdz na stronę w temacie i wypowiedz sie! Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis 14.07.09, 15:12 Ale jaja! Do czego to zdolna jest kadra akademicka....bez obrazy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania z Z. W. A Palikot rozdawał studentom pienidze. wiadomo na IP: *.nplay.net.pl 14.07.09, 15:53 A niejaki Palikot rozdawał studentom pieniądze. Wiadomo na co Odpowiedz Link Zgłoś
black_tangens Buahahahaha:-) 14.07.09, 17:37 Nigdy bym nie zaryzykowala studiowania na uczelni prywatnej w Polsce. Widzialam zbyt wielu bezrobotnych lub ludzi pracujacych za 1500 zlotych w W-wie, ktorzy konczyli te szkoly, jak ta szkola Lazarskiego czy inne badziewie. Mysle, ze te szkolki nie powinny dawac laptopy, tylko powinny utrzymywac bezrobotnych absolwentow dopoki nie znajda pracy w swoim wyuczonym zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Buahahahaha:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 19:44 Poniekąd masz rację, opinię o uczelniach niepublicznych kreują w dużej mierze te najsłabsze, jednak nie można generalizować. Zauważyłem że jak porównuje się uczelnie publiczne z niepublicznymi, to zawsze bierze się pod uwagę jakąśtam "Wyższą Szkołę Lansu i Imprezowania w Cycowie" (która zbankrutuje podczas niżu i tak) z bardzo dobrym uniwersytetem, np. UW. A czemu nie stawia się w takich "parach" chociażby Akademii Leona Koźmińskiego (na której miałem przyjemność studiować na studiach uzupełniających magisterskich) z lubelskim UMCS, który biorąc pod uwagę kierunki ekonomiczne jest na dnie (licencjat tam robiłem). Albo czemu nie porównuje się Polsko-Japońskiejo Wyższej Szkoły Technik Komputerowych z jakąśtam słabą, źle wyposażoną Politechniką? Do ALK z Lublina trafiłem przypadkiem, chciałem studiować na UMCS albo Politechnice Lubelskiej. Ale te dwie uczelnie nie zaoferowały mi nic ponad książkowe definicje. Gdybym teraz miał wybierać uczelnię wyższą w Lublinie to nie wiem, czy nie wybrałbym właśnie Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji, która jest na dobrej drodze do naprawdę niezłej jakości kształcenia. Niestety nie mam opinii studentów, bazuję na nazwiskach praktyków, którzy wykładają chociażby na 'Informatyce w biznesie'. Znam te nazwiska z branży IT, dodatkowo obraz dopełniają "teoretycy" z PL, którzy też pewnie są potrzebni, ktoś musi prowadzić "Podstawy czegośtam" ;) P. Odpowiedz Link Zgłoś
welocyperaptor Re: Buahahahaha:-) 13.08.09, 13:02 No nie. Oczy przecieram, a najpierw laptopa. A może jeszcze szkoły powinny utrzymywać bezrobotnego absolwenta do emerytury, a potem wypłacać emeryturę??? Coś strasznego, takie myślenie "niech ktoś zrobi za mnie"! To ja już wolę, jak jest jasny układ - student płaci czesne w terminie, a za to dostaje laptopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: Buahahahaha:-) IP: *.chello.pl 13.08.09, 14:44 No. Można wyrwać człowieka z PRLU, ale PRL z człowieka - już nie tak łatwo. Co do tematu - co kto lubi. Jak ja zaczynałem studia, nie było jeszcze prywatnych szkół. Teraz bym się zastanowił, czy lepiej mieć laptopa, czy brand UW (UJ, UG, UAM...) na dyplomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehhh Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.chello.pl 24.08.09, 16:20 Wyjaśnijmy sobie coś... Kadra akademicka to uczy, o laptopach decydują zarządzający szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 09:30 No to patrzcie czy kuszą tu: uczelniakosmetyczna.pl/2-ff.swf Szkoła za jakieś 5 stówek miesięcznie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman żałosne..... IP: *.centertel.pl 12.08.09, 09:37 dziadostwo "pierwowo sorta" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z poznania Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis IP: *.icpnet.pl 15.07.09, 10:14 Nie zacheta lecz myslenie zrobi z ciebie dobrego pracownioka a pozniej partia ukady ukladziki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjhfjfjfhjf Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.09, 02:01 A czy przypadkiem Szkoła im. Skarbka nie chciała kupić i wyremontować w kamienicy na ul. Niecałej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc z wlk Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gratis IP: *.icpnet.pl 16.07.09, 23:54 Rozsadny student latwo sie nie przekupi tak jak w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
welocyperaptor Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 11.08.09, 23:14 Haaah haahaa haa! Dawno się tak nie uśmiałem, Skarbek straci licencję, niezły joke! Aha, proszę słonia: jak się pisze o karaniu wyrokami, dobrze jest przytoczyć jakiś konkret, bo inaczej można wirtualnie dostać w trąbę, albo po uszach, no nie wiem, może i wymyślone kły stracić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Futrownik Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.mlyniec.gda.pl 25.08.09, 16:47 Powtarzam: nie zastępuj człowieka, jak cię do tego nie upoważnił. Chyba że czegoś nie wiem? A tak na poważnie – daj sobie spokój. Oliwa sprawiedliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kanapka_z_czlowiekiem Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra 13.08.09, 14:31 Prorok, czy co? A może jakieś wtyki w ministerstwie? No, słoniu, nie daj się prosić - skąd wiadomo, co będzie z wshifmką za rok? Przy okazji poproszę jeszcze numery Lotto na przyszły miesiąc i jakiej płci będzie dziecko Dygantowej. Tak żeby zweryfikować prorocze zdolności. Aha, do kanclerza szkoły nic nie mam, nie mój cyrk, nie moje małpy. Ale na jego miejscu wystąpiłbym z pozwem cywilnym, żeby dać odpowiednim organom podstawę do namierzenia Twojego IP. Nieładnie tak szcz... komuś na buty bez pozwolenia, słoniu. slon2002 napisała: > Wyższa Szkoła Handlu i Finansów Międzynarodowych im F. Skarbka straci licencję > na kształcenie w 2010 roku. Nie ma kadry dydaktycznej a niejaki Kusznieruk > jest karany wyrokami za przestępstwa karno-skarbowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Futrownik Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.mlyniec.gda.pl 24.08.09, 13:59 A ty co, doradca obrażonego? Będzie chciał, to sam się zainteresuje. Ale jak znam życie, nie będzie mu się chciało schylać do takich podsrywaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maslana Re: Czym kuszą studentów? Laptop, czy semestr gra IP: *.btsnet.pl 29.08.09, 20:23 To ja poproszę o numery w Multi Lotku :) Odpowiedz Link Zgłoś