Gość: LEKARZA IP: *.toya.net.pl 24.08.10, 20:35 Widzę że Pani Knychalska....jak Słońce Karpat...jedyna kompetentna i nie zastąpiona.....:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: opos Re: Magistrat: radni zlikwidują Miasto Dialogu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.10, 21:13 Nie! LEKARZa jesteś poprostu posperelowskim zawistnikiem. Nie masz szacunku dla praw autorskich, dla pracy pna Knychalskiego i pan Knychalskich. Rakowski jako przewodniczący Kultury kompromituje sie totalnie. Na zachodzie jest normalne ,że wspolnie prowadzone instytucje przez gmine i podmiot prywatny sa tak finansowane.Dlaczego? Bo tam jest poszanowanie dla właściili Praw Autorskich. A w Łodzi pełna komuna! Brawo panie Rakowski. Jest pan spatkobierca politycznym działacy takich którzy uważali,że tylko własność kolektywu może istnieć. Oburzające. Rakowski do dymisji. Jak instytucja zostanie rozwiązana, Knychalskie powinny wytoczyć Zewaldowej i Rakowskiemu ergo Miastu proces o kradzież praw autorskich. Wszak oni nie kryją,że realizując Festiwal Toszy realizują ideę Knychalskiego. To jest wystarczający powód by w oparciu o prawo autorskie wygrać z tymi populistycznymi urzędasami. Panie Rakowski skompromitował się pan niewybaczalnie. Mam nadzieję ,że jesienią damy panu należną odprawę na zieloną trawkę. Tak jak i pańskim koeżkom z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przasniczka Co ty pitolisz o prawach autorskich IP: *.toya.net.pl 25.08.10, 01:18 gdzie one sa niby lamane ? ochlon lub z taka energia to moze bron krzyza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Co ty pitolisz o prawach autorskich IP: *.4web.pl 25.08.10, 10:37 W momencie, w którym ktos przejmuje pomysł i ideę twojego festiwalu, jego nazwę z usunietym JEDNYM słowem, oraz kolorystykę twojego logo wraz z koncepcjami graficznymi. Dokładnie w kazdym z tych punktów...Ale neistety Polak nei pojmuje, ze istneije coś takiego jak własnosc intelektualna - dlatego, co czwarta habilitacja w tym pojebanym kraju to plagiat - inaczej mówiać KRADZIEZ czyjejś pracy. W Stanach, gdzie istnieje obsesja własnosci intelektualnej juz na poziomie sciagania w szkole, taki naukowiec byłby skompromitowany, w Polsce jest sobie spokojnie dziekanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przasniczka Jestes glupszy niz ustawa przewiduje IP: *.toya.net.pl 25.08.10, 13:26 Wyobraz sobie ze lodz byla wielokulturowa zanim powstal FD4K. Wiec nie wiem gdzie tu plagiat idei. A co by bylo zlego gdyby nie jeden a dwa czy trzy byly takie festiwale w miescie ? rozumiem ze cokolwiek powstanie oparte o kulture Lodzi skladajaca sie z zydowskich, niemieckich rosyjskichj i polskich skladnikow bedzie juz plagiatem haha. Kolorystka ? druga bzdura kolego, w takim razie gro znakow ktore opiera sie na tej zbitce kolorystycznej mozna bylo by nazwac plagiatem, w samej Lodzi bylo ich kilkanasicie, a w kraju, swiecie? Wredni plagiatorzy czychaja na wartosci intelektualne FD4K lol Nastapila zmiana warty ale jak widac znajomym i krewnym krolika nie smak to wiec szukaja dziury w calym Pierw sie dowiedz o czym chcesz pisac bo to wyszlo z twej klawiatury jest niczym wiwecej niz pienictwem dyletanta pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Jestes glupszy niz ustawa przewiduje IP: *.4web.pl 26.08.10, 09:37 Cóz, swoim wpisem dałes tylko obraz tego, ze nie masz zielonego pojecia, co to takiego własnosc intelektualna... Łódż wielokulturowa moze i była, ale pomysł festiwalu wielokulturowego o takiej nazwie to pomysł AUTORSKI, a jesli się go przejmuje i robi festiwal pod tym samym tytułem, po wyrzuceniu jednego słowa i nazywa się to kontynuacją , to jest to kradzież. Reszty nie skomentuję, bo piszesz o znajomych i krewnych królika, a ja z FD4K miałam tyle wspólnego co z papieżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przasniczka ehhh IP: *.toya.net.pl 26.08.10, 11:11 Czyli jak pisalem wczesniej wg ciebie kazdy festiwal nawizaujacy do korzani miasta bedzie plagiatem.... komentarz zbedny Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: ehhh 26.08.10, 11:45 Czlowieku, czytaj co do ciebie pisza. To nie jest plagiat, a kradzież dobra intelektualnego, po wywaleniu jego pomyslodawców i wieloletnich organizatorów. To tak, jakby firmę Nike rząd spacyfikował, wywalił zarzad i oddal ja Chińczykom , a oni nazwaliby ja Nikę i nadal produkowali buty. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 PO jest w kropce 24.08.10, 21:25 Jeszcze z miesiąc i nie będą mieli czego w Łodzi likwidować. Tyle lat pracy prezydenta Kropiwnickiego lewacka hołota zaprzepaściła w rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Kompetencja ponad wszystko IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.10, 21:50 Dziennikarska młódź w Gazecie coraz bardziej kompetentna. Kilka dni temu Łódź kupowała Brusa, a nie Brus, a dziś szefem komisji kultury jest Marcin Rakowski. Autorce proponuje sprawdzić, jak ma na imię Maciej Rakowski, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Na najbliższej sesji radni zlikwidują Miasto Di... IP: *.retsat1.com.pl 24.08.10, 21:58 Knychalski zainicjował coś fajnego, lecz ileż można odcinać kuponów? Grosz publiczny trzeba liczyć. Jednak trochę śmierdzi polityką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Na najbliższej sesji radni zlikwidują Miasto IP: *.4web.pl 25.08.10, 10:42 Jakie kupony? Ubiegloroczna edycja była chyba najciekawszym wydarzeniem kultury wysokiej w Łodzi - jak przeczytałam co będzie w tym roku w ramach " kontynuacji" ukradzionego pomysłu - to sie załamałam... Impreza nadajaca się do Łowicza na dni sztuki dla ludu, ale nie do Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Poroniony pomysł Knychalskiego IP: *.centertel.pl 24.08.10, 23:26 przepchnięty po to, by dostał się do KRRiTv... no a kiedy się zwinął na tamten świat zabawa straciła sens... Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Magistrat: radni zlikwidują Miasto Dialogu 26.08.10, 11:46 Zlikwidujmy wszystko i zróbmy swiato onucy. Odpowiedz Link Zgłoś
al.pharg zwykła kradziez 26.08.10, 13:21 Jeśli pozbawienie kogoś jego pomysłu i przywłaszczenie tym samym całego jego dorobku łącznie z kontynuacją idei jaka przyswiecała temu co realizował - nie jest kradzieza praw autorskich, to nie mam juz wątpliwości, ze Łodzią rządzą ograniczeni i nieodpowiedzialni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś