Dodaj do ulubionych

W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia...

• Gość: michcio TO PRAWDA ale ci co tu mieszkają mają typowe IP: *.toya.net.pl 02.01.11, 20:05
      podejście polaka, "Brednie, jest super" ale to tylko ich kłamstwa bo boją się przyznać że żyją w gó...e bo tak naprawdę NIGDY NIE WYJECHALI z Łodzi. Tak to można nawet mówić sobie całe życie że wygram w totka nie puszczając go buhahahahha. Żyję 30l w łodzi i sądzę że NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO NIC NIC NIC. Manufaktura? Buahahaha to tak samo inny wielkopowierzchniowy sklep. Gdyby nie supermarkety to ludzie siedzieli by w blokach z płyty i starych kamienicach obszczanych i obrzyganych dookoła. PIOTRKOWSKA ulica pełna moczu poszczanych kamienic i meneli a i sklepików beznadziejnych z tanimi ciuchami i knajp troche lepszych i gorszych. Trzeba podjąć pewne kroki i to drastyczne dla dobra ogółu a nie dla dobra tych co mieszkają w centrum bo im się należy bo tam mieszkają od lat. Nie płacą czynszów syf bród i menelstwo w centrum skutecznie odstrasza młodych i potencjalnych pracodawców. WYNOCHA Z MENELSTWEM!
    • higienista1 W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... 02.01.11, 20:15
      No ,,Gazeta lokalna w zeszlym roku juz coś podobnego drukowala lączą obraz Łodzi z angielskim wyobrazeniem asshole.Na jakies zamowienie te ciekawe teksciaki powstaja?
    • Gość: puz W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... IP: *.toya.net.pl 02.01.11, 21:03
      no bardzo mi przykro, ale taka prawda. ludzie obudźcie się i rozejrzyjcie dokolo. reportaż jest subiektywną obserwacją rzeczywistości i chyba każdy ma do tego prawo.
    • Gość: gr_di Tak sobie jeszcze myślę: IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 21:48
      Czego wielkiego dokonał autor na ścieżce swojego rozwoju artystycznego, czego Łódź nie doceniła, za co mu nie odpłaciła? Jakieś ciekawe osiągnięcia na konkursach fotografii dotyczącej Łodzi? Jakiś film o niej? Nie wiem...Z autora wylewa się gorycz i frustracja, a nie bardzo widzę powód. Poza wszystkim z tego, co widziałam na blogu autora, tudzież innych stronach zawierających jego zdjęcia, to interesują go głównie Warszawa, Poznań i Szwecja, więc nie wiem dlaczego tu jeszcze siedzi oraz z jakiego powodu to Łódź ma być mu wdzięczna za jakiekolwiek osiągnięcia. www.flickr.com/photos/igorpisuk/
    • Gość: bl W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 22:04
      Miasto 700tysięczne z problemami 3 milionowego.
    • Gość: gr_di Drodzy Narzekacze! O co Wam tak naprawdę chodzi? IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 22:22
      Powiedzcie coś konstruktywnego, a nie tylko, że menele, rozwalone kamienice i psie kupy. Skoro to są wasze największe problemy, to dlaczego nie przeniesiecie się bo ja wiem... np. do Białegostoku - bardzo czyste miasto i w zasadzie nie ma kamienic, albo jakieś urocze miasteczko na Lubelszczyźnie, coś a la Zamość np. - też bardzo czyste i zadbane. Po co tu siedzicie, skoro tak Wam śmierdzi? Czego oczekujecie? Piszcie w punktach, tylko bez ściem typu psie kupy. Gdyby to one stanowiły największy problem, to dawno byłby już rozwiązany i wszyscy dobrze o tym wiemy, że to temat zastępczy. Dawajcie: Czego oczekujecie od tego miasta?
    • Gość: co_jest W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... IP: *.toya.net.pl 02.01.11, 23:46
      ja niestety muszę zgodzić się z Igorem. To jest strasznie smutne miasto i bardzo dołujące. Nie ma w nim raczej przyszłości i nie znam żadnego młodego człowieka, który chciałby tu zostać na dłużej niż do końca studiów. Jeśli ktoś broni tego miasta i uważa że jest inaczej niż w reportażu to zazdroszczę optymizmu. I nie wynika to jedynie z marudzenia i niechęci młodych do wszystkiego i wszystkich. To jest raczej poczucie bezsilności i brak wiary w możliwość zmiany.
      • Gość: gr_di To jest brak wiary we własne możliwości jedynie. IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 23:55
    • Gość: Maciek W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 01:22
      popieram sam jestem studentem nie lubie tego miasta i najchetniej przenioslbym sie z lodzi na inna uczelnie
      • Gość: Smyku Re: W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmien IP: *.toya.net.pl 03.01.11, 01:41
        Macieju więc zrób to czym prędzej, chyba że przyszedłeś do Łodzi, bo jest to najtańsze życiowe miasto i nie masz wyjścia - no to już nikt z nas Ci nie poradzi i nie pomoże :-) Gdybyś jednak chciał zmienić miasto, daj znać, przyjdziemy ze znajomymi i pomachamy Ci chusteczkami na drogę, ot jak w starych, dobrych filmach :-) Jeśli nie znacie osób, które lubią to miasto i i chcą w nim zostać po studiach...to musicie mieć ubogie grono znajomych, ja znam co najmniej kilkanaście osób (i to głównie spoza Łodzi), które chcą tu po studiach osiąść. Zawsze jednak możecie wybrać igrzyska w walce na maczety, noże, topory, rodem z Krakowa :-) Wolę więc z dwojga złego krajobraz uśmiechniętego menela z bramy, który na odmowę dania zapomogi do wina powie "dzięki, wszystkiego najlepszego, zdróweczka prezesie", niż wysiąść we Wrocławiu i oglądać sprzedające się dzieci, tudzież uciekać przed troglodytami z Wisły i Cracovii w obawie, że powierzchnia mojego ciała zmieni nagle zewnętrzny wygląd przez jakiś tatuaż z broni białej :-) Frustratom proponuje iść 7.01 na film Pazury "Weekend", swój pierwszy w historii reżyserki film nakręcił w Łodzi. Teraz szukajcie na siłę powodów, dlaczego zrobił to właśnie tutaj, a nie w innym "ach jakże pięknym" mieście.
        • Gość: pazura Re: W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 11:26
          Gość portalu: Smyku napisał(a):

> Macieju więc zrób to czym prędzej, chyba że przyszedłeś do Łodzi, bo jest to na
          > jtańsze życiowe miasto i nie masz wyjścia - no to już nikt z nas Ci nie poradzi
          > i nie pomoże :-) Gdybyś jednak chciał zmienić miasto, daj znać, przyjdziemy ze
          > znajomymi i pomachamy Ci chusteczkami na drogę, ot jak w starych, dobrych film
          > ach :-) Jeśli nie znacie osób, które lubią to miasto i i chcą w nim zostać po s
          > tudiach...to musicie mieć ubogie grono znajomych, ja znam co najmniej kilkanaśc
          > ie osób (i to głównie spoza Łodzi), które chcą tu po studiach osiąść. Zawsze je
          > dnak możecie wybrać igrzyska w walce na maczety, noże, topory, rodem z Krakowa
          > :-) Wolę więc z dwojga złego krajobraz uśmiechniętego menela z bramy, który na
          > odmowę dania zapomogi do wina powie "dzięki, wszystkiego najlepszego, zdróweczk
          > a prezesie", niż wysiąść we Wrocławiu i oglądać sprzedające się dzieci, tudzież
          > uciekać przed troglodytami z Wisły i Cracovii w obawie, że powierzchnia mojego
          > ciała zmieni nagle zewnętrzny wygląd przez jakiś tatuaż z broni białej :-) Fru
          > stratom proponuje iść 7.01 na film Pazury "Weekend", swój pierwszy w historii r
          > eżyserki film nakręcił w Łodzi. Teraz szukajcie na siłę powodów, dlaczego zrobi
          > ł to właśnie tutaj, a nie w innym "ach jakże pięknym" mieście.

Facet, ale ograniczony jestes. i jakim prawem wyrzucasz z Łodzi kogolwiek. Co za debilizm, zeby nie starac sie zmieniac i ulepszac, ale zasuwać gadki w stylu jak ci nie odpowiada to wynocha i nadal w gó...e mieszkać.
    • Gość: Łodzianin W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... IP: *.barn.cable.virginmedia.com 03.01.11, 02:09
      No pesymistyczny wizerunek ale niestety prawdziwy. mieszkałem w Łodzi 30 lat to wiem. Miasto wszechobecnej patologii i biedy. Taka jest prawda i zadna filmowka czy Piotrkowska tego zmieni. Jest to prawie milionowe miasto i do takich nalezy je porownywac. No i mamy Łódz permanentnego bezrobocia wielopokoleniowego, miasto parkingów , pieprzonych hipermarketów i aptek. (powinni zamykac tych ktorzy wydaja pozwolenia na ich budowe) - zamiast parkow rekreacyjnych i rozrywek kultaralnych, miasto kebabow i pizzerii zamiast fajnych knajpek, miasto absurdalnie drogich mieszkan w slumsach zamiast ciekawej i taniej prorodzinnej zabudowy, miasto ( celowego?) nieinwestowania w cokolwiek, miasto biednych studentów i lysych niedorozwojów, a przede wszystkim i nade wszystko ( powtorze razy tysiac ) miasto bezrobocia i pensjii na poziomie 1200 zł ( niezaleznie od renomy pracodawcy).Miasto brudne i zapuszczone, o drogach nie mowie juz nawet... wstyd naprawde. Czy mozna zlapac dola tym miescie? Powiem tak- ja nie chce zeby moje dziecko sie wychowywalo w tym miescie. A urojone sentymenty nie sa powodem zeby tu mieszkać i spedzac zycie. Pozdrawiam
    • terleo W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... 03.01.11, 07:29
      Raz pierdoła dostał doła,
      Bo urwało mu dwa koła.
      A widzisz, pierdoło,
      Czy nie lepiej za stodołą
      Na świat wypiąć ... gołą
      I nie szukać w Łodzi doła?
      Nic tu już ci nie pomoże,
      Boś pierdoła, co ma doła,
      Bo "złe" ci urwało koła.
    • Gość: bw W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... IP: *.toya.net.pl 03.01.11, 09:02
      Jeśli tak wyglada nasza kultura, tzn. tak jak ten tekścik i zapewne cały - przepraszam za wyrażenie - festiwal, to wiem, że tzw socrealizm był czyms niezwykle górnolotnym! Po tym, co tutaj przeczytałem widzę, ze tzw.kultura jest dzisiaj czymś zrozumiałym z jednej strony dla krytyków, z drugiej dla krzczących młodocianych oszołomów na koncertach pewnej panienki. Dla normalnych ludzi kultury nie widać.
      A swoja drogą gratuluję GW tekstu tak wspaniale promujacego (!?) MOJE MIASTO!
      • Gość: cwel Re: W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmien IP: *.4web.pl 03.01.11, 11:19
        Jak sie na czymś nie było, to się o tym nie mówi, bo ja moge powiedziec, ze ty zapewne jesteś pedofilem i dmuchasz swoja córkę.
    • ulther Ech ta Lodz! 03.01.11, 09:27
      Raz jeszcze - Lodz ma potencjal w oparciu o ktory mozna zawojowac Polske i wyrobic sobie marke w Europie. Zamiast jednak klocic sie nad zaspa kto lepiej odsnieza czy raczeni nie odsnieza - warto sie wreszcie zabrac za problemy, ktore sa najpowazniejszymi bolaczkami Lodzi - czyli stan jej srodmiejskiej zabudowy - fatalny - ktory wplywa na odbior miasta w Polsce jako siedliska patologii oraz rewitalizacje spoleczna - Centrum miasta nie moze byc zamieszkane przez duza rzesze mieszkancow z powaznymi problemami spolecznymi. Od razu dodam, ze nie postuluje ani masowych wysiedlen do Ksawerowa ani nawet masowych eksmisji na bruk (no moze w najradykalniejszych przypadkach). Bez podjecia tych problemow - bedziemy sie tak krecic bez celu i uczestniczych w festiwalach erupcji zalu i utyskiwan jak tu brudno, brzydko i nic sie nie dzieje.
      • Gość: cwel Re: Ech ta Lodz! IP: *.4web.pl 03.01.11, 11:30
        O potencjale to ja słysze od 10 lat. Przez ten czas wyjechali stąd prawie wszyscy znajomi po studiach, bo nie ma zadnej pracy dla inzynierów w miescie, a jak jest to na poziomie 1500 na rękę . W miescie sie nie mieszka, bo ma fajną historię - tak to bym sobie pod Grunwaldem zamieszkał, miasto ma mieć inwestorow, przemysł i wdrozenia, wtedy ma srednia kadre, a nie tylko roboli. A w Łodzi tego nie ma - kiedy już jakiaś wdrożeniówka sie do Łodzi przeniesie, to po dwóch-trzech latach ucieka stąd aż sie kurzy. Co moze być w miescie, które jest nastawione na skręcarnei, hipermarkety i szkolnictwo wyzsze - ale takie na zasadzie - skończy ten kierunek 300 ludzi, chodż nei ma w nim pracy. I zadne trucie o potencjale nic nei da, bo najlepiej danie potencjalnej dupy wyszlo, jak tracilismy wszystkie pozradne targi.
        • Gość: aa Re: Ech ta Lodz! IP: *.toya.net.pl 03.01.11, 14:55
          autor artykułu trafnie zauważył. Łódzkie społeczeństwo to w przeważającej większości hołota, która tylko narzeka, chla i obsikuje mury swoich zaniedbanych kamienic. A jak im powiesz prawdę w oczy to zaczynają ujadać.
        • ulther Re: Ech ta Lodz! 03.01.11, 15:00
          to trucie o potencjale ma tyle zasadnosci, ze Ci, ktorzy siedza w UML chyba go nie dostrzegaja albo traktuja jak frazes. Tak wiem - mamy potencjal - zapytasz i co z tego? Mnie tez wkurza, ze nie jest wykorzystywany i o tym byl moj powyzszy post;).
    • Gość: mapi7 W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... IP: *.mnc.pl 03.01.11, 14:59
      Beznadziejnie nudny ten artykuł!
      Jakiś zupelny amator to pisał!
      Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma! Doła można złapać wszędzie.
      Moja córka już 4 lata studiuje w GRANADZIE w HISZPANII ( bajecznie cudne miejsce) i tam także czasami łapie doła!!!
      • hermina5 Re: W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmien 03.01.11, 15:37
        Oj, juz weźcie przestańcie marudzić. Gdyby to było naprawdę wszystko jedno, gdzie cżłowiek mieszka, bo otoczenie nijak nie wpływa na nastrój to wszyscy chcieliby mieszkać na Syberii tak samo jak w Prowansji. Ten facet z Izraela mówi przecież jasno, z e on woli juz ten syf i zgnilizne w Łodzi, bo tu wprawdzie zyje z dnia na dzień, ale przynajmniej wie, że nastepnego dnia będzie zył - czytelna aluzja do zamachów bombowych. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
    • hermina5 W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... 03.01.11, 15:04
      Chłopak porozmawiał z paroma ludzmi i oni tak Łódź widzą. Nie ma go co opie...ć i nie ma co unosić się patriotymem lokalnym - nasze miasto jest przede wszystkim strasznie brudne to raz, a dwa - ZADNE, powtarzam ZADNE duże polskie miasto nie ma tylu ruin w Sródmieściu. Do tego trzeba dodać nadreprezentację dresów i łysych osiłków - - co to jest za moda - łeb na łyso i adidasy zimą ? Z facetów po prostu paruje w Łodzi agresja - ten dres, który zadzgał dziewczynę paręmiesięcy temu to taki typowy reprezentat 50% męskiej populacji w tym miescie. Z kobietami jest trochę lepiej, bo zmniejszyła sie reprezentacja tipsiar - do pewnego momentu chodząc latem po Piotrkowskiej cżłowiek miał non stop deja vu - łysy/blondyna- tispiara i Piotrkowska jak jeden wielki tramwaj z piwem...Moze to i dobrze, że ktoś coś zrobi z tymi ogrodkami, bo niektóre były naprawdę masakryczne.

Z pozytywów Łódź ma bardzo dużo pieknych, zielonych terenów - wiosną i latem to jedno z najbardziej zielonych polskich miast, o czym pewnie malo kto wie. A mało kto wie, bo scisłe centrum zieleni nie ma prawie w ogóle i stąd ta renoma "szarego " miasta. No, ale zima w Łodzi jest nieludzko klaustrofobiczna, jak cżłowiek wsiada do tramwaju, albo idzie taką ulica jak Piwna czy Kilińskiego to chce mu się wyć, choćby i nie miał depresji.
    • grazus0791 W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... 03.01.11, 16:22
      Jestem warszawianką i jestem zachwycona Łodzią. To miasto z przepiękną architekturą i klimatem. Wspaniałe są te wszystkie fabryczki, bramy z dzwonkami, piękne klatki schodowe, bruk itp. Trzeba tylko o to dbać, a nie niszczyć, ale niestety mam wrażenie, że Polacy to głupi naród, dla którego ważna jest tylko kasa. Dlatego burzy się stare kamienice i stawia betonowe kloce bez duszy.Tak się niszczy tożsamość miasta, też W-wy i pewnie wielu innych, bo wszędzie rządzą te same prawa.
      Łodzianie, zobaczcie, jak widzi Wasze miasto osoba z zewnątrz i bądźcie dumni ze swojego miasta:
      picasaweb.google.com/GrazusGhealbhan/OdzTomaszowMazowiecki#
      • Gość: łodzianka1 Re: W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmien IP: *.toya.net.pl 03.01.11, 16:37
        @grazus 0791
        Łódź porównałabym do starego zakalca z tu i ówdzie (z rzadka) powtykanymi rodzynkami. Jak się te rodzynki wydobędzie bez kontekstu to można się zachwycić na pewno. Tylko, że szukanie tych nielicznych rodzynków to benedyktyńska robota. Ogólne wrażenie jest wyjątkowo dołujące. Wiem co piszę, bo tu się urodziłam i na sercu mi leży poprawa wizerunku mojego popadającego w ruinę, wyjątkowo zaniedbanego miasta.
        p.s.Teraz kiedy pryzmy śniegu zalegają na ulicach już nikt z odpowiedzialnych służb nie sprząta po psach i te wstrętne kupska świdrują oczy co wrażliwszych, wieńcząc szczyty owych pryzm.
    • Gość: Francesco Sinibald Harmonie. IP: *.2-87-r.retail.telecomitalia.it 03.01.11, 17:12
      Doucement,
      comme un son
      fugitif dans l'aube
      de mes rêves,
      comme un chant
      qui revient en
      donnant la lumière
      et un souffle
      de soleil.

Francesco Sinibaldi
      • Gość: łodzianka1 Re: Harmonie. IP: *.toya.net.pl 03.01.11, 17:35
        @Francesco Sinibaldi
        merci :)))
    • aaa202 Jakoś tak wydało mi się wnet 03.01.11, 19:09
      że gdyby podmienić nazwy własne, tekst ten mógłby być o każdym mieście.
      • Gość: nina Re: Jakoś tak wydało mi się wnet IP: *.4web.pl 03.01.11, 19:29
        Oj, chyba jednak nie.

Filmówka jest jedna, reszta to Akademie Teatralne.
    • krzaki-ciernistych-krzewow W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... 03.01.11, 21:17
      Kolejne bla bla o niczym. TAki artykuł można napisać o kazdym miejscu na ziemi. GŁ zajmijcie się wreszcie czymś pożytecznym bo czytać się nie chce tych bredni. TAka już moda pisać z Łodzi i o Łodzi tylko źle. Tylko czy musi to robić lokalna gazeta? Nie jestem bezkrytycznym lokalnm patriota widzę mankamenty i wiele musi się zmienić. Ale ten tekst to zwykły bełkot człowieka,który nie ma kompletnie nic do powiedzenia.
    • krzaki-ciernistych-krzewow W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... 03.01.11, 21:37
      A ja spokojnie sobie pracuję, rozwijam się i całkiem nieźle żyję sobie w Łodzi. Nie dopada mnie żaden dół i śmieję się z autora tych wypocin o niczym. Zamaist pisać reportaże polecam twórcy "tego dzieła" wizytę u psychologa. TAkowa jest mu bardzo potrezbna podobnie jak tym którzy nagrodzili ten intelektualny gniot jakąś nagrodą.
      • Gość: łodzianin Re: W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmien IP: *.toya.net.pl 03.01.11, 22:19
        100% racji! Pozdrawiam!
    • gosiakz "Od sześciu lat nic się nie zmieniło" 04.01.11, 08:12
      Na pewno nie zmieniła się mentalność urzędników miejskich.
    • sothink W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... 05.01.11, 14:15
      sprawa jest prosta. Należy wyrzucić meneli z centrum i przywrócić blask Piotrkowskiej, a nie urządzać wszystkie najważniejsze wydarzenia w delikatesach manufy, bo to jest patologia. Żaden inwestor nie pośle swojego kierownictwa do zamieszkiwania w slamsach. We Wrocławiu sumarycznie nie jest bezpieczniej niż w Łodzi, ale w centrum jest bezpieczniej i kadra kierownicza żyje sobie komfortowo. Nie ma obowiązku wszak tułać się po niebezpiecznych dzielnicach na obrzeżach miasta. dopóki władze Łodzi nie wyrzucą patologii z centrum dopóty każdy lepszy inwestor będzie Łódź omijać szerokim kręgiem.
      • Gość: gosc Re: W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 14:08
        Wszystkim łódzkim patriotom proponuje wycieczke do Berlina. Miasto w którym az chce sie mieszkac, biegac, jezdzic na rowerze - pracowac. Łódź jest głęboko w bagnie i póki będzie biedna nic się tu nie zmieni.
        • Gość: serw chętnie tam wyemigruje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.11, 20:25
          tylko czy zdążę sie załapać do jakiejś roboty przed wiosennym exodusem
          • Gość: koszmar!!!!!!!!!!! Łódz to Mogiła !!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 20:41
            Trudno sobie wyobrazic głupsze iejsce w Polsce, bo w swiecie tak można znalżć!!!
            Denne władze, politykierstwo dochodzące do zenitu mozliwości.
            Chała goni chałę...
            A nawet jak się znleźli jacyś szaleńcy żeby jej ofiarować swoje pomysły przegralli z jakimś debilem, materialistą walczakiem, który pociąga za sznurki podnieconą Bomanowską ( bidulkę).... a co nie jest tak???!!!
            Koszmar. Przejedźcie się trasą zachodnia, Kosciuszki, a potem SPiłsudskiego wschodnia itd, itp...
            Zawalono głupią uległością cały potencjał Łodzi. Ulica Piłsudskiego została zabudowana pod dyktando jakiejś bardzo zradnej lubiącej zarabiać kasę spółi NOW. Pojawiły się koszmary w stylu IBIS, GALERIA, które zablokowały realizację własciwych dla tego rejonu realizacji. Powstały pudełka bez polotu.. Tylko pojawia sie pytanie? Kto dał mozliwość bez konkursu zaprojektować tak nędzne realizacje pod względem architektonicznym, jakimś cwanym architektom. To były tereny, na których mogłyby powstac cuda wzbogacające krajobraz sródmiescia - powstały koszmarne bez polotu pudła, a dużą kasę wzięli architekci ze spólki NOW!!!
            Łódź nie może się wyzwolić spod dyktatury ukłd ów, układzików bezdusznych ludzików ukierunkowanych na pieniązki, no i politykierów ukierunkowanych na stołki..

To miasto nie ma szans. radzę każdemuprzed 40-stka wynosić się stąd!!
    • gosiakz tym bardziej nic się nie zmieni 10.01.11, 23:29
      jeśli urzędnicze stanowiska zajmują dziennikarze
    • Gość: Paris France W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmienia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 15:29
      Powiedz gdzie można Cię złapać ? Twoje drugie imię to dół .... no to chcę Cię złapać,bedę się dobrze bawił jak zawsze w Łodzi !
      • vernerpanton Re: W Łodzi można złapać doła i nic się nie zmien 15.01.11, 21:44
        Gość portalu: Paris France napisał(a):

> Powiedz gdzie można Cię złapać ? Twoje drugie imię to dół .... no to chcę Cię z
        > łapać,bedę się dobrze bawił jak zawsze w Łodzi !

Jesli drugie imię to dół.... to nie jest to zbytnia zachęta do tego, aby się dać złapać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka