Gość: lolki Władze Łodzi ogłosiły budowę stadionu miejskiego IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 15:52 Wnioski jakie się nasuwają to : Urbanowicz ma pomysł na nowy stadion i bardzo dobrze, miasto dalej będzie robić grę papierkową - po to aby rządząca partia ponownie wygrała wybory ( końca nie widać , z kąt my to znamy), na razie Estadio będzie remontowany (prowizorka) - na to miasto chyba stać, choć i to nie jest pewne. Więc spokojnie możemy spać bo nowych obiektów nie będzie na pewno w tym i przyszłym roku - czyli bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin mam nadzieję IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 16:00 że ten wiejski klubik zza torów zgnije w I lidze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łapa (nie ten :-)) Władze Łodzi ogłosiły budowę stadionu miejskiego IP: *.nordeabank.pl 17.03.11, 16:01 Ja to widzę tak: Przede wszystkim pan C i jego ekipa popełnili błąd, że ogłosili parę lat temu budowę stadionu za własne pieniądze. Niestety, zrobili gruby błąd w kalkulacjach – nie chcę powiedzieć, że rzucili słowa na wiatr ... W tym czasie jak było w ŁKS każdy kto się interesuje łódzką piłką pamięta … Miasto rozumowało w ten sposób – Widzewowi nie będziemy przeszkadzać w budowie, a mały stadionie na ul. Unii wybudujemy za pieniądze podatników. I w Łodzi będą dwa nowe stadiony! W międzyczasie pan C z ekipą zorientowali się, myślę, że dość szybko, że ich nie stać na budowę stadionu – w sumie lepiej późno niż później, rozgrzebaliby budowę i nie mielibyśmy gdzie grać w ogóle. Ale przecież przyznać się do błędu to najcięższy grzech, właściwie nie wiadomo dlaczego, może ze względu na strach przed narażeniem się na śmieszność. Więc „szli w zaparte”, zaczęli wymyślać coraz to nowe żądania wobec miasta, a na koniec się obrazili i próbują przerzucić całą winę na miasto. Finał jest taki, że arogancja i pozerstwo pana C i jego ekipy doprowadziły do tego, że stadion miejski będzie budowany na al. Unii. Nie wiem czy gdyby nie deklaracje pana C i jego ekipy, miasto myślałoby o neutralnej lokalizacji stadionu. Ale miasto, wg mnie, myślało tak – skoro pan C wybuduje stadion na al. Piłsudskiego, to po co miasto miałoby budować stadion piłkarski w miejscu neutralnym? Chcąc nie chcąc Widzew, my, będziemy zmuszeni za jakiś czas grać na tym obiekcie, bo innego, spełniające standardy ekstraklasy, w Łodzi nie będzie. Chciałbym bardzo się mylić, ale jak znam życie, do tego momentu w Widzewie śladu po panu C i jego ekipie nie będzie – zaraz zacznie się lament na nierówne traktowanie, itd., później szukanie drogi bezpiecznej (honorowej) ewakuacji. Obawiam się, że płaczu po nim nie będzie. Na koniec osobista uwaga, nie chciałbym, żeby była odbierana jako prowokacyjna – mogę zapewnić, że nigdy nie wejdę na ten nowy miejski stadion, na inną imprezę niż mecz piłkarski z udziałem Widzewa. Nie dlatego, że nienawidzę kogokolwiek czy życzę innym łódzkim klubom źle - tak nie jest. Kibicem jestem wiernym (byłem na grubo ponad 200 meczach Widzewa) ale umiarkowanym, czasami wyzywanym od pikników na Widzewie :-), bo już nie śpiewam … Po prostu do tej pory, a byłem na al. Unii na dwunastu meczach derbowych, w żadnym innym celu na tym stadionie nie byłem. Nigdy. W sumie to nawet ten obiekt mi się dobrze kojarzy, ze wspomnianych 12 meczów Widzewa na których byłem na tym obiekcie, wygraliśmy 5 i zremisowaliśmy 5, bilans bramek 21-12 dla nas! Pozdrowienia dla wszystkich prawdziwych łódzkich kibiców! Bandytów nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo Re: Władze Łodzi ogłosiły budowę stadionu miejski IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 18:02 Gdyby miasto chciało budować stadion miejski na Widzewie to Pan C wyskakiwałby z pomysłem budowy samodzielnie? Myślisz troszeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Wyborcza znów przeinacza! 17.03.11, 16:10 Zdanowska powiedziała że: Jeżeli Cacek będzie budował stadion to Miasto wybuduje miejski na ŁKS. Jeżeli Cacek nie będzie budować to Miasto wybuduje dwa stadiony ale mniejsze lub jeden większy. Ostateczną decyzje i tak musi podjąć RM! Zdanowska w takiej sytuacji jest za dwoma stadionami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianie Na 10000% nie będzie miejskiego na al. Unii IP: *.158.216.196.pat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 16:13 Najnowsze doniesienia oznaczają, że Zdanowska nie podejmie decyzji w sprawie lokalizacji miejskiego. Podejmą ją radni. To oznacza, że na 1000% nie będzie miejskiego na al. Unii. Będą dwa stadiony po 17 - 20 tyś. Albo jeden miejski na neutralnym terenie. Pokażcie mi radnego, który zdecyduje się głosować za miejskim na al. unii, mając alternatywę zakończenia raz na zawsze sporu przez głosowanie na dwa obiekty lub neutralną lokalizację. Taki radny przestałby istnieć w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawk _Propozycja lokalizacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 16:42 proponuję budowę stadionu przy (obecnie) dziwnym rondzie na al.włókniarzy (okolice ulic liściastej i małej uliczki prawej) jako na terenie dość neutralnym, z dobrą komunikacją i wystarczającą ilością miejsca na parkingi, blisko terenów zielonych parku adama mickiewicza i przy dolinie rzeki sokołówki (przy których na ogół buduje się tego typu obiekty). w przyszłości obiekt ten będzie stanowił ciekawe domknięcie urbanistyczne wjazdu do łodzi od strony północy, z zachodniej obwodnicy zgierza/łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano Ej, czerwone mendy... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 17:17 Co się wam tak ciśnienie podniosło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolki Re: _Propozycja lokalizacji! IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 17:25 W tym rejonie Łodzi już teraz nie da się swobodnie przejechać - Zgierska , czy to w kierunku Łodzi , czy Zgierza. Jedynie w miarę płynnie jedzie się w kierunkach Sikorskiego i Włókniarzy. To nie wiem czy tam jest lepiej, czy gdzie indziej, np: ul.Aleja Unii Lubelskiej 2 . Miejski stadion na miejskich terenach - tu sprawy gruntów są uregulowane. Fala, Arena, Stadion i mamy to czego Łodzianie oczekują od dawna - nowe " Sportowe Serce Łodzi " . Tak było , jest i niech tak pozostanie. A rts niech działa tam gdzie jest teraz , to chyba logiczne rozwiązanie. Wy chyba też macie jakiś sentyment do swego kurnika, bo ja mam do Estadio dela gruz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re: _Propozycja lokalizacji! IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 18:45 Przy takiej lokalizacji trzeba wziąć pod uwagę przyszłe rozwiązania komunikacyjne(autostrady, drogi ekspresowe), a nie obecne korki. Nowy stadion jeśli ma mieć szanse na rentowność musi powstać w nowej lokalizacji (miastu powinno zależeć aby większa ilość klubów z niego korzystała!), w sąsiedztwie autostrady lub drogi ekspresowej, oraz linii kolejowej (możliwość organizacji ogólnopolskich wydarzeń), a nie centrum miasta. Tereny przy Al.Unii zagospodarować dla potrzeb i maksymalnego wykorzystania Atlas Areny (parkingi, aleje, pasaże itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eŁKSa Re: _Propozycja lokalizacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 20:34 ile ty masz lat dzieciaku?? jaka dolina rzeki Sokolowki?? tej smrodki ktora plynie pod moim domem ty to nazywasz dolina hehehe byles tu kiedys?? a miedzy terenem zalesionym czytaj park im A.Mickiewicza a stadione (wg twojej lokalizacji) jest...cmentarz a probowales kiedys wyjechac z Lodzi w kierunku Zgierza w godzinach szczytu?? takie gdybanie to tu, to tam jest jakis teren wolny wiec zbudujmy stadion, ludzie ta ziemia do kogos nalezy i jesli nawet wlascicielem jest miasto to miasto niekoniecznie musi chciec w tak glupi sposob sie tej ziemi pozbywac przeciez moze ja sprzedac proste mysle ze tu widzewiakom nie chodzi o parkingi, bo jak oni sie strasznie o to boja tu chodzi o strach ze ktos ich "wycyckuje" i zawisc nie ma, powtarzam nie ma innej sensownej lokalizacji niz al.Unii!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: _Propozycja lokalizacji! 17.03.11, 21:36 Bzdury opowiadasz a przemawia przez ciebie pycha pomieszana z głupotą. Al.Unii 2 to najgorsze miejsce na duży miejski stadion, a Łódź musi mieć stadion z prawdziwego zdarzenia. Mówię tu o 25 tys widzów lub więcej. Dwie po-pierdółki mamy teraz. Na jednym często brakuje biletów na drugim cegła na głowę może spaść. Idealnym rozwiązaniem był by Start i stadion na 35k widzów lub dwa stadiony tyle że ten na al. Unii maksymalnie na 15 tyś. Więcej tam się nie zmieści z prostej przyczyny. Brak miejsca na parkingi. I dajcie sobie siana że miejsca są. Byłem na koncercie Perfectu i miałem problemy żeby znaleźć miejsce do parkowania. A było znacznie mniej niż 10 tys ludzi. I jeszcze jedno. Skoro to ma być stadion miejski to musi być przystosowany również do innych dyscyplin jak rugby czy żużel(tor żużlowy może mieć do 425m długości więc darujcie sobie że się nie da) to powoduje dodatkowo konflikt interesów z areną (brak możliwości organizowania w tym samym czasie imprez) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eŁKSa Re: _Propozycja lokalizacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 22:40 odszczekasz to moj czerwony "przyjacielu" po pierwsze primo potwierdzasz to co napisalem o waszej zawisci piszac ze na al.Unii ma miec max. 15 tys, wiesz kiedys was w Łodzi nie bylo a teraz sie szaro gesicie, zobaczymy co pokaze przyszlosc (pewnie gdyby losy naszych klubow w ciagu ostatnich 20 lat byly odwrotne was juz by nie bylo ale to tylko moje domysly) po drugie primo moze nie powinienem ale napisze w przygotowaniu jest plan rozbudowania parkingu wzduz al.Unii na odcinku od konstantynowskiej lub nawet srebrzynskiej i polaczenia go z parkingiem Fali czyt zostawiasz autko i spacerkiem zasuwasz na stadion ok 5-10 min a to i tak malo w porownaniu do stadionow gdzie z parkingu na pitch dojezdza sie pociagiem po trzecie primo w start odpada z uwagi na smrod wokol niego czyt. tylko część gruntów należy do miasta koniec tematu po czwarte primo nie mam nic przeciwko stadionowi gdzie grac beda budowlani czy organizowane beda koncerty byle nie wialo, nie padalo, bylo cieplo w wiadoma czesc ciala, byla gietka i browarek a o konflikt interesow sie nie martw da sie zaplanowac zapewniam i to tak da sie zaplanowac aby caly weekend na obiektach sportowych na al.Unii tetnilo zycie :) i na koniec prosze: 1.lotnisko 2.krajowa 1 3.dworzec 4.hala + aquapark + stadion = komplex sportowy czyli wszystko w jednym miejscu latwiej to 5.ogarnac a wasze 6.bliskosc centrum czyt. łatwosc połaczenia 7.pobliska baza hotelowa (cubus,borowiecki no i niech bedzie jeszcze mazowiecki) 8. nawet pobliski hipermarket jest zaleta (kto byl na reprze wie jak trudno dopchac sie w okolicznych barach po zupe chmielowa) bo tam tez mozna auto zostawic .......i wiele wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabo Re: _Propozycja lokalizacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 22:54 Gość portalu: eŁKSa napisał(a): > ile ty masz lat dzieciaku?? nie -rzeki płyną wyżynami! -stadion z parkiem łączyłaby właśnie dolina rzeki w której nic nie leży -tereny są 'zielone' na pierwszy rzut oka do googleearth -rzeki podlegają różnego rodzaju regulacjom -można wytyczyć i zabezpieczyć ich brzegi (i nie mówie tu o betonowaniu -zabezpieczać brzegi rzeki mogą specjalnie dobrane i zasadzone rośliny), umieścić w odpowiednich miejscach stopnie wodne które dotleniają i naturalnie oczyszczą wodę, zbudować alejki i ustawić małą architekturę, które stworzą prawdziwe miejsce wypoczynku -cmentarze także zaliczane są do tzw terenów zielonych -ten jest także pomnikiem -miejscem historycznym -działki podlegają regulacją w tym przejmowani, scaleniu, powtórnym dzieleniu itd -w godz szczytu korki w łodzi są wszędzie (także na mickiewicza w okolicach dwora, al.unii itd) i nie zmieni się dopóki A nie powstaną obwodnice B nie zostanie ucywilizowana komunikacja w mieście nadająca priorytet mpk nad samochodami. "dziwne rondo" od lad 60 było projektowane jako ważny węzeł drogowy i702.photobucket.com/albums/ww30/rusec19/wezel_drogi_lodz.jpg i pod względem dostępności jest dobra (nie tylko dla właścicieli samochodów. od przystanku tramwajowego jest 500m, a przy realizacji kolei metropolitarnej w ciagu najbliższych lat powstanie nieopodal stacja łódź-radogoszcz) Odpowiedz Link Zgłoś
marian1950k Miejski stadion i co dalej ? 17.03.11, 17:54 Miejski stadion i co dalej ? Kto go utrzyma? Miasto, którego nie stać na naprawę i sprzątanie ulic, które dla oszczędności zamyka szkoły? Wam, ŁKSiakom naprawdę się wydaje, że to będzie wasz stadion? Zagracie, jak zapłacicie. Na razie waszego klubu nie stać na zapłacenie za korzystanie z obiektów MOSiRu. Zrozumcie, że wraz z odwołaniem Kropiwnickiego skończyło sie bezkarne rozdawanie pieniędzy z miejskiej kasy. Zdanowska, jeśli nie wyegzekwuje długów od miejskich wierzycieli i nie daj Boże będzie kontynuować linię Jedynego Słusznego Ekonomisty w tym zadłużonym po uszy mieście skończy tak jak on. I nie pomoże jej Gazeta Wadzy ani radni, ci ze strachu przed wyborcami. Wkur…ych Łodzian jest coraz więcej, dużo więcej niż piłkarzy, kiboli i pismaków od kopanej razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Miejski stadion i co dalej ? 17.03.11, 21:37 mądrego to i dobrze poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Łódź miasto dresów, emerytów i lumpów IP: *.toya.net.pl 17.03.11, 20:00 Łódź miasto dresów, emerytów i lumpów i na nich pozostali normalni ludzie muszą robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Faworyzowany ŁKS IP: *.ms.lnet.pl 17.03.11, 22:01 Tak się dziwnie składa, że od kilku już lat całą kasę miejską przeznaczoną na budowę ogólnodostępnej infrastruktury sportowej (np. hali wielofunkcyjnej) lokuje się tylko w pobliżu obiektów ŁKS-u i na terenach gdzie większość stanowią kibice tego klubu. Wszyscy widzą, że w ostatnich latach przez władze miejskie faworyzowany w stosunku do Widzewa jest ŁKS, nawet gdy gra o klasę rozgrywkową niżej. W świetle kolejnej inwestycji na Polesiu, jeśli ktoś twierdzi, że faworyzowania nie ma i kluby są jednakowo traktowane, to po prostu próbuje z kibiców Widzewa robić debili. Wprowadza się ich także w błąd określając stadion przy al. Unii jako miejski, na którym grać mogą wszystkie kluby. Miejsce jego lokalizacji i animozje między kibicami obu klubów przesądzają, że rozgrywanie meczów na tym obiekcie przez Widzew jest niemożliwe. Łódzki PiS od lat nie ukrywa, że sympatyzuje tylko z ŁKS-em, ale po PO się tego nie spodziewałem. W jaki sposób chcecie uzyskać teraz dobry wynik w zbliżających się wyborach w tej częsci miasta, która jest zamieszkana przez wyrolowanych przez was kibiców Widzewa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Władze Łodzi ogłosiły budowę stadionu miejskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 23:09 ta pseudo prezydent zaciągnęła kredyt 400 mln niby na spłatę zobowiązań, a chce za to wybudować pseudo miejski stadion dla pss łks. Miro, Orliki, Kenig, Zdanowska. Jak nie byłem nigdy za Pis to teraz widzę, że po to jeszcze większa klika. Szkoły mamykacie, a na stadion fundusze macie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolki Władze Łodzi ogłosiły budowę stadionu miejskiego IP: *.toya.net.pl 18.03.11, 13:06 Po prostu wszyscy zdrowo myślący wiedzą że na ul.Aleja Unii jest najlepsza lokalizacja na kompleks sportowy. Jest już Arena , Fala i brakuje tylko stadionu. Nie wnikam czy nowy obiekt będzie duży czy mniejszy od waszego przyszłego stadionu ( bo od obecnego kurnika tylko boisko treningowe może być mniejsze ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: losarek Władze Łodzi ogłosiły budowę stadionu miejskiego IP: *.4web.pl 18.03.11, 21:14 a to ŁKS jeszcze istnieje?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gheigip Władze Łodzi ogłosiły budowę stadionu miejskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 18:25 zamiast wydawać pieniądze na projekt stadionu miejskiego zdecydowanie lepiej by było przeznaczyć je na budowę centrum sportowego politechniki, dzie jest już gotowy projeki i gdzie jest przygotowana wymagana dokumentacja. rozmienianiacie się na drobne. Odpowiedz Link Zgłoś