Gość: kur4k_wdz Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.lnet.pl 24.01.05, 22:04 Moje zdanie o matkach panów z zarządy TPSA jest już przesądzone. Gdyby nie niecenzuralność z miłą chęcią wpisał bym je tutaj .... Skwysyny :] Ucze się w tej szkole i ten pomysł jest całkowicie poroniony. Pozdro 3tb!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUREK Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 217.149.244.* 24.01.05, 22:08 Przenieść szkole bo nie ma pieniedzy!!!!A na co w tym kraju sa pieniadze???!!! NA NIC!!!Jestem uczniem piatej klasy Technikum Łacznosci im Sylwestra Kaliskiego w Łodzi i jestem oburzony tym pomyslem!!!!Codzienie mowie ze dla mmie moga "zburzyc, spalic, zniszczyc ta szkole" ale w glebi serca cos peklo po przeczytaniu tego artykulu!!!Ta szkola moze nie istnieje od wiekow ale przez te 44 lata wyszkolila wielu technikow, specjalistow w swoim zawodzie i tylko dlatego ze jakies "francuskie krawaty"(panowie z TP) nie chca sponsorowac naszej szkoly!!!Niech gmina znajdzie inny budynek i tam przeniesie ZSŁ!!!Bo wcielenie jej do szkoly na Strykowskiej bedzie jednoznaczne z jej likwidacja!!! Oprocz tego wielu dobrych nauczycieli straci prace!!! Zgadzam sie z innymi ze w Polsce potrzebni sa takze ludzie pracujacy fizycznie i znajacy sie na swoim fachu!!!A gdzie maja zdobyc takie wyksztalcenie jak nie w Technikum Łącznosci!!! APELUJE DO WSZYTSKICH WLADZ KTORE MOGA ZMIENIC LOS NASZEJ "BUDY" ZEBY NIE DOPOSCILI DO PRZENIESIENIA ZSŁ DO INNEJ SZKOLY!!!ZNAJDZCIE DLA NAS NOWY BUDYNEK I POZWOLCIE TRWAC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUREKk Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 217.149.244.* 24.01.05, 22:13 Przenieść szkole bo nie ma pieniedzy!!!!A na co w tym kraju sa pieniadze???!!! NA NIC!!!Jestem uczniem piatej klasy Technikum Łacznosci im Sylwestra Kaliskiego w Łodzi i jestem oburzony tym pomyslem!!!!Codzienie mowie ze dla mmie moga "zburzyc, spalic, zniszczyc ta szkole" ale w glebi serca cos peklo po przeczytaniu tego artykulu!!!Ta szkola moze nie istnieje od wiekow ale przez te 44 lata wyszkolila wielu technikow, specjalistow w swoim zawodzie i tylko dlatego ze jakies "francuskie krawaty"(panowie z TP) nie chca sponsorowac naszej szkoly ma zniknac!!!Niech gmina znajdzie inny budynek i tam przeniesie ZSŁ!!!Bo wcielenie jej do szkoly na Strykowskiej bedzie jednoznaczne z jej likwidacja!!!Oprocz tego wielu dobrych nauczycieli straci prace!!! Zgadzam sie z innymi ze w Polsce potrzebni sa takze ludzie pracujacy fizycznie i znajacy sie na swoim fachu!!!A gdzie maja zdobyc takie wyksztalcenie jak nie w Technikum Łącznosci!!!APELUJE DO WSZYTSKICH WLADZ KTORE MOGA ZMIENIC LOS NASZEJ "BUDY" ZEBY NIE DOPOSCILI DO PRZENIESIENIA ZSŁ DO INNEJ SZKOLY!!! ZNAJDZCIE DLA NAS NOWY BUDYNEK I POZWOLCIE TRWAC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:16 TP = TOTALNE PALANTY!!!!!!!! brak mi slow na takie cos!!!!!!!!!!!! POSZALELI!!!!!!!!!!!!! A MOZE PRZENIESMY SIEDZIBE TP????? BEDZIE FAJNIE.... A PRZEPROWADZKA BEDZIE W RAMACH OSZCZEDNOSCI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajcev Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 24.01.05, 22:20 ja tu widze niezly burdel! sam konczylem elektronika na strykowskiej i wiem jaka to jest szkola, mozna ponarzekac na wyposazenie, ogolny stan techniczny itp... ale wspominam z lezka w oczach. szkola na kopcinskiego zawsze miala renome szkoly z klasa, wspierana przez duza korporacje, z porzadnym zapleczem i kadra. jakos nie widze fuzji tych dwoch szkol... niektorzy to maja naprawde nasrane, czy juz nic nie mozna zostawic tak jak jest skoro jest dobre??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2PEA Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 24.01.05, 22:35 jestem uczniem ZSP nr.10 i nie chcemy zadnych innych uczniów i nauczycieli w naszej szkole! wypad!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kristof Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.lodz.mm.pl 24.01.05, 22:38 Wspaniale chodze do tej szkoły dopiero pół roku zdąrzyłem się przyzwyczajć a ci przenoszą ja na drugi koniec miasta jeszcze dalej od mojego domu i jak człowiek ma się uczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xeo Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 25.01.05, 17:42 ehhhh super po prostu lepiej byc nie moglo(ironia) jakbym wiedzial ze tak to bedzie wygladalo to bym nie szedl do tej szkoly. No ale panowie z Tp zapewne za malo maja kasy i chca zarobic jeszcze wiecej zerujac przy tym na naszym wyksztalceniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tp to LOLE Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.lnet.pl 24.01.05, 23:41 droga telekomuno!!!! co ty za przeproszeniem odpitalasz z nasza szkoła.Do zadnej likwidaci nie dopuscimy a co do zaoszczedzenia pieniedzy to moze PAN prezes sobie pensje zmniejszy BO CHYBA MA ZA DUZA tak mi sie wydaje.NIE DAMY SIE ZLIKWIDOWAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takelbery Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 212.191.172.* 24.01.05, 23:46 Jak dla mnie to jest wielkie nieporozumienie. Dyrekcja ZSP 10 cieszy się bo skapnie jej z nieba wyposarzenie sal od przedmiotów zawodowych i informatycznych. Wiadomo ze nawet polibuda jest gorzej wyposazona jezeli chodzi o zaplecze techniczne. Obecnie jestem w 3 klasie za rok mam mature i egzamin zawodowy. Nie wyobrażam sobie zmiany "przeprowadzki". Przypomina mi to początek gimnazjum. Taksamo klasmi zostalismy przeniesieni, niby nie bolało ale i tak ponad rok zajęła nam adaptacja do nowego środowiska. A tu mamy dwa poważne egzaminy w ciągu roku. Nie wielu z nas da rade zwłąszcz jak chodzą pogłoski że będziemy chodzić na godziny popołudniowe i pomimo lepszej szkoły będziemy traktowani jako uczniowie drugiej kategorii. Nie podoba mi się to. Osobiście rozumiem TPSA, oni juz dawno pokończyli szkoły nie pamiętają jak to jest. Dla nich jesteśmy tylko pionkiami i niczym więcej. Pionkami które przynoszą straty. Szkoła jest jaka jest, na codzień kazdy z nas nazeka na nią. Ale teraz jak tak siępomyśli to szkoła ma swój klimat. Potęzne zaplecze techniczne, troche pracy i ta placówka mogł aby stać się najlepszą szkoła w regionie. Wchodząc do szkoły ma się wrażenie że jest to szkoła prywatna, jest czysto, ciepło. Nad wszystkim czuwa monitoring, strażnik , nauczyciele, kazdyu ma swoje miejsce. Więc trudno mi wyobrazić sobie zamknięcie jej. Dlaczego dyrekcja szkoły nie informuje uczniów o sytuacji finansowej i planach wobec szkoły? Wszystkiego dowiadujemy się pocichu od nauczycieli, którzy też w zasadzie nic nie wiedzą. Kolejnym absurdem jest pompowanie kasyw stoisko na targach edukacyjnych i promowanie szkoły. Nie są to małe pieniądze. A jednak szkołe stać na to. Jak TPSA zależy na tych pomieszczenaich to niech zamknie 2 piętro i zrobi tam co chce, a w miare upływu czsu przejmie cały budynek. To byłoby najlepsze rozwiąznie a nie.Założe się ze przez rok pomieszczenia bedą stały puste i nic tam nie będzie robione. To jest raczej pewne. Następnie juz widać sprzeczki z uczniami tej a tamtej szkoły więc czuje że będzie wojna. więc może jakiś mały strajk, głodówk coś takiego ?/ P.S. Jak są błedy to przepraszam nie mam czasu a pisałem w afekcie... Dziękuje za uwage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napster Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.ib.tcz.pl 24.01.05, 23:47 o kur...cze... znowu TePsy pokazaly na co ich stac...zapotrzebowanie na osoby pracujace w branzy IT rosnie, a tu na zlosc TP zamyka szkole ktora ksztalci takie osoby. Sam nie chodzie do tej szkoly, ale rozumiem osoby ktore chodza po 2-3 lata do niej, i sa "nieco" wkuzeni tym faktem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocaLipsa Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:10 Wspaniałe i wyrozumiałe grono pedagogiczne, bardzo dobrze wyposażone pracownie, bezpłatna akademia CISCO, prace dyplomowe, łączony egzamin maturalny dający pewność dostania się na wybrany kierunek Politechniki Łódzkiej, pracownie komputerowe z dostępem do internetu, z których będziesz bez przeszkód korzystać również po lekcjach - to i jeszcze więcej znajdziesz jedynie w Zespole Szkół Łączności im. Sylwestra Kaliskiego, pod patronatem Telekomunikacji Polskiej. Gwarantujemy Ci perfekcyjne przygotowanie do pracy w zawodzie teleinformatyka. Takimi propagandowymi hasłami zaślepiono mi oczy trzy lata temu, kiedy wybierałam szkołę średnią. Na swoje nieszczęście wybrałam technikum łączności. Uważałam, że to idealny wybór. Mnóstwo informatyki przez 4 lata, nareszcie będę mogła rozwinąć swoje zainteresowania - myślałam. Wtedy nie wiedziałam jeszcze jak bardzo się mylę. Owszem dopuszczałam możliwość, że niektóre zalety szkoły o których tak trąbiło się na targach edukacyjnych mogą być troszkę podbarwione, ale niespodziewałam się, aż tak wielkiego zakłamania. Prac dyplomowych nie będzie - dowiedziałam się na początku tego roku - zamiast tego będzie egzamin zawodowy składający się z dwóch części. Z każdego trzeba otrzymać min. 75% punktów, by otrzymać tytuł technika. Akademia CISCO owszem jest, ale za 3 tys. zł. Pracownie komputerowe? Owszem, czasami się je widywało (na 2 lekcjach technologii informacyjnej w I klasie). Możliwość korzystania z internetu po lekcjach?? Owszem, oczywiście w domu, lub w kawiarenkach internetowych. A co z tym mnóstwem informatyki?? Jeśli układy wzmacniaczy impulsowych, tranzystory, transformatory, liczne przyrządy pomiarowe, diody, czy teorie Ohma i Kirchoffa (jakkolwiek się to pisze) zaliczasz do informatyki, to oczywiście masz jej mnóstwo. Faktycznie, wiedza o tym, jak działa mostek Greatza jest wspaniałym przygotowaniem do pracy w branży informatycznej. Napomknąć jeszcze należy, że widok komputerów w salach za zamkniętymi drzwiami, bardzo oswaja mnie z ich "ambitnym i jakże przydatnym" wykorzystaniem. Jeszcze tylko dodam, że 4 godziny języka polskiego w stosunku do 2 godzin matematyki, oraz aż jedna godzina fizyki, a raptem jedynie 2 godziny historii, to rzeczywiście "trafiony" tok nauczania dla przyszłego studenta nauk ścisłych. No cóż, w końcu informatyk, to nie gęś, pisanie rozprawek, reportaży, a może i poezji opanowane mieć musi. Dodam jeszcze, że 2 godziny technologii informacyjnej, było naprawdę wielkim Fout pax, zważywszy na jedyne 2 godziny biologii. Dziś dowiaduję się, że szkoła ma być przeniesiona gdzieś na Strykowską. A tak łoili uczniom oczy o wspaniałej i świetlanej przyszłości szkoły i jej absolwentów. W tym roku będzie to samo. Powstał już nawet nowy propagandowy plakat: budynek ZSŁ na tle wieżowców niczym World Trade Center, ze wspaniałym widokiem na bezchmurne niebo. Bezchmurne niebo i brak horyzontów. Wolność słowa czy może komunistyczna propaganda w jakże demokratycznym państwie? Oto czysta sielanka i zaplecze edukacyjne ZSŁ. Widać jak się dba o ucznia i jego "znakomity" start w przyszłość. Postery reklamowe niczym lep na nowych naiwnych, a stare "muchy"? Widocznie przestały przynosić dochody, a zaczęły produkować odchody więc się je usuwa. Jest to kolejna lekcja z zakresu "markIeting zarzołdzanie". Nic dodać, nic ująć. TP sux. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:17 W tym budynku było kiedyś Technikum Mechaniczne i też zostało przeniesione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takelbery Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 212.191.172.* 25.01.05, 00:57 Nic dodać nic ująć, jeszcze dowiaduje się że Akademia CISCO za kase. No pięknie to sie ładnie wszyscy wkopalismy :/ Miało być darmo i nic. Jakoś zdam, nakradne tutaj co sie da, wyjade i będe lał na polske razem z francuzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeprow_forum Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.lodz.tpnet.pl 25.01.05, 09:25 Ten, kto rozgłasza że Akademia Cisco w naszej szkole jest płatna to prawdopodobnie nie jest uczniem Zespołu Szkól Łączności. Nigdy nie pobierano tutaj jakichkolwiek opłat za Akademię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takelbery Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 212.191.172.* 25.01.05, 14:59 Potwierdzam, dzisiaj pytalismy i zgadza się 0 opłat, Opłaty są ale dla osób nie z ZSŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apo Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:27 Wsrod uczniow mowi sie o kwocie 3 tys. zl za akademie, lub za egzamin, na jedno wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takelbery Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 212.191.172.* 26.01.05, 18:37 Nie na jedno wychodzi bo dowiadywałem się tego u źródła a nie od "uczniów". Nawet cena dla osoby z zewnatrz nie jest taka wysoka. Nie wiem skąd masz te informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apocaLipsa Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:12 Dowiedzialam sie, ze akademii Cisco bedzie jeden semestr (a powinny byc 4) na domiar tego w klasie maturalnej. A co z reszta? zonk. Fakt faktem, zle zrobilam przebarwiajac fakty (to, ze cena za akademie cisco trzeba bedzie placic dowiedzialam sie od kolegow). to tyle. pozdrawiam wszystkich czytajacych moje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos z Li odnosnie postu apocaLipsy IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 25.01.05, 16:45 Tak tylko w roli sprostowania... źle wybrałas kierunek. Sam uczę się w ZSŁ, tylko ze w liceum profilowanym. Na liczbę godzin ifnformatyki i pracowni nie narzekam. W 1 klasie 6 godzin (5 w pracowni), 2 klasa to 8 godzin zajęci informatycznych z tego az 7 na komputerach. Trzecia (i ostatnia) klasa to już tylko 4 godziny na komputerkach... i nie narzekam! Poszerzyłem swoją wiedze na tematy informatyczne dzieki (pomimo codziennych narzekań) wspaniałej kadrze belfrów. I dziś juz wiem, że mature z Informatyki zdam bez obaw i to na poziomie rozszerzonym! To było w roli sprostowania... Mam kumpla, także w klasie TB (technikum), przed złożeniem papierów namawiałem go do klasy LI (profilowane liceum), ale nie wierzyl mi ze zle wybiera... popelnilas po porstu ten sam blad co on... A wracając do szkoły, to w tym roku pisze maturkę. Na szkołe sie narzeka jak to na szkołe. Ale to nasza szkoła. Jak napisał już m.in. TUREK, DJ_Sivy czy takelbery, szkoła ta jest na prawdę śwuietnie wyposażona, pakuje mnóstwo kasy w targi edukacyjne... niczym szkoła prywatna! Żal mi budy... choć w tym roku juz ją skończę... Ale zlikwidowac jej nie dam! kumpel z Li Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raju Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:05 Uważam,że przeprowadzka ZSŁ jest spoko i jest zajebiście. full wypas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K3rmiT Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 25.01.05, 10:24 Pomysł tak samo dobry jak uzywanie kołdry z drutu kolczastego:-/ Jesli dyrektorka 10 -jak wynika z artykułu, cieszy sie z przyszłego połączenia szkół, to znaczy, że albo ma w dupie uczniów z łącznościówki albo nie zdaje sobie sprawy z tego jak bedzie wyglądała ich dalsza edukacja w nowej szkole.. W przypadku przeniesienia do nowej szkoły w której nie ma tak wykwalifikowanej kadry oraz sprzętu na podobnym poziomie nie możliwe jest aby dany uczeń wyniósł z tej nowej szkoły więdzę którą mógłby zdobyć nie przenosząc sie. Rozumiem ,że Tepsa ma dośc ładowania pieniędzy w szkołę, kóra jest jej praktycznie nie potrzebna, ale można to było rozwiązać inaczej, po prostu przestać przyjmować nowych uczniów i poczekać aż wszyscy ją ukończa. Rozwiazanie takie nie jest może tak "błyskawiczne" jak przeniesienie, ale skoro o zamknięciu szkoły mówiło sie już od dawna czasu było wystarczająco dużo. Wydaje mi sie ze zamknięcie szkoły po cichu i bez szumu w mediach nie było Tepsie na rękę -w koncu w zaistniałej sytuacji mówi sie o niej dużo, choć niekoniecznie dobrze, a to zawsze jakaś reklama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szamber & Kucyk ZSP 10 IP: *.toya.net.pl 25.01.05, 11:43 Spoko pomysł bo nasi kumple z Łączności bedą z nami w szkole...ale jest problem bo my nie chcemy miec zajęc po południu =/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 25.01.05, 12:03 Jestem bardzo zadowolony ze przeniosą do nas szkołe zsł ,poniewaz nasza szkoła wreszcie odzyje i w koncu moze odzyska dawna renome .Ale nasz nauczyciel od technologi i konstrukcji powiedział ze jak zsł przejdzie do nas to nas cytuje "sfutruja".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koniu Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 25.01.05, 13:19 Moim zdaniem ta przeprowadzka to niezbyt dobry pomysł .poniewaz bede sie kisił z innymi frajerami w mojej ulubionej szkole ,ale jest plus poniewaz oni moga wpiprzyc naszemu nauczycielowi od technologi i konstrukcji "kaczce" . I bedzie zajebiscie duzo fajnych dupek .Z kad wiem, wiem to z tad bo moj kumpel chodził z jedna dziewczyna z tej szkoły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdro dla wszystkich z łacznosci Sorry za wstep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takelbery Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: 212.191.172.* 25.01.05, 14:57 Obys sie kurde nie przeliczył :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziekan z ZSŁ Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 14:40 maciej.mine.nu/juki/ZSL/index.php?action=pro.php&id=36 Macie ludzie to jest plakat który miał się ukazać na targach edukacyjnych, ale sie nieukaże ponieważ, ZSŁ niebędzie reprezentowane na Expo. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim 87 Z S P 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:06 UWAŻAM ŻE TEN POMYSŁ MA PLUSY I MINUSY, JEDNAKŻE WIĘCEJ MINUSÓW. 1.NASZA SZKOŁA NIE JEST TAKA DUŻA JAK BY SIE MOGŁO WYDAWAĆ, ONA JEST DOBRA NA OBECNĄ LICZBĘ OSÓB. 2.NIKT Z NASZEJ SZKOŁY NIE CHCE CHODZIĆ NA POPOŁUDNIE I WYDAJE MI SIE ŻE Z ZSŁ TEŻ NIE 3.NIE CHCEMY TAKIEJ DUŻEJ LICZBY NOWYCH OSÓB W POŁOWIE 2 SEMESTRU. 4. ...:::APELUJĘ O ROZSONDEK,TAKIE PRZEPROWADZKI MOGĄ SIĘ ŹLE SKOŃCZYĆ:::... POZYTYWNE JEST TYLKO TO ŻE POZNAMY NOWYCH LUDZI.A TAKŻE TO IŻ BĘDZIE TROCHĘ WIĘCEJ DZIEWCZYN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takelbery Re: Z S P 10 IP: 212.191.172.* 25.01.05, 15:13 Ta Średnia dziewczyn na głowe zmniejszy sie jeżeli to ma być plus to ja dziękuje :) Nikt nie ma zamiaru chodzić na popołudniowe godziny, my rozumiemy was mamy nadzieje że wy nas też. Niech każdy zostanie u siebie. Mamy nadzieje że możemy liczyć na wsparcie uczniów z ZSP 10 gdyby wybuch strajk :D hehe Razem więcej zdziałamy :) 2 połowie semestru nie ale na początku przyszłego roku tak :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrodziej Re: Z S P 10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:00 masz racje bedziemy pikietowac strajkowac nie damy sie kazdy chce zostac w swojej szkole a ze TP chce oszczedzac to nie nanas i nie daja nam sie edukowac dalej. Uczniowie ze szkół ZSPŁ i ZSP 10 Łączmy sie . pamietajcie kupy nikt nie ruszy(bo smierdzi)nara i pamietajcie trzymajmy sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marbo Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:16 Jestem uczniem tej szkoły. Nie za bardzo co TP SA chce osiągnąć przenoszac tą szkołę. Moim zdaniem nikt kto ukończy ZSŁ w tym albo nastepnym roku nie bedzie chciał pracować dla Tepsy. Ta cała sprawa jest bardzo dziwna. Może by tak powołać kolejna komisje śledczą albo dać sprawę do Uwagi. Atmosfera w szkole jest nieciekawa, można znaleźć nawet tekst: "przygarnij ucznia ZSŁ". Dziekuje wszystkim którzy są z nami i nas popierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia .. Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.toya.net.pl 25.01.05, 16:46 Wedlug mnie to glupstwo nie pozwolmy im na to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonimmm ZSŁ IP: *.insite.pl 25.01.05, 17:01 Całe to wydarzenie to wielka głupota!! Jestem uczniem pierwszej klasy ale zdążyłem się już tu zaklimatyzować i nie chcę zmieniać szkoły! Wszyscy są negatywnie nastawieni ta decyzje TPsa i są zdolni nawet do strajku aby tylko ukończyć tę szkołę! Gdy zlikwidują szkołę to mało osób będzie chodzić na Strykowską bo jest tam nie za ciekawie i się przepiszą do innych szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki T P s a IP: *.insite.pl 25.01.05, 17:15 Jestem uczniem klasy pierwszej. To najgorsza sprawa jaką usłyszałem, wszyscy uczniowie chodzą zmartwieni, budzi się w nich złość i agresja. Jeszcze trochę i wybuchnie wielki strajk. Ciekawe jak będą się poruszały samochody na ul. Kopcińskiego gdy dojdzie do blokady, a każdy wie że jest to droga krajowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszxxlo Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:18 Nie ma sensu przenosić uczniów do innego budynku ze względu na kaprys TP.Miasto powinno interweniować w tej sprawie. UCZNIOWIE BIERZCIE SPRAWY W SWOJE RĘCE.NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darioG Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:48 Jestem uczniem 5 klasy i na szczescie mnie ta sprawa juz nie dotyczy.Dopiero co mielismy studniowke i byla super atmosfera w szkole a tu tepsa nam taki numer wyciala.Darze te szkole ogromnym szacunkiem i napewno nie pozwole jej zlikwidowac czy przeniesc na Strykowska.A jak czytam ze uczniow ze Strykowskiej interesuja nasze dziewczyny to jest mi ich zal, bo lasek napewno nie oddamy.Zadna szkole w Lodzi nie ma tylu pracowni komputerowych z tak dobrym wyposazeniem jak my.Zaczynam miec coraz gorsze zdanie o telekomunikacji a musze uczyc sie Usług Telekomunikacyjnych, az mi sie nie chce chociaz jutro mam sprawdzian.NAPEWNO BEDZIEMY WALCZYC I MOZE ZABLOKUJEMY KOPCINSIEGO ALBO PRZYKUJEMY SIE DO KALORYFEROW W SZKOLE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olk Re: Przeprowadzka uczniów i nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:41 zxczx Odpowiedz Link Zgłoś