baasiek 04.02.05, 08:27 Kochani Gdzie w Łodzi można naprawić a ściśle biorąc ustawić,wyregulować i.td. lustrzankę Zenith? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tipi_v2.0 Re: ZENITH-naprawa? 04.02.05, 08:52 Zapewne chodzi o znamienity triumf radzieckiej mysli techniczno-fotogtraficznej nad zdrowym rozsadkiem, czyli zenita (nie mylic z dlugopisem zenith) jedyny serwis godny pocecenia znajduje sie na zaplwczy LTF, piotrkowska 102 teraz beda opinie: a) powszechna - zenek nie trzyma czasow, ciezki, klapie lustrem, kup cos innego (za niewiele wiecej o wiele lepsza np praktica, ricoh czy porst) b) moja - zenek jest ok. mi jakos to nietrzymanie czasow nie przeszkadzalo. moze uzywalem za malo wrazliwych na to filmow, ale generalnie fotki wychodzily tak jak mialy byc. faktem jest ze ciezki i marny zakres czasow... pozdr piachoo Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: ZENITH-naprawa? 04.02.05, 09:02 Mam odmienne zdanie na temat Zenitha. To bardzo dobry aparat, fakt ze ciezki ale gdy upadl mi kilka razy na betonowy chodnik a raz na metalowy pokład statku nie odniosl nawet zadrapania. Nad ujeciem trzeba troche popracowac, ale za to jaka potem satysfakcja :-) Potwierdzam adres punktu naprawy, robia tam szybko, tanio, rzetelnie. Wejscie jest w oficynie po prawo zas od frontu, od ul. Piotrkowskiej jest komis w ktorym mozna dokupic m.in dobre obiektywy do Zenitha. Probka zdjec robionych moim aparatem w ponizszym linku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baasiek Re: ZENITH-naprawa? 04.02.05, 13:29 Dzięki za adres. Bardzo lubię mojego zenitka.Nabyłam do niego obiektyw i tzw.telekonwerter/Chyba taka jest tego nazwa ,cokolwiek ona znaczy./ I ten dreszczyk emocji przy wywoływaniu zdjęć...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dova priv Radioaktywny IP: 194.106.210.* 04.02.05, 13:39 to zdjęcie , to kiedy trzasnąłeś? community.webshots.com/photo/151819789/151821008faziPi Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: priv Radioaktywny 04.02.05, 19:51 Latem zeszłego roku. Jest to okolica ul Zakładowej, miejsce nieco od niej oddalone. ale nadal Łódź-środek zjednoczonej europy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dova Re: priv Radioaktywny 05.02.05, 02:10 ach, chyba ze oddalone od Zakładowej.... no bo Olechow to jeszcze wieś, na szczeście ;) z mojej sypialni widac las i pola, a latem pasace sie krówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dova Re: ZENITH-naprawa? IP: 194.106.210.* 04.02.05, 13:36 to prawda, w ŁTF na Pietrynie możesz liczyć na fachową pomoc! a co do Zenitka to mam do niego ogromny sentyment (rewelacyjne zdjecia pomagał mi stworzyć ;)) choc juz rzadko do niego sięgam, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: ZENITH-naprawa? IP: 217.153.156.* 04.02.05, 16:00 jeszcze jest taki zakład u zbiegu Zgierskiej i Inflanckiej (czy może jakiejś innej). Niestety nie mogę powiedzieć czy są dobrzy, czy nie, bo - wstyd się przyznać - dałem aparat do naprawy w październiku i jeszcze nie odebrałem. Nie wiem, czy naprawianie go miało jakikolwiek sens, bo mój model pochodzi ze "zracjonalizowanej" serii, czyli z usuniętym amortyzatorme migawki, co daje efekt odbijania się jej od krawędzi i doświetlania foty z boku. Odpowiedz Link Zgłoś