gray 29.07.05, 08:12 Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cassani Re: Kwas na drodze 29.07.05, 08:23 Kwas na drodze, trawa na poboczach. Maria Konopnicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Kwas na drodze IP: 81.219.76.* 29.07.05, 10:46 Pamiętaj chemiku młody: Wlewaj zawsze kwas do wody! I żeby się komuś nie pomyliło. <Źle> Pamiętaj chemiczko młoda: Najpierw kwas, a potem woda! </Źle> Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Kwas na ulicach 29.07.05, 10:51 <nutki> Widziałem na ulicy kwas Kwas, kwas, kwas na ulicy Na ulicach Babilonu kwaaaaa-s </Nutki> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweu Re: Kwas na drodze IP: *.toya.net.pl 31.07.05, 11:41 oraz - pamiętaj chemiku z lasu - wlewaj zawsze wodę do kwasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Kwas w Pałacu Namiestnikowskim... IP: 81.219.76.* 29.07.05, 13:39 ... w Warszaaawie. Ale spoko, za kilka miesięcy będzie tam kwakać! Choć może lepperby było, gdyby cimoszyło. Gier tych moja głowa nie rozumie. Idę się napić piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Kwas w Pałacu Namiestnikowskim... IP: *.retsat1.com.pl 30.07.05, 13:43 PIWO na prezydenta :-D Odpowiedz Link Zgłoś
krzyskup Re: Kwas na drodze 31.07.05, 00:24 To ja tylko chciałbym spytac, jakim cudem "kobieta kierująca golfem (...) nawdychała się przy tym oparów kwasu". Rozumiem, że jest gorąco, ale może Redakcja sprawdziłaby temperaturę wrzenia kwasu siarkowego, np. używając wyszukiwarki google? Wynosi ona 274 st.C, a więc raczej mało możliwe jest, aby kwas, nawet orzy obecnych temperaturach stał się nagle oparami. szybciej odparuje z roztworu woda. A wdychanie pary wodnej chyba jeszcze nikomu zbytnio nie zaszkodziło. Za to upały niektórym pismakom - najprawdopodobniej tak. pzdr, krzyskup (który rzeczonym kwasem wypalił sobie już niejedną dziurę w spodniach, lecz jego oparów nie nawdychał się nigdy) Odpowiedz Link Zgłoś