Gość: zyczliwy IP: *.223.164.200.docasdoporto.com.br 18.08.05, 05:08 Na ostro sie kreci! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
topjes Re: Rekordowy rok strefy 18.08.05, 08:33 Wszystko bardzo dobrze. Niemniej, martwi mnie jedna sprawa - zupełne wyhamowanie bardziej ambitnych inwestycji. Po Philipsie nastała kompletna cisza. I to powinno zaniepokoić nasze władze oraz skutkować jakimiś artykułuami! Jak to się dzieje, że wszystkie nowe centra rozwoju biznesu, księgowości itd (Volvo, Philip Morris itd) trafiają do Poznania, Wrocławia, Krakowa? To bardzo dobrze, że powstaje kilka tysięcy miejsc pracy dla zwykłych ludzi - tego najbardziej w Łodzi brakowało, to taka podstawa. Ale już dziś trzeba bić na alarm - coś się dzieje z ambitniejszymi inwestycjami - wyhamowały zdecydowanie :/ pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
cassani propaganda 18.08.05, 08:47 mam klienta w Sieradzu (tam też sięga ŁSE) który wybudował zakład w strefie. Uczestniczyłem w tej inwestycji na bieżąco, bo zależało mi na sprzedaży u niego. Załatwienie wszystkiego to droga przez mękę, niekompetencję urzędników i ich obojętność na możliwość zatrudnienia dodatkowych 60 osób w mieście z 30% bezrobociem. I to wszystko w momencie gdy decyzja o przyznaniu miejsca w strefie od dawna była pozytywna. Urzędnicy dwoili się i troili by coś wymyśleć - raz na 2 tygodnie zaginęły dokumenty firmy inwestora (sic!), gośc tracił dziennie kupę kasy ze względu na ich opóźnienia. Dopiero interwencja u jakiegos z dyrektorów z groźbą przenisienia inwestycji do Bełchatowa i przyniosła skutki. Na pewno trzeba się cieszyć z tego iz strefa dobrze daje sobie radę i się rozrasta, z pewnościa duzi inwestorzy nie maja takich problemów i im ze względów prestiżowych sie pomaga, ale to firmy sektora małych i średnich przedsiębiorstw dają ponad 80% PKB tego kraju. a piszę o tym dlatego bo głęboko uważam iż dziennikarze powinni pisać o problemach z jakimi stykają się inwestorzy a nie uprawiać hurra-propagndy. Najłatwiej jest wejść na jakąś stronkę www, ściągnąć dane rządowe, bazgrnąć artykuł zgodny z jedyną słuszną linią a nic wspólnego z rzeczywistością i iść do domu. To jest dziennikarstwo? To ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Protest mieszkańców IP: *.68.66.23.kutno66.tnp.pl 18.08.05, 08:47 A o co chodzi z protestem mieszkańców w Strykowie bodaj? Czy oni sprzeciwiają się przecie roszerzeniu strefy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Rekordowy rok strefy IP: *.armada.pl 18.08.05, 10:49 Rzeczywiście jesli chodzi o inwestycje formatu Philipsa to jest totalny zastój. Bardzo niedobrze że nie ma propozucji dla ludzi z wyższym wykształceniem. Swoją drogą to artykuły o strefie ostatnim czasem wyglądają jak zwykłe agitki przedwyborcze. Trzeba pamiętać że zmiana rządu - wojewody spowoduje zmiany w Stefie. Czekamy na wiecjej konkretów no i gdzie te usugi i nowe technologie. pozdr OLO Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon A ile z tych 4tys miejsc powstanie w Grodzisku maz 18.08.05, 11:29 Bo z tego chyba jnie ma co sie cieszyc ze nawet nasza strefa wspiera nasza kochana stolice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb king a LG PHILIPS we Wrocku.... :( IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.08.05, 13:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Rekordowy rok strefy IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 18.08.05, 14:59 Bardzo dziwne te ostatnie rewelacje Wybiórczej. Osobiście stwierdzam, że rekordowy rok strefy przekłada sie na rekordowy rok nędzy w interesach. Jakos nie widać żeby łódzkie społeczeństwo rosło w siłę nabywczą i żyło dostatniej, a wręcz przeciwnie, co przekłda sie na wyniki finansowe w innych dziedzinach. Wśród znajomych prowadzących różne interesy słychać jedynie głosy dezaprobaty i narzekania na brak zysków i zastój. Chyba na prawdę chodzi o propagandę wyborczą, codziennie pojawiają się artykuły o dynamicznym wzroście w gospodarce, setkach nowych miejsc pracy itp pierdoły. A koń jaki jest każdy widzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Rekordowy rok strefy 18.08.05, 16:01 > Wśród znajomych prowadzących różne interesy słychać jedynie głosy dezaprobaty i > > narzekania na brak zysków i zastój. To raczej nasze jęczenie niż rzeczywistość... > A koń jaki jest każdy > widzi !!! Ja tu akurat ruch dostrzegam. Ilość np sklepików rośnie lawinowo. Co do firm - to one się ogólnie zwijają w całym kraju. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Rekordowy rok strefy IP: 81.219.* / *.grs.net.pl 19.08.05, 09:35 sklepiki owszem lawinowo powstają i lawinowo zwijają interesy, tylko czy aby o to chodzi ? inwestycja - strata, nowa inwestycja - strata, to raczej przypomina Syzyfa niż prce przynosząca rzeczywiste zyski i rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
topjes Re: Rekordowy rok strefy 19.08.05, 10:35 > sklepiki owszem lawinowo powstają i lawinowo zwijają interesy, tylko czy aby o > to chodzi ? inwestycja - strata, nowa inwestycja - strata, to raczej przypomina > > Syzyfa niż prce przynosząca rzeczywiste zyski i rozwój. Dwa lata temu w okolicy 5 minut piechotą od mojego domu były 2 sklepiki. Dziś jest ich 5. Ja tam widzę różnicę. pzdr topjes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mer Zabrakło tylko informacji, że: IP: *.toya.net.pl 18.08.05, 17:09 "to dzięki Naszemu Premierowi Markowi Belce, na którego należy głosować w nadchodzących wyborach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Rekordowy rok strefy IP: *.mobile.net.pl 18.08.05, 18:02 Poczytaj o inwestycjach LG Philips pod Wrocławiem oraz Krakowem - fabryka ciezarowek MAN. Tysiące atrakcyjnych miejsc pracy, nowe technologie, swiatowe marki przyciagajace kolejnych inwestorow - dostawcow. Cos w tym ukladzie Lodz znowu slabiutko wyglada :-(. Odpowiedz Link Zgłoś