sloggi 25.09.02, 10:43 Patrzę za okno, klony już prawie całkiem żółte, może w weekend pójdę na pierwszy jesienny spacer. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
irzyk Re: Mimozami jesień się zaczyna.................. 25.09.02, 10:45 Zabierz kogoś ze sobą, abyś nie popadł w jakąś jesienną depresję. Łagiewniki jesienią - coś przepięknego Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Mimozami jesień się zaczyna.................. 25.09.02, 10:50 A kto ze mną pospaceruje ? Na Łagiewniki z warszawskiego Bródna trochę przydaleko. Może pojadę na Kąty Grodziskie szukać babiego lata. ( Do Irzyka - Ty też chyba znikasz na weekend ) Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Mimozami jesień się zaczyna.................. 25.09.02, 10:59 Dlaczego mam znikać. Jeszcze nie wiem czy pojade na Paradę. Musiałbym wracać od razu w sobotę albo w niedzielę o 5 rano (wizja makabryczna) Wiesz, że na wycieczkę zawsze i chętnie z Tobą pojadę Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Mimozami jesień się zaczyna.................. 25.09.02, 16:02 a to z Parady (jedynej w roku) na rzecz jednego z wielu spacerów jesiennych- zrezygnujesz?? no ładnie...:-))))))) oczywiście żartuję- tak dla ścisłości:-) Ale faktem jest, że mogłaby być Złota Polska Jesień, bo przy takim wietrze to na spacery coś niespecjalnie...:/ (no chyba, że do niewietrznych Łagiewnik:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aric Mim Ozami 25.09.02, 10:49 Dzis spotkałem mima Ozami, który gestami rąk i mimiką twarzy przekazał mnie tą wiadomość. Jednak mu nie uwieżyłem. Możę coś mu sie w tych minach pomyliło. Tak to mają dalekowschodni mimowie. Cieżko ich zrozumieć I chociaż bardzo szanuje pana Ozami, jako mima to niestety ja pozostaję przy swoim. Zanim przyjdzie zima będzie jeszcze lato a późnie jesień, a może wogóle nie bedzie jesieni.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Mim Ościami 25.09.02, 10:52 To byli mimowie spod znaku zjedzonej Ryby. Za Białoszewskim "Muzo" Muzo natchniuzo natreść mi ości i uzo A tak Ci końcówkuję z tej niewyrozumiałości i ości Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Mimozami jesień się zaczyna.................. 25.09.02, 12:37 A mnie się zawsze wydawało że zwiastunem jesieni są kwitnące wrzosy... Tak czy inaczej jesień już pełną parą (z ust) na wita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: Mimozami jesień się zaczyna.................. IP: 217.96.37.* 26.09.02, 09:03 ja w kwestii formalnej. te żółte drzewa, które widział sloggi to najprawdopodobniej jesiony a nie klony. jesiony zaczynają żółknąć najszybciej, a klony mienią się raczej czerwienią. dla mnie najpiękniejszy czas w roku rozpoczyna się od kwitnących forsycji i kończy wraz z opadającymi liśćmi jesionów. potem już tylko ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Mimozami jesień się zaczyna.................. 26.09.02, 09:11 Wczoraj się przyjrzałem - masz absolutnie rację, klony lekko czerwienieja, a jesiony są już żółte. Kasztanowce nie wiadomo, bo zżarł je szrótówek kasztanowiaczek. Odpowiedz Link Zgłoś