Gość: Maruda IP: proxy / *.lodz.leased.ids.pl 04.11.02, 13:13 Macie takie? :) Pzdr. ze szkoły :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hruplo Lubię czasem coś shrupać... 04.11.02, 13:23 Np hrupkie pieczywo z Nesstle. Ale do rzeczy 1. Tiramisu 2. Karpatka 3. Pizza, koniecznie pieczarki, szynka, cebulka, czosnek 4. Sageti ala ja sama 5. Schabowy z ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Jeśli z Nestle, to... 04.11.02, 21:30 ... wyłącznie hróbkie! Innego nie prodókóją tamrze! Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Ranking potraw ulubionych 04.11.02, 13:32 Kugiel, kugiel i jeszcze raz kugiel. Mniam mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.11.02, 22:06 A coż to? Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Ranking potraw ulubionych 05.11.02, 09:52 Gość portalu: Maruda napisał(a): > A coż to? A to potrawa z rodzinnych stron mojej babci. W największym skrócie.Ziemniaczki i cebulka starte jak na placki (3-4kg) do tego taka sama ilość mięsa rozdrobnionego tasaczkiem takiego jak: żeberka, nóżki, golonka, od szynki. Sól pieprz, trochę mleka. Wszystko mieszasz I o 2-3 w nocy do piekarnika na 170 - 180 stopni. No i ok 8 - 9 rano masz super śniadanko. Koniecznie do tego herbatka z cytrynką no i 100 gram wody " źródlanej" by sie przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Ranking potraw ulubionych 04.11.02, 13:36 na dzień dzisiejszy to wszystko co by mi podeszło pod ręce było by moje ulubione, a póki co to od piątkowej kolacji nie miałam w ustach nic prócz herbatki i leków, ach no i jeszcze jakiś dziwnych przyrządów laryngologicznych, ale średnio one pozywne! pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ranking potraw ulubionych IP: proxy / *.lodz.leased.ids.pl 04.11.02, 13:58 Moje ulubione to pierogi z serem w wykonaniu mojej mamy, gołąbki jednej mojej babci i rosól drugiej :))) Ticus, jak sie czujesz teraz? Dobrze juz? Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Ranking potraw ulubionych 04.11.02, 18:23 wcale nie jest lepiej, nawet ciut lepiej :( jak nie wykończy mnie ta choroba to umrę z głodu!!! pozdrów mamie i przekaż, że czuję się zaproszona na pierogi, jak wyzdrowieję ;) pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Ranking potraw ulubionych 04.11.02, 18:25 a nawiasem mówiąc przypominam o piątkowej imprezie! będziecie? jak tak dalej pójdzie to ja sie nie pojawie mimo szczerych chęci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.11.02, 22:03 Pierogi masz jak w banku :) Swoja drogą mama jest rekordzistką, bo jeszcze za starych dobrych czasow, kiedy pracowala w podstawowce potrafiła w czasie okienka przyleciec do domu ulepic powiedzmy 80 pierogow i wracac spowrotem na lekcje :) A na impreze oczywiscie się wybieram(y) tylko hmmm... nie wiem jak to powiedziec, wejsciowki jeszcze do mnie nie dotarly... ;) Trzymam kciuki i wysylam pakiety, cobys mogla w piatek przybyc i zaszalec. Kto jak kto ale Ty powinnas tam byc gosciem honorowym :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Ranking potraw ulubionych 05.11.02, 11:05 CO??!! nie dotarły?! ja już dałam je mojej mamie z tydzień temu!!! o nnie, ktos za to zapłaci... ;) powiedz swojej mamie, żeby trochę poscigała moją! pozdrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.11.02, 15:58 I wszystko doszlo :) Dzieki. A nieporozumienie wyniklo pewnie z tego, ze nasze mamy tak rzadko sie widuja, bo obie tylko przelotem :))) Pozdrawiam Ciebie i TŻ* * Twoj Żołądek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda TICA!!! d:-D IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.11.02, 17:25 Na wejsciówce napsiane jest "8 listopada 2002 (sobota)" Czyli w sobotę, czy ósmego? ;) Bo ósmy to piątek, a sobota to dziewiąty :)))) <hihihhh> :)) Pozdroowka, G. Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: TICA!!! d:-D 05.11.02, 22:49 na szczęście wykazałes sie spostrzegawczością ;) to była mała zmyłka... ;PPP <p r z e p r a s z a m> pozdrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: TICA!!! d:-D IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.11.02, 22:52 Ok, nie ma sprawy, tylko nadal nie wiem kiedy ;))) ósmego czy w sobotę :))) Pozdrawiam G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: TICA!!! d:-D IP: *.tvsat364.lodz.pl 06.11.02, 13:36 dzieki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Ranking potraw ulubionych 05.11.02, 22:05 Tylko 80? 3 lata temu z Naczelną zrobiłyśmy 300 (dla całej rodzinki) pierogów w ok.3h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.11.02, 22:30 Ixiq nie wymagaj zbyt wiele od matki -wtedy- dwoch niejadkow, zony wiecznie zagonionego męża, nauczyielki majacej na glowie dwie klasy wychowawcze i czas w trakcie okienka na przybycie do domq, ulepienie, co do uleipienia i posprzatanie :))) A dla nas strzelilem- 80 to było i tak max 10 lat temu :)))) A teraz sie skonczylo, szkola nie zabiera tyle czasu, a i pierogow jest wiecej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tica Re: Ranking potraw ulubionych 05.11.02, 22:46 więc na godzine wypada 50 na osobę, więc to mniej niż 80 :) Odpowiedz Link Zgłoś
princepolo Pie... 04.11.02, 21:32 ...rogi z serem, polane joghurtem z brzoskwiniami są QL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 04.11.02, 14:51 1. Kluski z serem i z cynamonem 2. Pizza 3. Kluski leniwe 4. Pierogi z serem na masełku 5. Kotlety mielone, schabowe 6. Barszcz czerwony z uszkami 7. Oscypek z dżemem wiśniowym - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.11.02, 16:11 BARSZCZ Z USZKAMI!!!!!!! mniam!!!! Ale koniecznie na wywarze z prawdziwkow i tylko raz w roku na wigilie, inaczej ta zupa stracilaby dla mnie swoj urok. Wigiklijnym barszczem i uszkami najadam sie bez opamietania i zwykle potem nie mam w brzuchu miejsca na reszte jedzonka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda A oscypek do dzemu? IP: *.tvsat364.lodz.pl 04.11.02, 16:13 bialy czy wedzony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELVIZ Re: A oscypek do dzemu? IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 05.11.02, 10:34 Oscypek wędzony kłądziesz na chlebek z masełkiem i smarujesz dżemem. Aaa jeszcze lubię Jagły w wigilię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: A oscypek do dzemu? IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.11.02, 16:27 Czy jagły to inna nazwa makiełek? U mnie makiełki zawsze na dwa sposoby <bo i babcie z dwoch różnych krańców Polski się wywodzą> - kluski z makiem i makiełki na bułce. Te na bułce schodzą szybciej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to czemu? data 2002 a nie 02? IP: 212.191.66.* 04.11.02, 16:22 hm? znaczy chodzi mi o to ze na glownym forum ma ten wątek dłuzszą date - zapisną w formacie 2002 a nie 02. moze jak podbije to sie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak myslalem... zmienilo sie ale przez chwile bylo inaczej... IP: 212.191.66.* 04.11.02, 16:23 .. i paskudnie wystawało ponad reszte Odpowiedz Link Zgłoś
micin Re: Ranking potraw ulubionych 04.11.02, 20:32 1. lasagne (tylko i wyłącznie w moim wykonaniu) 2. kopytka, sosik z wołowinki i ogóreczek kiszony (wykonanie mojej Babci) 3. barszczyk czerwony i paszteciki (mojej ciotki) 4. bigos (wykonanie obojętne, no chyba, że ktoś kompletnie sknocił) 5. zupa grzybowa albo karp (nie mogę się zdecydować:) pzdr m PS. Mniam, idę coś przekąsić:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaskier Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.lodz.mm.pl 04.11.02, 23:56 Całe mnóstwo ulubionych potraw a każda z dużym piwem :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuzka Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 16:15 carbonara mhhhhhhhhhhhm ale drakonska dieta zabrania Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Ranking potraw ulubionych 05.11.02, 22:07 Wiecie co? Tak czytam od góry i stwierdzam, że mam mnóóóóstwo ulubionych potraw! Wszystkie, które tu sa wyżej chętnie bym teraz np. zjadła. A najchętniej pizze, taką pachnącą, gorącą... mniaaam... :)P~ Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Ranking potraw ulubionych 05.11.02, 22:10 Pierogi z kapusta i grzybami. Koniecznie smażone. Kiedys moglem nawet 30 zjesc za jednym razem Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Ranking potraw ulubionych 05.11.02, 22:40 Może to ie potrawa, ale mi się przypomniało: u mnie w domu jest wojna o przylepki! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Ranking potraw ulubionych IP: *.tvsat364.lodz.pl 05.11.02, 22:46 ixtlilto napisała: > Może to ie potrawa, ale mi się przypomniało: u mnie w domu jest wojna o > przylepki! ;)))) zwanie czasem też "piętkami" :))) Zgadza sie, u mnie tyż :))) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Ranking potraw ulubionych 05.11.02, 23:03 No to teraz ja: uwielbiam brukselkę, lubię frytki i kurczaka smazonego. z przekąsek - krakersy z almette, lub bób ze słodkości - marcepan, karmel Odpowiedz Link Zgłoś