kochanalodz 13.06.06, 20:43 Świetny pomysł!! A może by jeszcze tak w tym autobusie zainstalować jakiś ekran na którym bedą wyświetlane informacje dotyczące tych miejsc. pozdr!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: owca Re: Kulturalny autobus IP: 82.11.180.* 13.06.06, 21:40 mnie tez sie podoba :) dobrze by bylo gdyby autobus gawedzil do podrozujacych albo chociaz nucil przasniczke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szonas Re: Kulturalny autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:55 a on bedzie sie zatrzymywal? Np. o 15.20 wysiade przed Wielkim, pojde na sztuke, o 18.20 wsiade, pojade do Muzeum Sztuki na wystawe? Czy nie? Bo jak nie - to po co on? Nie pytam ironicznie, tylko naprawde chce wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Kulturalny autobus 13.06.06, 22:13 Nie, będzie jeździł sobie po mieście bez przystanków... Odpowiedz Link Zgłoś
berger.m Re: Kulturalny autobus 13.06.06, 23:10 Gość portalu: szonas napisał(a): > a on bedzie sie zatrzymywal? Np. o 15.20 wysiade przed Wielkim, pojde na > sztuke, o 18.20 wsiade, pojade do Muzeum Sztuki na wystawe? Czy nie? Bo jak > nie - to po co on? Nie pytam ironicznie, tylko naprawde chce wiedziec. Dobra, to ja również oszczędzę sobie ironii i odpowiem ;> Otóż autobus oczywiście będzie się zatrzymywał. Przystanki są zaznaczone na <a href="http://www.lodzartcenter.com/htm/rozklad.pdf">tej</a> mapie. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Kulturalny autobus 13.06.06, 22:21 Gratulacje dla ekipy Łódź Art Center :) Oni zmieniają nasze miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksej Re: Kulturalny autobus IP: *.lodz.dialog.net.pl 13.06.06, 23:39 > Świetny pomysł!! A może by jeszcze tak w tym autobusie zainstalować jakiś > ekran na którym bedą wyświetlane informacje dotyczące tych miejsc. pozdr!! Autobus ma kamery i ekran, na ktorym podczaj jazdy na linii ART maja byc wyswietlane wlasnie takie informacje. Pozdrawiam, Aleksej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Kulturalny autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:57 Piekny ten autobus:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m] Re: Kulturalny autobus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:06 a w dni kiedy linia ART nie działa będzie jeździł na innych trasach czy będzie gnił w zajezdni i czekał na weekend:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: One Re: Kulturalny autobus IP: 212.160.172.* 14.06.06, 11:42 No właśnie, pomysł jak najbardziej świetny tylko szkoda tak nowoczesnego autobusu na przejazdy 3 dni w tyg po 7 godz. Sami chyba przyznacie ze stan regularnie kursującej floty MPK pozostawia nadal wiele do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Zaklejone szyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:57 Wszystko super, tylko mam wątpliwości co do zaklejonych szyb autobusu, folią. Myślałem, że podróżując owym pojazdem bedzie też możliwośc oglądania z niego, naszego miasta. Czy ktoś z was wie czy to jest ta sama folia, którą stosuje się w zwykłych autobusach MPK? Jeśli tak to turyści będą jeździli z wieczną migreną :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yue5 Re: Zaklejone szyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 11:01 W srodku maja odbywac sie wystawy, wiec dobrze, ze jest zaklejony - nawet za slabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Zaklejone szyby IP: *.4web.pl 14.06.06, 13:41 Dlaczego bedą jeżdzili z wieczną migrena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merrit Re: Zaklejone szyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 16:56 Autobus jest obklejony folią transparentną "one way vision" więc można spokojnie podziwiać Łódź ze środka autobusu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ink Re: Zaklejone szyby IP: *.mnc.pl 14.06.06, 17:56 Przez te folię to moze i jest "one way vision", ale dla mnie co najwyzej "half vision" (mam dobry wzrok). Radze pojeździć sobie codzinnie do pracy takim autobusem a bedziecie wiedzieli o co chodzi. No chyba, że ta folia ma zasłonić jakieś niedoróbki w naszym miescie (np.: ul.Zachodnia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inar Ruchy pozorne ale efektowne i kolorowe. IP: *.toya.net.pl 14.06.06, 23:31 "Ten autobus jest pomysłem oryginalnym, którego przykładów nigdzie na świecie nie widziałem". Stale linje tego typu aut jezdza w kazdym wiekszym miescie europejskim, które może poszczycic sie jakimis atrakcjami. Vide Barcelona. Pomysł dobry ale padnie bo turystów u nas na palcach jednej reki... A autochtoni wiedza jak dojechac do kazdego miejsca bez czekania na 1 autobus, ktory bedzie kursowac co 40m a kosztowac tyle co zwykly. Najpierw 3ba zadbac o wiecej atrakcji a potem martwic sie jak maja tam turysci dojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lodzis Re: Ruchy pozorne ale efektowne i kolorowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 00:48 Oj gościu... pesymistycznie to widzisz... Taki projekt świetnie nas promuje w Polsce, pomaga turystom i łodzianom, a MPK na pewno duzo nie kosztuje! A atrakcji w Łodzi nie brakuje o ile intresujesz się kulturą !?! ...sam autobus to pomysł w dziesiątkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Ruchy pozorne ale efektowne i kolorowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 01:33 > Pomysł dobry ale > padnie bo turystów u nas na palcach jednej reki... dwa dni pod rząd widziałeł turystów i to każdorazowo więcej niż ilość palców u jednej ręki, a po miesie łaże tyle co nic ;) Odpowiedz Link Zgłoś