Gość: panka z poznania IP: *.icpnet.pl 22.05.03, 20:04 czemu nie budują w poznaniu a w tak łodzi a czemu nie w poznaniu na ul. łacina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Thome Re: Początek budowy Manufaktury IP: *.lodz.dialog.net.pl 22.05.03, 21:58 Mam nadzieję, że będzie to wyglądać tak jak w planie. Trzymam kciuki-oby zrobili to co obiecują a Łódź zyska coś wspaniałego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Początek budowy Manufaktury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 23:44 Gość portalu: panka z poznania napisał(a): > czemu nie budują w poznaniu a w tak łodzi a czemu nie w poznaniu > na ul. łacina bo poznan to dziura Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Początek budowy Manufaktury 23.05.03, 00:12 Gość portalu: Gosc napisał(a): > Gość portalu: panka z poznania napisał(a): > > > czemu nie budują w poznaniu a w tak łodzi a czemu nie w > poznaniu > > na ul. łacina > > bo poznan to dziura -- Ambitne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: Początek budowy Manufaktury IP: *.izacom.pl / 192.168.1.* 23.05.03, 08:44 yarro napisał: > Gość portalu: Gosc napisał(a): > > > Gość portalu: panka z poznania napisał(a): > > > > > czemu nie budują w poznaniu a w tak łodzi a czemu nie w > > poznaniu > > > na ul. łacina > > > > bo poznan to dziura > -- > Ambitne. > nawiazujac do ambitnej polemiki, poznanskie inwestycje przerastaja wielokrotnie inwestycje prowadzone w lodzi, i temu nie ma co sie dziwic, ale milo, ze w koncu cos interesujacego pojawi sie w lodzi, myslalem,ze jest to miasto spisane na straty, mylilem sie i cieszy mnie to... > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Manufaktura to wielka lipa. IP: *.lodz.mm.pl 23.05.03, 11:31 Manufaktura to wielka lipa.Powstanie tylko kolejny hipermarket i nic więcej.Śmieszą mnie naiwne komentarze polityków (SLD i PO)i zachwyty prasy (szczególnie Gazety Wyborczej). Proszę wytłumaczyć jak zachodni inwestor zarobi odnawiając dawną fabrykę Poznańskiego. Obiecanki rewitalizacji całego obiektu to tylko mrzonki. Łódź nie ma siły nabywczej żeby taki kolejny wielki stwór handlowy mógł się utrzymać.Za dwa lata będzie tylko hipermarket z drogami dojazdowymi do niego.Cały obiekt Poznańskiego proponuję przekazać Politechnice Łódzkiej która mogłaby go właściwie zagospodarować. Proszę spojrzeć jak dobrze uczelnia remontuje i rozbudowje obiekty które otrzymuje. Nie wolno też układu komunikacyjnego miasta dostosowywać tylko do działania hipermarketu.Jako mieszkaniec Kozin jestem przeciwny takiej przebudowie która nasili ruch samochodowy w tej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr x Re: Manufaktura to wielka lipa. IP: *.p.lodz.pl 26.05.03, 14:28 Jeżeli mieszkasz na kozinach to chyba się orientujesz że skrzyżowanie Zachodniej i Ogrodowej to jeden wielki korek, który z roku na rok rośnie i musi być przebudowany. Poza tym jeżeli nie powstanie manufaktura to kompleks poznańskiego podzieli losy uniontexu, jest artykuł o tym w dzisiejszej gazecie! Oby to nie była ściema i oby coś tam powstało, jeżeli nawet powstanie głównie hipermarket a dokładniej centrum handlowe (galeria Łódzka nie jest hipermarketem ale centrum handlowym i tylko totalny ignorant może nazywać galerie hipermarketem!) to w przyszłości na pewno znajdzie się chętny na budynki fabryczne przy ogrodowej. Teraz co się dziwić że nikt nie jest nimi zainteresowany skoro okolica to męty, syf, brud i ruina!!! Zastanów się nad tym a potem wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHA Re: Początek budowy Manufaktury IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 11:36 ciekawe co oprócz GEANTA tam będdzie!! planów iwdzieliśmy już tysiące, hotele na Piotrkowskiej, basen na fali itp, zbuduja Geanta a potem powiedzą że nie ma funduszy z Unii na inne obiekty i na tym się skończy, znowu kant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihaL Re: Początek budowy Manufaktury IP: *.eu.org 23.05.03, 12:35 cymes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakadu Re: Początek budowy Manufaktury IP: *.toya.net.pl / 10.0.231.* 23.05.03, 14:22 Gość portalu: panka z poznania napisał(a): > czemu nie budują w poznaniu a w tak łodzi a czemu nie w poznaniu > na ul. łacina BO JESTES GLUPI Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Początek budowy Manufaktury 25.05.03, 15:12 "Do rozwiązania zostało jeszcze wiele problemów, wymagających współpracy z władzami miasta - jak choćby kwestia przebudowy części ul. Zachodniej." Dlaczego to? Ja mam nadzieję, że Miasto nie dołoży ani złotówki do modernizacji. Skoro Apsys chce inwestować, to ok (super!), ale niech to będą ich pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Początek budowy Manufaktury ??? 25.05.03, 20:04 Hubar - i ty jesteś za Kropą ? Zaraz zostaniesz napadnięty, że nie chcesz kolejnego miejsca do spacerów pomiędzy wystawami sklepowymi i światowego rozwoju miasta. Zaczynam zastanawiac się na ile jest to prawdziwy początek budowy a na ile działania "na czas". Pewnie nie dowiemy się prawdy - Apsys jest mistrzem milczenia w konkretach. A właśnie cały problem zasadza się na rozbieżności w pojmowaniu udziału miasta w tej inwestycji. Jak były to tylko wizje i była poprzednia ekipa, która wpisała tę inwestycję w politykę partyjną - szło gładko. Przyszły szczegóły realizacyjne i zaczyna się patrzenie na konkretne wydatki - zaczęły się schody. Masz rację - to obowiazek władz miasta aby wyciągnąć od inwestora maksymalnie dużo. Oczywiście - nie tracąc go. Ale negocjacje muszą trwać na każdym etapie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Początek budowy Manufaktury IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 25.05.03, 20:15 hubar napisał: > "Do rozwiązania zostało jeszcze wiele problemów, wymagających współpracy z > władzami miasta - jak choćby kwestia przebudowy części ul. Zachodniej." > Dlaczego to? Ja mam nadzieję, że Miasto nie dołoży ani złotówki do > modernizacji. Skoro Apsys chce inwestować, to ok (super!), ale niech to będą > ich pieniądze. Mnie interesuje co innego. Od pewnego czasu cicho jest o planach przebudowy ul. Północnej. Plany te, związane z poprawą dojazdu do Manufaktury zakładały m.in likwidację trasy tramwajowej i krańcówki 45 i 46 w Parku Śledzia. Jeśli pomysł ten upadł, to z awantury między Kropiwnickim a Francuzami będzie przynajmniej jedna korzyść. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Początek budowy Manufaktury 26.05.03, 15:52 Gość portalu: barnaba napisał(a): > Mnie interesuje co innego. > Od pewnego czasu cicho jest o planach przebudowy ul. Północnej. Plany te, > związane z poprawą dojazdu do Manufaktury Nadal nie wiadomo czy będą potrzebne drogi dojazdowe pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś