ixtlilto 06.06.03, 11:49 Mam wrażenie, że taki wątek już był, ale nie mogę go znaleźć. Pytani brzmi: bez czego nie ruszacie się z domu. Co nosicie zawsze przy sobie w kieszenie/ plecaku/ torebce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: micin Re: Zestaw obowiązkowy IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 12:56 Klucze i telefon. I papierosy, oczywiście:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bibus Re: Zestaw obowiązkowy 06.06.03, 13:26 Nie ruszam się bez dokumentów (dowód,legitmacja studencka, a jak jadę rowerem to karta rowerowa),i jeszcze plik małych karteczek i długopis. Odpowiedz Link Zgłoś
majass Re: Zestaw obowiązkowy 06.06.03, 17:14 Proponuje obowiazkowy Mac-zestaw dla kierowcy czyli setka i dwa piwa Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Zestaw obowiązkowy 06.06.03, 17:18 Bez telefonu komórkowego i ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
angolia Re: Zestaw obowiązkowy 06.06.03, 18:09 Komórka i orbitki (a jak mam większą kieszeń, albo jakąś torbę to jeszcze obowiązkowo jakaś książka). Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Zestaw obowiązkowy 06.06.03, 18:12 Wariant kołowy: Topeak Alien, pompka, zapas, łatki, camelback z 2l wody, czasami u-lock i klucze do tegoż... wszystko w plecaku. W portfelu karta, ewentualnie parę groszy. Czasami telefon. Wariant pieszy: Woda, klucze, karta + drobne... telefon jak wyżej... migawka Wariant pieszy "ekstremalny": Klucze Miłego dnia, Robert uerbe Urbaniak masakrytyczna.up.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Zestaw obowiązkowy 06.06.03, 23:02 Wychodzi na to, że mój zestaw obowiązkowy jest do tej pory największy (rowerowego powyzej nie liczę ;) ) Klucze, kasa, dokumenty (dowód, prawko, migawka, legitymacja, i kilka innych), dermosan, telefon. Poza tym w torebce znajdzie się jakiś cukierek, chusteczki, spinacz do włosów, długopis... a ja potem się zastanawiam dlaczego ta torba jest taka ciężka. (Stałe wyposażenie plecaka to jeszcze coś do pisania, maskotka, kilka zbędnych ulotek) Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw Zestaw swój makzestaw 06.06.03, 23:26 Oczywiste: Portfel, klucze Konieczne: Sunglasses, paczka orbitów, walkman. Obecne w 95% przypadków: Książka, komórka. Nieodżałowane, gdy zapomniane: chusteczki (zwłaszcza dla takiego alergika jak ja). Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Zestaw obowiązkowy 07.06.03, 03:58 Ciągle jest oprotestowywany przez Mężczyznę, ale cóż ja poradzę... wyposażenie absolutnie stałe: kalendarz pióro chusteczki książka do nauki, ale ta ciekawsza długopisy czarne i kolorowe (sztuk 3) indeks legitymacja, karty biblioteczne, migawka trzy, ups, już cztery rodzaje perfum w małych fiolkach(w razie czego) błyszczyk w dwóch wersjach korektor (do twarzy...) puder komórka spinacze, klipsy do papieru, zapasowa teczka zestaw zazwyczaj stały: pieniądze zamienne kolczyki szczotka do włosów (mam długie, jak się nie czesnę dwa razy dziennie to zmarł w butach, mam dready) kanapka Co najśmieszniejsze, nie noszę tego w worku marynarskim, ale w zwykłej teczce damskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: Zestaw obowiązkowy -Keltoi:-))) IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 10:29 A fajki???? :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Zestaw obowiązkowy -Micin:-))) 07.06.03, 23:49 Gość portalu: micin napisał(a): > A fajki???? > :-)))))))) Kochana, my tu mówimy o zestwie stałym, a nie rzeczach na stale wbudowanych... Bez papierosków i benzynóweczki jak bez głowy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ileana Re: Zestaw obowiązkowy 07.06.03, 07:51 ZAzwyczaj mam bardzo ciezka torebke z racji tez zawodu..ale obowiazkowo,dokumenty (dowod,prawo jazdy,karty bankowe),klucze (duzo kluczy),szminka,grzebien,zawodowe dodatki,tysiace karteczek,swistkow,jakis spinacz,tudziez jakas fiolka leku homeopatycznego...hmm...niech zobacze.. mala butelczka perfumiku .Obowiazkowo choc bardzo niechetnie komorka...kilka dlugopisow..i zapalniczka na wszelki wypadek,choc nie pale. Chusteczki do nosa,mimo ze nigdy nie uzywam ale zawsze sie znajdzie jakis alergic albo inny potrzebujacy...Pieniadze..banknoty ulozone w jednym miejscu,ale drobniaki maja prawo do wszystkich zakamarkow mojej torebki zagladac. pozdr.ileana Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Zestaw obowiązkowy 07.06.03, 08:00 Zdziwiłem się że nikt nie ma prezerwatyw - ja nie noszę ale niedługo. Ja standard klucze + portfel z dokumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: Zestaw obowiązkowy IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 10:32 teufel napisał: > Zdziwiłem się że nikt nie ma prezerwatyw Teufel, jeszcze nie wszyscy się na ten wątek wpisali:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ileana Re: Zestaw obowiązkowy IP: *.otenet.gr 07.06.03, 11:07 Wlasnie:-)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lea Re: Zestaw obowiązkowy 07.06.03, 11:49 klucze, zegarek, dokumenty. poza tym w mojej torbie można znaleźć gwoździe, zestaw śrubokrętów, gumy (....), pilniczek do paznokci, masę innych śmieci, mój kochany czarny notes... Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Zestaw obowiązkowy 07.06.03, 23:35 Notes - od jakiegoś czasu bo okazął się niezbędny portfel klucze chusteczki długopis(y) komórka prawo jazdy, karta bank., legitymacja, dowód itp. i wszystko to co pozostało w plecaku z całego tygodnia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś