Dodaj do ulubionych

Potrącił człowieka i wlókł pod autem

• Gość: xx Re: Potrącił człowieka i wlókł pod autem IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.09, 20:31
      Jakkolwiek to było, to nie ulega wątpliwości, że jest jego słowo przeciwko słowu
      kolegi ofiary. Jeśliby mógł jakkolwiek udowodnić, że chciano go napaść. Np.
      jakby poczekał, aż go rzeczywiście zaatakują. Mógł się zatrzymać na sprzęgle i
      poczekać co się stanie, mógł uciekać przez ogrodzenie, w końcu rozwalenie siatki
      ogrodzeniowej jest lepsze niż człowieka, pewnie było wiele innych wyjść.
      Niestety, nie ma żadnych przesłanek, że człowiekowi groziło w istocie śmiertelne
      niebezpieczeństwo. Co więcej brak jakichkolwiek własnych obrażeń sugeruje, że
      jeśli było niebezpieczeństwo to i tak sprawca zachował się irracjonalnie. Jakby
      ofiara miała w garści cegłę jak sugeruje sprawca, to po tym jak kierowca ruszył
      na ofiarę, to cegła najpewniej wylądowałaby na przedniej szybie.

Tak jak to zostało przedstawione, to mogło być tak, że dwóch ABS z bejsbolami
      szło kierowcy spuścić manto, albo też mogło być tak, że kierowca kretyn wolał
      przejechać człowieka niż pozwolić komukolwiek zrobić ryskę na ukochanym fiaciku.

Niezależnie od scenariusza uważam, że ciągnięcie człowieka pod samochodem przez
      1.5km jest absolutnie naganne, niezależnie od okoliczności oraz fakt, że
      napastnicy nawet nie pobrudzili mu auta a on jednego zabił jest zupełnie
      niewspółmiernymi okolicznościami w zajściu.
      • pierdoleagore1 Re: Potrącił człowieka i wlókł pod autem 20.04.09, 20:35
        I to jest najrozsądniejsza opinia na dzisiejszym forum.+
        • zigzaur Re: Potrącił człowieka i wlókł pod autem 20.04.09, 23:56
          Niemniej jednak opisana w artykule historia zawiera wiele niejasności.

Pewne jest jedno: pieszemu NIE WOLNO wskakiwać na jezdnię i zmuszać kierowców do
          zatrzymania samochodu. Po to są tablice rejestracyjne, aby zapisać lub
          sfotografować numer i potem wejść na drogę prawną.
    • Gość: Blanka ohydny morderca i do tego tchórz IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.09, 20:46
      mam nadzieję, że sąd się opamięta i wyrok będzie odpowiedni,
      takich nieobliczalnych debili trzeba skutecznie izolować
      aż mną zatrzęsło, jak to przeczytałam
    • Gość: rafał ZA MAŁE KARY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 20:49
      Jak dla mnie nasze kary w Polsce są za małe powinny być w wiele
      większe a skazani powinni pracować na swoje utrzymanie a nie jak
      ostatnio słyszałem na jednego przypada 2.300zł skąd taka suma dla
      zwyrodnialca ?? wysłać ich do budowy autostrad!!
      Biedni ludzie czy średnio zamożni ok 2tyś zarabiają a muszą się
      napracować kosztem zdrowia i rodzin.
      Tymbardziej dla takich kierowców.Sam jestem kierowcą i wiem co się
      dzieje na drodze nikt nie szanuje drugiego a co dopiero przepisów
      prawa drogowego.
      Pozdrawiam
      • zigzaur Re: ZA MAŁE KARY 20.04.09, 23:58
        Tutaj akurat kara była za duża. Chuligan, który wtargnął na jezdnię z zamiarem
        wymuszenia zatrzymania samochodu został ukarany śmiercią przez prawa fizyki.
        Kara stanowczo za ostra. Ale trzeba się poskarżyć Panu Bogu, że stworzył takie a
        nie inne prawa fizyki.
    • Gość: szofer Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 21:15
      mógł przeprosić i było by po sprawie. bandyta z przypadku. głupie
      tłumaczenie
    • Gość: smerf Potrącił człowieka i wlókł pod autem IP: *.chello.pl 20.04.09, 21:21
      a ja będę bronił kierowcy. Uważam że bardzo dobrze zrobił. Wszystko wina
      przechodnia. Nie wchodzi się na ulicę pod koła pędzącego samochodu. Doigrał się
      koleś. Zginął przez własną głupotę. A kierowca tylko go oblał, nic więcej.
      • pierdoleagore1 Re: Potrącił człowieka i wlókł pod autem 20.04.09, 21:28
        Gość portalu: smerf napisał(a):

> a ja będę bronił kierowcy. Uważam że bardzo dobrze zrobił. Wszystko wina
        > przechodnia. Nie wchodzi się na ulicę pod koła pędzącego samochodu. Doigrał się
        > koleś. Zginął przez własną głupotę. A kierowca tylko go oblał, nic więcej.
        No jasne,najpierw go ochlapał błotem a potem rozjechał biedaczek.Przecież to
        niewiniątko.
        • Gość: smerf Re: Potrącił człowieka i wlókł pod autem IP: *.chello.pl 20.04.09, 21:44
          ochlapał go błotem to prawda. Ale czemu ten się awanturował? O takie byle co. Na
          miejscu kierowcy zrobiłbym to samo. I jeszcze rozjechałbym jego kolege.
          • pierdoleagore1 Re: Potrącił człowieka i wlókł pod autem 20.04.09, 21:51
            I w tym momencie zrobiłeś z siebie totalnego debila,z którym nie warto dyskutowac.
            • Gość: smerf Re: Potrącił człowieka i wlókł pod autem IP: *.chello.pl 20.04.09, 21:58
              nawzajem fajfusie, jak sie nie podoba to sie nie odzywaj
    • Gość: Kierowca Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: 94.72.101.* 20.04.09, 21:41
      A może by ukarać właściciela drogi. Jakie drogi takie i efekty
    • Gość: życzliwa A ja mam wrażenie że mógł się bać IP: *.chello.pl 20.04.09, 22:26
      Jak by mnie spotkała taka sytuacja i miałąbym np dziecko w samochodzie nie
      zatrzymałabym się zakładam że był chodnik i nie mógł leźć na samochód, to
      wyglądało groźnie też dla kierowcy, spiertniczałabym choćbym miała
      przyspieszyć ot co, moze to była banda dwóch dresów???
    • Gość: antek Jak to dobrze, że sądy a nie gawiedź wydają wyrok. IP: *.tpnet.pl 20.04.09, 22:33
      Facet miał prawo naprawdę się przestraszyć i myśleć, że chcą go napaść.
      Mam nadzieję, że go uniewinnią.
      • Gość: l co ty p... ? IP: *.gemini.net.pl 21.04.09, 09:17
        Uniewinnić mogliby wtedy, gdyby się okazało, że nie popełnił zarzucanego czynu,
        a to akurat wygląda na oczywiste. Skazanie jest raczej pewne, problem tylko za
        co (kwalifikacja w akcie oskarżenia wygląda na prawidłową) i na jaką karę

• and_nowak 1. Zgoda 2. Niezgoda 21.04.09, 12:17
        1. Masz rację co do sądów i gawiedzi. Przeraża mnie ta nienawiść do sprawcy
        (albo i nie) CUDZEJ krzywdy. Tak naprawdę to tłuszcza domaga się igrzysk, a
        najlepsze są publiczne pręgierze...

2. Ja nie mam nadziei, że go uniewinnią. Tzn. sądzę, że nie uniewinnią. I sądzę,
        że słusznie - oczywiście nie za morderstwo z premedytacją, tylko inny paragraf.
    • Gość: jo Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.aster.pl 20.04.09, 23:01
      paranoik największe spustoszenie czyni..
    • Gość: prababka44 z jednej strony wykop, a z drugiej ogrodzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:25
      Tak samo było gdy ich mijał za I razem, czyli nie hamował , żeby nie ochlapać...
    • Gość: Krzysztof K. Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.fema.krakow.pl 20.04.09, 23:26
      Trudno to wszystko ocenić. Może rzeczywiście nie wyczuł, że gość
      jest pod wozem. Faceci zachowywali się ewidentnie agresywnie.
      • Gość: gosc Re: Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.itt.com 20.04.09, 23:39
        no przeciez facet ochlapal czlowieka, dlaczego nie wyszedl ,
        dlaczego chociaz nie przeprosil, dlaczego pieszy musi sie godzic na
        chamstwo kierowcy, to wzbudzilo gniew i zadze zemsty,agresja rodzi
        agresje, brak elementarnej kultury spowodowala smierc czlwieka.
        Jezeli czlowiek nie bylby ochlapany nie byloby zadnej sprawy, wiec
        kto byl sprawca calej tragedii, dlaczego kierowca czul sie lepszy i
        bezkarny. Dlatego ze byl za blacha szybszego niz czlowiek
        samochodu.A pozniej sie bal zemsty prada bo sie nie zatrzymal tylko
        przejechal czlowieka, od poczatku do konca jest winien tej zbrodni
        bez okolicznosci lagodzacych, nastepnym razem taki bezwzgledny cynik
        moze przejechac twojego brata lub siostre,chce widziec twoja reakcje
        • zigzaur Re: Potrącił człowieka w obronie koniecznej? 20.04.09, 23:49
          A może tam był zakaz zatrzymywania się?

Powtarzam: kierowca nie widzi ochlapywania.
    • Gość: ZiomisławPaliblant Krzesło elektryczne wydaje się sensowne. IP: *.e-wro.net.pl 20.04.09, 23:30
      Skoro typ staranował człowieka na drodze, to powinien się chociaż obejrzeć, czy zrobił to skutecznie, czy nie! Choćby w minimalnym stopniu zainteresować się losem ofiary. Ale typek nawet tego nie zrobił, ot beztrosko pojechał sobie dalej.

Jego zamiary dla mnie są 100% jasne, dlatego też krzesło elektryczne wydaje mi się jedynym sensownym rozwiązaniem.

• and_nowak Za dużo palisz blantów 21.04.09, 12:22
        I stąd takie głupoty...
    • pomysl.po.wypiciu uwielbiam prawo 20.04.09, 23:33
      wystarczy odpowiednio cos nazwac i juz proba zabojstwa z uzyciem
      samochodu jest umyslnym potraceniem
      • and_nowak Re: uwielbiam prawo 21.04.09, 08:20
        Albo samoobroną.
      • Gość: l to czemu go nie znasz? IP: *.gemini.net.pl 21.04.09, 09:20
        to czemu go nie znasz, skoro tak uwielbiasz? Skąd pomysł, że w prawie coś zależy
        od "nazwania"? Skazuje się dokładnie za to, co ktoś zrobił, nazwa nie ma
        znaczenia - w k.k. nie używa się w zasadzie tzw. dyspozycji nazwowych, lecz
        opisowe.
    • Gość: MarkCrise Potrącił człowieka i wlókł pod autem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:34
      nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni!!!
    • Gość: KALESTYNA Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.nitka.net.pl 20.04.09, 23:51
      TEN CZŁOWIEK NIE POWINIEN MIEĆ PRAWA JAZDY ALE MA A ZA TO
      POWINIEN DOSTAĆ MOIM ZDANIEM DOŻYWOCIE A ZA STARYCH CZASÓW TO
      BYŁA BY KARA ŚMIERCI ALE W PIERW WYŚLIJCIE TEGO PANA DO
      PSYCHIATRY NA SZCZEGÓŁOWE BADANIA NAPRAWDĘ ZRÓBCIE TO DLA
      ŚWIĘTEGO SPOKOJU
    • Gość: półtora Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.hawaiiantel.net 21.04.09, 06:11
      Gdyby ten idiota nie ochlapał nikogo błotem to nie potrzebował by sie
      bronić!

W tym przypadku nie ma takiej obrony!

To jest właśnie typowe polskie chamstwo!

Dac mu dożywocie za świadome popełnienie morderstwa używając samochodu!

• Gość: angrusz Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 06:40
      winny jest ale i ten zmarły także sobie winien
    • Gość: jacek.k Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.gprs.plus.pl 21.04.09, 06:52
      Ciekawe, czy auto miało katalizator. Wtedy biedaczek podpiekł się
      jeszcze dodatkowo co nieco. A na poważnie - jeden i drugi idiota. Z
      tym, że jeden ukarał się już sam, a drugi jeszcze musi poczekać.
    • and_nowak On się naprawdę mógł bać 21.04.09, 08:19
      Nie wiemy jak to było poza tym co opisano. Jeżeli jednak w ciemnej ulicy jakiś 2
      ludzi czegoś ode mnie chce, a jeden usiłuje zastawić mi drogę, to mam prawo się
      bać. Bać jak cholera!

Czy to usprawiedliwia takie zachowanie - tego nie powiedziałem.

Wszystkim, którzy tu pieprzą o morderstwie zwrócę uwagę, że nie było tu zamiaru
      pozbawienia życia, że to pieszy podlazł pod koła, że zamiar pozbawienia życia
      nie ma sensu - bo nikt nie chce zabijać nieznajomego. Chyba, że chce się bronić...
      • Gość: l Re: On się naprawdę mógł bać IP: *.gemini.net.pl 21.04.09, 09:18
        Otóz to. O morderstwie w ogóle nie może tu być mowy, natomiast sprawa jest jak
        najbardziej "na skazanie", tyle, że z prawidłową kwalifikacją.
    • minigry.amor.pl Alert 21.04.09, 09:05
      Takich "zdrowych psychopatów wsadzałbym na min. 20 lat. Chyba, że
      ofiara chciała pobić sprawcę.

W Łodzi jest zbyt nerwowo. Słyszałem, że przedwczoraj zmasakrowano
      kontrolera biletów w tramwaju nr 11(zastępczo Cityrunner) po 16:30
      na al. Kościuszki.
      • and_nowak Re: Alert 21.04.09, 12:20
        Ty byś wsadzał, ale to wynika z twojej ...sam wiesz.
        Określenie psychopata jest tu równie adekwatne, jak producent guzików.
        A ofiara właśnie chciała pobić sprawcę - to akurat wydaje się dosyć oczywiste.
        Dwóch ludzi w ciemnej ulicy drze się i zatrzymuje samochód. Z tego co pamiętam
        (z innego artykułu), to były jakieś karki. A nawet jeśli tylko chciała
        postraszyć ...to jej się doskonale udało.

I jeszcze jedno: pobicie kontrolera biletów powinno wyraźnie wpłynąć na wyrok w
        tej sprawie...
    • Gość: Wzburzony Potrącił człowieka i wlókł pod autem IP: 212.191.172.* 21.04.09, 10:54
      Dobrze zrobił!
      Miałem kiedyś podobną przygodę. Jechałem z bratem. Wracaliśmy do Łodzi. W pewnym
      momencie wyprzedził nas wiejsko tuningowany Opel Vectra i bardzo zwolnił do
      około 40 km/h, Wiec go wyprzedziłem i dalej jechałem swoim tempem. Po chwili
      znów mnie wyprzedził i znów zwolnił. Sytuacja powtórzyła się jeszcze dwa razy.
      Stwierdziłem, że nie ma co się denerwować i zjechałem do przydrożnego baru.
      Vectra wjechała za mną, a z niej wyskoczył jakiś młokos, góra dwadzieścia kilka
      lat i zaczął biec w moim kierunku wymachując łapami i wykrzykując wulgaryzmy pod
      moim adresem. Wrzask obudził brata, który spał na tylnej kanapie. Wysiedliśmy z
      auta. Koleś stanął jak wryty po czym uciekł do vectry i w chmurze kurzu odjechał
      na pełnym gazie, co ciekawe w kierunku odwrotnym do tego, w którym obaj
      jechaliśmy...

Ciekawe, co by się stało gdybym był sam?

W tym przypadku pewnie było tak samo. Pewnie chcieli zlinczować kierowcę za
      odrobinę wody na spodniach...
    • Gość: KALESTYNA Potrącił człowieka w obronie koniecznej? IP: *.nitka.net.pl 23.04.09, 18:22
      NIE ODPOWIEDZIALNI LUDZIE I KIEROWCA POWINIEN MIEĆ SPRAWĘ A
      GDZIE POLICJA KTÓRA PILNUJE PORZĄDKU CHYBA MIAŁ TELEFON PAN
      KIEROWCA W KIESZENI I MÓGŁ ZADZWONIĆ PRAWDA PO POLICIE CZY
      SIĘ MYLĘ PROSZĘ ODPOWIEDZIEĆ DZIĘKUJE PS ILE LAT MA PAN PRAWO
      JAZDY PYTAM i MACIE ODPOWIEDZ NA TĄ GŁUPOTĘ
    • js195023 Wyrok za śmiertelne potrącenie przechodnia 31.10.09, 14:37
      NIEMA CO GO ŻAŁOWAĆ MÓGŁ JECHAĆ POMAŁU JAK WIDZIAŁ ZE JEST KAŁUŻA.JAK
      BY MNIE TO SPOTKAŁO TEZ BYM TAK ZAREAGOWAŁ.POWINIEN DOSTAĆ 10 LAT ANIE
      2 LATA,NA PEWNO CZÓŁ ZE MA CZŁOWIEKA POD SAMOCHODEM ( JESTEM KIEROWCĄ
      OD 35 LAT )TEN WYROK TO JEST NIE UDOLNOŚĆ PRAWA POLSKIEGO
      • Gość: Butcho Re: Wyrok za śmiertelne potrącenie przechodnia IP: *.chello.pl 31.10.09, 17:25
        Bardzo jestem ciekaw, drogi kierowco (chyba "czółna"), jak byś ty zareagował gdyby na ślepej uliczce podeszło dwóch drabów i chciało cię wyciągnąć z auta, żeby krótko mówiąc naprać cię - bo niestety nie uwierzę, że chcieli jedynie wymachiwać rękami i krzyczeć "Ojej ojej aleś mi pan portki uchlapał". Dla mnie powinien być uniewinniony - ewidentnie działał w swojej obronie i to wcale nie urojonej..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka