Dodaj do ulubionych

Wasze nicki - skad ???

IP: *.coh.org 08.08.01, 23:31
Proponuje podyskutowac na temat skad sie wziely Wasze nicki. Przypadek ??
Dlaczego takie, a nie inne ???

Wypada mi zaczac od siebie.
W internecie dzialam od jakichs 7 lat. Zaczynalem od IRC-a. Wowczas nie bylo
jeszcze zadnych czatow ani forum. Na pocz. czesto zmienialem nicki bo jakos nie
mogly do mnie przylgnac. Az w koncu olsnienie. Ethanol (wczesniej etanol). Nick
wzial sie racji zawodu i zamilowania do alkoholu (ale tylko do piwa, mocnych
alkoholi nie lubie)

Wasza kolej :)))
Zapraszam
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 23:36

wiem ze lubisz chemie. x.500 jest pomocne.
    • Gość: canemuto Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.icpnet.pl 08.08.01, 23:37
      to wlasciwe tylko moj nick forumowy (wlasciwie to cane_muto, ale miejsca w
      okienku za malo:) czasami tez cane_muto78 (data ur.). ponadto uzywam mdb
      (czesciowo od inicjalow, ten nick najstarszy) oraz songo lub songokuh (z
      kreskowki, zna ktos?). aha - "cane muto" to po lacinie milczacy pies, wzialem
      to z tytulu ksiazki Waldemara Lysiaka (rewelacyjna!!!). kiedys (z 10-12 lat
      temu) bylo takze rapid fire (tytul filmu karate, badziewnego jak sam nick:))).
      to chyba wszystkie.
      • Gość: ethanol Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.coh.org 08.08.01, 23:44
        q...nie jarze o tym x500 ????
        cane muta, ksiazke czytalem. Fajna. Czy wiesz cos na temat nastepnych czesci ???
        Pisze Lysiak ??.. amoze juz cos wyszlo ???
        • Gość: q Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 23:49

w watku o teatrze polskim podales imie i nazwisko. przeszukalem baze x.500
          ( http://x500.uni.torun.pl:8888/Mc%3dPL).
          • Gość: ethanol Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.coh.org 09.08.01, 01:04
            q: OK...kumam :)))))
            • Gość: guerra Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.icpnet.pl 09.08.01, 10:10
              el gueera - z hiszp WOJNA
              • Gość: lol Re: Wasze nicki - skad ??? IP: 212.75.127.* 09.08.01, 11:59

lol (ang) - laughing out loudly. Na IRC oznacza to głośny wybuch śmiechem :)
      • Gość: canemuto Pisownia waszych/naszych nickow... IP: *.icpnet.pl 09.08.01, 11:34
        Gość portalu: canemuto napisał(a):

> to wlasciwe tylko moj nick forumowy (wlasciwie to cane_muto, ale miejsca w
        > okienku za malo:) czasami tez cane_muto78 (data ur.). ponadto uzywam mdb
        > (czesciowo od inicjalow, ten nick najstarszy) oraz songo lub songokuh (z
        > kreskowki, zna ktos?). aha - "cane muto" to po lacinie milczacy pies, wzialem
        > to z tytulu ksiazki Waldemara Lysiaka (rewelacyjna!!!). kiedys (z 10-12 lat
        > temu) bylo takze rapid fire (tytul filmu karate, badziewnego jak sam nick:))).
        > to chyba wszystkie.

wczoraj koles o nicku RHEMEK (pisz tak jak mi kazal, z duzej litery) zjebal mnie
        za to, ze jego nicka napisalem z malej litery i zrobilem blad (napisale remek
        zamiast rhemek). czy wam przeszkadza to, ze ja np. pisze wasze nicki z malej
        (szczerze mowiac wszystko pisze z malej i bez polskich znakow, taki nawyk)? dla
        mnie taki zarzut jest komiczny:))))))))
    • Gość: Raper Re: Wasze nicki - skad ??? IP: 150.254.191.* 09.08.01, 10:45
      Witam!
      Całkiem ciekawy wątek :)
      Mój nick jest bardzo prosty i oczywisty do odgadnięcia, kiedyś jeszcze jako
      chłopiec bardzo lubiłem muzykę rap a że byłem jedyny w moim bloku to dostało mi
      sie to "przezwisko" :)
      Teraz rapu już nie słucham no może troche, wolę coś spokojniejszego a nick jak
      to nick już został - wszyscy moi kumple się do tego przyzwyczaili i ja również,
      chociaż nieraz głupi to brzmi gdyż zupełnie nie wyglądam jak ktoś słuchający
      rapu czy hip hopu.
      Pozdr :)
    • Gość: Raper Re: Wasze nicki - skad ??? IP: 150.254.191.* 09.08.01, 10:45
      Witam!
      Całkiem ciekawy wątek :)
      Mój nick jest bardzo prosty i oczywisty do odgadnięcia, kiedyś jeszcze jako
      chłopiec bardzo lubiłem muzykę rap a że byłem jedyny w moim bloku to dostało mi
      sie to "przezwisko" :)
      Teraz rapu już nie słucham no może troche, wolę coś spokojniejszego a nick jak
      to nick już został - wszyscy moi kumple się do tego przyzwyczaili i ja również,
      chociaż nieraz głupi to brzmi gdyż zupełnie nie wyglądam jak ktoś słuchający
      rapu czy hip hopu.
      Pozdr :)
      • Gość: darek Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.um.poznan.pl 09.08.01, 13:25
        Jesli nick Rapera jest latwy do odgadniecia, to co ja mam powiedziec?:)
        Darek to krótko mowiac moje imie. Co do pisania nickow (czy imion) malymi
        literami - to nie Wersal, ani brak szacunku. Jak sie komus nie podoba,
        niech nie czyta.
        Pozdr
        • Gość: ethanol Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.coh.org 09.08.01, 21:44
          cane muto: mi nie przeszkadza pisanie mala litera. sam pisze swoj nick mala
          litera zeby innym bylo latwiej.
          • Gość: lol Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 00:05
            Gość portalu: ethanol napisał(a):

> cane muto: mi nie przeszkadza pisanie mala litera. sam pisze swoj nick mala
            > litera zeby innym bylo latwiej.

Ten klawisz ''shift'' jest taaaaki mały :))))
            • Gość: canemuto Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.icpnet.pl 10.08.01, 01:18
              a powaznie lol (czy moze raczej Lol albo LOL;))) - co ty na to??? pozdro:)
              • Gość: lol Re: Wasze nicki - skad ??? IP: 212.75.127.* 10.08.01, 08:20
                Mój nick pisze się z małych liter, ale jeśli ktoś napisze go z dużej np. na
                początku zdania rozumiem to.
                Zresztą to można wyczuć kiedy ktoś celowo przekręca Twój nick - przestawia
                litery lub pisze go z małych liter kiedy jest odwrotnie.

Pozdr
    • Gość: PiotrB Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 15:36
      Na tym forum pojawiam się jako "PiotrB". To moje imię i pierwsza litera
      nazwiska. Kiedyś na czacie Interii pojawiłem się jako "Biolog", bo taki mam
      zawód - mgr biologii.
      • Gość: Kuba_Wr Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.cust.poz.supermedia.pl 11.08.01, 15:45
        Kuba, to moje imię, a Wr to skrót od Wrocławia, w którym ten nick powstał. :-)
        chociaż teraz mieszkam w Poznaniu, ale nick pozostał
    • hubar Re: Wasze nicki - skad ??? 11.08.01, 19:52
      Pozdrowienia z Łodzi

mój nich od krzyżówki imienia i nazwiska. Oryginalne , co? ale nie miałem
      innego pomysłu, a i tak się przyjęło.

pozdrowy
    • Gość: Jarosz Re: Wasze nicki - skad ??? IP: 195.116.104.* 11.08.01, 20:06
      Też się do Was dopiszę, choć na poznańskim Forum bywam tylko gościnnie -
      zwłaszcza gdy trzeba poratować Wasz Teatr Polski ;-)))))

Mój nick bynajmniej nie oznacza wegetarianizmu. Tak mnie nazywano w liceum i to
      się przyjęło. A Jarosz pochodzi od Jarosława, czyli mojego imienia...

Pozdrowienia z Wrocławia (Ethanolu - zwłaszcza dla Ciebie :-))) )

PS Wybacz, jeśli chcesz być pisanym małą literą, niemniej uważam, że grzeczność
      wymaga stosowania w takim przypadku wielkiej. Ale się nie obrażę, jak z kolei
      ktoś mnie napisze małą literą :-)))))
      • Gość: Radost Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 13:14
        Trzeci klasa liceum i Sluby panienskie A.Fredro coz kolega omwial kontrasty
        miedzy bohaterami a ze ksiazki nie przeczytal zaczal od drugoplanowych postaci
        ktore byle wymienione w streszczeniu:) i zacza pani Dobrojska i Radost a ja
        wpadle w smiech bardzo charaktereystyczny wtedy pani profesor zapytala mnie coz
        mnie tak bawi a ja ze Radost wiec mialem napisac o postaci wypracowanie:))bylo
        ciezko!:) gdyz owa postac nie pojawia sie tam tak czesto! pozdro
        Canemuto wielka piatka za ksiazki Lysiaka przeczytalem prawie wzystkie(niektore
        pare razy:) Cena i Milczace psy rewela! teraz zabieram sie do Napoleon-
        fortyfikator!pozdro
        • Gość: canemuto fanklub w. lysiaka :))) IP: *.icpnet.pl 19.08.01, 21:27
          no widze ze milosnikow lysiaka troche jest: ty radost, wczesniej ethanol -
          wlasnie, sorry, ze nie odpisalem; wiele ksiazek lysiaka nie znam, teraz czeka
          na mnie "statek" (i chyba jeszcze troche poczeka...:), o "Doktrynie
          fortyfikacyjnej Napoleona" czytalem jakas zapowiedz (podobno rewelacja,
          zapelnie luke w polskiej historiografii napoleonskiej i w wiedzy o
          fortyfikatorstwie). aha - lysiak to prawdziwy gigant - wydal 28 tytulow. jesli
          wszystkie trzymaja poziom "Milczacych psow", to gleboki uklon. pozdro:)
    • Gość: Sergio Re: Wasze nicki - skad ??? IP: 212.126.22.* 12.08.01, 19:25
      po polsku Sergiusz.
      pozdro :-))
    • nanabun Re: Wasze nicki - skad ??? 13.08.01, 23:11
      Nanabun to w języku Indian Szewanezów - Duch Snów.
    • Gość: Student Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.aktivist.pl 14.08.01, 09:18
      Byliśmy czwórką kumpli. Pierwszy z tej eki poszedłem na studia i kumple
      przezwali mnie "Student". Po studiach zostały już tylko wspomnienia, ale ksywa
      pozostała. Proste ...
    • Gość: anka9009 Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 20:51
      Mam na imię anka
      A liczba wzięła się z zamiłowania do dużych liczb
      Szczególnie lubię liczby 9001, 9009 i daty wielkich wydarzeń historycznych
      Występuję też jako:
      radek!
      radek1410
      marcin9001
      agatazieba
      • Gość: Rumor Re: Wasze nicki - skad ??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.08.01, 21:30
        hmm ? moze teraz kolej na mnie.. coprawda jestem tu dopiero w przeciagu
        drugiego dnia i niekoniecznie mozecie mnie kojarzyc, w kazdym razie nie
        wiedziec dlaczego moja sinusoidalna chec pisania jakichkolwiek mysli siegnela
        wlasnie zenitu i dziwnym trafem dzieje sie to tutaj.. moze nawet dobrze gdyz
        czuje ze to miejsce jest mi w jakis sposob nieobce.. nie wazne

musze przyznac sie ze wystepuje pod kilkoma nickami :)

Rumor, NarayaN, speedway, Ethna to jedna osoba czyli ja :)

dlaczego ? nie bede teraz o tym pisal.. w kazdym razie rodzina tudziez inni
        bliscu mowia na mnie NarayaN.. geneza tego nicka siega mojego zamilowania do
        kilku motywow - utworu kochanego przezemnie The Prodigy, pozatym wiaze sie
        jednoznacznie z moim imieniem i na dodatek mawiam ''nara'' (hehe) nie ukrywam ze
        duzy wplyw na przyjecie sie ow przydomku bylo odzialywanie THC`u.. pozatym
        Narayan to jeden ze szczytow w Tybecie ktory koniecznie chcialbym zdobyc, w
        tamtejszej religii Narayan oznacza prawde w wolnym tlumaczeniu, jest tez nazwa
        bozka prawdy..

NarayaN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka