Dodaj do ulubionych

Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans

19.04.10, 16:46
Pracujac jako kasjer w markecie zarabiam 6 zl/godz. Nie bede
pracowal 20 minut po to, by sie wysikac ! (2 zl). Bede krzystal z
bramy !!!
Obserwuj wątek
    • jatopier No żeby Ci tylko.... 19.04.10, 17:52
      ... nie postawili w tej bramie tego Twojego policjanta, bo market
      straci cennego pracownika (za 6,-/h )
    • Gość: gmo Wyborca PEo :))))) IP: *.acn.waw.pl 19.04.10, 19:14
      Zrób również kupę w bramie ( ostra knieja z waści wyszła )
      • rockville Re: Wyborca PEo :))))) 19.04.10, 19:29
        Gość portalu: gmo napisał(a):

> Zrób również kupę w bramie ( ostra knieja z waści wyszła )
        Niektorzy robia kupe w spodnie, niektorzy w bramie, ja wole w bramie
        niz w spodnie.
    • rockville Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 19.04.10, 19:17
      Mnie na sikanie za 2 zlote nie stac, ale uwazam, ze te toalety
      powinny byc kontrolowane przez tego slynnego poznanskiego
      policjanta, ktory na Piatkowie strzelal do zlodzieja telefonu
      komorkowego . Gdy osilki sie dowiedza o konsekwencjach, to nie beda
      kupa na scianach pisac !
      • babcia.klozetova Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 20.04.10, 23:05
        rockville napisał:

> Mnie na sikanie za 2 zlote nie stac, ale uwazam, ze te toalety
        > powinny byc kontrolowane przez tego slynnego poznanskiego
        > policjanta, ktory na Piatkowie strzelal do zlodzieja telefonu
        > komorkowego . Gdy osilki sie dowiedza o konsekwencjach, to nie beda
        > kupa na scianach pisac !

Za te 6 zł/h stać cię na komputer + internet, a na sikanie kulturalne nie? Zalewasz!
    • Gość: Poznaniak Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.icpnet.pl 19.04.10, 19:19
      Nie pij i nie sikaj, zaoszczędzisz podwójnie, zostanie Ci całe 6 zł!
      Poza tym zweryfikuj swoją wiedzę o zarobkach w marketach...
    • bimota Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 19.04.10, 20:07
      350000 ZA SZALET ? 50000 roczne utrzymanie ? Tyle to chyba powinno byc
      zysku... Nic dziwnego, ze 2 zl wstep i rocky bedzie lal w bramie, a sral na
      klatce schodowej... Koszt wzrosnie do 100000... Jak ja kocham to miasto i ten
      kraj...
    • pssz Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) 19.04.10, 20:15
      To pozazdrościć. U nas władze miejskie nie bardzo radzą sobie z
      dziurawymi drogami, albo przetykaniem studzienek kanalizacyjnych.
      A tutaj prawdziwa naukowa sikologia, nauka zaprzęgnięto do
      rozwiązania problemu sikania. Pewnie jakieś doktoraty z tego będą
      albo zpecjalizacja magisterska. Nieźle, taki postęp.:)
      • Gość: dawd Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.56.220-216.q9.net 19.04.10, 20:57
        taniej byloby robic kupke do torby foliowej ...skoro po psach mozna
        zbierac to i po ludziach mozna ...
      • Gość: Do pssz Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.versanet.de 19.04.10, 21:06
        Takiego forum trudno znalesc w Europie i tak myslacymi ludzmi.Dziki kraj i 90%
        spoleczenstwa chorych na zacofanie wtorne.Wiec jaka gora taki dol kolego!!.
        • Gość: KONIECPOLSKI Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: 96.241.32.* 19.04.10, 21:15
          Nie ublizaj temu krajowi, jezeli w Europie za pol godziny pracy bys
          mogl kupic bilet do kibla, to tez bys sral po bramach !
          • rockville Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) 19.04.10, 21:22
            Gość portalu: KONIECPOLSKI napisał(a):

> Nie ublizaj temu krajowi, jezeli w Europie za pol godziny pracy
            bys
            > mogl kupic bilet do kibla, to tez bys sral po bramach !
            Tak, masz racje. Ciekawe, czy w Poznaniu za robienie kupy w bramie
            policja moze ukarac uzyciem broni palnej ? Na Piatkowie, znany w
            calej Europie policjant strzelal do zlodzieja telefonu
            komorkowego !! Ciekawe czy dal by ognia do robiacego kupe w bramie ?
            • Gość: nemo666 Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: 213.156.124.* 20.04.10, 18:34
              ciekawe co bys zrobił gdyby ten telefon był twój. złodziej to złodziej,
              nie ważne 10 100 czy 1000000zł
              • lukask73 Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) 22.04.10, 09:34
                łodziei kradnących do miliona się w Polsce ściga. Złodzieje kradnący
                kwoty większe nazywani są biznesmenami, lobbystami, że nie wspomnę o
                deputowanych do parlamentu.
          • Gość: Do koniecpolski Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.versanet.de 19.04.10, 21:33
            Za Chiny kolego Ty tego nie zrozumiesz,bo siedzisz w tym bajzlu i masz klapy jak
            kon belgijski.Zamiast szukac rozwiazan jak zmieniac mentalnosc ludzka i uczyc
            ludzi kultury,to jakis jelop wyskoczy z laniem a Ty zaraz ze ublizam temu
            krajowi.Stary,w tym kraju naprawde sa ludzie chorzy!!!.
            • Gość: KONIECPOLSKI Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: 96.241.32.* 19.04.10, 21:45
              Ja sie nie dziwie temu kasjarowi z supermarketu. Jezeli bilet do WC
              kosztuje pol godziny pracy, to nic dziwnego, ze rozgoryczony klient
              kupka po scianie pomaluje. I prosze nie ublizac Polsce, my
              obalilismy komunizm i Leeeeeeec Malysz leeeeeeec...! Jezeli Niemiec
              by placil 10 Euro za toalete, to tez by zew zdenerwowania kupa
              sciany pomalowal !!!!
              • Gość: Kalafior Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 09:27
                Jeśli problem zaopatrzenia ludność w żywnośc i inne towary
                rozwiązuje się naukowo, to czemu nie rowiązywać problemu wydalanych
                resztek niestrawionych po konsumpcji również naukowo;) Ja jestem ZA!
                Poza tym wstyd i hańba, żeby po kątach s*ać w cywilizowanym Środku
                Jewropy. A niech mamy porządne toalety! BRAWO DLA PORZĄDNYCH KIBLI!
                A co będzie jak się człek w takiej wygódce zatrzaśnie? Kto go
                wyratuje?...supermen????
        • Gość: roni-moroni Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.icpnet.pl 19.04.10, 21:23
          "Takiego forum trudno znalesc w Europie i tak myslacymi ludzmi"
          Takiego Szparag trudno znaleźć w cała Europa a co dopiero w Niemcy :)
          • Gość: Do roni moroni Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.versanet.de 19.04.10, 21:49
            A takiego tryka to mozna znalesc tylko w pyrlandowie co madrzejszy jest od
            snopowiazalki i glupszy od gowna Rockwillego,smierdzaca pyro olejem po frytkach !!.
            • Gość: roni-moroni Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.icpnet.pl 19.04.10, 23:27
              nazwiska z Sokoła co to miałeś podać Szparagu ale się ociągasz coś. Buziaczki od
              olejowej pyrki i niech ci tylko szwabska żyłka nie pęknie ;)
              • Gość: Do roni moroni Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.versanet.de 19.04.10, 23:53
                Cos ci sie popie.....lo obierko w kartoflaku i piszesz o jakis nazwiskach.Pewnie
                to objawy po Azotoksie,lub stonka dojrzewa pod deklem i leciny wiedna.Uwazaj na
                zaraze pyrowa bo znikniesz z uprawy i poznanskie gowna ci nie pomoga.
                • Gość: roni-moroni Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 08:13
                  forum.gazeta.pl/forum/w,67,109742009,109752272,Re_Motocyklista_zabil_policjanta_Sam_tez_zginal.html
                  nazwiska szparagu! Chyba, że nie masz cohones, to nie podawaj.
                  • Gość: Kalafior Re: Takie problemy naukowo się rozwiązuje ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 09:33
                    Sralis smargalis referendus duptus!
      • Gość: Wowgin to kto pracuje w tym magistracie?! IP: *.icpnet.pl 20.04.10, 13:50
        Kto tam robi, że nie wymyślili gdzie brakuje? Ktoś na uczelni dostał kaskę za
        ekspertyzy, a powód dało się znaleźć. Nie od dziś wiadomo, że Grobelny tak
        właśnie zapewnia sobie poparcie przymilnych "autorytetów". Wokół władzy kręcą
        się wciąż ci sami ludzie. Naukowcy, czy pseudonaukowcy, w każdym razie
        koniunkturalni, jak za komuny zawsze z waaadzą.
    • cfalek a nie lepie w kamienicy, komus obok mieszkania? 19.04.10, 21:23
      www.poznan.pl/mim/public/budzet/object.html?lhs=budzet&rhs=search&id_klasy=2533&id_obiektu=43664&lang=pl
      a jezeli nie to niech beda tak piekne i dostosowane do otoczenia jak budka
      kebab niepodleglosci/sw marcin
      • Gość: Bimota Re: a nie lepie w kamienicy, komus obok mieszkan IP: *.icpnet.pl 20.04.10, 10:26
        Skomponowanie jest przeciez zagwarantowane... choc nie wiadomo jak bedzie to
        wygladac... ;)
    • Gość: kasjer-w-markecie 6 zl/h IP: *.rev.numericable.fr 19.04.10, 21:27
      Wiem ze z praca jest ciezko, ale bez jaj... 6 zl/h i nie szkoda Ci zycia? Ja bym
      juz wolal skladac dlugopisy albo sprzedawac kwiaty.
      • rockville Re: 6 zl/h 19.04.10, 21:37
        Gość portalu: kasjer-w-markecie napisał(a):

> Wiem ze z praca jest ciezko, ale bez jaj... 6 zl/h i nie szkoda Ci
        zycia? Ja by
        > m
        > juz wolal skladac dlugopisy albo sprzedawac kwiaty.
        Ile Ty zarabiasz ? Moze 8zl/godz ?
        • Gość: kasjer-w-markecie Re: 6 zl/h IP: *.rev.numericable.fr 19.04.10, 21:52
          nie chodzi o to zeby pokazywac kto ma jak duzo i ile wiecej czy mniej zarabia.

tylko mowie, ze w mojej opinii jest to za mala placa zeby dawac sie tak katowac
          1200 zl. mysle, ze na chocby na budowie bys wiecej zarobil, albo jakbys sie
          zajal jakims malutkim biznesikiem np kwiatami. ale na to trzeba jaj zeby wyrwac
          sie z marazmu. i nie chodzi mi o to zeby Cie obrazac, ze Ci ich brakuje, ale my
          ludzie juz tak mamy, ze jak sie przywyczaimy do czegos, to pozniej trzeba duzo
          sily i odwagi zeby cos zmienic - np sposob zarabiania pieniedzy
          • rockville Re: 6 zl/h 19.04.10, 22:07
            Ile tych roslin musialbym wyhodowac ? Jezeli wyhoduje, czy kupisz ?
            • Gość: sprzedawca Re: 6 zl/h IP: *.rev.numericable.fr 19.04.10, 22:30
              z calym szacunkiem ale jezeli zadajesz takie pytania to mam powazne watpliwosci
              czy powiniennes zajmowac sie wlasna dzialanoscia.

nikt Ci na takie pytania nie odpowie, na czesc musisz odpowiedziec sobie sam i
              wziac za to odpowiedzialnosc, na inne nie ma odpowiedzi w ogole. na tym polega
              ryzyko i branie zycia w swoje rece. mozesz wydac ostatni tysiac na kwiaty i
              wszystko stracic, mozesz rowniez za 10 lat wspominac jak to bylo kiedy
              zaryzykowales jadac w nowym bmw. dlatego zycie jest jednoczesnie piekne i
              przerazajace.

jezeli szukasz informacji jak to zrobic, w google znajduja sie wszystkie
              odpowiedzi. jesli szukasz wytlumaczen i uzasadnienia dlaczego nie warto nic
              robic, w google rowniez znajdziesz wiele pomocy. w kazdym przypadku masz racje i
              sam stworzysz sobie dalszy ciag zycia.
              • rockville Re: 6 zl/h 19.04.10, 22:45
                Dziekuje ! Wydaje mi sie, ze widze swiatlo na koncu tunelu. Jutro
                pojde do kierownika marketu ,i mu powiem, ze mam go w d....!
                Ostatnia wyplate wymienie na zlotowki i bede 3 godziny siedzial w
                tym kiblu, bo mnie na to stac. Masz racje, lepiej jezdzic nowym
                BMW !!! Zaczne prowadzic wlasny interes, a takze zapisze sie do
                szkoly policyjnej, bo placa dobra i nic do roboty i naukowcow tam
                nie przyjmuja !! Po co sie zastanawiac, czy mnie stac na kibel za 2
                zl, jezeli moge jezdzic nowym BMW albo lepiej AUDI8 !!!!Juz widze
                mine mojego kierownika, jak sie zwolnie !!!! Albo jak go odwiedze w
                mundurze !!!!
                • Gość: sprzedawca Re: 6 zl/h IP: *.rev.numericable.fr 19.04.10, 22:52
                  Rob, co uwazasz za sluszne, pamietaj ze wezmiesz za to cala odpowiedzialnosc. Ja
                  Ci tylko chcialem przypomniec, ze masz mnostwo mozliwosci w zyciu, i tylko
                  trzeba miec odwage zeby z nich skorzystac.
                  • Gość: M Re: 6 zl/h IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.10, 23:24
                    Tu jest kilka rzeczy.
                    Jesli ide w miejsce gdzie jest np. WC na ktore mnie niestac to albo
                    tam nie ide albo zalatwiam sie w domu i nie pije po drodze zeby nie
                    musiec korzystac. Mysle co bedzie za 10 min i za godzine.

Inna sprawa jest taka, ze caly czas mamy dzika gospodarke
                    kapitalistyczna. Stawki za prace sa razaco niskie. Ludzie ktorzy
                    zarabiaja najnizsze stawki stac jest na zaplacenie podstawowych
                    rachunkow i tyle. Nie stac ich na wczasy, imprezowanie itp. Wyjscie
                    w teren nie wchodzi w gre.
                    • lukask73 wczasy 22.04.10, 09:39
                      > Ludzie ktorzy
                      > zarabiaja najnizsze stawki stac jest na zaplacenie podstawowych
                      > rachunkow i tyle. Nie stac ich na wczasy

Na szczęście już nie. W Brukseli pomyśleli i wymyślili, że ci ludzie
                      będą jeździli za granicę za nasze pieniądze. Będziemy mieć więcej
                      takich, jak Dariusz Dziekański.
                  • rockville Re: 6 zl/h 19.04.10, 23:26
                    Jeszcze raz dziekuje za dobra rade, przed chwila dzwonilem do
                    kierownika i powiedzialem, ze jutro do pracy nie przyjde ! Juz widze
                    jego mine, jak za rok przyjade nowym AUDI A8 i w mundurze oficera
                    policji, tak , uwierzylem w siebie, umiem dobrze liczyc, wiec na
                    pewno bede oficerem, nie stojkowym !!!!
                  • b.ojciec Re: 6 zl/h 19.04.10, 23:52
                    Drogi Gościu. Prawdopodobnie nie mieszkasz w Polsce i to od dawna. Możliwe, że
                    mieszkasz w jakimś normalnym kapitalistycznym kraju. Nasz, polski kapitalizm
                    jest inny, własny. Tu zarobek na poziomie 6zł/h jest czymś zwyczajnym i
                    przeciętnym. Niestety, wystarcza on raczej na toaletę niż na jedzenie. Dlatego
                    tak ważna jest cena toalet. Można nie jeść, ale sikać trzeba.
                    Pewnie, niektórzy, ale, oczywiście jak wierzy rząd, bardzo niektórzy, którzy
                    wzięli sprawy w swoje ręce płacą też swoim pracownikom więcej "pod stołem" od
                    czego uczciwie nie płacą składek emerytalnych np.
                    Chciałbym też widzieć jak za to co ci zostaje, albo nie zostaje z tych 1200zeta
                    zakładasz biznes z BMW w perspektywie.
                    Instruktażowo polecam też film "Ziemia obiecana" - taki sam kapitalizm ćwiczymy
                    dzisiaj, jaki tam jest tak barwnie opisany, no i jacy aktorzy!
                    • Gość: Anq26 Re: 6 zl/h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 00:01
                      To weź się do pracy i za naukę...bo raczej nie grzeszysz wykształceniem i
                      umiejętnościami skoro Twoją ambicją jest praca za 6zł/h w markecie. Ja rozumiem
                      jak ludzie dobijają tak do emerytury bo im brakuje kilku lat i całe życie
                      pracowali w handlu, rozumiem ludzi dorabiających tak....ale facet, który mógłby
                      wykonywać milion innych prac a z własnego wyboru siedzi w markecie za 6zł/h to
                      nie facet...a do tego jak szcza po bramach to świnia jest i tyle...może ja Ci
                      pod łóżko nasikam?
                      2 zł to nie jest dużo, zwłaszcza że korzysta się sporadycznie z takiej toalety...

Ludzie wydają po 10zł na fajki codziennie...a potem jeszcze jak świnie rzucają
                      pety na ulicę jakby to był śmietnik...a 2zł na kibel to im szkoda? Za darmo ma
                      ktoś po Twoim gównie sprzątać?
                      • Gość: maciek Re: 6 zl/h IP: *.chello.pl 20.04.10, 00:08
                        a ja zarabiam 40zł/h i chętnie zrobię wielką kupę za 2złote jak mnie przyciśnie...
                    • Gość: sprzedawca Re: 6 zl/h IP: *.rev.numericable.fr 20.04.10, 00:10
                      Na pewno latwiej jest narzekac na wysokie podatki i nieuczciwych ludzi niz
                      zaczac cos robic. Byc moze ten kraj juz tak jest stworzony - Ci ktorzy chca
                      robia, Ci ktorzy nie chca, narzekaja i nie maja. Pamietaj, ze w kraju jest
                      przynajmniej 10% dobrze zarabiajacych osob, to jest prawie 4 miliony ludzi
                      ktorzy w wiekszosci dorobili sie nie oszustwami, ukladami, kradzieza, tylko
                      wlasna ciezka praca. Tacy sie tez zdarzaja, ale to zdecydowana mniejszosc -
                      tylko mowi sie o nich czesciej bo co ciekawego w tym ze gosc przeharowal 40 lat
                      i sie dorobil. Nic, po prostu proza zycia. Wiec powtarzam, to jest kwestia
                      wyboru, jakakolwiek bedzie decyzja, bedzie dobra - po prostu zaprowadzi w inne
                      miejsce w zyciu.

I nie sugeruj sie adresem IP, poniewaz biore na serio prywatnosc w necie lacze
                      sie przez dwa kraje tak, zeby nie mozna bylo dowiedziec sie skad pisze. Tutaj
                      tez wzialem rzeczy w swoje rece, poswiecilem kilka dni zeby dowiedziec sie jak
                      to zrobic i po sprawie. A wy piszcie sobie z wlasnych adresow.
                      • Gość: Bimota Re: 6 zl/h IP: *.icpnet.pl 20.04.10, 10:24
                        Pokaz mi 1 osobe, 1 firme, ktora sie dorobila uczciwie... Nie badzcie smieszni...
    • rockville Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 19.04.10, 23:57
      Ciekaw jestem, jakie kwalifikacje trzeba posiadac, aby zostac
      naukowcem w znanym na caly Swiat UAM- tym , ktory wyznaczal miejsca
      przyszlych kibli. Czy to byli naukawcy- chemicy ? Czy socjologowie ?
      A moze filolodzy angielscy ? Czy oni chodzili po Poznaniu i wachali
      na jakich ulicach i w ktorych bramach najbardziej moczem i gownem
      smierdzi ? Czy wsrod tych naukowcow byli jacys przedstawiciele z
      Bruxeli? Czy Unia dofinansowala to wybitne przedsiewziecie ?
      • Gość: maciek 40zł/h IP: *.chello.pl 20.04.10, 00:04
        ja zarabiam jakieś 40 zł za godzinę i chętnie się wysram za 2zł jak mnie
        przyciśnie..
      • Gość: Anq26 Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 00:05
        ja myślę, że dotyczyło to raczej badań przepływu ludzi w danej okolicy, ilości
        lokali z toaletami/km2, możliwości przyłączenia do kanalizacji itp. I wbrew
        pozorom nie można sobie postawić kibla byle gdzie...
        • Gość: Bimota Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.icpnet.pl 20.04.10, 10:31
          Pewnie, ze nie... jak by to wylgadalo..., a smrodu z klatek schodowych od ulicy
          nie widac...
      • Gość: SZAA Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: 62.87.128.* 20.04.10, 15:15
        TYLKO ŻE TE WC NA ZACHODZIE SĄ BEZPŁATNE. POZNANIACY CWANIACY.
    • b.ojciec Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 20.04.10, 00:10
      W kwestii merytorycznej tych toalet. Bida tym, co mają zatwardzenie lub
      biegunkę. Toaleta stoi sobie na środku rynku. Wewnątrz siedzi sobie taki
      zestresowany na sedesie, bo zatwardzenie trzyma, a godzina "0" nadchodzi. I
      oto stało się: drzwi po 15 min. się otwierają i można podziwiać ten wspaniały
      widok publicznie! Zarząd miasta, jak się domyślam, zamierza sprzedawać bilety
      na te spektakle.
      Swoją drogą ciekawe, skąd te 15 min., dlaczego nie 20, albo 21, a może 17? Jak
      wyliczono, że bezdomni już po 16 min. mieszkają w tej toalecie, a po 15
      jeszcze nie? Chciałbym poznać te fascynujące badania psychologiczne i
      socjologiczne. Może prowadzono jakiś wiekopomny eksperyment psychologiczny na
      miarę "więźniów i strażników" i lada chwila w Wikipedii jego opis się ukaże?
      Ciekawe też, jak się ustosunkuje sąd, gdy ktoś chory zostanie ośmieszony
      wystawieniem go na widok publiczny w momencie wciągania majtek?
      Efekt będzie jak zwykle: te wspaniałe automaty będą używane jako ściany do
      sikania (drogie, ale miasto na pewno stać na to), bo nikt nie wpadnie na tak
      chory pomysł, aby za własne 2 zł narazić się na ryzyko publicznego ośmieszenia.
      • Gość: isia Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.aster.pl 20.04.10, 01:46
        b.ojciec napisała:
        > W kwestii merytorycznej tych toalet. Bida tym, co mają zatwardzenie lub
        > biegunkę. Toaleta stoi sobie na środku rynku. Wewnątrz siedzi sobie taki
        > zestresowany na sedesie, bo zatwardzenie trzyma, a godzina "0" nadchodzi. I
        > oto stało się: drzwi po 15 min. się otwierają i można podziwiać ten wspaniały
        > widok publicznie! Zarząd miasta, jak się domyślam, zamierza sprzedawać bilety
        > na te spektakle.
        > Swoją drogą ciekawe, skąd te 15 min., dlaczego nie 20, albo 21, a może 17?

:)

Podobne toalety działają już w różnych krajach UE, np. w Berlinie, ale:
        1. nie otwierają się po 15 minutach (chyba nie, mnie się nie zdarzyło)
        2. kosztują 1/2 euro, czyli ok. 2 zł
        3. Kupon upoważniający do wejścia warto zatrzymać, ponieważ w wybranych
        kawiarniach za okazaniem tego kuponu kawa kosztuje o 1/2 euro mniej:)

• rockville Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 20.04.10, 03:44
          Jezeli w Berlinie kosztuje 1/2 EURO czyli 2 zlote, to w Polsce kibel
          powiien kosztowac nie wiecej niz 50 groszy !!! Placenie za kawe w
          berlinie biletem z kibla swiadczy o zniewoleniu niemieckiego
          spoleczenstwa !!! Przed kilkoma minutami wrocilem ze Starego Rynku,
          i mnie przycisnelo, i ,poniewaz wszystkie restauracje byly
          zamkniete, kupe zrobilem w bramie przy ulicy Wroclawskiej !!! Jako
          czlowiek kulturalny, w kupe wlozylem czerwone opakowanie po
          frytkach, aby rano ludzie zauwazyli i nie wdepneli, spieszac sie do
          pracy. 50 groszy za ubikacje bym zaplacil, ale nie 2 zlote !!!
          Ciekaw jestem co oni dodawaja w AVANTI do tego szpaggetti, ze mnie
          tak ruszylo !!!
          • Gość: Do rockville Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.versanet.de 20.04.10, 08:04
            Ty baranie z pyrowych zagonow jestes zniewolony,ale przez pestycydy i porazenie
            mozgowe spowodowane kopaczka do pyr.Wiedzieli Niemcy co robia ze ci zajebali
            kopa i deportowali do Pyrkowa bo takim gnojem mogliby skazic swoje uprawy
            ziemniaka.Wiec nadajesz sie tylko do kanalizacji z twoim imbecylowym rozumowaniem.
            • Gość: robuś Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: 193.169.148.* 20.04.10, 08:11
              chyba ci teraz ulzyło kolego. idź teraz do swojej niemieckiej
              toalety i walni kloca myśląc o tych wszystkich bucach srających po
              bramach ale uwznioślonych pojednaniem narodowym po żałobie.
              • Gość: Do pyrusia robusia Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.versanet.de 20.04.10, 08:39
                Jak wale knuta dowcipnisiu,to wlasnie mysle jak go wyslac do Pyrkowa, aby wam
                sie zwiekszyly plony z hektara i pachnialy pyry dobrobytem.Taki jestem uczynny i
                przyjazny srodowisku.
          • rockville Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 20.04.10, 17:53
            rockville napisał:

> Jezeli w Berlinie kosztuje 1/2 EURO czyli 2 zlote, to w Polsce
            kibel
            > powiien kosztowac nie wiecej niz 50 groszy !!! Placenie za kawe w
            > berlinie biletem z kibla swiadczy o zniewoleniu niemieckiego
            > spoleczenstwa !!! Przed kilkoma minutami wrocilem ze Starego
            Rynku,
            > i mnie przycisnelo, i ,poniewaz wszystkie restauracje byly
            > zamkniete, kupe zrobilem w bramie przy ulicy Wroclawskiej !!! Jako
            > czlowiek kulturalny, w kupe wlozylem czerwone opakowanie po
            > frytkach, aby rano ludzie zauwazyli i nie wdepneli, spieszac sie
            do
            > pracy. 50 groszy za ubikacje bym zaplacil, ale nie 2 zlote !!!
            > Ciekaw jestem co oni dodawaja w AVANTI do tego szpaggetti, ze mnie
            > tak ruszylo !!!
            Godzine temu, przechodzac Wroclawska, z ciekawosci zagladnelem do
            bramy, w ktorej zrobilem kupe. Lezy- z czerwonym opakowaniem po
            frytkach-jak mina z flaga ostrzegawcza. I dzisiatki much krazacych
            jak helikoptery. Jak Poznan moze zostac Metropolia, jezeli po tak
            dlugim czasie nikt nie sprzatnal tak dobrze oznakowanej kupy ???
            • Gość: f27sz Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.aster.pl 21.04.10, 00:26
              rockville napisał:
              > Jak Poznan moze zostac Metropolia, jezeli po tak dlugim czasie nikt nie
              sprzatnal tak dobrze oznakowanej kupy ???

Jak Poznan moze zostac metropolia jesli obywatele zalatwiaja swoje potrzeby w
              bramach?
              Jesli nie prowokujesz, to latwo mozna cie namierzyc i nakazac sprzatnac te kupe
              i jeszcze mandat wlepic :)
              • rockville Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 21.04.10, 14:51
                Gość portalu: f27sz napisał(a):

> rockville napisał:
                > > Jak Poznan moze zostac Metropolia, jezeli po tak dlugim czasie
                nikt nie
                > sprzatnal tak dobrze oznakowanej kupy ???
                Jak Poznan moze zostac metropolia jesli obywatele zalatwiaja swoje
                potrzeby w
                > bramach?
                > Jesli nie prowokujesz, to latwo mozna cie namierzyc i nakazac
                sprzatnac te kupe
                > i jeszcze mandat wlepic :)
                Ciekawe, kupy nie sprzatna i beda mnie namierzac....
      • Gość: Kalafior Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 09:08
        A widzisz , bo w Poznaniu (moim mieście rodzinnym z dziada
        pradziada, żeby nie było)- czas to pieniądz. To raz. A dwa -
        tradycja stuletnia - w latach 20-stych może nawet przed 1-wszą WŚ,
        był sklep z odzieżą i oni tam mieli regulamin pracy , w którm było
        napisane: "kto na klozetach dłużej niż 5 minut wysiaduje..." ten się
        narażał na szykany pracodawcy! Tak więc , jak człek w terenie luzem
        idzie, nie służbowo, to nawet może AŻ te 15 minut wysiadywać:). Poza
        tym z zatwardzeniem raczej da się do domu dotrzeć i dłużej
        wysiadywać w spokoju i ciszy, i prawie za darmo. NO bo papier, woda
        i prąd kosztują:)
        • Gość: Do Kalafiora Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.versanet.de 20.04.10, 09:20
          Swiete slowa!!!Madrze myslacy kalafior!!.Pozdrawiam wszystkie warzywa,oprocz pyr.
          • Gość: Kalafior do gościa Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 09:30
            Pyry to nie warzywa. Pyry to Pyry.Najlepsze z gzikiem;)
            • Gość: Do Kalafiora Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.versanet.de 20.04.10, 09:51
              Tzn.Pyry to chwast, a chwast to pyry.No ciekawe !!??.Dodaj ze bryzgane z gzikiem
              przez gruzlika.Uklony.
              • Gość: Kalafior do Goscia Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 10:10
                A fe! Pyra to nie chwast! Pyra ma szersze znaczenie!Obronne- Pyry,
                szczególnie zgniłe, można podać nieproszonemu Gościowi lub zaczepne,
                np. nieproszony Gość śwignie taką zgniłą Pyrą - i konflikt się
                rozwija. Serdeczności:)
    • cegla000 A może by tak na Malcie, bo tam nie ma gdzie sie 20.04.10, 09:35
      wysikać. Zwłaszcza poza sezonem 'plażowym'.
      • Gość: hillaryWT to jest właśnie poznań IP: *.aster.pl 20.04.10, 11:26
        największe dyskusje budzi szalet...Poznań - metropolia..pusty śmiech
    • Gość: dzielnicowy Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 12:05
      Ależ korzystaj z bramy!
      My już czekamy :)
    • ludwikowiec Może w końcu Polacy oduczą się sikania po ścianach 20.04.10, 14:28
      drzewkach, krzaczkach i czym popadnie. Zresztą często widać, że nawet mamuśkom
      jest szkoda 50gr (!!!) na kibelek, i wolą wysadzić bachora pod krzaczkiem. A
      ty człowieku patrz sobie na to.
      • Gość: Metaxa Re: Może w końcu Polacy oduczą się sikania po ści IP: *.icpnet.pl 20.04.10, 19:46
        A czy w Poznaniu są gdzieś kibelki? Co ma zrobić rodzić, kiedy dziecku sie
        zachce, a wpobliżu nie ma toalety? zapomnij, żeby skorzytać z dobrego serca
        jakiejkolwiek instytucji/sklepu. Sprawdziłem.

Jeżeli kibel jest w pobliżu a Małej się chce to korzytamy. A jak nie ma - trudno
        krzaczek, drzewko. Zawsze dyskretnie, bo tez nie mam ochoty zeby córkę ktoś oglądał.

I przypominam, że Ty też kiedyś byłeś bachorem, i niejedno drzewo jest przez
        Ciebie osikane. Zapytaj mamy.
        • ludwikowiec A byłem, byłem. I przyznaję 21.04.10, 18:15
          że pewnie było tak jak mówisz. Ale to nie oznacza że ma tak być nadal! Naprawdę
          nie jesteśmy skazani na rzeczywistość IIIgo świata, możemy iść do przodu!
    • Gość: tak trzymać Brawo naukowcy z UAM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 14:58
      "W toaletowej rewolucji władze Poznania wsparli naukowcy z UAM. To oni wyszukali
      miejsca, w których publicznych szaletów najbardziej brakuje."
    • kolega39 Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 20.04.10, 15:49
      To smutne, że wszelkie próby ucywilizowania naszego społeczeństwa
      spotykają się z szyderstwem i kpiną.
      • Gość: Bimota Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.icpnet.pl 20.04.10, 16:54
        No mozemy sie jeszcze polozyc i plakac po kazdej takie probie...
    • odchudzacz Nie sikać, tylko rżnąć kupę. 20.04.10, 16:49
    • Gość: Minolta Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans IP: *.realestate.net.pl 20.04.10, 22:05
      To i tak nieźle bo ja pracuję jako sekretarka (pracownik cywilny) w POLICJI I zarabiam 5,52 zł./h.
      • rockville Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 20.04.10, 22:22
        Gość portalu: Minolta napisał(a):

> To i tak nieźle bo ja pracuję jako sekretarka (pracownik cywilny)
        w POLICJI I z
        > arabiam 5,52 zł./h.
        Ciekaw jestem, czy placisz 2 zl za toalete, czy wolisz ukucnac w
        bramie. W koncu jakas bratnia dusza napisala, ktos w poscie napisal,
        ze zarabia 40zl/godz ,ile bym zarabial jako oficer w policji ?
        • dziodu Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 21.04.10, 19:40
          jeśli miałbyś dobre oko, nieźle strzelał i mieszkał na Piątkowie to ho ho - kto
          wie - może i z 10 zł za godzinę?
    • zegrz Ha, ha ha! Rewolucja! 20.04.10, 23:06
      We Francji automatyczne toalety stoją na parkingach przy
      autostradach i na każdym ważniejszym rogu w Paryżu już od co
      najmniej kilkunastu lat.
      To doskonały wynalazek i od lat dziwię się że żadne miasto w Polsce
      tego rozwiązania nie stosuje.
      • Gość: KONIECPOLSKI Re: Ha, ha ha! Rewolucja! IP: 96.241.32.* 20.04.10, 23:34
        W Niemczech 70 lat temu wybudowano autostrady, i od lat dziwie sie,
        ze Polska autostrad nie ma.
    • lukask73 Re: Możesz sikać nie dłużej niż kwadrans 22.04.10, 09:42
      To ja zrobię kupę pod Twoim drzwiami i zapłacę Ci tę niebotyczną
      kwotę 2 zł. Mogę nawet przynieść swoją gazetę do podtarcia.

Pokaż, jak się cieszysz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka