Dodaj do ulubionych

Cenzurka za 4 lata. Oceniamy radnych z Poznania

18.11.10, 09:18
Dziwne i bardzo stronnicze. Przy niektórych radnych szeroki opis działania w Radzie, a przy innych ani słowa o tym co udało się zrealizować Radnemu/Radnej, tylko o kolekjonerskim hobby, podróżach, czy działaniu poza Radą - ciekawym kluczem kierowali się autorzy. Skierowane w jedną stronę opinie i fakty, które kompletnie nie licują nawet z poziomem Gazety, ani z FAKTAMI!!!!!!!!!!!!! Oj nieładnie, ale to w końcu kampania, a liczenie na obiektywizm mediów już dawno stało się fikcją. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gall.anonim.pn Re: Cenzurka za 4 lata. Oceniamy radnych z Poznan 18.11.10, 10:49
      Zgodzę się z przedmówczynią, przykładowo pani Nowowiejska (PO). Napisano tylko: "Raczej milcząca, bierna radna. Szefuje Towarzystwu im. Feliksa Nowowiejskiego i na tym przede wszystkim się skupia.", A gdzie "remontowała swój dom za nasze pieniądze"? To przecież bardzo ciekawa inicjatywa!
      • Gość: adam Re: Cenzurka za 4 lata. Oceniamy radnych z Poznan IP: *.icpnet.pl 18.11.10, 10:56
        taaa.... większość to banda nygusów, która za nic dostaje kasę. Taki Kubel - został radnym, bo kiedyś fajne teksty gwarowe napisał i stworzył Sterego Marycha i na tym koniec.
        Nic nie robił w tej kadencji - tak wiec nie spełnił się jako radny, ale gdzie tam uczciwe spojrzenie na swoje nic nie robienie - trzeba dalej sięgać łapy po darmową kasę.
        I takich mamy radnych... kilku jest zaangażowanych a reszta pierdzi w stołek i czeka na dietę.
      • Gość: Potwierdzam Re: Cenzurka za 4 lata. Oceniamy radnych z Poznan IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.10, 16:41
        ... rzeczywiście. Nowowiejska już drugą kadencje przesiedziała w Radzie, wprawdzie milcząc i podnosząc rekę, jak każe partia, ale za to - jak donosiły media - pierwsza była na miejskich bankietach no i załatwiła dotacje miejską w wysokości około MILIONA złotych dla Towarzystwa w którym jest prezesem, na remont prywatnego domu, w którym mieszka....
    • emi-47 Cenzurka za 4 lata. Oceniamy radnych z Poznania 18.11.10, 13:19
      Maciej Przybylak-byłem kiedyś go "odwiedzić" bo odpowiada w komisji za nasze bezpieczeństwo. Oczywiście obiecał zająć się zgłaszanymi problemami. Myślicie że mi odpowiedział. Gdzie tam ! Wysłałem e-maila z monitem i też cisza. Sprawa dotyczyła nieradzenia sobie Straży Miejskiej i Policji Państwowej z problemami bezpieczeństwa.
      Teraz wiem, że "ryba gnije od głowy". Kiedyś nie mieliśmy wolności ale było bezpiecznie. Teraz jest odwrotnie. Chrzanię tą demokrację. Czas się usuwać z tego świata.
      • Gość: Do dziadka emi- 47 Re: Cenzurka za 4 lata. Oceniamy radnych z Poznan IP: *.versanet.de 18.11.10, 14:00
        Juz pewnie,tak bys chcial sie usunac PO cichaczu i jeszcze pewnie tylnym wyjsciem ! Nima nima,zapierdzielaj dziadku w tym slomiaku do 70-tki i to bardzo wydajnie,POniewaz trutnie POtrzebuja POkarmu i Twoja kasiorke ! Usunac to TY se mozesz,ale ostatnie pnioczki,abys mocno ich nie kasal i zamknal szczeKACZKE az do grobu ! POzdrawiam Ope ! :-)))
    • Gość: pan ktoś Re: Cenzurka za 4 lata. Oceniamy radnych z Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 14:33
      Skrajnie nieobiektywne oceny wystawiła nasza gazetka. Można odnieść wrażenie, że kolesiostwo zrobiło swoje. Dla przykładu taka radna Kretkowska którą Wyborcza zawsze uwielbiała jest wychwalana a to przykład baby z targu-dużo gada mało robi albo taki radny Jakub Jędrzejewski kolega Pani Redaktor to leser jakich mało. Typowy urzędnik "od do" i na tym koniec. No ale ma siostrę w europarlamencie więc dostał pierwsze miejsce na liście. Zgodzę się natomiast z opinią o radnym Michale Grzesiu. Byłem kiedyś u niego i facet naprawdę mi pomógł w przeciwieństwie do Jędrzejewskiego.
    • zajob Cenzurka za 4 lata. Oceniamy radnych z Poznania 18.11.10, 14:50
      Dość jednostronna i pokazująca skąd wieje wiatr opinia. Gloryfikacja Marka Sternalskiego za Rio, a przecież w tej sprawie wypowiadali się również inni. Podobnie. Rozgrywającym był wcześniej i nie dlatego, że został Radnym. Mariusz Wiśniewski do walki o Park Rataje podłączył się dość późno (świetnie wyczuwając nastroje społeczne i szanse dla siebie) Przeforsowana przez niego reforma samorządu pomocniczego w części jest sprzeczna z uchwałami Zarządu PO i stanowiskiem RM z kwietnia 2009. Zmiótł z sceny politycznej (razem z Bartoszem Zawieją) Grzegorza Steczkowskiego, który przeciwko zmianom likwidującym 20 Osiedli protestował (sam Steczkowski pracował przez 3 lata nad reformą zanim zabrał się za nią Wiśniewski), Wiśniewski po zaprzysiężeniu Steczkowskiego na Radnego nie wpuścił go do Komisji ds Reformy JSP.
      Steczkowski nie do końca nie wykorzystał swojej szansy. Wywołał MPZP dla Grunwaldu, doprowadził do konkursu na remont Rynku na Świcie, ostro krytykował MPU za olbrzymie zaległości w realizacji planów. Szkoda, że o tym Państwo Redaktorostwo nie pamiętali.
      • Gość: roxana Do Zajoba IP: *.icpnet.pl 18.11.10, 21:13
        Od jakiegoś czasu wiedziałam, że pod tą ksywką kryjesz się Ty Grzegorzu Steczkowski -teraz wyszło szydło z worka, bo użyłeś ,,Zajobie" tych samych przekręconych informacji, dokładnie tych samych których używał i używa na co dzień tylko i wyłącznie Pan Grzegorz Steczkowski. A luaurka w GW Pana G.S.słuszna i prawdziwa, totalnie stracony mandat z Grunwaldu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka