Dodaj do ulubionych

Kontenery dla kłopotliwych lokatorów, czy na sp...

19.01.11, 21:10
Proponuję, żeby pan radny zamieszkał z tymi ludzmi w wspolnym bloku "Atanera'. Zobaczymy jaki będzie stan tych mieszkań po 6 miesiacach. Zobaczymy, czy pan Lewandowski nie zmieni zdania?
Obserwuj wątek
    • wierny_czytelnik_7 Kontenery dla kłopotliwych lokatorów, czy na sp... 19.01.11, 21:15
      Pomysły miasta w sprawie uciążliwych lokatorów to paranoja i XIX wiek. Ludzie którym sie nie powiodło , z wyboru lub z powodu okoliczności nie mogą być wykluczani i zsyłani do getta. Warto również wspomnieć o pomyśle przesiedlenia osób z wyrokami eksmisyjnymi do Koziegłów (gm. Czerwonak). To wydaje się jeszcze gorszym pomysłem w dłuższej perspektywie czasowej, ponieważ nikt nie jest w stanie zagwarantować, że za chwilę w głowach urzędników nie zrodzi się pomysł aby kupić za grosze dom w Bieszczadach i tam przesiedlić uciążliwych mieszkańców. Zamiast budować Termy Maltańskie i idiotyczny stadion dla kiboli bandytów, należy po prostu zadbać o tych którzy przeważnie są mieszkańcami Poznania od pokoleń. Chylę czoła przed stanowiskiem Tomasza Lewandowskiego w tej sprawie choć nigdy, przez 20 lat wolnej Polski, nie przyszło mi do głowy głosować na SLD.
      • Gość: zenek Chojny dziad z cudzej torby daje IP: 95.108.69.* 19.01.11, 21:37
        > Ludzie którym sie nie powiodło , z wyboru

[...]

> należy po prostu zadbać o tych którzy przeważnie są mieszkańcami Poznania od pokoleń.

Oszywiście.
        No to chłopaki robimy zrzutę na flaszkę dla Pana Włodka (szacuneczek), znanego okolicznym mieszkańcom (oraz oczywiście dzielnicowemu) Poznaniaka z dziada pradziada.
        A w piątkowy wieczór bibka u niego na socjalnym kwadracie, za które (oszywiście) nie płaci.
        W planach dewastacje, oddawanie moczu na korytarzu, zastraszanie sąsiadów oraz inne przewidziane w takich razach atrakcje.
        Gościem honorowym spotkania będzie wierny_czytelnik_7, człek z gruntu poczciwy, mający fantazję _z cudzej kieszeni_ sponsorować nasze fantazje...
        • dziodu Re: Chojny dziad z cudzej torby daje 19.01.11, 22:00
          Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze np. Pan Radny Lewandowski pochyla się nad "ludźmi, którym się nie powiodło", stojącymi od rana w bramie, wiecznie "na welonie", wiecznie z dwiema lewymi rękami do jakiejkolwiek roboty,z wiecznymi pretensjami do całego świata -tylko nie do siebie, natomiast ich sąsiedzi, pracujący i płacący podatki muszą cierpieć (bo codziennego obcowania z rodziną Brajana i Dżesiki inaczej się nazwać nie da) i płacić, płacić, płacić na bandę darmozjadów- studnia bez dna.
          • Gość: kozacziok Re: Chojny dziad z cudzej torby daje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 22:17
            "
      • Gość: realista Re: Kontenery dla kłopotliwych lokatorów, czy na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 22:14
        Panie wierny czytelniku!
        Bez obrazy, ale pie...sz jak potłuczony!
        Dogadaj się ze swoim nowym idolem - panem Lewandowskim i przygarnij tych "biednych, wykluczonych" pod swój dach! Dorób im klucze do swojego mieszkania, poświęć czas na poczytanie im wieszczów, skieruj na kursy zawodowe, pomóż w znalezieniu im pracy, żeby mieli z czego uregulować swoje wieeeeloletnie, różnorodne należności!
        I wróć tu na forum za rok i nam opowiedz, jak Ci poszło....
        Alleluja i do przodu!
        • michal0505 Re: Kontenery dla kłopotliwych lokatorów, czy na 19.01.11, 22:30
          Co Wy się tak burzycie czy ktoś płaci czy nie?Ja płace a mój sąsiad nie płaci nic bo nie ma pracy. Nikt go już nie zatrudni bo jest za stary chociaż ma wykształcenie. Po cholerę się denerwować ze ktoś nie płaci, że darmozjady czy coś w tym stylu. Trzeba pamiętać że wszystko może sie odwrócić i kiedyś my możemy trafiic do baraków. Różne rzeczy się zdarzają.I co wtedy?
          Panuje tak straszna znieczulica jak nigdy.....
          • Gość: JaJo Re: Kontenery dla kłopotliwych lokatorów, czy na IP: *.play-internet.pl 19.01.11, 22:38
            Pytanie dla kogo te kontenery. Nad tymi którym się nie powiodło (wypadek, utrata pracy), ale nie przeszkadzają sąsiadom można się pochylić.
            Natomiast takich co dewastują klatki, robią burdy itp. należy jak najszybciej przenieść do kontenerów. Jeżeli bowiem chcemy dbać o prawa biednych ludzi, to nie kosztem innych biednych ale pracujących i spokojnych ludzi.
          • Gość: asia927 Re: Kontenery dla kłopotliwych lokatorów, czy na IP: *.net.pbthawe.eu 25.12.11, 12:08
            Nie tyle chodzi tu o płaci czy nie płaci... Jeśli lokator jest tylko osobą bezrobotną to niech żyje tak jak potrafi i chętnie mu pomogę.... problem zaczyna się wtedy kiedy lokator to nałogowy pijak , który ma 2 lewe ręce do pracy a praca by się dla niego znalazła. Pytanie....dlaczego robi
            '' syf " , chleje do upadłego i nie płaci - chociaż na alkohol kasa znajdzie się zawsze. W ciągu tego roku już 3 razy miałam zalane mieszkanie przez takich właśnie sąsiadów. Jakoś są oni bezkarni a ja już na głowę dostaję. Faktycznie.....trzeba im współczuć i najlepiej dokupić parę flaszek żeby wódki nigdy nie zabrakło. Tak...jest to "znieczulica"
    • as.50 Kontenery dla kłopotliwych lokatorów, czy na sp... 19.01.11, 22:35
      Ciekawe,ile czasu będą potrzebowali tacy "lokatorzy" na zdewastowanie i sprzedanie na złom tego co da się odkręcić,wyrwać.
    • skowronp Kontenery są do kitu 20.01.11, 09:27
      Te kontenery są do kitu. Ogrzewane elektrycznie. Przecież Enea nie będzie się cackać, Nie płacisz rachunków nie masz prądu. No chyba, że to MY mamy się zrzucić dodatkowo jeszcze na prąd. Lepszym rozwiązaniem byłyby drewniane domy z piecami.
      Z drugiej strony chcąc zapewnić jakiś standard mieszkań socjalnych należy założyć, że należy on się WSZYSTKIM i czy Ci którzy muszą płacić 1000 zł za kawalerkę nie zadowoliliby się takim baraczkiem. Teraz mam lepiej ale w czasach gdy mieszkałem w Domy Asystenta należącym do poznańskich uczelni (pokój 12 m2. wspólna kuchnia, łazienka i ubikacja na piętrze na ok 15 pokoi) bo na nic innego nie było mnie stać taki kontener był moim marzeniem.
      • Gość: ele mele Re: Kontenery są do kitu IP: *.icpnet.pl 20.01.11, 10:46
        No właśnie, sa ludzie, którzy chętnie chcielyby taki kontener bo nie mają nic, po prostu nic.
        Też mieszkałam w domu asystenta - groza.
        Biedna rodzina z dziećmi na pewno nie poradzi sobie w takim kontenerze, kodszty prądu itp,
        ale mój były sąsiad, który regularnie dbał o to , żeby jego żona miała płaski i krzywy nos, a mała córka darła się w środku nocy; nieee bij! Temu człowiekowi a zwłaszcza jego zmaltretowanej rodzinie b. pomożecie wysiedlając go do kontenera. Puki jeszcze żyją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka