Dodaj do ulubionych

łatwe studia ... ktore ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 20:15
ktore studia sa waszym zdaniem latwe ? na ktorych nie trzeba sie przemeczac ?
jak myslicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paulina Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 23:07
      dlaczego łatwe studia chcesz kończyć? no dobra.. chodzi Ci o kierunek czy o
      szkołę? no nie wiem. wydaje mi się że pedagogika jest łatwym kierunkiem (z tego
      co wiem na podstawie studiów kumpeli),co jeszcze?? na pewno nie jest łatwy
      marketing i zarządzanie.(no ale nie o tym miało być).nie wybieraj tez żadnej
      filologii (szczególnie w p/niu).mnie się osobiście wydaje że to jednak od
      uczelni zależy,ale to już jest temat na nowy wątek.
      • Gość: none Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 07.12.05, 20:48
        wlasnie! zadne filologie w poznaniu! a juz na pewno nie kolegium jezykow
        obcych na miedzychodzkiej w poznaniu.
        • Gość: natalia Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 14:03
          studia językwe to jedne z trudniejszych, wiadomo nie od dzis.

na miedzychodzkiej jest az tak ciezko? slyszalam troche nt tej uczelni
          • Gość: none Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 13.12.05, 21:24
            a co slyszalas na temat tej uczelni? jestem ciekawa. odpisz prosze.
          • Gość: Water Proof Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 26.12.05, 17:14
            Filologie trudne? Mam koleżankę na fil. serbsko - chorwackiej. Trochę czytania,
            bardzo mało egzaminów, stypendium bez przemęczania się.
            • Gość: none Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 19.01.06, 09:35
              a jak sie jej powodzi tej twojej kolezance na tej filologii? widac, ze nie masz
              pojecia o filologii angielskiej, a juz na pewno nic nie wiesz o KJO na
              miedzychodzkiej. troche czytania? chcialabym. wiem ze na niektorych filologiach
              typu serbsko-chorwacka to wiekszosc przedmiotow ma sie po polsku, zlotko. a
              przeciez szybciej sie czyta po polsku niz po angielsku, kiedy to nie znasz
              jeszcze wszystkich slow i nie musisz ich sprawdzac w slowniku, co przeciez
              czesto zabiera duzo czasu, prawda??
              pozdrowienia wszechwiedzaco kolezanko
              • Gość: zvijezdica Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 01:25
                Nie żartuj.Czytanie po polsku na serbsko-chorwackiej? Bzdura goni bzdurę.Przede
                wszytskim taki kierunek nie istnieje- jest filologia serbska i chorwacka. Sama
                tam studiuję, więc co-nieco wiem. Czytanie po polsku jest na pierwszym roku,
                kiedy dopiero się opanowuje język. Na drugim zaczynają się już wykłady w
                językach obcych...a co za tym idzie-oczywiście czytanie oryginałów. Swoją drogą
                jest czasami przyjemniejsze niż czytanie polskich opracowań:) Literatury
                polskiej dotyczącej krajów bałkańskich mamy tyle, co kot napłakał, więc staje
                się oczywiste, że TRZEBA czytać oryginały. Ale nie ma się co bronić, przecież po
                to uczysz się języka obcego, by móc się nim płynnie posługiwać.
                To raczej studia dla pasjonatów i nie oszukujmy się- sporo osób rezygnuje.
                Z tymi stypendiami i egzaminami też bym nie przesadzała- oczywiście wszystko
                zależy od punktu odniesienia, nie wiem ile to dla was mało, a ile dużo...
        • Gość: ja Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:47
          polecam Agrobiznes na AR w Lublinie :)
      • Gość: calina studia ... ktore ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 01:31

co do pedagogiki to bym się kłóciła
      • marthar Re: łatwe studia ... ktore ? 23.03.06, 19:02
        żadne studia nie są łatwe, jesli nie ma się do nich przekonania, ja studiuję pedagogikę, mimo ze nauki nie jest dużo,to mam potworny plan- dzenne! poza tym już wiem ze nie chcę robić tego, do czego przygotowywuję sie na tych studiach i to jest gorsze niz ostre zakuwanie kiedy wiesz ze robisz to co chcesz
        • Gość: ? Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:31
          to po co studiujesz, zamiast rzucic to w pierony..
      • Gość: marczek Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:59
        a co sądzicie osocjologi mediów i rynków, albo o turystyka krajów
        biblijnych ?????
    • Gość: ala Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 13.12.05, 22:12
      Matematyka na UAM ;)
      • Gość: czika Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.smgr.pl 14.02.06, 18:51
        matma..no nie wiem..chyba az tak latwo nie jest z tego co mi kumple
        opowiadaja..ale ksztaltowanie srodowska na uam do najtrudnijszych nie nalezy;P
        • koniczynkak Re: łatwe studia ... ktore ? 09.03.06, 20:33
          logistyka w wshiu :)
    • Gość: Nina Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 26.11.06, 11:49
      Łatwe studia? Trzeba iść na coś co się lubi. Albo się tak wydaje. Ja poszłam
      mam mnóstwo nauki i bokiem mi wychodzi. I się ciężko zastanawiam co robić.
      Chciałabym skończyć wreszcie jakieś studia. A szczerze mówiąc, mimo, że stara
      jestem nie mam sprecyzowanych żadnych planów. Tylko wyjkładowcy są okrutni i
      można oblać - z wuefu!!!
      O zgrozo...
      Łatwe studia to przede wszystkim płatne studia, przynajmniej z tego co wiem.
      • Gość: majka Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 16:05
        latwe- platne? w sensie ze zaoczne czy prywatne?

co trudne, to zalezy, czego oczeujesz. jeste na kultrozawstwie i nie narzekam
        specjalnie, myslalam,ze sie troche wiecej poucze, ale o studia po prosru
        interesujace.

humanistyczne ogolnie sa latwiejsze- nawet filologie w porownaniu z jakimis
        technicznymi nie ma laborek i innych pie.. jasne, ze duzo trzeba czytac, ale
        po to wybieralismy te studia miedzy innymi, parwda?? zeby CZYTAC, wiec nie
        rozumiem zarzutow niektorych poprzednikow, ze na jakiejstam filologii jest duzo
        czytania, to chyba logiczne..?

mam kumpee na ksztaltowaniu srodowiska hehe 60osob na roku, nie pzremeczaja sie
        to fakt ;)

natomiast juz samo zalozenie, ze chcesz isc na latwe studia nie ejst chyba
        latwe? tak typowo po paierek idziesz? to juz wybierz cokowliek z zakresu twoich
        zainteresowan. po co sie meczyc 3 czy 5 lat?
    • Gość: ulla Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 03.12.06, 19:54
      idz na jakies prywatne Wyzsza Szkola czegos tam i na pewno sie nie przemeczysz
      • Gość: lynx Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:23
        Wyższa Szkoła Gotowania Na Gazie i tym podobne maszynki do robienia "magistrów",
        tylko ile ci ludzie są potem warci?
    • Gość: student Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 10.12.06, 04:12
      Latwe w sensie nie przemeczania sie pod katem nauki sa wszystkie kierunki na WNGiG UAM poza geologia. Geologia to masakra, przyjmuja na nia prawie jak leci, za to przetrwac chocby pierwszy rok to mission impossible. Nieco trudniejsza od reszty jest rowniez Geografia ze specjalnoscia Geoinformacja. Trudniejsza bo jest sporo przedmiotow informatycznych i to nie typu excell tylko np. programowanie w C czy VB. Kto ma leb do kompow to nie bedzie sie meczyl ale jak ktos tylko do geografii to sie moze zdziwic. Najlatwiejsza jest chyba Turystyka i Rekreacja. Jak mi ktos tu bedzie przebakiwac, ze wcale nie, ze jest trudno, to go znajde, dorwe i tak walne w leb, ze mu sie wreszcie mozg wlaczy ;) Jestem w komisji stypendialnej i dobrze wiem jakie tam sa srednie ocen ale tez za jakie "bardzo trudne" przedmioty wszyscy te czworeczki i piateczki dostaja.
      • Gość: M Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 19:39
        Zgadzam sie z Tobą!!! Wykładam tam !!! Pozdrawiam wszystkich leniuszków.
        • Gość: aq Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 19:45
          Sam jesteś leniuszek! Szacunku!
    • Gość: zet Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:25
      glupota dla jednych latwa jest informatyka, bo lubia dowodzic, programowac i
      liczyc, ale nie cierpia wkuwac wiec dla nich beda trudne kierunki humanistyczne
      czy inne tam na ktorych jest duzo wkuwania. Generalnie studia scisle i
      techniczne jak sie lubi to sa latwe, ale nie kazdy moze znalezc w sobie dosc pasji.
    • karo_devil Re: łatwe studia ... ktore ? 16.01.07, 11:05
      latwe studia? zastanow sie, czy ty w ogole chcesz studiowac, skoro chcesz nic-nie-robic. to jak dla mnie bez sensu. studia powinno sie wybrac takie, jakie tobie pasuja, jezeli bedziesz uczyc sie czegos, co cie interesuje, to bedzie to latwe i przyjemne.
      • Gość: Poznanianka Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.bsk.vectranet.pl 17.01.07, 19:34
        Łatwe studia???dziwne pojecie!!!napewno rozne szkoly proponuja zroznicowane
        poziomy i kierunki...ja skonczyłam ekologie i zarzadzanie zasobami przyrody na
        UAM-polecam!studia zroznicowane,raz latwo a raz po malych batalich.ale jesli
        juz naprawde szukasz "ławych studiow" to polecam wszelkie uczelnie
        niepanstwowe,za pieniazki mozna wszystko...
        • Gość: Adam Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 17:45
          Ale tam też są pewne granice. Mimo, że sa to studia płatne-prywatne, regularnie
          oblewam na amen 40% roku. To się nazywa dbanie o prestiż szkoły. A z głębami po
          Maturze Romana nikt nie chce się zadawać...
          • Gość: Ania Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.promax.media.pl 17.07.07, 17:42
            Czy uważacie ze turystyka i rekreacja jest łatwa?
            • Gość: dziewczynka Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 09:50
              a co sądzicie o biotechnologii?? słyszałam że na AR jest wyższy poziom niż na
              UAMie.jakoś nie chce mi się w to wierzyć:/ co o tym myślicie??
            • Gość: js Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.gprs.plus.pl 18.12.08, 12:33
              Tak, Turystyka i Rekreacja to łatwy kierunek
              • Gość: mar Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.icpnet.pl 17.01.09, 20:07
                TiR łatwy? tak, ale pod warunkiem ze Ciebie ten temat interesuje,
                jesli nie, to nie polecam, bo z czasem bedzie to dla Ciebie
                przeklenstwo ;)
      • Gość: prawiestudent Re: łatwe studia ... ktore ? IP: 80.51.45.* 15.05.08, 21:01
        Jak ty jestes je.. kujonem i kujesz na studiach to nie znaczy ze wszyscy tak musza. Studia to najpiekniejszy okres w życiu dużo kasy sexu i zabawy. Na studiach sie nie uczy tylko "studiuje" -,-
      • Gość: prawiestudent Re: łatwe studia ... ktore ? IP: 80.51.45.* 15.05.08, 21:01
        Jak ty jestes je.. kujonem i kujesz na studiach to nie znaczy ze wszyscy tak musza. Studia to najpiekniejszy okres w życiu dużo kasy sexu i zabawy. Na studiach sie nie uczy tylko "studiuje" -,-
        • Gość: Paulina Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.echostar.pl 04.09.09, 19:45
          Zabawne jakie rzeczy ludzie tu piszą...Na uczelniach państwowych wcale nie jest
          łatwo przynajmniej nie na WSB też tak myślałam pójdę na prywatne będzie luz, ale
          to nie prawda.A co do tych co komentują po co iść na łatwe studia itp. to
          szczerze powiedziawszy cholernie wam zazdroszczę, że możecie studiować sobie na
          dziennych to co lubicie ja niestety muszę pracować i się uczyć i naprawdę ciężko
          jest mi to pogodzić dlatego sama chciałbym studiować coś łatwego nie ocenia się
          ludzi z góry warto zagłębić się dlaczego postępują tak a nie inaczej...
    • proost Re: łatwe studia ... ktore ? 21.10.13, 13:05
      Gość portalu: natalia napisał(a):

> ktore studia sa waszym zdaniem latwe ? na ktorych nie trzeba sie przemeczac ?
      > jak myslicie ?

Nie idź na studia. Jeszcze się zmęczysz...
    • otisthorpe Re: łatwe studia ... ktore ? 19.12.13, 20:33
      co za pytanie
      po co państwo płaci za takich studentów którzy idą żeby odklepać studia
      i nic z tego nie ma poza kolejnym niedouczonym magisterkiem
    • Gość: kerseczka Re: łatwe studia ... ktore ? IP: *.dynamic.mm.pl 13.02.14, 15:59
      Moim zdaniem najważniejsze to nie skupiać się nad tym jaki kierunek jest najłatwiejszy ale na tym aby była po nim praca oraz na tym aby studia nas interesowały.
      Zgadzam się jednak z tym , że wiele kierunków jest ciężkich ponieważ jest tam wiele wkuwania samych głupot...
      Sama jestem zadowolona ze swojego wyboru. Obecnie studiuję doradztwo i coaching na Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa w Poznaniu i muszę przyznać, że choć nauki nie jest aż tak wiele to uczymy się wyłącznie konkretów : www.wsnhid.pl/doradztwo-i-coaching.html - myślę,ze kierunek również ma dużą przyszłość ponieważ obecnie specjaliści z takiego zakresu są coraz bardziej poszukiwani a dotąd taką wiedzę można było zdobyć wyłącznie na ciężko dostępnych kursach.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka