Dodaj do ulubionych

wedzony łososw poznaniu?

28.01.11, 13:53
JAK MYSLICIE CZY W POZNANIU NA BAZARZE SPRZEDAŁ BYSIE WEDZONY ŁOSOS? PRZYWIEZIONY PROSTO Z NAD MORZA ?UWEDZONY DZIEN WCZESNIEJ WE WŁASNEJ WEDZARNI?
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: wedzony łososw poznaniu? 28.01.11, 13:55
      Zleży co będzie kosztować.
      • maddzia22 Re: wedzony łososw poznaniu? 28.01.11, 13:59
        powiedzmy ze 45 łosos wedzony na zimno (płat)
        35-40 łosos dzwonek wedzony na cieło?
        nie wiem ile kosztuje w sklepie ale napewno był by taniej.
    • Gość: Miodkowa Re: wedzony łososw poznaniu? IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 14:43
      Predzej by sie sprzedal slownik ortograficzny.
      • Gość: Do Miodkowej Re: wedzony łososw poznaniu? IP: *.versanet.de 28.01.11, 15:26
        Dokladnie ! I najlepiej taki bez idiomow "dla idiotow",co by koscia w gardle nie stanal ! Hihi :-)))
        • Gość: do miodowka Re: wedzony łosos w Poznaniu? IP: *.wroclaw.mm.pl 28.01.11, 17:16
          NO JASNE TACY JAK WY WSZYSTKIEGO SIE CZEPIA.A WY MAM NADZIEJE ZE SIE UDŁAWICE KIEDYS TAKA OSCIA I W TEDY O MNIE PRZYPOMNICIE.!!!!!!!!A PRZY OKAZJI NIE UMIEM DOBRZE PISAC PO POLSKU BO SIE TU NIE WYCHOWAŁAM I WCALE MI NIE SZKODA BO WIDZE ZE NIE BARDZO JEST DO CZEGO WRACAC.
          • Gość: Do miodowka Re: wedzony łosos w Poznaniu? IP: *.versanet.de 28.01.11, 20:33
            Sadzac PO operatorze,jestes aktualnie we Wrocku i prawdopodobnie przybylas ze wschodu.Nawet Cie rozumie,POniewaz POLska mowa to trudna mowa,nawet dla osoby POlskiego POchodzenia."Jeno tylko" mozesz POprosic,aby jakis POlaczek z wyzszym wyksztalceniem POprawil Twoje wypociny i przy okazji dowiesz sie o prawidlowej PISowni.Ja tez sie tam nie urodzilem i nie wychowalem,ale twierdze,ze dla chcacego zadna sprawa.Czyli reasumujac :ucz sie ucz,bo nauka to POtegi klucz ! POzdrawiam z germanow ! Hihi :-)))
            • Gość: KTOS Re: wedzony łosos w Poznaniu? IP: *.wroclaw.mm.pl 28.01.11, 21:22
              SZKODAMI TAKICH LUDZI JAK TY!!!!!!! PRZWAZNIEJ WYZEJ S...... NIZ GŁOWE MA....!!!!!!!!ODCZEP SIE TO LEPIEJ ZROBISZ I POPATRZ NASIEBIE !!!!!!!1
              • Gość: Do ktos Re: wedzony łosos w Poznaniu? IP: *.versanet.de 28.01.11, 22:18
                Dalej POpelniasz te same bledy i nie wyciagasz wnioskow z mojej rady,wiec smiem POdejrzewac,ze leb od tego lososia jest zdecydowanie madrzejszy niz sama handlara.Hihihahabuhaha Ps.Mocno sie POdku...las,ze walisz tyle wykrzyknikow ?!
    • wszystko_policzone Re: wedzony łososw poznaniu? 28.01.11, 15:31
      Małe stoisko ze stosownym szyldem - "produkcja własna", "wczoraj wędzone w olchowym dymie" itp. na pewno dobrze prosperowało. Nie bez znaczenia byłby też wybór "bazaru", jak to nazwałaś. W Poznaniu nazywamy to rynkami bądź targowiskami. Chyba, że masz na myśli jakieś inne miejsca.
      Dodam, że jeśli wszystko byłoby ok. tzn. wyglądało, pachniało i smakowało, to cena nie musiałaby być najważniejszym z czynników. Ci, których nie stać na b. dobrego łososia po 50,- zł/kg nie kupią go również gdy będzie po 35.
      • Gość: maddzia22 Re: wedzony łosos w Poznaniu? IP: *.wroclaw.mm.pl 28.01.11, 17:12
        Dziekuje za podpowiedz.Pozdrawiam
        • Gość: aa Re: wedzony łosos w Poznaniu? IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 18:59
          W dużych sieciowych supermarketach czasami organizowana jest sprzedaż spożywczych produktów "chałupniczych"- to znaczy pochodzących z małych firm. Chyba w Auchan- spróbuj zatelefonowac!
          • Gość: wojtek651 Re: wedzony łosos w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 20:49
            A po prawdzie to i 35 za dużo bo Poznaniak skąpy a ponadto wydojony przez władzę wysokimi podatkami.Ale próbuj.Życzę powodzenia
    • Gość: ab Re: wedzony łososw poznaniu? IP: *.tbcn.telia.com 28.01.11, 21:04
      "Z nad morza"? Jakiego?
    • mapo0 Re: wedzony łososw poznaniu? 29.01.11, 17:45
      Moim zdaniem tak. Jest duże zapotrzebowanie na produkty żywnościowe premium - zdrowe, naturalne, robione rzemieślniczymi a nie wysokozautomatyzowanymi sposobami. Jest tu dużo zamożnych ludzi chcących za to zapłacić.
      Ale potrzebne są:
      - atrakcyjne ceny (szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaka jest cena łososia, więc nie ocenię, czy 35 - 45 to dobra cena)
      - atrakcyjna, oblegana lokalizacja. Nie lubię centrów handlowych typu Plaza czy King Cross, ale to chyba najlepsze miejsce, żeby to sprzedawać, bo zawsze pełno ludzi
      - informacja, że coś takiego istnieje
      - otoczka marketingowa (jak ktoś pisał drewniane stoisko z opisem, że wędzony w dymie olchowym itp., jakieś morskie liny na stoisku itp.)
      Komentarzami, że poznaniacy to skąpcy i nie kupią się nie przejmuj. Na takich kiermaszach jedzenia ludowego w centrach handlowych sprzedają się szynki po 50-100 zł, a bardzo drogie delikatesy typu Piotr i Paweł oraz Alma, które sprzedają bardzo, bardzo drogo (na włoskiej kawie mają chyba z 200-300% marży) mają zatrzęsienie klientów.
      Powodzenia i zaproś nas do swojej łososiarni :)
      • kiks4 Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? 29.01.11, 17:58
        Bo ja cały czas mam na myśli wyłącznie bałtyckiego
        • Gość: Do kiksa Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.versanet.de 29.01.11, 18:33
          Mozesz se mowic co chcesz i PISac co chcesz,ale ja uwielbiam okonie w randze sierzanta ! Wszystkie lososie "losie" trocie liny brzany leszcze karpie szczupaki sandaly kielbie swinki japonce sumy itd. to drugi gatunek smierdzieli ! No chyba ze ulik,to oczywista oczywistosc do kielonka na zagryche jak najbardziej POlecam !W ucho od ulika,ale mi smaku narobiliscie na szklo i ogona ! POzdrawiam
        • Gość: aa Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.tbcn.telia.com 29.01.11, 19:22
          Czy w Baltyku sa lososie???
          • Gość: Do aa Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.versanet.de 29.01.11, 19:30
            A dlaczego ma nie byc ? "Jenotylko" POspierdzielaly z dorszami POd zachodnia granice Baltyku i machaja ogonami,ze syfu maja dosyc i nie bedziecie ich opalac na wogu ! POzdrawiam w ich imieniu :-)))
          • kiks4 Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? 29.01.11, 19:46
            pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81oso%C5%9B_szlachetny
            • Gość: aa Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.tbcn.telia.com 29.01.11, 19:59
              Tylko pytanie czy mozna go odlawiac(legalnie). Norweskie sa hodowane, te ktore sie lowi w rzekach, wrzuca sie z powrotem do wody.
              • kiks4 Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? 30.01.11, 00:34
                Kilka lat temu w Darłowie kupowaliśmy od rybaka. Sądzę, że łowione w morzu są "jadalne". Jak z opisu w Wikipedii wynika do rzek wędrują na tarło więc oczywiście są pod ochroną.
                • Gość: maddzia22 Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.11, 11:07
                  OCHRONA NA ŁOSOSIA JEST JESIENIA A TERAZ MOZNA SIE ZAOPATRZYC DO WOLI .POZDRAWIAM.
                  • Gość: aa Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.tbcn.telia.com 30.01.11, 11:32
                    Do woli? Istnieja umowy miedzynarodowe (nieprzestrzegane przez Polakow) dotyczacych kwot polowu. Tak jest np z dorszem. Z tego co wiem losos w Baltyku jest zbyt maly aby go wylawiac. Lowi sie natomiast na wedke w wybranych rzekach, w ograniczonym czasie i ilosciach w okresie marzec-maj.
                    • Gość: maddzia22 Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.11, 12:34
                      OCZYWISCIE ZE SA LIMITY NA ŁOSOSIA .I ŁOWI SIE TYLE ILE MOZNA ALE I TAK JEST TO DUZO JEZELI CHODZI O SPRZEDAZ RYB WEDZONYCH PRZECIEZ NIE BEDE WEDZIC NP 1 TONY TYGODNIOWO.WIECIE ILE TO WOGULE JEST?A POZA TYM TEMAT NIE BYŁ O ŁAPANIU TYLKO O SPRZEDAWANIU.POZDRAWIAM
                      • Gość: Do maddzia 22 Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.versanet.de 30.01.11, 12:58
                        Tak "bydzie" w OGOLE "genau" 1000 kg. I nie bede WEDZILA tyle,bo nie wiecie ile to jest !? Hihi
                      • Gość: aa Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.tbcn.telia.com 30.01.11, 13:32
                        Czy to znaczy ze wszystko tobie jedno co sprzedajesz? No coz. Moge tobie jedno powiedziec: Poznaniak kupi kazde badziewie byle bylo tanie i "frechownie" sie nazywalo. Im wiecej angielskich bzdetow na etykietce tym lepiej. To co pod papierkiem nie liczy sie. Powodzenia.
                        • mapo0 Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? 30.01.11, 17:28
                          Powtórzę Ci jeszcze raz, nie truj.
                          • Gość: aa Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.tbcn.telia.com 30.01.11, 18:33
                            Ja nie truje, to ty jestes truty. Twoj wybor, twoje zycie/egzystencja.
                      • Gość: Kwach Re: POdwedzony losos u ujscia Parsety !! IP: *.versanet.de 30.01.11, 13:47
                        Trocio wedrowna,nie plyn ta rzeka na tarlo,bo losie na brzegu z "prundem" czekaja ! Hihi :-)))
                        • kiks4 Re: POdwedzony losos u ujscia Parsety !! 30.01.11, 17:17
                          madzia 22- jak się zdecydujesz na Poznań, to daj znać na forum gdzie i po ile. Ja tal mam, że co tydzień koło naszego domu przejeżdża człowiek trudniący się wędzeniem i obwoźnym handlem. Chyba mu się opłaca bo interes funkcjonuje niezmiennie a i samochód jakby lepszy.
                          Świeżo wędzony pstrąg - miodzio. A już się trochę przejadł więc czas spróbować bałtyckiego łososia.
        • Gość: maddzia22 Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.01.11, 11:05
          łososik nasz bałtycki przez nas łapany!
          • Gość: aa Re: Losoś bałtycki czy norweski hodowlany? IP: *.tbcn.telia.com 30.01.11, 11:36
            Dla uscislenia: Baltyk nalezy rowniez do innych krajow otaczajacych to morze jak rowniez ma wplyw na kraje niebezposrednio z nin zwiazane. I rozumiem ze jak lowicie to rowniez plasujecie narybek aby skompensowac ubytki?
            • mapo0 Nie truć dupy!!! 30.01.11, 11:40
              Nie truć dupy!!! Ma łososia, to niech go sprzedaje. Na pochybel ekoterrorystom!
              • Gość: aa Re: Nie truć dupy!!! IP: *.tbcn.telia.com 30.01.11, 12:28
                Sustainable development - moze, chociaz boli w Polsce. W normalnych krajach robi sie na tym pieniadze. Masz szescie ze twoja indolencja nie pozwala tobie zrozumiec faktu ze jedzac polskie ryby jesz polowe tabeli ukladu okresowego tudziez niezla porcje produktow uznanych normalnie za niebezpieczne. Oszolom ekologiczny - dobre! Jedz co chcesz, najgorsze ze tacy jak ty powoduja zagrozenia w innych krajach i dla przyszlych pokolen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka