Dodaj do ulubionych

1 procent podatku

05.02.11, 09:05

Jeśli dajesz komuś swój jeden procent podatku to proponuje: smyki.pl/domeny/smyki.pl/tomek2007/index.php? To syn znajomych którzy poprosili mnie bym pomyślał nad tym. Ja i Karolina swój procent im dajemy. Jeśli to dla Ciebie nie kłopot możesz wesprzeć leczenie Tomka.

Można przesłąć to znajomym jeśli to nie kłopot:-)
Obserwuj wątek
    • l.george.l Re: 1 procent podatku 05.02.11, 11:30
      Najlepiej jeden procent przeznaczyć na własne dzieci i pieniądze z podatku przeznaczyć na szkołę, w której się uczą lub drużynę harcerską, jeśli są harcerzami.
      • kiks4 Re: 1 procent podatku 05.02.11, 11:59
        l.george.l napisał:

> Najlepiej jeden procent przeznaczyć na własne dzieci i pieniądze z podat
        > ku przeznaczyć na szkołę, w której się uczą lub drużynę harcerską, jeśli są har
        > cerzami.

O ile szkoła lub druzyna spełnia wymogi formalne. Musi to być organizacja wpisana do krajowego rejestru organizacji pożytku publicznego:
        opp.ms.gov.pl/login.aspx?ReturnUrl=%2fDefault.aspx
        Warto sprawdzić beneficjenta przez przekazaniem pieniędzy, żeby się środki nie zmarnowały. Urząd Skarbowy sprawdza KRS przed przelaniem.
        • l.george.l Re: 1 procent podatku 05.02.11, 12:53
          kiks4 napisał:

[...]
          > O ile szkoła lub druzyna spełnia wymogi formalne. [...]

Często spełnia, ale oczywiście należy dopytać. Powtarzam jednak: dawać na własne dzieci nie cudze. Przestrzegam przed uleganiem emocjom i przekazywaniem pieniędzy na nie sprawdzone cele. Chore dziecko nie jest wystarczającym argumentem, jeśli nie mamy możliwości zweryfikowania sytuacji materialnej rodziny. Ze swojego fyrtla znam przypadek bardzo, bardzo zamożnych ludzi - fakt z chorym dzieckiem - ale dodatkowo ludzi niezwykle obrotnych, którzy ciągną na terapię i z funduszy europejskich, i z jednego procenta.
          • tolo1 Re: 1 procent podatku 11.02.11, 17:48
            Ja wiem, że ten mój procent się nie zmarnuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka