28.03.11, 15:36
I co sąsiedzi - za 3 dni koniec marca - macie jakieś info odnośnie gazu? Czy dziwnym trafem przełożyli na koniec kwietnia???
Obserwuj wątek
    • wenekk Re: Gaz 29.03.11, 23:04
      Slyszeliscie, co powiedzial kierownik, tym co odbieraja teraz mieszkania-gaz w ciagu miesiaca moze, oczywiscie dotyczy to rowniez nas. W b.F.H. jak zwykle nic nie wiedza. Zenada...i co zwy na to?
    • kylal Re: Gaz 30.03.11, 10:36
      Mam dwie informację:
      1 od kierownika, że już tylko testy i lada dzień załączą
      2 z postów ludzi odbierających mieszkania z bloku, którym powiedziano, że za miesiąc

Wyjmuję średnią z tych dwóch informacji i myślę (nad wyraz optymistycznie), ze po 15 kwietnia jest szansa na gaz :)
      • wenekk Re: Gaz 30.03.11, 10:56
        Zauważcie tylko, jak lada dzień skoro nawet liczników nie mamy zamontowanych......... jak zwykle gadanie.
        • onapluson Re: Gaz 30.03.11, 15:18
          My rowniez wczoraj odbieralismy rozmawialem z kierownikiem i:
          - instalacja jest po probie szczelnosci
          - gazownia w ciagu 2 tygodni ma zagazowac rury
          - gaz dostaniemy jak podepna liczniki ale
          - na liczniki sklada sie wnioski ktore musi ktos zrobic i puscic dalej z uwagi ze troche juz nas jest moze to potrwac nawet do konca kwietnia

Nie bronie tu FH ale oni tak naprawde nie moga nic dzwonilem do gazowni ''okrezna'' droga i potwierdzono mi mniejwiecej ta wersje ktora przedstawilem i ktora mi przedstawiono
          • mknn Re: Gaz 30.03.11, 15:34
            onapluson napisała:

> My rowniez wczoraj odbieralismy rozmawialem z kierownikiem i:
            > - instalacja jest po probie szczelnosci
            > - gazownia w ciagu 2 tygodni ma zagazowac rury
            > - gaz dostaniemy jak podepna liczniki ale
            > - na liczniki sklada sie wnioski ktore musi ktos zrobic i puscic dalej z uwa
            > gi ze troche juz nas jest moze to potrwac nawet do konca kwietnia
            >
            > Nie bronie tu FH ale oni tak naprawde nie moga nic dzwonilem do gazowni ''okrez
            > na'' droga i potwierdzono mi mniejwiecej ta wersje ktora przedstawilem i ktora
            > mi przedstawiono

Precyzuje wypowiedz powyżej tyczy się szeregu odebranego w marcu!!!!!
            Niestety przeczytałem to i zadzwonilem "bardzo wzburzony" do Kierownika -
            I powiedział ze o bujda
            w Piątek nabijają GAZ , umowy na dostarczenie gazu dla 1,2,szerewgu i Willi gwiazdy i 3 szeregu są podpisane!

I w tej kolejności będą olicznikowane - nie wiem kiedy zaczną licznikować i ile liczników na dzień założą!!1

• fa-x Re: Gaz 30.03.11, 21:05
              Mknn sam widzialem jak robili przedmuchy gazociagu pod wlasnie oddanym w marcu budynkiem. Miedzy budynkami naszymi a teraz oddanymi jest minimalna odleglosc. Jakim wiec cudem my bedziemy mieli gaz a oni nie. Myslisz ze kierownik sie przyzna. Nie zdziw sie jak Gaz bedzie na koncu kwietnia albo jeszcze dalej. ..
            • onapluson Re: Gaz 30.03.11, 21:29
              mknn napisał:

> Precyzuje wypowiedz powyżej tyczy się szeregu odebranego w marcu!!!!!
              > Niestety przeczytałem to i zadzwonilem "bardzo wzburzony" do Kierownika -
              > I powiedział ze o bujda
              > w Piątek nabijają GAZ , umowy na dostarczenie gazu dla 1,2,szerewgu i Willi gwi
              > azdy i 3 szeregu są podpisane!
              >
              > I w tej kolejności będą olicznikowane - nie wiem kiedy zaczną licznikować i ile
              > liczników na dzień założą!!1

Jak mozesz miec podpisana jakakolwiek umowe jak nie masz licznika??
              umowe podpisujesz jak Ci liczni zaloza!!! wiec nie rozumiem o czym piszesz
              pozatym wszystko zalezy od dobrej woli gazowni i kierownik dobrym slowem bazu Ci nie zapewni co zreszta mozna na tym forum przesledzic...
              • fa-x Re: Gaz 05.04.11, 20:50
                Info od osoby zaufanej z gazowni: jak sie uda to Gaz pod koniec maja-tyle uslyszalem wiec przekazuje. ...
                • trescher Re: Gaz 06.04.11, 16:01
                  A o który szeregowiec się pytałeś? Na bieżąco rozmawiam z Kierownikiem i sytuacja jest taka, że dzisiaj miał jeszcze raz przyjechać jakiś inspektor podpisać odbiór i jeśli podpisze to od jutra mogą zacząć zagazowywanie instalacji. Od tego czasu w ciągu 2-3 dni powinni założyć liczniku, więc w przyszłym tygodniu najpóźniej powinien być gaz. Informacja dotyczy Rozbudowy III etap I.
                  • fa-x Re: Gaz 06.04.11, 18:13
                    Niewiarygodne, ze jeszcze jest ktos kto slucha kierownika i wierzy w to co on mowi. .. przesledz sobie wszystkie moje wypowiedzi a zobaczysz, ze zawsze mialem dobre informacje.no i jeszcze jedno-gaz bedzie wszedzie naraz, a nie w poszczegolnych budynkach osobno. Dziwie sie ze jeszcze nie znudzily sie Tobie zapewnienia, z ktorych nich nigdy nie wynika.
                    • halofit Re: Gaz 07.04.11, 22:27
                      dzisiaj rozmawiałam z kierownikiem budowy i powiedział mi że nie wie kiedy będzie gaz i nie chce wprowadzać w błąd więc nie poda przybliżonego terminu. pytałam o szeregowiec oddany w marcu.
                      • nexers Re: Gaz 08.04.11, 07:22
                        Z tego co widzę to ten kierownik nic nie wie. Zostaje Wam tylko czekać i mieć nadzieję, że włączą szybko. Dobrze wiedzieć co nas czeka smutne lecz prawdziwe..... :(
                        • reda100 Re: Gaz 08.04.11, 08:07
                          wczoraj popołudniu jakaś ekipa od gazu biegała i kieras był wkuty, że ekipy się nie zgrały i znowu obsuwa. Więcej nie udało się podsłuchać ;)
                          Wkurzanie się nic nam nie pomoże, trzeba brać to na wesoło...no bo co innego nam zostało, mimo, ze wesoło wcale nie jest, zwłaszcza tym co już pomieszkują na naszej uroczej wsi.
                          • trescher Re: Gaz 08.04.11, 09:01
                            My już zdążyliśmy się przyzwyczaić do takich warunków mieszkania, ale najgorsze jest to, że nie możemy położyć podłogi, bo wymagane są określone warunki, w szczególności odpowiednia temperatura i wilgotność... Mam nadzieję, że zrobi się cieplej i nie będziemy już tego gazu tak potrzebować...
                            • kdm_my Re: Gaz 08.04.11, 09:44
                              Z informacji od FH: od poniedziałku mają montować liczniki /gazownia miała poślizg z powodu choroby pracownika zajmującego się tą budową.../. Montaż w kolejności odbiorów. Razem ponoć około dwóch tygodni. Na ile jest to informacja wiarygodna - trudno ocenić. U nas też wilgoć, ale tylko w posadzkach - osuszamy cierpliwie. Stoimy z pracami, bo drewno nie lubi takiej wilgoci...
                              • fa-x Re: Gaz 08.04.11, 10:22
                                Family House - solidna firma............ żenada
                              • trescher Re: Gaz 08.04.11, 12:42
                                My już od miesiąca mamy generalnie wszystko zrobione i czekamy od tego czasu na ogrzewanie... chodzenie po "kartonowej" podłodze robi się już nudne:) Temperatura utrzymuje się ok. 15.5-16 st.C, więc jest tylko 2 stopnie mniejsza od zalecanej 18 st.C, ale wilgotność szaleje od 55% wieczorem do 72% rano i tego najbardziej sie obawiam:/
                                • karolin_a_soleil Re: Gaz 08.04.11, 22:12
                                  a tak się spytam , z którego jesteście etapu? tzn kiedy mieliście odbiory mieszkań?
                                  • nexers Re: Gaz 09.04.11, 07:42
                                    Pewnie Grudzień2010/Styczeń2011
                                    • karolin_a_soleil Re: Gaz 09.04.11, 18:41
                                      No co ty????? 4 miesiące i nic??? Ja też będę odbierać w grudniu 2011 MASAKRA!!!!??? Nie wierze....to się w głowie nie mieści.....
                                      • trescher Re: Gaz 11.04.11, 09:20
                                        Dokładnie 27.12.2010! Też mi się nie chce wierzyć. Jak czytałem wpisy osób z poprzednich etapów, które miały tak samo problem z gazem, to myślałem, że to tylko wypadek przy pracy i u nas na pewno tak nie będzie. Niestety przejechałem się, bo jest jeszcze gorzej! Wstydzę się już znajomym opowiadać, że tu mieszkam i mam takie warunki, naprawdę żenada...Pomijam już fakt, że według zapewnień odbiór miał nastąpić we wrześniu 2010r.! Nastąpił jednak dopiero pod koniec grudnia, chociaż trzeba przyznać, że taki termin byłw umowie. Irytuje tylko ta dezinformacja i robienie z ludzi idiotów!
                                        • halskee Re: Gaz 11.04.11, 12:43
                                          My czekamy od 19.12.2010 na gaz - ale o oddaniu mieszkań we wrześniu mieszkań pierwsze słyszę. Nieubłaganie zbliża się termin podpisania aktów notarialnych W piątek rzeczywiście kręcili się ludzie z gazowni - kopali dołki przy skrzynkach, przez jakiś czas w środku w mojej skrzynce wisiało nawet jakieś urządzenie, niestety Panowie nie udzielali żadnych informacji a nie miałem czasu i ochoty szukać kierownika budowy żeby zapytać co i jak. Na pewno się kłócili i kogoś przeklinali że coś nie tak zrobił ale nie dosłyszałem szczegółów.
                                          Swoją drogą tak trochę zmieniając temat. FH w zeszłym tygodniu prosiło o uprzątnięcie śmieci przy posesjach bo będą robić drogę(podobno dziś) i w piątek robili jakieś pomiary. Śmieci jak stały tak stoją. A potem będą pretensje że FH się ociąga (nie trzymam tu ich strony bo mogli zapewnić jakiś wspólny kontener do składowania odpadów za który byłbym w stanie nawet zapłacić kilka- kilkanaście złotych, gdyby go rozłożyć na jakąś część mieszkańców) ale w tym przypadku to mieszkańcy będą winni za wszelkie opóźnienia.
                                          • fa-x Re: Gaz 11.04.11, 12:52
                                            Nie popadajmy w skrajności, to że ktoś gdzieś nie zabrał woreczka ze śmieciami ma spowodować, ze będą opóźnienia w budowie drogi. W piątek rozmawiałem z Paniami z biura z FH - uzyskałem inf. że drogi do końca roku zgodnie, z umową. Ale oczywiście nie zdziwię się, bo przecież zawsze znajdą jakieś wytłumaczenia.
                                            • trescher Re: Gaz 11.04.11, 13:01
                                              Woreczka? Fa-x kiedy ostatnio byłeś na budowie? Zgadzam się z halskee, pomiędzy szeregami jest wiele mieszkań przy których stoi conajmniej kilka takich "woreczków" i do tego sterty gruzu. Jak sie przyjeżdża raz na jakiś czas to się tego nie widzi, ale jak się mieszka już od miesiąca w takim syfie dookoła to trochę to już zaczyna irytować. Czas mają do końca roku, ale z tego co rozmawiałem z Kiersam to w kwietniu chce mieć zrobiona już drogę między szeregami z etapu I, elewację i ogródki, tak żeby mieć nas z głowy. I z wzajemnością:) Dzisiaj z nim rozmawiałem to ma nastapić dziś kolejny odbiór gazu, jeśli wszystko będzie w porządku to wtorek-środa będzie gazowanie, a czwartek-piątek zakładanie liczników...tylko, który raz ja to już słyszę...
                                              • fa-x Re: Gaz 11.04.11, 13:14
                                                Jeżeli worków przybyło to przepraszam, byłem we wtorek, nie było prawie wcale. Natomiast jeżeli chodzi o gruz to wiem ze FH kazała wysypywać gruz na kupki, bo to wykorzystają. No cóż zobaczymy - miło by było jak by się sprawdziło to co piszesz.
                                                • trescher Re: Gaz 11.04.11, 14:07
                                                  Heh problem w tym, że ja już 3 tydzień z rzędu to słyszę:)
                                                  • paukan Re: Gaz 11.04.11, 16:20
                                                    witam wszystkich, ja rozmawiam z gościem z FH odpowiedzialnym od gazu i dziś powiedział mi, że była komisja na budowie zatwierdziła instalację , że niby ok, ale w środę dopiero podpisza papier. Dopiero jak będzię papier to może uderzać do Gazowni Swarzędz , aby spuścili powietrze z gazociągu, następnie zakładają gazomierze ( maks 8 dziennie przy dobrych wiatrach ) a gaz puszczają jak są wszystkie gazomierze dopiero. Mam dzwonić do niego w czwartek rano to mi powie , kiedy zaczną całą akcję. Ja sama wprowadzam się w czwartek i już mi zimno na samą myśl, a poza tym grzać wodę dla 2 małych dzieci i 2 dorosłych to jakaś paranoja. ale coż nic lepszego nie pozostaje jak tylko licxzyć na cud, że szybko się z tym uwiną.
                                                  • wenekk Re: Gaz 12.04.11, 11:22
                                                    Robią coś już z tymi drogami, bo nie byłem ponad ha?
                                                  • wenekk Re: Gaz 12.04.11, 11:22
                                                    Ponad tydzień ;)
                                                  • fa-x Re: Gaz 13.04.11, 13:53
                                                    Paukan wiesz coś więcej już? A co z tymi drogami?
                                                  • trescher Re: Gaz 13.04.11, 15:01
                                                    Witam, z tego co się zorientowałem to drogi maja zacząć robić dopiero jutro tj. w czwartek, bo mieli jakąś obsuwę. A co do gazu, to któryś, z chcących być "sprytnym", mieszkańców naszych szeregowców skutecznie opóźnił uruchomienie gazu, w ten sposób, że jutro ma przyjechać sam Prezes spółki gazowej i obejrzeć na własne oczy instalacje. Ale tak się kończy zakopywanie gruzu w miejscu gdzie jest zrobiona instalacja gazowa. Oszczędność ponad wszystko, gratulacje! Oczywiście info od Kierownika.
                                                  • fa-x Re: Gaz 13.04.11, 15:06
                                                    ha ha ha i jeszcze raz ha - prezes?????? Pewnie jakiś kierowniczek firmy wykonującej gazociąg. Ale bzdury, i Wy wierzycie w te kity. Ciemnogród......
                                                  • trescher Re: Gaz 13.04.11, 15:30
                                                    Przepraszam, a Ty z tym "Ciemnogrodem" to do kogo konkretnie wyskakujesz? Przekazuję tylko info od Kierownika, tak żeby inni nie musieli tracić pieniędzy na wysłuchiwanie kolejnych usprawiedliwień. Widzę, że cwaniakować zza monitora jest bardzo łatwo, pohamuj się trochę, bo robisz się coraz bardziej męczący.
                                                  • fa-x Re: Gaz 13.04.11, 15:45
                                                    "Ale tak się kończy zakopywanie gruzu w miejscu gdzie jest zrobiona instalacja gazowa. Oszczędność ponad wszystko, gratulacje!" - to jest Twoja wypowiedź czy kierownika?? Jeżeli Twoja to wytłumacz zainteresowanym dlaczego bronisz FH i słuchasz głupich tłumaczeń!!!!!!! Jeżeli cytat kierownika to zmienia stan rzeczy. Świetnie, że przekazujesz te informacje i za to dziękuje. Ale nie dołączaj do nich tego typu komentarzy.........
                                                  • trescher Re: Gaz 13.04.11, 15:58
                                                    A widzisz tak się składa, że akurat udało mi się porozmawiać ostatnio pewnymi Panami z gazowni, ktrorzy przyejchali poprawiac cos w naszej instalacji i od nich tez slyszalem podobne opinie na temat tego jak sa zalozone instalacje i tego, ze jest dookola nich syf pochodzący z mieszkań (gruz + śmieci np. kartony, styropiany itd.). Na podstawie ogólnego obrazu naszej pięknej, nowej ulicy Jagodowej i na podstawie wypowiedzi tych pracowników jest to dla mnie całkowicie oczywiste, że takie zdarzenie mogło mieć miejsce i w ogóle mnie to dziwi. Natomiast Twoje oburzenie na temat mojego komentarz świadczy być może właśnie o tym, że trafiłem na osobę, która również swoim zachowaniem przyczynia się do takiego a nie innego wyglądu naszej ulicy.
                                                  • fa-x Re: Gaz 13.04.11, 16:22
                                                    Sasiedzie, ja nie chce Ciebie ani nikogo obrazac. Tylko mam dosyc glupich tlumaczen i ludzi ktorzy w to wierza. Piwinnismy trzymac sie razem. Przeciez oni klamia jak im pasuje. Zawsze jest jakis powod...juz widze jak jutro rusza z drogami. Pewnie akurat zabraknie ropy do maszyn albo Kierowca bedzie mial katar. ..
                                                  • trescher Re: Gaz 13.04.11, 16:48
                                                    Pisząc Ciemnogród wobec forumowiczów na pewno nie chcesz nikogo obrażać. Nieważne. Staram się do tego podchodzić w miarę racjonalnie i wierzę, że jeśli w przypadku wykonawstwa przez podwykonawców dróg, ogródków, elewacji itd. możemy naciskać na FH, bo to należy do ich zadań, o tyle w przypadku mediów (gaz, woda, prąd) jest to już zupełnie od nich niezależne. No może niezupełnie bo jednak to oni muszą w odpowiedni sposób umożliwić wykonywanie prac "gazolom". W związku z tym nie widzę powodu dla którego Kierownik miałby wymyślać sobie historyjki, skoro to nie jest zakres odpowiedzialności FH. Wierzę natomiast w wątpliwą sprawność przedsiębiorstw zajmujących się przyłączaniem mediów i bardziej jestem w stanie uwierzyć w to, że to właśnie te osoby robią w konia FH, a oni przekazują taki zakres informacji nam, niż wykonują rzetelnie swoją pracę, a to Kierownik sobie coś wymyśla. Poza tym, jeśli jesteś taki pewien, że to wina FH, że tak długo to trwa, dlaczego nie wystapisz do nich o odszkodowanie, tylko wylewasz swoje żale na forum, obrażając jednocześnie innych użytkowników.
                                                  • fa-x Re: Gaz 13.04.11, 17:38
                                                    O odszkodowanie??? Przeciez to jest zgodne z umowa. Natomiast klamstwo i oszukiwanie odszkodowaniu nie podlega. Ale widze ze wiesz swoje i nic Ciebie oni przekona. Wiec dalej wierz w zapewnienia. Wytrwalosci zycze. A ciemnogrod sobie Scala wytlumacz.
                                                  • 154b Re: Gaz 13.04.11, 18:49
                                                    panowie, spróbujcie korzystać z opcji "poczta" (w górnym menu po lewej stronie) zamiast rozmawiać publicznie :)

cieszę się, że niedługo zaczną robić drogę, choć pewnie 3 szereg będzie na końcu, bo tam nadal trwa budowa (kolejny etap).

a gaz... szkoda, że tak długo.
                                                  • czappoz Re: Gaz 13.04.11, 20:25
                                                    Ludzie czy w waszym swieciewszystko jest realizowane na czas i w terminie nie ma budowy na ktorej nie ma poslizgów . Na kazdym etapie budowy lesnego poslizgi i niedociagniecia byly.Pozdro mieszkaniec lesnego 1
                                                  • paukan Re: Gaz 20.04.11, 11:30
                                                    Witam , wiem tyle, że niby w poniedziałek była narada, ale informacja na temat kiedy zaczną wieszać gazomierze będzie jutro. Mam jutro dzwonić do Pana z FH od spraw gazu. W piątek w zeszłym tygodniu obiecał mi, że może do świąt zawisną pierwsze gazomierze. Nie sądzę szczerze powiem, Odezwę się
                                                  • wenekk Re: Gaz 20.04.11, 11:34
                                                    A mnie powiedział ze nie ma szans na gaz do świąt, a po świętach może z 8 gazomierzy zawieszą. Kolegę z mieszkania zapewnił w piątek, że gaz na 100 % do świąt. W poniedziałek miał już inne zdanie. Gość nie wiem co mówi - albo stracił kontrolę nad tym.
                                                  • 154b Re: Gaz 20.04.11, 23:45
                                                    potrzebuję namiar do kogoś od naszych pieców, by mi go zdjął ze ściany na czas robienia płytek.
                                                    macie namiar?
                                                    nie chcę sam zdejmować maszyny, by nie stracić przypadkiem gwarancji..

jak Wy sobie z tym poradziliście???
                                                  • fa-x Re: Gaz 21.04.11, 11:04
                                                    Paukan dzwoniłeś w sprawie gazu?
                                                  • trescher Re: Gaz 21.04.11, 12:14
                                                    Jutro mają zagazować i zacząć zakładać pierwsze liczniki. W przyszłym tygodniu wszystkie liczniki w szeregu 1 i 2 mają juz wisieć. Info od Kierownika.
                                                  • paukan Re: Gaz 21.04.11, 13:20
                                                    Dzwoniłam właśnie, jutro zawiśnie 10 gazomierze, ale oczywiście na nasz, choć Pan z FH obiecał, że wyśle do kierownika gazowni jeszcze maila aby i nam podłączyli. W każdym razie Ci szczęśliwcy, którzy jutro będą mieć gazomierze, jutro będą też mieć gaz. Kolejne w przyszłym tygodniu. Nie wierzę w cuda, ale jakbym miała gaz do jutra dam znać.
                                                  • paukan Re: Gaz 21.04.11, 13:54
                                                    no Pan właśnie rozwiał moje wątpliwości i wyjaśnił, że niestety ja gazomierza nie dostanę jutro. tak powiedzieli w gazowni, że albo 10 albo żaden. Czyli jutro 10 gazomierzy, a reszta po świętach. Brak słów.
                                                  • halskee Re: Gaz 21.04.11, 14:21
                                                    Witam,
                                                    a czy masz może informacje od którego szeregowca i z której strony zamierzają zakładać te gazomierze?? Czy jest to z góry ustalone??
                                                  • trescher Re: Gaz 22.04.11, 10:42
                                                    Dzisiaj rano stąły 2 samochody z Wielkopolskiej Spółki Gazownictwa i samochód Pogotwia Gazowego, więc zapewne rozpoczęło się gazowanie:) Co do kolejności instalacji liczników niestety jeszcze nic nie wiadomo...
                                                  • paukan Re: Gaz 26.04.11, 15:31
                                                    wiem, że Willa Gwiazda ma już gaz i kilka mieszkań w pierwszym szeregowcu. Nam zakładają w końcu jutro rano :-) Mam nadzieję, że pójdzie sprawnie.
                                                  • halskee Re: Gaz 26.04.11, 16:19
                                                    Ja też dostałem informację że mam udostępnić wejście do mieszkania jutro rano.
                                                  • djmike-b Re: Gaz 26.04.11, 18:45
                                                    Potwierdzam , jutro u mnie też bedą. A reszte mamy zalatwiać z instalatorem , zapewne chodzi o ten przegląd.
                                                  • kylal Re: Gaz 27.04.11, 11:34
                                                    Dziś o 9 panowie z "gazowni" montowali mi licznik, sprawdzali wentylację w mieszkaniu. A instalator niby jutro między 8, a 15 ma być i te wszystkie nowe mieszkania olicznikowane uruchamiać. Tak więc w majówkę wejdziemy chyba z ciepłą wodą w pierwszym szeregu.
                                                    U mnie będą mieli poprawki, bo z kaloryfera w jednym pokoju kapie woda (tzn z doprowadzenia wody, a nie kaloryfera).
                                                  • trescher Re: Gaz 12.05.11, 08:59
                                                    Słuchajcie napiszcie proszę jak wam się spisuje piec, a w szzcególności ciepła woda? Czy też musicie tak długo czekać aż z kranu w łazience popłynie ciepła woda? U mnie to jest czasem nawet 20 sek.! W tym tempie szambo będę musial opróżniać co 2 tygodnie:/
                                                  • carniv Re: Gaz 12.05.11, 13:29
                                                    U mnie jest podobnie - ale wydaje mi się, że to nie wina pieca... by leciała ciepła musi najpierw spłynąć woda zalegająca w rurze na fragmencie - za piecem-bateria.
                                                  • czappoz Re: Gaz 12.05.11, 21:15
                                                    tak jest w przypadku jak masz piec bez zasobnika.przeciez piec musi miec czas nanagrzanie wody. z tym wywozem szamba nie dramatyzuj 3 osoby bez wielkiego oszczedzania i co 5 tygodni 7 metrów
                                                  • kylal Re: Gaz 13.05.11, 14:15
                                                    Ale to normalne... musi zlecieć ta woda co jest w rurach - przecież jej piec nie podgrzeje.
                                                    Fajne to będzie jak ktoś będzie brał prysznic, a w kuchni ktoś odkręci mocno ciepłą wodę :P:P:P
                                                    ale co tam... przyjemny chłodny dreszczyk :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka