kiks4 22.08.11, 20:43 Czy ktoś może polecić jakąś firmę przewozową. Oferta w internecie jest bardzo duża a ja boje się, że wybierając w ciemno- wybiorę najgorszą :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Czarny Adler Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel IP: *.pools.arcor-ip.net 22.08.11, 20:54 Nie wierze !!!! Duch kiksa sie odezwal i wybiera sie razem z klekotami w Reise do cieplych krajow.PS.Kiksie,z Tegla lataja wylacznie zurawie z Lufthansy,klekoty nie !! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel 22.08.11, 20:59 jedz autem i tam zostawisz za jakies drobne na lotnisku-jutro Ci napisze ile dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoni ******* Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel IP: *.pools.arcor-ip.net 22.08.11, 21:43 Dziunia,to tak sie rewanzujesz klekotowi z siola za POmoc w rozwiazywaniu zadan ? Kura,stary klekot zbieral sie ze 3 lata do wylotu a Ty sadzisz go w takie koszty ! Wez jeszcze POd uwage,ze ostatnio modne jest palenie rzechow w Berku i klekot moze wrocic per pedes na Zasraldowo ! Tego mu zyczysz ? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoni ******* Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel IP: *.web.vodafone.de 27.08.11, 00:30 Dziunia,nie rob z geby cholewy i dawaj te ceny za parking na Teglu bo kiks 4 ma migawy czy starczy mu na kebaba PO POwrocie. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel 22.08.11, 22:14 Ach jeździłem wszystkimi i każda jest dobra. Raz nawet z racji braku innych chętnych podstawili mi taksówkę. Naprawdę bez znaczenia. Chociaż ostatnio podnieśli ceny lotów na transatlantyckie Continental i Lufthansy, a Air Berlin lata na JFK z Dusseldorfu, więc dałem sobie spokój i korzystam z LOT-u. Natomiast na Azję nie ma alternatywy, Qatar z Berlina gwarantuje najniższe stawki... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel 22.08.11, 22:23 Ooo i przypatrz się uważnie na Shoenefeld (w drodze na Tegel) jaki postęp na placu budowy, który wydawał mi się w rozmachu imponujący, bo ta propozycja wydaje się trudna do odrzucenia. Dla Berlińczyka godzina drogi dojazdu, dla nas dwie z hakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoni ******* Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel IP: *.pools.arcor-ip.net 22.08.11, 23:50 Szybki jestes gwardianie ! Georg z Zasraldowa wyjezdza prawie godzine,wiec POzostaje ci godzina z hakiem na POkonanie tej trasy ! Wiec pytanie : czym smigasz ? jest to moze Tarpan bitturbo 24 V 4x4 ? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel 23.08.11, 07:51 Północny wschód ma w ogóle problem wyjazdu z Poznania, nie wspominając już o Dworcu Zachodnim skąd te busy w wyjeżdżają. Ale dwie z hakiem daję na przyszłość kiedy budowa autostrady będzie zakończona (szybki dojazd Głogowską), kiedy natąpi otwarcie nowego lotniska Shoenefeld, oraz trzeba pamiętać, że te busy wyjeżdżają bardzo wcześnie rano kiedy jest na drogach pusto. Na dzień dzisiejszy to inna sprawa, Tegel jest po drugiej (zachodniej) stronie Berlina, dodajmy do tego ograniczenia E-30 i z dwóch z hakiem robią się cztery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoni ******* Re: mikrobusem Poznań - Berlin Tegel IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 08:22 Ok.Gwardianie ! Teraz PISzesz realne rzeczy i nalezy jedynie dodac,ze od poludniowej granicy Berlina na Tegel jest jeszcze minimum 30 min jazdy.Zgodzisz sie ? PS Uwazaj we wszystkich 3 tunelach w kierunku Tegla,od jakiegos czasu zamontowane sa czarne laserowe fotoradary i wielu Twoich rodakow sie nadziewa.POzdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Rug-Zug 23.08.11, 10:49 Na Twoim miejscu wybrałabym pociąg. EuroCity dojeżdża do Dworca ZOO, a z stamtąd masz expresowy autobus kursujacy co 5 - 10 min na Flughafen Berlin-Tegel. Linia oznaczona jest X9, bilet kosztuje 2 ojro i płaci się u kierowcy. Przejazd na lotnisko trwa w zależnosci od pory dnia od 15 - 20 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Rug-Zug 23.08.11, 11:07 Taką opcję wybieram często w drodze powrotnej. Autobusem z lotniska do Alexander Platz, metrem do Ostbanhof i zu rig nach Polen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do gwardiana Re: Rug-Zug IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 14:36 Gwardianie,Ordnung muss sein w germanskiej PISowni ! "Und zurück nach POlen...." POzdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoni ******* Re: Rug-Zug IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 15:18 Co on Ci zrobil,ze tak brzydko PISesz ? Napisz tylko ktory,bo jest ich masa na swiecie ! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoni ******* Re: Rug-Zug IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 14:40 Lili sloneczko,dokladnie 2,30 i ani centa mniej ani wiecej ! Czyli,mniej na sankach wiecej na Aschu. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Lili Re: Rug-Zug IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 16:32 Lili,nie do konca sie Toba zgodze ! Ceny sa w calych Niemczech POdobne i w POrownianiu do Waszych wiekszosc towarow jest duzo tansza i jakosciowo lepsza ! Wiem co PIsze,POniewaz osobiscie robie zakupy w Badku jak i w POlsce ze wzgledu na znajomosc Waszego jezyka.Sadze,ze POruszyla Cie cena biletu na komunikacje miejska i dlatego masz takie odczucie.Znasz szczegoly wartosci jednego biletu i ile mozna na nim przejechac np.w Berku z przesiadkami i duzo lepszych warunkach ! ?Wiec mozemy POdyskutowac gdzie jest taniej ! Wez np. Lidla lub Aldika i inne ustrojstwa w obu krajach.3/4 towarow jest znacznie drozszych w POlsce niz w Niemczech PO przeliczeniu Euro na zlotowki.Jezeli klamie,to mozesz mnie nazwac na forum starym Arschlochem i cos tam jeszcze co Ci wpadnie na Apeksa ! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: Rug-Zug 23.08.11, 20:18 Całkowicie się z Tobą zgadzam. Za Odrą za towar znacznie lepszy jakosciowo płaci się tyle samo lub mniej. Koncerny nawet markowe produkty na rynek niemiecki rzucają o niebo lepszej jakości niż te które pod tą samą nazwą sprzedaje się w Polsce. Silna konkurencja w Niemczech wymusza obniżanie cen. Stąd coraz wieksza popularność w PL sklepów typu "towary sprowadzane z Niemiec" Co do biletów w Berlinie - ostatnio za przejazd na Tegel płaciłam równe dwa ojro za osobę. Musiało coś podrozeć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoni ******* Re: Rug-Zug IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 21:04 Lili,no to temat walowki mamy wyjasniony i ciesze sie,ze sie zgadzasz.Natomiast co do cen za przejazdy to znam je z internetu i jak Cie POzera kobieca ciekawosc to wejdz na strone BVG Berlin i nastepnie Tickets & Tarife.Wszystko jest POdane jak na paterze i klarownie.Cos musialas przeoczyc,skoro juz dlugi czas bylo 2,10 nastepnie 2,20 a teraz gdzies od dwoch Monatow 2,30.Jezeli czegos nie zrozumiesz ze strefami jestem do uslug.POzdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś