Dodaj do ulubionych

Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy jesz...

• krzysiek2608 Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy jesz... 04.03.12, 19:09
      Pan wojewoda i koleś z sanpidu coś chcą ugrać a tym powinni zajęć się Prokuratorzy z innego województwa, sanepid potrafi wszystko a podnosem TAKI NUMER i to w Poznańskim, Polska "A" a może Polska "D" co panie wejwoda w stanach głębokie gardło a my mamy aferę "słone kieszenie" i słone drogi i słone ceny Zimy ciepłe a sól nie może leżeć latami...
    • m1r4640 Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy jesz... 04.03.12, 19:38
      sadze, ze ta sol jest zdrowsza od soli wazonej!!!
      • krzysiek2608 Re: Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy je 04.03.12, 19:42
        zalezy gdzie wazonej w Policach czy Puławach
      • kiks4 Re: Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy je 05.03.12, 08:17
        warzona
    • adamp_314 Przynajmniej wiadomo, że to z Wielkopolski 04.03.12, 20:26
      Przynajmniej wiadomo, że to z Wielkopolski - przez jakiś czas nie będę kupował tamtejszych produktów.
      • Gość: Ezekiel 25 :17 Re: Przynajmniej wiadomo, że to z Wielkopolski IP: *.washdc.fios.verizon.net 04.03.12, 21:08
        Dobrze , ze to sie stalo przed Yuro , zagraniczni turysci przyjada z wlasnym jedzeniem , a tego z sola techniczna bedzie wiecej dla Polakow , ktorym nic nie moze zaszkodzic.
    • gazeta053 Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy jesz... 04.03.12, 21:03
      Afera soli zrujnował reputację producenta z Polski w Europie. Lubię słowacki obywatel nigdy nie kupować produkty z Polski. Czy masz reputację niechlujny i oszustów.Afera soli jest absolutną utrata zaufania do polskich produktów. Produkty systemu kontroli w Polsce nie udało się chronić zdrowie i obzvateľstva. Oszuści soli i kontroli żywności w Polsce sądzić chińskiego sądu.
      Polacy Luz Europa!
    • man_sapiens O co chodzi Wojewodzie? 04.03.12, 22:05
      O co chodzi wojewodzie i szefowi Sanepidu - nie wiadomo. Mądrość ludowa mówi, że jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze...
      Na szczęście nie mieszkam w Wielkopolsce i mogę przez dłuższy czas nie kupować żywności pochodzącej z tych stron.
    • arahat1 florkowi sol wypalila mozg.to pierwsza ofiara tej 04.03.12, 22:11
      afery...
    • ji Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy jesz... 04.03.12, 23:28
      interes biznesowy producentów żywności jest ważniejszy i to mówi urzędnik, sanepid :) mam nadzieję że decyzje personalne zapadną szybko, bardzo szybko w końcu ktoś musibyć winien jeśli nie producenci to pewnie sanepid bo od 10 lat nic nie wykrył.
    • sukkuba Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy jesz... 05.03.12, 00:06
      O to chodzi,zarles chamie tyle lat to te pare dni cie nie zbawi!Kupuj polska zywnosc,bo tylko prawdziwy polak wie czego debilu potrzebujesz!
    • czarnyhs Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy jesz... 05.03.12, 10:42
      Florek ="worek"!!!!!!!!!!!!!!
    • arvek9 Zasada nr 1 nie jeść żywności przetworzonej jak 05.03.12, 10:47
      tylko t.j. mozliwe. Nawet chleb można piec sobie samemu. Wychodzi to w ogólnym bilansie na plus, bo mniej lub wcale nie chorujemy.
    • Gość: RP Re: Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy je IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 13:57
      Czytam wypowiedzi na forum i ogarnia mnie zgroza. Czy ludzie w ogóle nie myślą? Czy nie widzę konsekwencji nieprzemyślanych decyzji?

To co robi wojewoda dowodzi tego, że jest odpowiedzialny i widzie wszystkie konsekwencje.
      1. Opublikowanie listy godziło by w dziesiątki, a być może setki firm wielkopolskich, które w dobrzej wierze kupiły tą sól. Nie jest prawda, że kupowali je za 1/3 ceny. Oszustwo polegało własnie na tym, że przestępcy kupowali sól przemysłowa a sprzedawali po cenie soli spożywczej.
      2. Dla wielu małych firm wycofanie produkcji przetworów oznaczałoby plajtę. Tego chcemy, o to nam chodzi - setki pracowników na bruk!?
      3. Specjaliści wielokrotnie wypowiadali się, ze szkodliwość soli przemysłowej zaczyna się od zjedzenia dawki dziennej, której żaden normalny człowiek nie przyjmuje. Stąd niebezpieczeństwo jest stosunkowo małe.
      4. Ludzie zwykle na takie doniesienia reagują histerycznie, ja nie widzę powodu do zmasowanej akcji niszczenia produktów spożywczych, bez stwierdzenia ich szkodliwości. Mi zupełnie wystarczy wycofanie tej soli z obrotu, która jeszcze nie została wykorzystana do produkcji wyrobów spożywczych.
      • czarnyhs Re: Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy je 05.03.12, 15:13
        Gość portalu: RP napisał(a):

> Czytam wypowiedzi na forum i ogarnia mnie zgroza. Czy ludzie w ogóle nie myślą?
        > Czy nie widzę konsekwencji nieprzemyślanych decyzji?

> mnie zgroza ogarnia na tak bezmyślną (najdelikatniej nazywając) wypowiedź:
        > To co robi wojewoda dowodzi tego, że jest odpowiedzialny i widzie wszystkie kon
        > sekwencje.

to co robi "wojewoda" to działanie na szkodę społeczeństwa
        > 1. Opublikowanie listy godziło by w dziesiątki, a być może setki firm wielkopol
        > skich, które w dobrzej wierze kupiły tą sól. Nie jest prawda, że kupowali je za
        > 1/3 ceny. Oszustwo polegało własnie na tym, że przestępcy kupowali sól przemys
        > łowa a sprzedawali po cenie soli spożywczej.

wierzę, że kupowali w"dobrej wierze", ale co jest ważniejsze: interes kilkudziesięciu czy setek firm, czy zdrowie milionów??? Dla rządu zdrowie milionów się nie liczy patrząc po stanie służby zdrowia, a wojewoda realizuje Politykę rządu

> 2. Dla wielu małych firm wycofanie produkcji przetworów oznaczałoby plajtę. Teg
        > o chcemy, o to nam chodzi - setki pracowników na bruk!?

a czemu na bruk??? Jeśli "producentom" tej soli udowodni się, że fałszowali produkt, od tego są odszkodowania i KAŻDY nabywca tej soli ma prawo wystąpić z roszczeniem o odszkodowanie i zadośćuczynienie - a jest z czego ściągać ( majątek tych "biznesmenów")
        > 3. Specjaliści wielokrotnie wypowiadali się, ze szkodliwość soli przemysłowej z
        > aczyna się od zjedzenia dawki dziennej, której żaden normalny człowiek nie prz
        > yjmuje. Stąd niebezpieczeństwo jest stosunkowo małe.

każdy organizm inaczej reaguje, zatem "specjaliści" mówią ogólniki teoretyczne - a teoria bardzo często rozmija się z praktyką. To tak jak ze statystyką ....
        > 4. Ludzie zwykle na takie doniesienia reagują histerycznie, ja nie widzę powodu
        > do zmasowanej akcji niszczenia produktów spożywczych, bez stwierdzenia ich szk
        > odliwości. Mi zupełnie wystarczy wycofanie tej soli z obrotu, która jeszcze nie
        > została wykorzystana do produkcji wyrobów spożywczych.

i znowu paranoiczna wypowiedź - jeśli ja ciężko haruję, państwo z tej mojej harówki nie dosyć, że PObiera bandycki haracz i zostawia mi mój ochłap, z którego ja mam siebie i swoją rodzinę utrzymać, to za tę okradzioną wypłatę mam prawo kupić zdrową żywność, której to jakość państwo ma mi obowiązek zagwarantować!!! Bo ja ze swoich POdatków m.in. to państwo i jego służby utrzymuję. Na dodatek - kupując taką żywność, kolejny raz płacę państwu haracz w POstaci VAT-u. A jeśli Państwo nie chce mnie ustrzec przed TAKĄ żywnością zatajając przede mną przekręt i skażone produkty, to Państwo niestety ma w tym przestępczym procederze nie tylko "działkę " w POstaci VAT, ale i współudział!!!!!!
        • Gość: Kafel z Worlin Re: Ta sól piecze, gdy ktoś ci sypnie w oczy IP: *.pool.mediaWays.net 05.03.12, 16:53
          Chyba że papryka prezesia była dodatkowo zalewana olejem napędowym.

Najwięksi brudasy w kuchni, płaczą na sól.
          Tancerce też w tańcu przeszkadzały majtki.

do @czarnyhs z PIS.
      • jszania potrzeba wiecej takich "odpowiedzialnych" jak ty 05.03.12, 17:46
        .
        • Gość: Kafel z Worlin Re: Kto pluje pod wiatr, wygląda nie apetycznie. IP: *.pool.mediaWays.net 05.03.12, 17:56
          Robienie polityki solą, jest tanią reklamą PISu.
    • Gość: vos90 wprowadzanie "Gazety" w błąd IP: *.173.35.84.tesatnet.pl 06.03.12, 00:03
      "Pytamy wojewodę, czy za wprowadzanie "Gazety" w błąd wyciągnie konsekwencje wobec szefa sanepidu."

Za takie ciężkie przestępstwo, jak wprowadzenie "Gazety" w błąd, proponuję zwolnienie dyscyplinarne i zesłanie na 10 lat do kamieniołomów.
    • angrusz1 Histeria 06.03.12, 19:41
      no i potwierdzono : sól nie jest szkodliwa .
      To teraz jak się czują ci , co tutaj tę histerię wszczęli .
      • zenobi.c Re: Histeria 07.03.12, 18:39
        angrusz1 napisał:

> no i potwierdzono : sól nie jest szkodliwa .
        > To teraz jak się czują ci , co tutaj tę histerię wszczęli .
        Wrzuć sobie trochę gówna do jedzenia ono w małej ilości napewno ci niezaszkodzi,smacznego.
        • Gość: Kafel z Worlin Re: Histeria IP: *.pool.mediaWays.net 07.03.12, 20:37
          angrusz1, u ciebie jest to widoczne,
          masz alergię na sól, i ktoś ci do mózgu przez uszy narobił,
          i to sł skutki twej reakcji.
      • jszania wiarygodne panstwo 08.03.12, 07:58
        angrusz1 napisał:

> no i potwierdzono : sól nie jest szkodliwa .

jezeli to uczciwe panstwo tak informuje, to ja wierze ;-)

> To teraz jak się czują ci , co tutaj tę histerię wszczęli .

pewnie od tej chwili zaczna wierzyc we wszytkie oficjalne zapewnienia.
        • Gość: Kafel z Worlin Re: wiarygodne panstwo IP: *.pool.mediaWays.net 08.03.12, 08:22
          A widzisz Jszania, gdyby za głupotę płacili był byś milionerem.

Głupi jest bogaty.
          W tej śmieciowej soli są ponoś i jednostki złota,
          przesiewaj gówienko, a dojdziesz do kasy.
    • kiks4 Niewiarygodne!! 08.03.12, 10:38
      Wczoraj ze zdumieniem słuchałem ( i patrzyłem ) jak w I programie państwowej telewizji wciskano nam kit. Szereg autorytetów wypowiadało się, że sól drogowa nie jest szkodliwa, pochodzi z tego samego złoża co jadalna, nie jest jedynie oczyszczona.
      Powiedzcie mi- czy redaktorzy to idioci czy udają idiotów!
      Sól tego typu można kupić od dawna w sklepach jako jadalną, do kiszenia ogórków na przykład, bo nie jest jodowana. Ja przynajmniej jej w tym celu używam. Nikt i nigdy nie twierdził że sól kopalna jest szkodliwa. I nie o nią w tej awanturze chodzi.
      A jeśli ktoś nie wie o co chodzi- to chodzi o sól wypadową, czyli odpad wytrącający się w trakcie różnych procesów chemicznych czyli zawierająca obok chlorku sodu całą masę innych związków. Sól taka powstaje np. podczas produkcji polichlorku winylu (PCW), podczas produkcji mydła i w wielu innych procesach chemicznych. I tą sola truli nas przez 10 lat ci bandyci z afery.
      Więc ponawiam pytanie: czy redaktorzy wekslujący temat trującej soli na niewinną sól drogową to idioci? Czy działają na zlecenie- zęby wzorem naszego wojewody uspokajać opinie publiczną?
      Bo trzeciej możliwości nie widzę
      • jszania co niewiarygodne? 08.03.12, 11:21
        to ze panstwo ma Ciebie w d... czy to, ze gadzinowki zapewniaja oslone propagandowa dla dzialania tego panstwa?
    • brainbox Re: Wojewoda: Jedliśmy tę sól tyle lat, możemy je 25.03.12, 12:51
      Ale syf........Gdzie jest mój wpis zawierający krytykę kamuflowania machlojek i przekrętów politycznie odpowiedzialnych w tej sprawie? Czy wolność słowa dotyczy jedynie absolutnie nieistotnych i absurdalnych wydarzeń jak Taniec z Gwiazdami itp.? Dobranoc Polsko!!!!!!!
      • kiks4 Skandal! I co dalej? 25.03.12, 13:08
        Stało się co łatwo można było przewidzieć. Media wyssały z afery wszystko co się dało i porzuciły na rzecz małej Madzi czy DNA Leppera.
        A afera solna musi sie powtórzyć, bo to zbyt łatwy zarobek, żeby nikt się na niego znowu nie połaszczył . Więc obowiązkiem Państwa jest podjęcie kroków zapobiegawczych.
        Choćby nałożenie ustawowego obowiązku skażania odpadów przemysłowych, które mogą być wykorzystywane w celach przestępczych.
        Trwałe barwienie soli odpadowej nie jest z technicznego ani kosztowego punktu widzenia problemem nie do rozwiązania.
        Spróbujmy my- internauci- wywrzeć presję na władze, żeby podjęły jak najszybciej kroki zapobiegawcze. Gazeto- jeśli ktoś z was czyta posty na własnym Forum- podejmij też ten temat. Piszmy maile do polityków.
        Naruszenie odrobiny wolności w Internecie wzburzyło społeczność a masowe trucie narodu ma przejść niezauważone! Do roboty!!!
        Kosy na sztorc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka