Dodaj do ulubionych

donosicielstwo a''la MICROSOFT

IP: *.icpnet.pl 19.08.01, 00:30
nie wiedziec w jaki sposob (moza jakas automatyczna aktualizacja win???)
wlaczyla mi sie strona mienionego makrosyfu, dzial o piractwie (cos z "how to
tell"). a tam dzialy - jak poznac legalny program, dlaczego "nie" dla piractwa
i mala perla dla "zyczliwych" i "bacznych obserwatorow" - dzial, gdzie mozna
zglosic podejrzane miejsca (aukcja, mail, forum, strony warezowe itd. itp.).
moj stosunek do piractwa jest POZYTYWNY AZ DO BOLU. ta banda i tak na tym nie
straci, a programy sa za drogie - ich tlumaczenia to zalosc (pisza na stronie o
zwolnieniach pracownikow, spowolnieniu rozwoju technologii, fatalnym wplywie na
swiatowa gospodarke). ta strona to skandal - a najlepszy dzial, to formularz
donosu... az mnie zatkalo - zainteresowanych zapraszam na polska strone
microsoftu. bezczelnosc tych gosci przekroczyla wszystkie granice - wychodzi na
to, ze dla naszego dobra, a nie swojego zysku walcza o ta legalnosc (zeby nie
musieli nas zwalniac, mogli dawac nam lepsze technologie, dbac o gospodarke
swiatowa - jednym slowem MICROSOFT MESJASZEM NARODOW;))) co wy na to - czekam
na opinie pisane na spokojnie i "emocjonalnie az do bolu (czyli "a''la
canemuto";))). pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sergio Re: donosicielstwo a''''la MICROSOFT IP: 212.126.22.* 19.08.01, 14:07
      To mi przypomina ideę światowego globalizmu: żeby bogaty stał się jeszcze
      bogatszy a biedny?... i tak sie nie upomni. Zresztą porównanie z globalizmem
      nie jest wcale takie niuzasadnione, ponieważ jednym z gorących jej orędowików
      jest właśnie Gates. Trudno się dziwić bo jak inaczej jak przez globalną
      kontrolę kapitału i mózgów mógłby poszerzyć swój "ogródek"? Cane_muto nie
      poruszaj problemu Makrosyfu bo to działa na mnie jak płachta na byka, teraz
      ledwie się powstrzymuję, a nie chcę być posądzany o szerzenie nienawiści i
      namawianie do zbrodni ;-))
      Mieliśmy w naszej kochanej Europie taki system polityczny oparty na
      donosicielstwie i kolaboracji, ktos widocznie uznał, że warto to powtórzyć.
      Przestrzegam jednak tych zafascynowanych taką kontrolą umysłów i czynów - ten
      system niechlubnie upadł jak wszystkie inne oparte na kapusiach i żądzy zysku
      za wszelką cenę.
      cześć!
    • Gość: jarek moja odpowiedz IP: *.am.put.poznan.pl 19.08.01, 14:36
      No coz. tak to juz bywa z bogatymi i chcacymi byc jeszcze bardziej bogatymi.
    • Gość: canemuto Re: donosicielstwo a''''la MICROSOFT - w okolicach globalizacji... IP: *.icpnet.pl 20.08.01, 09:22
      poruszony tutaj zostal temat globalizmu (tfu!!!) - otoz w temacie tym, w sposob
      wlasciwy ostatnimi czasy coraz bardziej "gazecie przepiorczej", wypowiedzial
      sie niejaki red. (pismaczyny co najwyzej) piotr stasinski. stek bzdur nosi
      nazwe "era demagogii" (czyzby to nazwa raportu na temat koniunktury gw???), i
      sugeruje, ze:
      - antyglobalisci nie dzialaja sensownie, sa agresywni i w gruncie rzeczy chodzi
      im o konfrontacje, sprawiaja klopoty rzadom i miedzynarodowym organizacjom
      (ojojojoj, jakze mi ich szkoda - mecza tych biedakow, niedobrzy;))) pozdro
      - globazlizacja POMAGA W GRUNCIE RZECZY BIEDNYM KRAJOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH:)))))))!!!!!!!!!!!!!!!!
      piotrze stasinski - czy nie nadszedl czas, zeby zmienic dilera??? wielcy tego
      swiata nie chca po prostu nagradzac rezimow redukujac danemu krajowi dlugi,
      poza tym rozregulowalo by to gosp. swiatowa - to kolejna teza pana red. (bez
      komentarza)>:(
      - nie chodzi o wstrzymanie wydobycia, czlowieku, ale o racjonalne dzielenie sie
      surowcami (a nie rabunkowa gosp. pod przywodztwem kilku zachlannych gigantow)

b. dobrze, ze antyglobalistow rozzuchwalaja sukcesy - beda dzialali coraz
      skuteczniej, a walki uliczne to efekt AGRESJI POLICJI. beda ofiary, bo
      faszystom w mundurach policyjnych ktos dal bron i odpowiednie polecenia - a
      dzieki bzdurom wypisywanym przez takich gosci jak ty wielu ludzi ciagle nie
      bedzie rozumialo, o co w tym wszystkim tak naprawde chodzi. wstyd mi za ciebie
      tym bardziej, ze naczelny waszej gazety (respect:) walczyl swego czasu o to,
      zeby interes jakis organizacji i tworow (czy to polit. czy gosp.) nigdy nie byl
      przedkladany ponad dobro czlowieka/jednostki. tak latwo o tym zapomniec??? GW
      SUCKS!!! pozdro dla pozostalych uczestnikow watku:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka