Dodaj do ulubionych

Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczelny...

24.01.13, 19:52
Czyściciele "rządzą" a policja się przygląda, los lokatorów (pozostaje) w rękach opatrzności bożej...
Obserwuj wątek
    • Gość: Wisus Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 20:07
      Oczywiście nic nie rozumiesz, jesteś pewnie lesbą z rozbratu, nie golisz nóg i ćpiesz marichuane.

Ze źródeł dobrze poinformowanych wiem, że panowie Adrian Woźniak i Piotr Śruba chcieli razem zamieszkać. Dlaczego dziennikarze GW, Michnik i Putin nie pozwalają rozkwitać tej miłości? Zapewne Śruba złoży stosowny pozew sądowy o dyskryminacje go z powodu jego orientacji seksualnej i, podobnie jak wszystkie inne sporawy, wygra go w cuglach (nomen omen).
      • Gość: bieguNN Policja buduje swój image IP: *.krasl.com 24.01.13, 21:57
        Takim zachowaniem mundurowych i wypowiedziami niedorzecznika policja buduje swój image w społeczeństwie. Obecny komendant z panem żeglującym wraz z poznańską "śmietanką" na jeziorze Kierskim rzecznikiem (Andrzej505) doprowadzą zaufanie do służby publicznej do upadku. Lepszego prezentu środowisku przestępczemu - niż utratę szacunku społeczeństwa do policji - nikt jeszcze nie zrobił. Cóż, Poznań doznań.
        • krzych.korab Czy minister sprawiedliwości zawalczy o narodzone? 27.01.13, 05:49
      • manissa Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 23:02
        :D Ś. mnie normalnie zaskoczył, że na lokum wybrał przaśne i "swojskie" klimaty, zamiast (jak dotychczas) lansu basenowego i segmentu w Plewiskach:-)))
      • Gość: janspruce Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 23:01
        Czy ten Sruba jest kibicem Lecha?
        Jezeli nie, to jakim prawem sie tak w waszym miescie ropierdziela jak rodowity Lechita?
        Wstyd i i hanba dla ludzi Lecha zeby kmiotek z Malopolski wywalal rodowita poznanianke z mieszkania.
        A moze ten wlasciciel to wasz sponsor?
        Jezeli tak to ide na nasza ustawke z kosa - zabije dwoch albo trzech pyrow bo nie sa warci tego by zyc!
    • Gość: Georg Sommer Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.13, 20:35
      Oto masz manissko namacalny dowod (POnizej) chorego panstwa i debilnych osobnikow..!! :-)) PS Moje wyrazy wspolczucia... (')
    • szmecierecie Bezczelny cham ... 24.01.13, 20:36
      Kilka miesięcy temu do Śruby ów "bezczelny cham" krzyczał "ty ubeku". Więc co się dziwi bezczelny cham, że nie tylko on chamski być potrafi?

Po drugie, skoro Ci ludzie się sami wyprowadzili bo sąd nakazał eksmisję to ich sprawa - widać w końcu poszli po rozum do głowy i kosztów komornika uniknęli. Może teraz odechce im się włamywania się do cudzej własności.
      • Gość: Tamara Z Re: Bezczelny cham ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 20:54
        W Portugalii Śruba byłby urzędnikiem BNA (kolegą Łukaszewskiego :D)
        do informacji tych co twierdzą, że "na zachodzie jest to nie do pomyślenia"
        m.onet.pl/biznes,g1x1k
        • szmecierecie Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:00
          Gość portalu: Tamara Z napisał(a):

> W Portugalii Śruba byłby urzędnikiem BNA (kolegą Łukaszewskiego :D)
          > do informacji tych co twierdzą, że [i]"na zachodzie jest to nie do pomyślenia"
          > m.onet.pl/biznes,g1x1k

"Dotychczas średni czas ich usunięcia wynosił w Portugalii 16 miesięcy. Według zapewnień resortu sprawiedliwości nowe prawo skróci ten okres do czterech miesięcy."

W Polsce pewnie średnia to sześćdziesiąt miesięcy. W Wielkiej Brytanii pewnie ok. trzech miesięcy.

Widać Polska to zachód jeszcze bardziej na zachód od Portugalii i Wielkiej Brytanii :-)
        • Gość: Wisus Re: Bezczelny cham ... IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 21:00
          www.scotland.gov.uk/Resource/Doc/207733/0055110.pdf
          a w Uk by już siedział
          • szmecierecie Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:21
            Gość portalu: Wisus napisał(a):

> www.scotland.gov.uk/Resource/Doc/207733/0055110.pdf
            > a w Uk by już siedział

Racja racja... chociaż nie do końca. W UK jeśli umowa zostanie wypowiedziana na eksmisję czeka się maksymalnie dwa miesiące, nie tak jak w Polsce latami. Dlatego też taka działalność jak p. Śruby nikomu do niczego w UK nie jest potrzebna. Simple as that!

ps. Ostatnio obejrzałem "Nie ma róży bez ognia" i mogę śmiało powiedzieć, że w PRL były idiotyczne przepisy, ale to co jest w RP nawet tamto przebija!
            • poz25 Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:27
              Ocinanie prądu i gazu nazwane zostało w tej broszurze przestępstwem kryminalnym. Czy czytał to ktoś z poznańskiej policji?
              • szmecierecie Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:32
                poz25 napisał:

> Ocinanie prądu i gazu nazwane zostało w tej broszurze przestępstwem kryminalnym
                > . Czy czytał to ktoś z poznańskiej policji?

Ke? Co ma poznańska policja do szkockiego dokumentu? :-) W Polsce nadal chyba obowiązuje polski system prawny, a może coś przegapiłem?
                • poz25 Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:44
                  Czasem lepiej czerpać wzorce z Zachodu niż ze Wschodu...
                  • szmecierecie Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:45
                    poz25 napisał:

> Czasem lepiej czerpać wzorce z Zachodu niż ze Wschodu...

Wyborczej mimo wszystko nadal bardziej podobają się wzorce ze wschodu :-)
                  • Gość: ech Re: Bezczelny cham ... IP: *.183.224.41.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.01.13, 22:54
                    za komuny tak nie bylo...
                    a gimbaza i niewiele starsi pomysla-co nas to interere-niech meneli wywala. ciekawe co to pokolenie mlodych gniewnych powie jak bedzie mialo 600 pln zasilku lub emerytury(po latach uczciwej pracy na zlecenie) i moze na wynajem rudery to starczy aa jedzenie? leki? ale oni wtedy juz beda za starzy na strajki...
      • Gość: gosc Re: Bezczelny cham ... IP: *.icpnet.pl 24.01.13, 21:03
        o, widzę, to już sie odzywali rzecznicy wieprza
      • poz25 Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:09
        szmecierecie napisał:

> Kilka miesięcy temu do Śruby ów "bezczelny cham" krzyczał "ty ubeku". Więc co s
        > ię dziwi bezczelny cham, że nie tylko on chamski być potrafi?

A skąd takie informacje?

> Po drugie, skoro Ci ludzie się sami wyprowadzili bo sąd nakazał eksmisję to ich
        > sprawa - widać w końcu poszli po rozum do głowy i kosztów komornika uniknęli.
        > Może teraz odechce im się włamywania się do cudzej własności.

A może ktoś wymienił zamki pod ich nieobecność, a potem twierdził: "sami się wyprowadzili"?

Pan Ś. podobno wynajmuje mieszkanie od trzech miesięcy, a dopiero dzisiaj zgłosił rzekome włamanie? To przez te trzy miesiące się nie interesował wynajmowanym mieszkaniem?

Poza tym pierwszy raz słyszę, by to nowy lokator, a nie właściciel zajmował się "eksmisją" poprzednich lokatorów...
        • szmecierecie Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:13
          poz25 napisał:

> > Kilka miesięcy temu do Śruby ów "bezczelny cham" krzyczał "ty ubeku". Wię
          > c co s
          > > ię dziwi bezczelny cham, że nie tylko on chamski być potrafi?
          >
          > A skąd takie informacje?

stolarska2.blogspot.com :-)

> A może ktoś wymienił zamki pod ich nieobecność, a potem twierdził: "sami się wy
          > prowadzili"?

Pewnie, że mogło tak być. Może najemców zbyt wysoko oceniłem i jednak wolą poczekać na komornika, który ładnie ich ogoli z kasy za przeprowadzenie eksmisji. Wszystko możliwe!
          • poz25 Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:22
            szmecierecie napisał:
            >
            > stolarska2.blogspot.com :-)

Szukam, szukam i nie widzę takiej informacji. Może zacytujesz?

>W
            > szystko możliwe!

Skoro wszystko możliwe, nie wiem, dlaczego Twoja wersja ma być bardziej prawdopodobna niż moja.
            • szmecierecie Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:30
              poz25 napisał:

> Szukam, szukam i nie widzę takiej informacji. Może zacytujesz?

Filmiki obejrzyj.

> >W
              > > szystko możliwe!
              >
              > Skoro wszystko możliwe, nie wiem, dlaczego Twoja wersja ma być bardziej prawdop
              > odobna niż moja.

Ano właśnie: Skoro wszystko możliwe, nie wiem, dlaczego Twoja wersja ma być bardziej prawdopodobna niż moja. :-)
              • poz25 Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:46
                szmecierecie napisał:

> Filmiki obejrzyj.

Obejrzałem. Na żadnym filmie dziennikarz nie nazywa pana Ś. "ubekiem". Poproszę o link i dokładne wskazanie minuty i sekundy.

> Ano właśnie: Skoro wszystko możliwe, nie wiem, dlaczego Twoja wersja ma być bar
                > dziej prawdopodobna niż moja. :-)

Ja się nie wypowiadałem kategorycznie. Ty - owszem.
                • szmecierecie Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 21:51
                  poz25 napisał:

> Obejrzałem. Na żadnym filmie dziennikarz nie nazywa pana Ś. "ubekiem". Poproszę
                  > o link i dokładne wskazanie minuty i sekundy.

Serio, nie chce mnie się szukać, może coś pokręciłem. Z tego co pamiętam, Żytnicki pięknie się wypowiadał jakoby Śruba albo któryś z jego kumpli był ubekiem, sbekiem czy innym tam.

> > Ano właśnie: Skoro wszystko możliwe, nie wiem, dlaczego Twoja wersja ma b
                  > yć bardziej prawdopodobna niż moja. :-)
                  >
                  > Ja się nie wypowiadałem kategorycznie. Ty - owszem.

No ok, to skoro moja teoria ma być bardziej prawdopodobna niż Twoja bo ja tak napisałem to niech tak będzie. Od teraz to co piszę jest najbardziej prawdopodobne bo ja tak piszę :D
                  • poz25 Re: Bezczelny cham ... 24.01.13, 22:01
                    To prawda, pokręciłeś, więc na przyszłość proponowałbym odnosić się do faktów.
                    • szmecierecie Re: Bezczelny cham ... 25.01.13, 08:59
                      poz25 napisał:

> To prawda, pokręciłeś, więc na przyszłość proponowałbym odnosić się do faktów.

Zaczne w dniu, w którym i Ty się do tego zalecenia zastosujesz.
      • Gość: kiepski Re: Bezczelny cham ... IP: *.centertel.pl 24.01.13, 21:42
        O dyżurny błazen zawsze czujny i na stanowisku.
        Nieślubne dziecko Sruby i Pyżalskiej .
        Ile masz od posta ,od grubasa śruby cieciu ?
        • Gość: roman Re: Bezczelny cham ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 11:42
          kiepski jestes naprawde kiepski , sierpien 2012 zytnicki plus czarnota z rozbratem rozglaszali ze niektore osoby pracowaly w ub , co bylo klamstwem , a niektorym kazali pilnowac swoich rodzicow bo moze cos sie stac
          • Gość: Jędrzej Re: Bezczelny cham ... IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 11:56
            dowody

swoją drogą groźby, oszczerstwa ze strony śrubofilów jakoś cię nie oburzają - masz w tym interes czy też jesteś kolejnym pożytecznym idiotą?
            • Gość: roman Re: Bezczelny cham ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 12:04
              zobacz filmiki ze stolarskiej z sierpnia i wrzesnia , a potem mozesz wyzywac ale ta druga strone
              • Gość: Jędrzej Re: Bezczelny cham ... IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 12:08
                na pewno niedawno sprawdzałeś (bo przecież nie łżesz chyba) więc podaj prosze linka do filmu oraz minutę i sekunę w której Urbański czy Czarnota twierdzą, źe Śruba pracował w UB
                • Gość: roman Re: Bezczelny cham ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 12:30
                  wejdz na you tube wpisz stolarska 2 jest tam kilka filmikow
                  • Gość: Jędrzej Re: Bezczelny cham ... IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 12:32
                    proszę link, minutę i sekundę w której Czarnota, Żytnicki czy Urbańskki twierdzą, że Śruba pracował w UB
                    • Gość: roman Re: Bezczelny cham ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 12:52
                      przeczytaj wczesniejszy link ,pisalem o niektorych osobach i zastraszaniu ich a nie o srubie
                      • Gość: Jędrzej Re: Bezczelny cham ... IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 12:53
                        dawaj linka minutę i sekundę
                        • Gość: roman Re: Bezczelny cham ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 17:11
                          pseudodziennikarz gazety pl. piotr zytnicki grozi pracownikowi remontowemu ,-piotr zytnicki -dusza sb-ka klamie w zywe oczy ,sa to oczywiscie tylko czesci wygodne dla zytnickiego ,reszte albo wykasowano lub zniknela
                          • Gość: Jędrzej Re: Bezczelny cham ... IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 17:14
                            proszę o:
                            link+minuta+ sekundy gdzie padają takie słowa
                            albo
                            skończ łgać
                        • Gość: roman Re: Bezczelny cham ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 17:16
                          a odnosnie czarnoty i rozbratu to sa swiadkowie ktorzy slyszeli te grozby
                          • Gość: Jędrzej Re: Bezczelny cham ... IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 17:26
                            Pisałeś tu o filmach - jak rozumiem łgałeś?

Wybacz - słowo Śruby czy jakiś jego pomagierów nie jest wiarygodne.
                            • Gość: Sędzia Fred Re: Bezczelny cham ... IP: *.28.ftth.classcom.pl 26.01.13, 23:04
                              Roman przegrał przez techniczny nokaut
                              • Gość: roman Re: Bezczelny cham ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 14:57
                                obawiam sie ze wygralem bo jesli ktos nie chce poswiecic kilku minut na sprawdzenie informacji to jest typowym pasozytem ktory czeka zeby mu ktos gotowe podstawil pod dziob
    • Gość: poznaniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 20:56
      Hahahahaha i co gazeto :D? Taki duży problem, Piotr Ś został lokatorem i co teraz z waszą boską tezą że lokator może być tylko prawym człowiekiem :D Chciało by się bronić poprzedniego lokatora w końcu to taki fajny człowiek to nic że ma eksmisję bez prawa do lokalu socjalnego, to nic że uciekł pewnie jeszcze przed zimą od komornika po czym wyłamał zamki w środku zimy i udaję że jest wszystko ok. Tylko jak to zrobić hmmm na pewno rozbratowcy zaraz coś wymyślą

stolarska2.blogspot.com/ Dużo ciekawych wiadomości o autorze artykułu, tytułowym chamie :D
      • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:04
        Gość portalu: poznaniak napisał(a):

> stolarska2.blogspot.com/

I jest nawet wyrok pani Sobańskiej... "vel 'zawsze płacąca'" :-)
    • ankhar Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczelny... 24.01.13, 20:59
      Czyli właściciel uzyskał wyrok nakazujący eksmisję i usiłuje ten wyrok jakoś wyegzekwować. O co więc właściwie chodzi? Może dziennikarz powinien się zainteresować dlaczego niepłacący lokator może sobie ignorować wyrok sądu dopóki właściciel nie wynajmie "czyściciela"?
      • Gość: Kamil Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 21:03
        Widzę, że nie ogarniasz za bardzo czytania, śpieszę więc ze streszczeniem:
        - organem wykonującym eksmisje jest komornik
        - do marca nie wykonuje się eksmisji
        - Śruba to bandyta wynajmujący złodziei
        • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:09
          Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Widzę, że nie ogarniasz za bardzo czytania, śpieszę więc ze streszczeniem:
          > - organem wykonującym eksmisje jest komornik
          > - do marca nie wykonuje się eksmisji
          > - Śruba to bandyta wynajmujący złodziei

Zapomniałeś tylko dodać, że byli najemcy sami się wyprowadzili i w ten sposób uniknęli kosztów pracy komornika. Czasami ludzie mają na tyle rozumu, żeby nie obrażać się na rzeczywistość.
          • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:25
            Ale nie powtarzaj, że sami się wyprowadzili, skoro ktoś mógł też wymienić zamki pod ich nieobecność. Sam przyznałeś parę postów wyżej, że wszystko jest możliwe, a Ty nie wiesz, jam było.
            • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:31
              poz25 napisał:

> Ale nie powtarzaj, że sami się wyprowadzili, skoro ktoś mógł też wymienić zamki
              > pod ich nieobecność. Sam przyznałeś parę postów wyżej, że wszystko jest możliw
              > e, a Ty nie wiesz, jam było.

Słuchaj, no był Śruba, byli policjanci, miał legalne papiery więc o co chodzi? Włamali się i tyle.
              • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:50
                Odpowiedz mi na proste pytanie: w jaki sposób fakt, że do kamienicy przyjechali policjanci, a pan Piotr Ś. miał jakieś papiery, przesądza, że wcześniej lokatorzy dobrowolnie się wyprowadzili, by potem się włamać?
                • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:52
                  poz25 napisał:

> Odpowiedz mi na proste pytanie: w jaki sposób fakt, że do kamienicy przyjechali
                  > policjanci, a pan Piotr Ś. miał jakieś papiery, przesądza, że wcześniej lokato
                  > rzy dobrowolnie się wyprowadzili, by potem się włamać?

Przecież dostali wyrok eksmisyjny. Każdy normalny człowiek jeśli dostaje jakiś wyrok to się jemu podporządkowuje. Sugerujesz, że Ci biedni lokatorzy jak bandyci zwykli nie podporządkowali się wyrokowi sądowemu?
                  • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 22:05
                    Nie wiemy, kiedy wyrok zapadł, czy jest prawomocny, czy został lokatorom doręczony, nie wiemy, dlaczego właściciel nie skorzystał z komornika, ale tu już wszystko wiesz najlepiej... A za chwilę znów napiszesz: "może coś pokręciłem".
                    • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 22:16
                      poz25 napisał:

> Nie wiemy, kiedy wyrok zapadł, czy jest prawomocny, czy został lokatorom doręcz
                      > ony, nie wiemy, dlaczego właściciel nie skorzystał z komornika, ale tu już wszy
                      > stko wiesz najlepiej...

Tak, wszystko wiemy. Wiemy kiedy był wyrok, wiemy, że jest prawomocny, wiemy, że lokatorzy go dostali, wiemy... wszystko!

Bo ja tak powiedziałem, a Ty to zaakceptowałeś! :-)
                      • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 25.01.13, 06:39
                        Nazywasz dziennikarzy niekompetentymi, ale wśród forowiczów to Ty w niekompetencji przodujesz.
                        • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 25.01.13, 08:44
                          Chyba ty tej!
          • Gość: kiepski Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.centertel.pl 24.01.13, 21:44
            Za te ,,posty '' pener śruba cie z pewnoscią ozłoci cieciu
            • Gość: roman Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 11:50
              za twoje posty bedziesz mial cieplutka posadke na rozbracie
        • Gość: Yajature Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.echostar.pl 24.01.13, 23:48
          A g.. prawda. Wyrok eksmisyjny to nakaz opróżnienia, opuszczenia i zdania właścicielowi lokalu, a dopiero jak człowiek nie stosuje się do wyroku to wykonuje się egzekucje komorniczą. A po drugie jeśli ww. nie orzeczono w wyroku że należy im się lokal socjalny to znaczy że mają gdzie mieszkać albo stać ich na wynajęcie lokalu.

Proszę pierwsze dwa na chybil trafił :
          -prawomocny wyrok orzekający eksmisję stanowi wystarczający dowód utraty uprawnień do przebywania w lokalu – wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego V SA 234/00
          z dnia 5 października 2000 r.;

-wyrok prawomocnego sądu orzekającego eksmisję z mieszkania oznacza, że osoba nie ma tytułu prawnego (uprawnienia) do przebywania w tym lokalu – wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego V SA 131/99 z dnia 17 czerwca 1999 r.
      • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:15

To niech właściciel podejmie działania zmierzające do wykonania wyroku, a nie stosuje fortele w postaci lipnej umowy najmu i obsadzania "czyściciela" w roli rzekomego lokatora. Dlaczego własciciel nie poszedł do komornika? Tu nie chodzi o bronienie tego czy innego lokatora. Jeśli są podstawy, należy lokatora wyeksmitować. Ale w cywilizowany, a nie bandycki sposób. Tyle.
        • Gość: poznaniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 21:23
          > To niech właściciel podejmie działania zmierzające do wykonania wyroku, a nie s
          > tosuje fortele w postaci lipnej umowy najmu i obsadzania "czyściciela" w roli r
          > zekomego lokatora. Dlaczego własciciel nie poszedł do komornika? Tu nie chodzi
          > o bronienie tego czy innego lokatora. Jeśli są podstawy, należy lokatora wyeksm
          > itować. Ale w cywilizowany, a nie bandycki sposób. Tyle.

Jakiś problem ze zrozumieniem czytanego tekstu ? Wyrok został wykonany lokal został zdany... po czym się do niego włamano. Włamaniami nie zajmują się w Polsce komornicy tylko Policja... Piotr Ś był na policji ta nie bardzo chciała reagować i mamy efekt jej bierności
          • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:30

> Jakiś problem ze zrozumieniem czytanego tekstu ? Wyrok został wykonany lokal zo
            > stał zdany...

A gdzie to niby zostało napisane? Poproszę cytat z artykułu...
            • Gość: poznaniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 21:43
              poz25 napisał:

> Gość portalu: poznaniak napisał(a):
              >
              > > Jakiś problem ze zrozumieniem czytanego tekstu ? Wyrok został wykonany lo
              > kal zo
              > > stał zdany...
              >
              > A gdzie to niby zostało napisane? Poproszę cytat z artykułu...

Proszę bardzo...
              "eksmisji nie przeprowadzono, bo lokatorzy sami opuścili mieszkanie"

P.s tylko nie mów mi że to jest teoria Piotra Ś więc to na pewno nie prawda. Bo jeżeli zaprawdę mamy uznawać tylko wypowiedzi lokatorów i "bezczelnego chama" a całą resztę ignorować to nie ma o czym dyskutować. Jak byś miał wątpliwości czemu czasem warto wziąć pod rozwagę wypowiedzi Piotra Ś zamiast beztrosko wierzyć gazecie i "prawdomównym" lokatorom to wczytaj się lepiej w bloga stolarska2.blogspot.com/

• Gość: żal to czytać Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.centertel.pl 24.01.13, 21:50
                ponad połowa komentarzy to wypociny fanów nowego "najemcy", który ma fantazję...

darujcie sobie już te nachalne i kiepskie agitowanie za Ś. i spółką, spuście wodę i nie zapomnijcie umyć rąk...wiadomo, grypa panuje :)
                • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:54
                  Gość portalu: żal to czytać napisał(a):

> darujcie sobie już te nachalne i kiepskie agitowanie za Ś. i spółką, spuście wo
                  > dę i nie zapomnijcie umyć rąk...wiadomo, grypa panuje :)

ach, no to dobrze, dzisiaj już więcej tutaj pisać nie będę. Jutro wznowię, bo wiadomo Śruba od posta płaci... :-)
                • Gość: kiepski Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.centertel.pl 24.01.13, 22:41
                  Zawsze te same paszcze dziwnym trafem.
                  Fani penera śruby.
                  Zawsze na stanowisku.Czujni zwarci i gotowi.
                  Kto wie, moze kiedys pener da im młotek i bedą mogli se yebnąć w jakieś drzwi..
                  • Gość: roman Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 11:56
                    masz racje zawsze te same geby , kiepski i banda z rozbratu
                    • Gość: Jędrzej Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 12:00
                      dowody romeczku, że ktokolwiek z piszących pisze z rozbratu
                      • Gość: roman Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 12:24
                        a kto moze wystepowac w obronie tych co bezprawnie przejeli lokal i sie zabarykadowali
                        • Gość: Jędrzej Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 12:29
                          o ile to prawda co mówi śruba i przyłapali włamywaczy na gorącym uczynku - to rzecz jasna policja powinna ich zaaresztować. Nie stało się tak, to Śrubę zabrano na przesłuchanie, czyli Piotr Śruba kłamał jak wiele już razy.

dla rozluźnienia atmosfery - klasyczny skecz ,,Przejmę MPGM'' w wykonaniu śruby.
                          www.epoznan.pl/news-news-33896
              • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 21:59

> Proszę bardzo...
                > "eksmisji nie przeprowadzono, bo lokatorzy sami opuścili mieszkanie"

Po pierwsze - jeśli cytujesz, to rób to uczciwie... Bo w oryginale to zdanie wygląda tak: "Według Piotra Ś., eksmisji nie przeprowadzono, bo lokatorzy sami opuścili mieszkanie."

Czyli jest to wersja Piotra Ś., a nie prawda objawiona...

Po drugie - na dowód, że wyrok wykonano, wklejasz informację, że eksmisji nie przeprowadzono. Jak zatem wykonać wyrok eksmisyjny, nie przeprowadzając eksmisji?

Po trzecie - podobno w tekście miała być informacja, że lokatorzy komuś zdali mieszkanie. Ja tego tu nie widzę.
                • Gość: poznaniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 22:33
                  > Po drugie - na dowód, że wyrok wykonano, wklejasz informację, że eksmisji nie p
                  > rzeprowadzono. Jak zatem wykonać wyrok eksmisyjny, nie przeprowadzając eksmisji
                  > ?

Już tłumaczę weź do ręki jakiś wyrok eksmisji (żeby daleko nie szukać weźmy wyrok Sobańskiej z bloga stolarska2.blogspot.com/ ) i przeczytaj jego początek, który jest zawsze prawie taki sam. "...nakazuję pozwanym tu nazwisko lokatorów aby opuścili i wydali powodowi lokal mieszkalny..." Już wiesz jak można wykonać wyrok sądowy eksmisji bez komornika i bez przeprowadzania przy jego pomocy "eksmisji" ? czy trzeba dalej tłumaczyć ?

Po pierwsze - jeśli cytujesz, to rób to uczciwie... Bo w oryginale to zdanie wy
                  > gląda tak: "Według Piotra Ś., eksmisji nie przeprowadzono, bo lokatorzy sami op
                  > uścili mieszkanie."
                  >
                  > Czyli jest to wersja Piotra Ś., a nie prawda objawiona...

Przecież napisałem że jak każde słowo Piotra Ś uznajesz za kłamstwo a każde słowo lokatorów i "bezczelnego chama" za prawdę objawioną to nie mamy o czym dyskutować na stolarska2.blogspot.com/ masz piękne dowody na kłamstwa lokatorów i GW więc czemu traktujesz ich słowa jak tą twoją prawdę objawioną ?

• Gość: Jędrzej Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 22:35
                    a ten blogasek, który tu z ziomalami z fabryczkimieszkań wrzucacie to kogo słowo jest? czy to może słowo Pańskie?
                    • Gość: poznaniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 22:41
                      > a ten blogasek, który tu z ziomalami z fabryczkimieszkań wrzucacie to kogo słow
                      > o jest? czy to może słowo Pańskie?

No widzisz w przeciwieństwie do GW i słów "prawdomównych" lokatorów i innych Czarnot, blog posługuje się DOKUMENTAMI potwierdzającymi stan faktyczny, oczywiście niektórych nikt nie przekona że czarne jest czarne. Ty na pewno po przeczytaniu nowego wpisu o Sobańskiej dalej będziesz twierdził że ta Pani zawsze płaciła nigdy nawet się o jeden dzień nie spóźniła :D a te Wyroki za nie płacenie to fałszywki są bo Śruba je na pewno sfabrykował:D w końcu ma fabrykę i jeszcze w ub był....:D
                      • Gość: kiepski Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.centertel.pl 24.01.13, 22:44
                        Tobie przychlascie pener śruba tyż da z pewnością młoteczek ,albo dwa.
                        Pierwszy ,zebys se mógł yeebnąć w łeb a drugi w jakieś drzwi
                      • Gość: Jędrzej Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 23:02
                        chłopie, widzę, że nie ogarniasz - sprawdź sobie w necie słowa:
                        - skan
                        - fałszerstwo
                      • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 25.01.13, 06:41
                        Skoro pan Piotr Ś. ma wyrok eksmisyjny wobec lokatorów ze Stolarskiej, dlaczego nie przyszedł tam z komornikiem? Dlaczego wolał odcinać wodę, gaz? Wieszać wstęgi pogrzebowe? A może pan Ś. nie zna słowa "komornik"?
                    • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 22:48
                      Gość portalu: Jędrzej napisał(a):

> a ten blogasek, który tu z ziomalami z fabryczkimieszkań wrzucacie to kogo słow
                      > o jest?

Zazwyczaj jest podpisane kto napisał. W prawym dolnym rogu każdego dokumentu poszukaj.

Na przykład tutaj:
                      2.bp.blogspot.com/-PCsHDOJ7T0U/UQF05Hzy0hI/AAAAAAAAAJc/XNyP2IahKZU/s1600/soba%C5%84ska+002.jpg
                      podpisał się sędzia sądu rejonowego Piotr Kurek.
                      • Gość: wielowieyski Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: 95.108.127.* 24.01.13, 23:02
                        Skąd autorzy bloga mają dokumenty miejskiej spółki dotyczące pani Sobańskiej? Wyroki są jawne, ale pismo MPGM o wypowiedzeniu umowy.
                        • Gość: Tamara Z Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 00:06
                          “Niektórym interesom sprzyja znalezienie prawdy, innym jej niszczenie.”

Erich Fromm
                        • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 25.01.13, 08:46
                          Gość portalu: wielowieyski napisał(a):

> Skąd autorzy bloga mają dokumenty miejskiej spółki dotyczące pani Sobańskiej? W
                          > yroki są jawne, ale pismo MPGM o wypowiedzeniu umowy.

hmm... pomyślmy, czy może dlatego, że poprzednim zarządcą kamienicy był MPGM, który budynek zdał razem z dokumentacją? :-)
                      • Gość: Jędrzej Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 23:05
                        Kto umieścił te skany w sieci? Sędzia?
                        Sądzisz, że bandzior śruba wynajmujący złodziei i bandyterkę pokroju Adriana W. zawahałby się przed podrobieniem skany?
                        Nie jestem grafikiem, ale podrobienie skanu zajęłoby mi nie więcej niż kilkanaście minut. Ogarniętemu gimnazjaliście pewnie jeszcze mniej.
                        • Gość: poznaniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 23:17
                          > Kto umieścił te skany w sieci? Sędzia?
                          > Sądzisz, że bandzior śruba wynajmujący złodziei i bandyterkę pokroju Adriana W.
                          > zawahałby się przed podrobieniem skany?
                          > Nie jestem grafikiem, ale podrobienie skanu zajęłoby mi nie więcej niż kilkanaś
                          > cie minut. Ogarniętemu gimnazjaliście pewnie jeszcze mniej.

No tak jak myślałem beton :D Oczywiście wszystko podrobione, czarne jest białe. Lisik nie ma domu, Chojnacki ma umowę i zawsze płacił, Sobańska nie ma wyroku nigdy nie skłamała i zawsze płaciła, A prawda objawiona należy do GW, stowarzyszenia lokatorów, rozbratu oraz lokatorów..... Oczywiście taki beton mógł by sobie sprawdzić autentyczność dokumentów urzędowych z bloga w odpowiednich urzędach, ale beton tego nie uczyni. Wszak beton tak naprawdę wie że dokumenty nie są podrobione ale nie o to tu chodzi przecież:D
                          • Gość: Jędrzej Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 23:21
                            Tak jak myślałem - głupi internetowy pisarzyna do wynajęcia.
                            Kazali wklejać linka do bloga to wkleja.
                            A że kazał mu to bandyta robić to nie skłoni do refleksji, że to brednie. Nie skłoni też do zastanowienia, że szefuńcio wynajmuje znanych włamywaczy - gratuluję towarzystwa swoją drogą (grypsujecie w fabrycemieszkań?.

• manissa Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 24.01.13, 23:26
                          Cokolwiek się pojawi, prawdziwe czy sfabrykowane będzie naruszeniem ustawy o ochronie danych osobowych i niech to sobie "koledzy" czyściciele przyswoją.
                          • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 25.01.13, 08:47
                            manissa napisała:

> Cokolwiek się pojawi, prawdziwe czy sfabrykowane będzie naruszeniem ustawy o
                            > ochronie danych osobowych
                            i niech to sobie "koledzy" czyściciele przyswoj
                            > ą.

Wyroki sądów są jawne :-)
                            • Gość: Gozdzikowa Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.pools.arcor-ip.net 25.01.13, 10:52
                              Z doswiadczenia zyciowego wiem,ze takie Müllowce jak ty szybciej wala ratkami w futeral niz sie spodziewaja.PS Zal mi ciebie przyglupie..!!
                          • Gość: roman Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 14:47
                            czego sie obawiasz moim zdaniem jest to najwyzsza pora zeby poznac prawde a nie czytac nieprawdziwe wypociny i komentowac brednie ,od kilku miesiecy slyszymy jak biedni sa lokatorzy ,a prawda jest moze inna .
                      • poz25 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 25.01.13, 06:43
                        A kiedy wrzucicie na bloga postanowienie o postawieniu panu Ś. zarzutów?
      • Gość: poznaniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 21:18
        > Czyli właściciel uzyskał wyrok nakazujący eksmisję i usiłuje ten wyrok jakoś wy
        > egzekwować. O co więc właściwie chodzi? Może dziennikarz powinien się zainteres
        > ować dlaczego niepłacący lokator może sobie ignorować wyrok sądu dopóki właścic
        > iel nie wynajmie "czyściciela"?

Gdzie przecież tu jest jeszcze zabawniej, wyrok został już raz wyegzekwowany jeszcze przed zimą, komornik nikogo nie wyrzucił bo lokatorzy sami po wyroku opuścili lokal :D A teraz w zimę na bezczelnego się włamali do lokalu, który w między czasie został wynajęty drugiemu lokatorowi Piotrowi Ś :D.

Stowarzyszenie Lokatorów niech się nie ośmiesza..... Jaką eksmisję ? eksmitować to można lokatora a nie jakiś kolesi co się włamali do mieszkania, jak ktoś mi się włamie do mieszkania które jest puste w tygodniu i użytkowane tylko w soboty i niedziele to rozumiem że po powrocie w weekend do mieszkania mam rozpocząć procedurę eksmisyjna i czekać 2 lata a nie zgłosić włamanie i oczekiwać wywalenia włamywaczy na zbity pysk i to nie na bruk tylko do pierdla....
        • Gość: kiepski Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.centertel.pl 24.01.13, 21:47
          O widze drugi dyżurny lizodup penera śruby
      • Gość: kicia83 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.play-internet.pl 24.01.13, 23:02
        niezaleznie od tego czy lokator placi czy nie to wg prawa nie mozna go eksmitowac zima!!!!!
        • Gość: poznaniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.13, 23:11
          > niezaleznie od tego czy lokator placi czy nie to wg prawa nie mozna go eksmitow
          > ac zima!!!!!

To że włamywacz kiedyś mieszkał w mieszkaniu do którego się włamuje nie znaczy, że po włamie znowu zostaje lokatorem. Tu nie ma żadnych lokatorów do eksmisji, są tylko i wyłącznie menele którzy się włamali do mieszkania. Takich się nie eksmituje tylko zamyka za włamanie w więzieniu....
          • Gość: Jędrzej Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 23:13
            Kłamiesz. Lokator jest lokatorem do czasu prawomocnej eksmisji - nie do czasu aż wynajęte penerstwo pokroju śruby wjedzie mu na chatę
            • szmecierecie Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 25.01.13, 09:08

> Kłamiesz. Lokator jest lokatorem do czasu prawomocnej eksmisji - nie do czasu a
              > ż wynajęte penerstwo pokroju śruby wjedzie mu na chatę

Lokator jest lokatorem, dopóki ma ważną umowę najmu. Potem jest jedynie bezumownie korzystającym z lokalu.
        • Gość: Yajature Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.echostar.pl 24.01.13, 23:50
          Wyrok eksmisyjny to nakaz opróżnienia, opuszczenia i zdania właścicielowi lokalu

a dopiero jak człowiek nie stosuje się do wyroku to wykonuje się egzekucje komorniczą.

A po drugie jeśli ww. nie orzeczono w wyroku że należy im się lokal socjalny to znaczy że mają gdzie mieszkać albo stać ich na wynajęcie lokalu.

Proszę pierwsze dwa na chybil trafił :
          -prawomocny wyrok orzekający eksmisję stanowi wystarczający dowód utraty uprawnień do przebywania w lokalu – wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego V SA 234/00
          z dnia 5 października 2000 r.;

-wyrok prawomocnego sądu orzekającego eksmisję z mieszkania oznacza, że osoba nie ma tytułu prawnego (uprawnienia) do przebywania w tym lokalu – wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego V SA 131/99 z dnia 17 czerwca 1999 r.
      • Gość: poseniak Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 23:35
        towarzysz żytnicki bardzo ciekawie artykuł napisał. drobnym druczkiem, że lokatorzy maja nakaz eksmisyjny, bez wnikania w szczegóły, ale to że marca jeszcze nie ma i w ogóle bezprawie się dzieje to już szeroko.
    • Gość: śrubokręt Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.alicedsl.de 24.01.13, 22:49
      Myślę, że za którymś razem pioter spotka na swojej drodze człowieka, który nie będzie miał już nic do stracenia i że to tylko kwestia czasu, zanim ktoś przy takiej akcji pęknie i wprowadzi w jego ciało ostry przedmiot.
      • Gość: kamil Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 23:11
        Wprowadzanie przedmiotów w ciało Piotra nastąpi też kiedy tylko trafi on na Młyn (nie jest to wszak odległa perspektywa) - gdzie jak wiadomo, pedofile, byli policjanci, prześladowcy staruszek czy gwałciciele cieszą się szczególnymi względami (piotras należy do większości z tych grup)
    • piter_wlkp Czyściciel wiadomo, ale dlaczego 24.01.13, 23:49
      w tym qrestwie bierze udział policja ?
      Eksmisji z komornikiem nie było, bo lokatorzy rzekomo sami się wynieśli i powtórnie włamali. Czy Policja bezkrytycznie łyknęła taki kit ? czy są papiery na to - np. wcześniejszy protokół przejęcia mieszkania i późniejsze zgłoszenie przestępstwa włamania do tegoż mieszkania ?
      Skoro Ś. ma po swojej stronie i wojewodę i policję, to pewnie i ma kwalifikacje do zostania ministrem w rządzie partii anty-obywatelskiej
    • dziodu Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 24.01.13, 23:57
      Po południu policja wydała oświadczenie w sprawie dzisiejszej interwencji w kamienicy. W związku ze złożonym przez Piotra Ś. oświadczeniem i zawiadomieniem policjanci zjawili się w kamienicy na ul. Niegolewskich sprawdzić, jaki jest stan faktyczny. Funkcjonariusze nie mieli żadnych podstaw żeby zabronić wyłamania drzwi do lokalu Piotrowi Ś, który według dokumentów jest jego najemcą. Okazało się, że w mieszkaniu przebywają trzy osoby. Jedna z tych osób przyznała się, że zajęła to mieszkanie po opuszczeniu Zakładu Karneg
      Źródło
      A ostatnie zdanie (szanownej redakcji gw jakoś ten aspekt "umknął") stawia całą sprawę w nieco innym świetle
      • poz25 Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 06:38
        I jakie wyciągasz wnioski z faktu, że ktoś był w więzieniu? Że już żadnych praw nie ma? Można wyrzucić go na bruk w środku zimy?
        • dziodu Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 08:14
          Czytaj proszę uważnie - jest mowa o zajęciu mieszkania - zajęciu bez zgody właściciela. A czy ta osoba wróciła z Malediwów, więzienia czy sanatorium to mało ważny szczegół.
          • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 08:55
            dziodu napisał:

> Czytaj proszę uważnie - jest mowa o zajęciu mieszkania - zajęciu bez zgo
            > dy właściciela. A czy ta osoba wróciła z Malediwów, więzienia czy sanatorium to
            > mało ważny szczegół.

Nie ma co się ekscytować. Poz25 w życiu się do błędu nie przyzna i jak to mówił klasyk "Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne." :-)
          • poz25 Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 09:45
            Jeśli tak było, to policja powinna postawić zarzuty za to "zajęcie", ale na razie chyba nie postawiła - jak postawi, będzie jasne, że było włamanie.
            • dziodu Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 10:36
              Skoro czyściciel był w asyście policji a ona nie postawiła mu zarzutów to nie rozumiem o co chodzi? Jak postawi zarzuty to będzie jasne, że złamał prawo. I tu właśnie dochodzimy do sedna - to prawo jest chore i dopóki będzie ono obowiązywać to takie patologiczne sytuacje (zarówno z jednej jak i drugiej strony, co poznańska redakcja gw skrzętnie przemilcza) będę miały niestety miejsce. I tyle.
              • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 11:15
                Pomijasz fakt, że rzekomym włamywaczom (jak twierdzi Śruba) także nie postawiono zarzutów.

Jak rozumiem postulujesz by to państwo, nie śruba, wyrzucało lokatorów na życzenie Liberkowskiego i jemu podobnych? Jaki kraj uznajesz za wzorcowy pod względem rozwiązań prawnych regulujących relację lokator-właściciel?
            • Gość: LOL było włamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 18:48
              goowno się do twojego mózgu włamało i tam zostało
        • Gość: adonis Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 25.01.13, 14:24
          W więzieniu Ta Pani znalazła się za znęcanie się i katowanie swojego małego dziecka. Dziecko jej odebrano i jest w Domu Dziecka. Tak gwoli ścisłości
      • Gość: marianos Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.echostar.pl 25.01.13, 07:23
        mam nadzieje że wszyscy wiedzą że wypowiadający się w tym i innych tematach szmecierecie i "poznaniak" to nie kto inny tylko Piotr Śruba? on za chwile zaprzeczy ale każdy powinien wiedzieć
        • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 08:32
          Mam inne podejrzenia.
          Szmecierecie czy poznaniak to pożyteczni idioci. Śruba ukrywa się pod pseudonimem adonis i kilku innymi - ma niepowtarzalny styl: połączenie półanalfabety, troglodtyty, knajaka z ex-policjantem (takiego bardziej z nowego filmu Smarzowskiego niż seriali brytyjskich :).
          • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 08:50

> Szmecierecie czy poznaniak to pożyteczni idioci.

Warto się zapoznać z etymologią związku frazeologicznego "Pożyteczny idiota"

"Pożyteczny idiota, ros. Пoле́зный идиoт, transkryp. pl: poleznyj idiot[1] czasem też użyteczny idiota – pejoratywne określenie przypisywane Leninowi, który miałby tak określać zachodnich dziennikarzy piszących entuzjastycznie o rewolucji bolszewickiej i ukrywających jej niepowodzenia." (źródło Wikipedia).

Więc chwal nadal swoje zdobycze socjalizmu !
            • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 09:00
              Widzę, że nie ogarniasz jeszcze czytania ze zrozumieniem. Już ci tłumaczę od myślników (przywykłeśw gimnazjum zapewne do takiej formy wyjaśnień zapewne).
              - nie sądzę byś był wynajęty przez Śrubę
              - sądzę, że wierzysz w to co piszesz,
              - to w co wierzysz to oczywiście głupoty mokry sen gimnazjalnego korwinisty (nieregulowany rynek wynajmu)
              - ze względu na swą wiarę wolisz zapomnieć o tym, że Śruba to bandyta, który prędzej czy później skończy w więzieniu, wolisz twierdzić, że to lokatorzy są winni tego, że ich Śruba zalewa, wynajmuje złodziei, itp. itp., a wszystko co on ci rzuca na blogasku bierzesz za dobrą monetę

twoja rola jest więc taka sama jak rola socjalistycznych dziennikarzy ukrywających zbrodnie bolszewików - jesteś pożytecznym idiotą.

Gdybyś doczytał notkę z wiki to wiedziałbyś:
              ,,Po II wojnie światowej określenie zostało przejęte przez antykomunistów''
              • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 09:07

> Gdybyś doczytał notkę z wiki to wiedziałbyś:
                > ,,Po II wojnie światowej określenie zostało przejęte przez antykomunistów''

Mamusiu, co za gamoń. Zostało przyjęte, a nie określano nim. Powiedz mi: jesteś debil czy sabotażysta?
                • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 09:14
                  Rany, widzę, że masz naprawdę poważne problemy poznawcze. Czego w poniższym zdaniu nie rozumiesz:
                  Pełnisz taką rolę w stosunku do Śruby i fabrykimieszkań jaką pełnili socjaldemokratyczni dziennikarze w stosunku do ZSRR (ukrywasz, usprawiedliwiasz, zakłamujesz ze względu na ideologię, postępowanie Śruby i jego pomagierów, nie dlatego, że ci on płaci tylko, dlatego, że wierzysz w bzdury).

Wzmianka o antykomunistach miała zdjąć piętno Lenina z tego wyrażenia (udokumentowane jest używanie go przez antykomunistów a Leninowi się tylko je przypisuje).

Leć do mamy bo pewnie śniadanie zrobi niebawem.
                  • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 09:16

Zadałem pytanie i grzeczność nakazuje na nie odpowiedzieć: jesteś debil czy sabotażysta?
                    • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 09:19
                      Proszę wolno, ze zrozumieniem przeczytaj moją poprzednią wypowiedź, jak nie dajesz rady poproś jakiegoś ogarniętego ziomala (macie przecież czas, są ferie), potem pisz.

a swoją drogą mama wie, jak się odzywasz po internetach?
                      • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 09:22

No to jednak debil i do tego korwinista.
                        • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 09:24
                          Powtarzam, prośbę: wolno, ze zrozumieniem, przeczytaj moją wypowiedź, potem pisz. Jeśli nie ogarniasz czytania to poproś kumatego ziomka albo mamę.
                          aha, oczywiście nie chcę cie urazić twierdzeniem, że jesteś półanalfabetą, masz zapewne mocne strony: np. jesteś dobry z WF-u.
                          • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 09:33
                            Rozumiem, że czytać nie umiesz więc tylko piszesz co Tobie ślina na język przyniesie. Rozumiem, że płytkie inwektywy to wszystko na co Ciebie stać. Wiem, że jesteś życiowym niedorajdą, który pewnie nawet średniej krajowej nie potrafi zarobić.

Akceptuję, fakt że ukończyłeś liceum i jest to dla Ciebie osiągnięcie życiowe. Skoro więc jesteś baranem, który czytać nie umie, zarabiać pieniędzy nie umie, może przynajmniej weź się za coś sensownego i może przestań w końcu liczyć, że inni Tobie wszystko dadzą.

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia!
                            • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 09:41
                              Oburzałeś się że nazwałem cie pożytecznym idiotą, kiedy jasno, językiem zrozumiałym w gimnazjum, wytłumaczyłem ci, że niem jesteś, odpisujesz nieśmiesznymi inwektywami.
                              Chłopie, to ty siedzisz całymi dniami na forum GW i bronisz śruby i reszty knajactwa, oczywiście masz prawo do hobby, powinieneś jednak już przestać wisieć na garnuszku rodziców i zabrać się do prawdziwej pracy, kiedy już Wielka Kapitalistyczna Rewolucja Korwinistyczna zatryumfuje dostaniesz zapewne medal - a teraz marsz do urzędu pracy.

Czytałeś to co napisałeś, skoro innych oskarżasz o inwektywy? Jeśli nie poproś tego ziomala od czytania to ci pomoże.
                              • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 10:33
                                Gość portalu: Jędrzej napisała kolejne bzdury.

Heh, ostatnio dowiedziałem się, że nalezę do 5% najlepiej zarabiających w Polsce. Nie powiem, zabolała mnie stawka PIT 32% więc chyba na tym garnuszku u mamusi nie mam najgorzej.

Rozumiem, że u Twojej mamusi masz jeszcze lepiej ?:> Średnią krajową chociaż jesteś w stanie zarobić pożyteczny idioto?
                                • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 10:50
                                  Chłopie, widzę, że muszę ponownie ci wyjaśnić (tym razem poproś mamę o pomoc w czytaniu).

Nazywając cię pożytecznym idiotą, nie zaś wynajętym przez Śrubę knajakiem, uważałem, że jesteś tylko zaślepiony przez kretyńską ideologie (czego przyczyny leżą bądź w młodym wieku i nieobyciu intelektualnym bądź w zaburzeniach zdolności kognitywnych, które z kolei mają źródła w np. w fizycznym uszkodzeniu mózgu, bądź w obu przyczynach na raz).
                                  Zarówno młody wiek jak i uszkodzenie mózgu nie są od ciebie zależne - dlatego też z cierpliwością godną lepszej sprawy tłumaczyłem ci, że jesteś pożytecznym idiotą Śruby i fabryki mieszkań, co jest formą obrony twojej osoby (lepiej być głupim ale uczciwym niż być internetowym pisarzyną do wynajęcia). Ty, zaś kiedy skończyły ci się argumenty zacząłeś wzywać na pomoc mamusię (co uzasadnia tezę o twym młodym wieku), choć jednocześnie brak umiejętności czytania ze zrozumieniem zdaje się potwierdzać problemy poznawcze.

Rzecz jasna nie chcę cie obrazić twierdząc, że nie jesteś najostrzejszym nożem w szufladzie (jak mawiają Anglicy). Uważam, że w każdej szufladzie (ułatwię ci czytanie - to metafora społeczeństwa) są potrzebne też tępe narzędzia np. tłuczki do mięsa (ułatwienie nr 2 - to ty).

To czego się dowiedziałeś o sobie jest zupełnie nieciekawe dla nikogo poza tobą. W internecie możesz być lekarzem, prawnikiem, kamienicznikiem czy kimkolwiek kogo sobie wymyślisz.

Co do mojej skromnej osoby - to oczywiście jestem bankierem w City, mógłbym kupić kamienicę czy dom, w którym mieszkasz z mamą i was eksmitować, za tygodniową pensję.
                                  • Gość: Tamara Z Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 11:37

> Co do mojej skromnej osoby - to oczywiście jestem bankierem w City, mógłbym kup
                                    > ić kamienicę czy dom, w którym mieszkasz z mamą i was eksmitować, za tygodniową
                                    > pensję.

Wydaje mi się, że żeby móc coś kupić, to ktoś musi chcieć to sprzedać.

Ale jak już kupisz jego dom, to jego "kretyńska ideologia" nie pozwali mu zajmować lokal w oczekiwaniu na eksmisję tylko po sprzedaży się wyprowadzi.
                                    • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 11:53
                                      Kolejna osoba z problemami z czytaniem (chodzicie do jednej klasy?).
                                      Po pierwsze gdzie napisałem, że chcę kupić mieszkanie szmecierece? Napisałem jedynie, że mógłbym - pytany o moje dochody.
                                      Po drugie, decyzja o ew. wyprowadzce nie będzie należała do szmecierecie tylko do jego rodziców bądź opiekunów prawnych.
                                      • Gość: Tamara Z Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 13:31
                                        Owszem napisałeś "mógłbym kupić kamienicę czy dom, w którym mieszkasz"
                                        ,a ja twierdzę, że mógłbyś kupić, pod warunkiem, że on chciałby to sprzedać.
                                        A nie dlatego, że chcesz kupić.
                                        I zastanawia mnie dlaczego mając pewność, że jesteśmy uczniakami,
                                        o których wyprowadzce decydują mamuisie,
                                        tak nobilitowany bankier (czy bankowiec?) wdaje się z nami w dyskusję?
                                        • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 13:45
                                          Twierdzę, że nie idzie tu o chęci szmecierecie, a raczej chęci jego rodziców / opiekunów prawnych. Niemniej, tak czy owak to tylko hipotetyczne stwierdzenie - szmecierecie nie ma się czego obawiać - nie będę inwestował w nieruchomości w Polsce.

Założenie o waszym młodym wieku, jest założeniem schlebiajacym wam - pisane przez was bzdury idą na karb młodości nie zaś tylko głupoty.

Jeszcze nobilitowany nie jestem - choć ponoć są na to szanse :)
                                          Dlaczego z wami dyskutuję? Otóż jest to dla mnie forma rozrywki, niektórzy grają w Quake, inni chadzają na polowania, ja dyskutuję z internetowymi łosiami (póki są zabwani).
                                          • Gość: Tamara Z Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 14:09
                                            >nie będę inwestował w nieruchomości w Polsce.
                                            Nic dziwnego przy obecnym prawie i "niekretyńskich ideologiach" niektórych lokatorów nie ma co rydzykować.
                                            • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 14:13
                                              Mylisz się, powody są zupełnie inne - branża ta w polsce opanowana jest przez bandyterkę pokroju Śruby, konkurowanie z takim elementem zwyczajnie mnie nie interesuje (podobnie jak handel narkotykami, stręczycielstwo itd. itp.).
                                              • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 14:20

> Mylisz się, powody są zupełnie inne

Może po prostu przyznaj się, że nie stać Ciebie nawet na jedno mieszkanie, nie mówiąc już nawet o wynajmowaniu komuś.
                                                • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 14:23
                                                  Może pomóż w końcu rodzicom na gospodarce zamisat wypisywać bzdury po internetach, albo po prostu idź na sanki.
                                                  • Gość: jml13060 Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 00:00
                                                    Dziwi mnie to, że nasz dyskutant 'Jędrzej' - osoba jakoby dobrze majątkowo sytuowana, finansista z potężnego CitiBanku, zapewne mieszkający poza Polską i patrzący na nas-tubylców (znaczy się prymitywnych, bo przyrównywanych do poziomu Somalii, nb.1. kultura Somalii jest bardzo ciekawa, długa, chociaż teraz teraz ten kraj ma kłopoty, nb.2. w rewanżu przyrównałbym poglądy 'Jędrzeja' do białoruskich i poglądów tamtejszego przywódcy komunistycznego i bandyty - Łukaszenki, który wzorem Felka Dzierżyńskiego też rozgromił podłych kamieniczników i na Białorusi nie ma wolnego rynku najmu mieszkań) z perspektywy "cywilizowanego" świata, poświęca temu tematowi i dyskutantom na tym forum aż tak wiele czasu. Tym bardziej, że doszukuje się wśród swoich przeciwników kolejnych wirtualnych wcieleń niejakiego P.Śruby "czyściciela".

Coś mi tu nie pasuje ; jest tyle innych tematów, a mimo to 'Jędrzej' przekonuje nas do swoich racji. Za komuny padało pytanie : "Kto za tym stoi ?". W sądach pytają : "Jaki osoba wypowiadająca się przed sądem ma interes prawny w sprawie ?"

Zaangażowanie "Jędrzeja' (tj. ekstremalnie duża liczba wypowiedzi i ich emocjonalna strona) wskazuje na jego ważny interes prawny. Wątpię w to, że 'Jędrzej' jest tym, za kogo się podaje. Byłoby mu szkoda czasu na te dyskusje. Lepiej dla osoby z jego pozycją byłoby przeznaczyć swój czas na zarabianie pieniędzy, prawdziwych i dużych pieniędzy w/dla CitiBanku, tj. dla swoich pracodawców i siebie.
                                                  • Gość: kat Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.182.19.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.13, 14:09
                                                    citybank??? ubaw po pachy :P
                                                    nie chwal się indolencją umysłową, nie wypada!
                                        • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 14:01

> Owszem napisałeś "mógłbym kupić kamienicę czy dom, w którym mieszkasz"
                                          > ,a ja twierdzę, że mógłbyś kupić, pod warunkiem, że on chciałby to sprzedać.
                                          > A nie dlatego, że chcesz kupić.
                                          > I zastanawia mnie dlaczego mając pewność, że jesteśmy uczniakami,
                                          > o których wyprowadzce decydują mamuisie,
                                          > tak nobilitowany bankier (czy bankowiec?) wdaje się z nami w dyskusję?

Hehehe, bo to zwykły nieudacznik życiowy, któremu komuna powiedziała: nie musisz nic umieć, w żadnym wypadku pracować. Wszystko Tobie da rząd!

No i wziął sobie taki nieudacznik to do serca i teraz czas na forum marnuje pokazując swoją wyższość nad uczniami gimnazjum :-)
                                          • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 14:08
                                            Tak jak ci już napisałem - uważam że w każdej szufladzie (czyt. społeczeństwie) są potrzebne rózne narzędzia, ostre ale też tępe jak np. tłuczki do mięsa (czyt. ty), to nie ma nic wspólnego z jakimkolwiek wartoścowaniem.

Starałem się jasno i w przystępny sposób wyjaśnić ci, co znaczy być użytecznym idiotą śruby - było to, podkreślam, formą obrony twej osoby - jedynym innym wytłumaczeniem twej pisaniny jest to że jesteś przez Śrubę opłacany. Moim zdaniem lepiej byś przyjął tezę, że jesteś może głupi ale wierny swej ideologii (gimnazjalny korwinizm), niż jesteś li tylko najmitą Śruby, jak Adrian W. czy inni wycieraczkowi defekatorzy.

• szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 14:19
                                              Jędrzeju, ja rozumiem, że nie pojmujesz co się do Ciebie pisze i już nie będę się starał niczego Tobie wytłumaczyć.

Uczyć się nie chciało w szkole - więc jesteś nikim w życiu po szkole. Nie sądzę, żebyś chciał się czegoś w życiu nauczyć, nawet jeśli miałbyś jakiekolwiek ku temu predyspozycje :-)

Wiesz, nawet Ciebie polubiłem, bo w końcu nawet tych mniej bystrych trzeba lubić!
                                              Udanego dnia!
                                              • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 14:33
                                                Wybacz, ale chyba nie znasz pojęcia ,,tłumaczyć''.

Wziąłem cię w obronę, twierdząc, że nie wierzę iż Śruba ci płaci (przyznajmy, niezależnie od kwoty - przepłacałby), twierdziłem iż wypisujesz tu bzdury ponieważ jesteś gimazjalnym korwinistą - co zaś wynika z młodego wieku oraz problemów z rozumowaniem (które wynikają prawdopodobnie z fizycznych defektów twego mózgu).
                                                Potwierdziłeś moje podejrzenia, w sprawie wieku - wzywając mamusię na pomoc, w kwestii zaburzeń kognitywnych zaś - nie mogąc pojąć terminu ,,pożyteczny idiota'' (mimo, iż wspomagałeś się krynicą wiedzy całej gimbazy - wikipedią).

Staram się jednak nie wartościwać twej osoby (stąd przykład szuflady i przedstawienie twej osoby jako tłuczka - niezbędnego przecież w kuchni).

Reasumując. Próbowałem cię bronić, ty zaś jesteś niewdzięczny (nie musisz dziękować, nie ośmieszaj się więcej), co najgorsze zaś - nie rozśmieszasz mnie.
                                                • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 14:36
                                                  .
                                            • Gość: Tamara Z Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 14:27
                                              Narzędzia/przybory kuchenne to moja dziedzina (w końcu jestem kobietą), według mnie mógłbyś być pieprzniczką, bo pieprzysz 3 po 3. -bez wartościowania :D

Głupek bo jest wierny ideologii opartej na prawie własności?

• szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 14:32

> Głupek bo jest wierny ideologii opartej na prawie własności?

No w końcu kto to widział, żeby człowiek miał decydować o swoim mieniu i nie mógł decydować o cudzym! ;)

Wolność?! Po kiego grzyba? Odpowiedzialność? Tak, rządu za wszystkich :-)
                                                • Gość: Dziadborowy Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.180.177.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 14:53
                                                  Szmecurecie skończ juz pisać - robisz z siebie tylko większego idiotę i pośmiewisko.
                                              • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 14:43
                                                Prawo własności nie jest prawem najważnieszym. Zrozumiesz jak dorośniesz. By ci to jednak zobrazować już teraz posłużę się przykładem:
                                                Niejaki Brunon K. (czy jak mu tam) próbował skonstrułować bombę, robił to z legalnie zakupinych materiałów, swoimi narzędziami, przy pomomcy samodzielnie zdobytej wiedzy. Niestety państwo mu zabroniło i posadziło do aresztu.
                                                Podobnie jest z całym twym życiem: nie ma wolnego rynku usług medycznych, handlu alkoholem, papierosami, by prowadzić samochód twojego taty po drogach wybudowanych z podatków twoich rodziców musisz mieć jakiś papier od urzędasa itp. itd. Wszystko to po to by chronić słabszych czy biedniejszych.

Podobnie z mieszkaniem. Dobro lokatora jest cenniejsze dla państwa i społeczeństwa niż dobro kamienicznika. Niewola ta obowiązuje we wszytskich państwach cywilizowanych. Istnieje jednak jeden kraj wolności, gdzie państwo nie wtrąca się w życe jednostki - Somalia, życzę miłego pobytu tam!
                                                • Gość: Tamara Z Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 15:57
                                                  Czyli szykują się zmiany. Bo ja (jak dorosnę :D) i mój kolega z ławki widocznie chcielibyśmy decydować o sobie i swoich własnościach, i co może się wydawać dziwne brać za te decyzje odpowiedzialność.
                                                  A komunistyczne przekonania ludzi twojego pokolenia, że państwo wie lepiej co dla mnie dobre i może narzucać mi, komu i za ile mam pomagać (bo się należy), a komu nie
                                                  zakładają że ludzie to debile i nie powinni o niczym decydować.
                                                  • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 16:08
                                                    Zatem, życzę szczęścia w Somalii, jak tylko będziecie mogli musicie opuścić ten europejski kołchoż i wybrać wolność, Trzymam kciuki za udaną emiogrację!
                                                  • Gość: Tamara Z Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 17:32
                                                    Swoją drogą ciekawa jestem czy jako prawie nobilitowany, zamożny bankier czy bankowiec, wykorzystujesz "prawo" i mieszkasz u kogoś, czy w swojej nieruchomości? I jeśli w swojej to czy naprawdę nie przeszkadza Ci, że pewnego pięknego dnia może przyjść pewien urzędnik i oznajmić, że od dzisiaj, ja lub ktokolwiek inny (niespecjalnie Ci pasujący) zamieszka z Tobą? w 100% na Twój koszt?
                                                  • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 17:45
                                                    Zarówno w Polsce jak i w kraju jaki stał się moją ojczyzną mieszkam u siebie, w swojej nieruchomości. Niemniej jednak budownictwo komunale (dofinansowywane rzecz jasna) jest tam bardzo rozwinięte.

Rzecz jasna w krajach zachodnich bandyterka pokroju Śruby siedzi w więzieniach, a nie jest dokwaterowywana jakimś nieborakom przez liberkowskich i innych - tak więc niebezpieczeństwo, że łysy, dwustu-kilowy pener, w skórze załomoce do jakichś drzwi z propozycją nie do odrzucenia jest znikome.

Tamaro - w związku z twą emigracja - czy nie lepiej byś zamiast pisać na forum GW pouczyła się suahili?
                                                  • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 18:15

> Zarówno w Polsce jak i w kraju jaki stał się moją ojczyzną mieszkam u siebie

hahahah... i adsl netii działa też w innych krajach :-)

Nie dość, że komunista to jeszcze bajkopisarz.
                                                  • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 18:20
                                                    Współczuję ci kłopotów z czytaniem, dlatego cierpliwie zapytam: gdzie napisałem, że piszę spoza Polski? napisałem natomiast:
                                                    Zarówno w Polsce jak i w kraju jaki stał się moją ojczyzną mieszkam u siebie
                                                    (dwa miejsca gdzie mam mieszkanie)

Jak widzisz można z Polski wyjechać ale można też do niej wracać. Może kiedyś rodzice zabiorą cie na wycieczkę.
                                                  • Gość: Dziadborowy Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.180.177.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 18:31
                                                    Zazdroszczę Ci cierpliwości do tych polanalfabetow z fabrykimieszkan, nie dość ze czytać nie potrafią to na dodatek bronią penerstwa.
                                                  • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 18:38
                                                    Tak, jak pisałem już: nie sądzę, że ktoś im płaci za tą pisaninę (byłaby to skrajna niegospodarność i wyrzucanie pieniędzy). Sądzę natomiast, że to gimbaza w najgłupszej fazie buntu odkrywająca mądrości korwina, a że przy okazji są słabo-pismienni to wychodzi co wychodzi.

Największą ich zbrodnią jest chyba nudziarstwo i przewidywalność. Pewnie zaraz ktoś napisze że mam sobie pojechać do Korei jak mi się Śruba nie podoba, komuna upadła (jakby pamiętali chociaż), nic za darmo, oni są samowystarczalni, samodzielni i odpowiedzialni itd. itp :)

Chyba się kiedyś wezmę i napiszę im jakiś poradnik gimnazjalnego korwinisty i liberała z zestawem argumentów trochę celniejszych niż te im znane z Najwyższego Czasu (czy raczej blogaska Korwina - bo nie sądzę by słowo drukowane ogarniali).
                                                  • Gość: Dziadborowy Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.180.177.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 18:22
                                                    SZmatarata - skończ juz ośmieszac sie, to żałosne jakiego Debila z siebie robisz, ty chyba naprawdę nie umiesz czytac
                                                  • Gość: Dziadborowy Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.180.177.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 19:08
                                                    Szmeciereciewklozecie - żałosna pacynka śruby. Totalna kompromitacja.
                                                • szmecierecie Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 18:13

> Prawo własności nie jest prawem najważnieszym. (...)
                                                  > Podobnie jest z całym twym życiem: nie ma wolnego rynku usług medycznych, handl
                                                  > u alkoholem, papierosami, by prowadzić samochód twojego taty po drogach wybudow
                                                  > anych z podatków twoich rodziców musisz mieć jakiś papier od urzędasa itp. itd.
                                                  > Wszystko to po to by chronić słabszych czy biedniejszych.

Kolego drogi, nie przepisuj tutaj manifestu komunistycznego. Komunizm zbankrutował!
                                                  • Gość: Jędrzej Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 18:17
                                                    Chłopcze, gdzie pisze o choćby o upaństwowieniu czegokolwiek? To są realia cywilizowanego świata, nie możesz się z tym pogodzić - zachęcam do wyjazdu do Somalii.
                                                  • Gość: Tamara Z Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 21:52
                                                    W przeciwieństwie do Ciebie ja (i jak mi się wydaje szmecierecie też) nie szukam drugiej ojczyzny ale chciałabym czynnie uczestniczyć w zmianach w kraju, tak aby usługi Pana Ś nie były potrzebne.

powtórzę pytanie:
                                                    czy naprawdę nie przeszkadza Ci, że pewnego pięknego dnia może przyjść pewien urzędnik i oznajmić, że od dzisiaj, ja lub ktokolwiek inny (niespecjalnie Ci pasujący) zamieszka z Tobą? w 100% na Twój koszt?
              • Gość: roman Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 15:17
                piszesz ze sruba to bandyta i wynajmuje zlodziei , jakies orzeczenia sadu lub dowody na ten temat
      • piter_wlkp Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 08:39
        dziodu napisał:

> A ostatnie zdanie (szanownej redakcji gw jakoś ten aspekt "umknął") stawia cał
        > ą sprawę w nieco innym świetle

Skoro byłeś uprzejmy podać źródło tej wiadomości, to było tam również takie zdanie, które jak przypuszczam niechcąco Ci umknęło :
        "Problem w tym, że w tym samym lokalu zameldowane są trzy inne osoby"

Czy obowiązkiem Policji nie powinno być sprawdzenie statusu prawnego osób tam mieszkających, zamiast biernie przyglądać się wywalaniu drzwi ? Może niedługo dojdzie do tego, że Policja będzie asystowała w pobiciach , ops przepraszam , w aktach samoobrony
        • poznan_iak Re: Trochę inaczej ujął sprawę epoznan 25.01.13, 10:15
          piter_wlkp napisał:

> "Problem w tym, że w tym samym lokalu zameldowane są trzy inne osoby"
          >

Wiesz, tym nie można się sugerować.
          Moi lokatorzy kwaterunkowi (z wyrokiem eksmisji) wynieśli się pod koniec lata w zeszłym roku (uciekli przed planowaną eksmisją do noclegowni); postępowanie o wymeldowanie administracyjne (bo sami tego nie zrobili) mogłem wszcząć dopiero po 3 mies. od daty opuszczenia lokalu; wcześniej jeszcze sprawdziłem, czy może jednak się wymeldowali (kolejny wniosek - tydzień czasu na odpowiedź) - generalnie trzymając się terminów, wniosek o wymeldowanie złożyłem na początku grudnia, postępowanie ma się zakończyć w połowie lutego.
          • Gość: jml13060 Prawo IP: *.ip.netia.com.pl 25.01.13, 11:29
            W przypadku części "moich" lokatorów procedura wymeldowania trwała prawie pół roku. Powinna trwać co najwyżej miesiąc, ale urząd co miesiąc przedłużał ją "z ważnych powodów" o kolejny miesiąc aż zrobiło się prawie pół roku. Wreszcie odbyła się wizja lokalna z udziałem urzędników, która dobitnie wykazała, że ex-lokatorzy wyprowadzili się dobrowolnie i po cichu, i bez podania adresu. Czyli zdarza się dobrowolne wyprowadzenie.

Ciekawa prawnie jest sytuacja zameldowania przez właściciela nowego lokatora w lokalu, w którym przebywaja osoby bez tytułu prawnego (z wyrokiem eksmisji; nie komentuję sprawy dobrowolnego opuszczenia i ponownego wejścia do lokalu przez te osoby, bo wiemy o tym zbyt mało, a informacje sa bardzo spolaryzowane zależnie od źródła). Oto w lokalu przebywają osoby bez tytułu prawnego i najemca (skoro ma ważną umowę najmu z właścicielem, to nie można go nazywać fikcyjnym najemcą). To jakby zamknąć lisa w kurniku. To jest patologia, która może doprowadzić do poważnych konsekwencji kryminalnych. Pamiętacie komedię "Deja vu", gdzie przydzielono w sowieckim hotelu w Odessie pokój kolejnym gościom i jakie stąd wynikły konsekwencje ? Amerykańca wymeldowano bo nie spał jednej nocy, chociaż jego pobyt w hotelu był opłacony. Albo inne komedie, w których dwóch obcych facetów ma przydziały na jedno łóżko w hotelu ? Oj, działo się .......

Powtarzam swoją opinię wyrażoną na innych forach. Ta patologiczna sytuacja wynika ze złego prawa i bardzo powolnego działania prawa (sądy, komornicy, urzędnicy). A za złe prawo odpowiada państwo. Gdyby w Polsce było dobre prawo to nie byłoby "czyścicieli", wzajemnego dokuczania, angażowania urzędów, policji, mediów, .... byłoby po prostu NORMALNIE, tak jak normalnie jest w innych demokratycznych krajach europejskich, gdzie od wypowiedzenia lokatorowi umowy najmu do wydania właścicielowi lokalu opróżnionego z osób i rzeczy upływa zaledwie miesiąc do kilku miesięcy. A u nas najemca (nierzadko jeszcze z mocy komunistycznego nadania) czuje się w cudzym mieszkaniu dożywotnim i dziedzicznym sobiepanem.

No to teraz czeka nas kilka ciekawych publikacji w GW, jak też się mieszka w tym mieszkaniu byłym lokatorem bez tytułu prawnego z "czyścicielem" o prawach najemcy. Spodziewam się częstych konfliktów domowych i wizyt policji. Będzie o czym pisać.
            • szmecierecie Re: Prawo 25.01.13, 14:38
              Gość portalu: jml13060 napisał(a):

> No to teraz czeka nas kilka ciekawych publikacji w GW, jak też się mieszka w ty
              > m mieszkaniu byłym lokatorem bez tytułu prawnego z "czyścicielem" o prawach naj
              > emcy. Spodziewam się częstych konfliktów domowych i wizyt policji. Będzie o czy
              > m pisać.

Polecam obejrzeć "Nie ma róży bez dymu" :-) Bareja takie historie opisał czterdzieści lat temu.
              • Gość: kat Re: Prawo IP: *.182.19.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.13, 14:20
                "nie ma róży bez ognia" ty....
    • Gość: WON Złodzieje mieszkają z free IP: 91.233.18.* 25.01.13, 13:16
      i wyłudzają nienależne im świadczenia. Proponuję przytułek dla bezdomnych.
      • Gość: adonis Re: Złodzieje mieszkają z free IP: *.173.42.48.tesatnet.pl 25.01.13, 14:48
        Ta Pani która włamała się do tego lokalu siedziała za katowanie własnego dziecka. Dziecko jej zabrali do Domu Dziecka. Katowała też i lżyła swoich podstarzałych teściów. Ci uciekli przed nią z kolei do domu starców w Łężeczkach.
        • Gość: Jędrzej Re: Złodzieje mieszkają z free IP: *.131.168.217-rev.hti.pl 25.01.13, 14:49
          Zapomniałes dodać - tak twierdzi Śruba.
          • Gość: roman Re: Złodzieje mieszkają z free IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 15:38
            moze sobie twierdzic kto chce, ale jak to prawda to te twoje wczesniejsze wypociny o nekanych lokatorach mozesz sobie darowac ,chyba ze sa to kumple anarchisci ktorzy bezprawnie zajmuja cudza wlasnosc
    • mariatg8 polskie psy są do d.py, więc są masowo zastępowani 26.01.13, 22:14
      fotoradarami . Przynajmniej w łapę nie biorą (radary) . Tutaj też na akcję powinny przyjść fotoradary i zrobiłyby z czyścicielami POrządek . A psy cihockiego w kibieni matier' .
    • Gość: olek Brawo. Jak najbardziej popieram czyszczenie IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.13, 22:29
      kamienic z elementów społecznych. A "bezczelny cham" niech ich przyjmie pod swój dach jak tak się przejmuję ich losem.
    • kmrp Gdy lokatorzy powołują się na meldunek... 26.01.13, 22:37
      ...to odpowiedź tzw. obrońców własności prywatnej, brzmi "komuna się skończyła, meldunek już nie uprawnia do zasiedlania lokalu". Ale gdy czyściciel wchodzi siłą do lokalu, to oczywiście z rozbrajającą szczerości mówi "ależ ja jestem tu zameldowany". To jak to jest, panie Śruba?
    • Gość: ajwaj POlicja PO stronie IP: *.ip.netia.com.pl 26.01.13, 22:55
      pseudo kamieniczników i łamania przez nich prawa!
    • ergo12 Słuchaj ty poznańska pieeee...na srubo! 26.01.13, 23:05
      Zapytam jutro "chłopców z Pruszkowa" co da się zrobic aby tym bezbronnym ludziom pomóc!!Wobec kompletnej bezczyności tego sezonowego państwa na Wisłą pozostała tylko mafia!!!
      • spock2 Re: Słuchaj ty poznańska pieeee...na srubo! 27.01.13, 08:35
        Chłopcy z pruszkowa ich wezmą do siebie? Chwali się, chwali, dobre chłopaki.
    • supertlumacz dlaczego pismaki przeszkadzają egzekwować prawo? 26.01.13, 23:26
      W wielu krajach takie dzialania pismaków są karalne.
      • ontos2 Re: dlaczego pismaki przeszkadzają egzekwować pra 27.01.13, 08:24
        Onegdaj czytałem twoje posty z ciekawoscią.Niestety obniżasz lot, wtęcz nurkujesz.
        Zapoznaj się z historią doktora Kękuś nim zaczniesz wypisywac takie bzdury.
    • hilaran Ten kraj jest chory - z prawomocnym wyrokiem 26.01.13, 23:57
      nie można wyegzekwować wywalenia na zbity ryj lokatorów niepłacących za czynsz. A właściciel kamienicy jest co? organizacja charytatywna? Bardzo dobrze, że Policja nie reagowała - bo NIE MIAŁA POWODU! Skoro właściciel dysponował wyrokiem opatrzonym klauzulą wykonalności wydanym przez sąd w imieniu RP! A dziennikarz, który jest autorem tego bzdurnego tekstu (jak i równie bzdurnego filmu) powinien być wyrzucony na zbitą mordę za napastliwy ton.
      • spock2 Re: Ten kraj jest chory - z prawomocnym wyrokiem 27.01.13, 08:33
        Pismak powinien być ukarany przyjęciem tych żuli pod własny dach jak mu tak ich szkoda.
    • Gość: Warszawiak Spalić i po kłopocie, niech se Śruba kiełbaskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 00:04
      upiecze. Pyry to jednak jemioły. Daleko wam do Warszawiaków.
      • Gość: poseniak Re: Spalić i po kłopocie, niech se Śruba kiełbask IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 00:10
        tak, w piątki na a2 widać jak prawdziwi warszawiacy jadą popołudniami pewnie do babci w odwiedziny na zachód, rejestracje wz, wi itp itd
    • trebiusz Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczelny... 27.01.13, 00:19
      bydło to jedyne określenie łobuzów i ich kolegów na urzędach "panstwowych",jeśli "Policjant"idiota,który nie zna podstaw swojej pracy,pomaga gangsterowi wywalić na bruk ludzi z mieszkania,to o czym jest dyskusja?
      • trebiusz Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 27.01.13, 00:24
        czy utożsamianie się z debilami i złodziejami stworzy z nas debili i złodziei?czy rozum własny i kodeks karny,to coś nie do ogarnięcia przez "funkcjonariusza"?wiadome jest jedno,na urzędy idzie najgorsza hołota,bez wykształcenia i rozumu.po rodzinie i znajomościach.czy to do policji czy do urzędu.niestety
      • spock2 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 27.01.13, 08:34
        A czyje to mieszkanie?
      • Gość: roman Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 15:56
        wyzywasz policjantow od idiotow ,srube od gangsterow ,ponoc jest bez wyroku ,a litujesz sie prawdopodobnie nad wlamywaczami ktorzy oposcili zk
    • trombozuh W USA czyściciel po prostu zastrzeliłby tych żuli 27.01.13, 00:21
      Żuczki - jeśli ktoś wyprowadził się z mieszkania, a po jakimś czasie włamał się do niego, to jest włamywaczem. W USA włamywacza wolno zastrzelić - i słusznie. Dziennikarzyku - czemu ominąłeś taki mało istotny fakt, że "lokatorzy" niedawno opuścili ZK? Zapewne liczyli na to, że właściciel mieszkania jest porządnym, uczciwym obywatelem, a taki w starciu bezczelnym menelem jest w Polsce bez szans. Zawiedli się. Trafiła kosa na kamień. I bardzo dobrze.
      • Gość: lolek Skąd wiesz debilu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.13, 02:06
        ...że się wyprowadzili a potem włamali - to tylko opowiastka "czyściciela".
      • Gość: polonus US Re: W USA czyściciel po prostu zastrzeliłby tych IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 27.01.13, 06:22
        tuskejungen niedlugo zacznie lapanki na Polakow robil....postawi platforme , paru kolesi z organizacji do ktorej dziadek i rodzinka nalezala w czasie II Wojny Swiatowej ....i beda mieli zabawe....ale ty kutwo ruda pamietaj ze AK moze sie reaktywowac...i kulke w ten rudy leb dostac mozesz......psie wredny!!! Wara od POLAKOW!!!
      • Gość: antipasti60 Re: W USA czyściciel po prostu zastrzeliłby tych IP: *.subscribers.sferia.net 27.01.13, 08:35
        I pewnie ty byś strzelał, gdybyś mógł....
        Czyścicielu kamienic- kiedyś i ciebie wyczyszczą..
    • 1234qwerty Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczelny... 27.01.13, 00:25
      TO KURESTWO W POMROCZNEJ SIĘ SKOŃCZY JAK KOMUŚ PUSZCZA NERWY I ODSTRZELI TAKIEGO CZYŚCICIELA. Wtedy może styropianowa hołota się obudzI.
    • babaqba Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczelny... 27.01.13, 00:45
      Polska to parszywy kraik, w którym rządzi prawo pięści. Rzygać się chce. Drodzy robole, czy napewno dla takiego państwa rozwalaliście strajkami poprzednie? Dobrze wam się żyje? Znowu macie panów, czujecie się wreszcie familiarnie z batem na karku?
      • spock2 Re: Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczel 27.01.13, 08:38
        Tak, to parszywy kraj w którym właściciel nie może się pozbyć intruza ze swojej własności w legalny sposób i musi do tego wynajmować jakiś gangsterów. Dlatego nie ma budownictwa na wynajem i nie będzie jak z właściciela się robi darmową opiekę społeczną.
    • liberau Czyściciel kamienic do dziennikarza: "Bezczelny... 27.01.13, 01:08
      Nie ma w Polsce bata na niepłacących oszustów i darmozjadów. Jeżeli państwo chce ich chronić to niech się za tą ochronę wspaniałomyślnie weźmie. Dziś mamy taką sytuację, że państwo przerzuca ten obowiązek na frajerów, którzy mieli pecha i wynajęli mieszkanie komuś zasługującemu wg państwa na specjalne względy. No to dalej - niech państwo świadczy tym ludziom własne usługi, a nie przymusza do tych świadczeń Bogu ducha winnych ludzi. To jest rabunek w biały dzień - państwo dziennikarstwo interesują się tylko losem ludzi eksmitowanych, ale tym czy właściciel mieszkania ma za co żyć, czy też palnie sobie w łeb nie mogąc utrzymać rodziny z posiadanej nieruchomości - to już pseudo-dziennikarzy nie obchodzi. Dopóki sobie ktoś nie palnie w ten łeb - b wówczas wszyscy zaczną się oburzać na przepisy...
    • ontos2 POlicja 27.01.13, 08:20
      Jeszcze paralizatory otrzymają, oby sobie krzywdy nie zrobili.
    • spock2 Sprawa jest prosta 27.01.13, 08:31
      Najemcy nie płacili, więc powinni opuścić cudzą własność, ewentualnie pod swój dach niech wezmą ich ci co tak tutaj szczekają.
      • cillian1 Re: Sprawa jest prosta 27.01.13, 08:47
        biznesmen powinien znać prawo.
        więc jak nic - należy się jemu jakaś kara!

Zima - zakaz wywalania ludzi na bruk!!
        Nie lubię ludzi co nie płacą czynszu przez kilka miesięcy.
        Ale bardziej mnie wkurza debil, co poczuł się lepszy - bo nazywają go biznesmen.
        Może dostanie 10 lat odsiadki - to się nauczy prawa w więzieniu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka