shellerka 14.02.13, 09:14 o matko! coś dla wielbicielek złotych kolumienek w m3 ;) już widzę te wysolariowane panny z tipsami, które aż piszczą, żeby ich gorylek kupił tam apartament ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukaszferchmin A te kicie przy bramie... 14.02.13, 09:21 ...to będą ze styropianu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nrozsklov Re: A te kicie przy bramie... 14.02.13, 18:45 Caligula juz zaciera rece, perfekcyjna lokacja do uprawiania zwyrodnien Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 Re: A te kicie przy bramie... 14.02.13, 21:00 > Caligula juz zaciera rece, perfekcyjna lokacja do uprawiania zwyrodnien A do tego ochrona będzie przebrana za rzymskich legionistów.... Będzie tez dodatkowy parking dla rydwanów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A te kicie przy bramie... IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 14.02.13, 19:02 takie kicie odlewa się z "kamienia" tzn. robi się oryginał - jeden - potem oblepia się silikonem o różnej gęstości i twardości , na koniec mata szklana i żywica epoksydowa i tak mamy formę wielokrotnego użytku. do takiej formy wlewamy mieszankę specjalnych piasków , kalcytu , białego cementu i takich tam - jak zastygnie jest kicia. a co do samego osiedla to jest to wg mnie wspaniały pomysł!!! świetna sprawa!!! wyobraźcie sobie , że pytacie kogoś : gdzie mieszkasz? - w colosseo........i od razu wiadomo , że to burak , wsiok ( nie mylić z mieszkańcami wsi) , skończone bezguście i kretyn. wszystkie te osoby pod jednym adresem - poznań wolny od buraków- już wam zazdroszczę !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honolulu Howling w różowym pokoju /PrzystanekAlaska IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.13, 20:01 Był taki odcinek w Przystanku Alaska, kiedy doktor Fleishman pyta się Howlinga co mu dolega, ale nie uzyskuje odpowiedzi. Wtedy pada propozycja aby zobaczył nowy pokój po remoncie, okazuje się że wszystko jest różowe, doktor pyta: jak ty się w tym wszystkim czujesz, bo ja bym zwariował, na co Howling odpowiada, że od tygodnia nie może się wypróżnić, a od lat robił to codziennie o 6 rano. To tyle w temacie upiększania. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mi-la789 Re: A te kicie przy bramie... 14.02.13, 20:12 Lipa, się znaczy. W Koloseum kicie powinny być żywe i spacerować po okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jivani Re: A te kicie przy bramie... 14.02.13, 21:51 I zjadać mieszkańców. Dobra myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Re: A te kicie przy bramie... 16.02.13, 12:52 Przynajmniej wszystkie buraki będą w jednym miejscu. Zamknąć i nie wypuszczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
sadhu_satana666 Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie pod... 14.02.13, 09:23 Styl i gust w Polsce jaki jest każdy widzi, więc nie jestem zbytnio zdziwiony, tym bardziej , że większość podmiejskich osiedli szeregowców to jakiś totalny koszmar. Nie dość , że architektura nieciekawa, to przede wszystkim powielanie danego wzoru w nieskończoność i maksymalne wykorzystanie powierzchni działki sprawia, że osiedla te przypominają obozy koncentracyjne z barakami zbudowanymi w rzędach. ...ale skoro jest popyt - znajdzie się i podaż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinky Re: Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie p IP: *.icpnet.pl 14.02.13, 22:01 Styl i gust w Suchym Lesie jaki jest każdy widzi, nareszcie pojawia się szansa na poprawę! :lol: Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 Ordynarnie 14.02.13, 09:24 sponsoroany artykuł, mający jedynie uzasadnić delikatnie mówiąc architektonicznie nienajszczęśliwszy pomysł. To jest po prostu masakra, ktokolwiek by czegokolwiek nie napisał na obronę "tego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca trochę kiczu nie zaszkodzi, ale tyle to przesada IP: *.icpnet.pl 14.02.13, 11:50 Lepiej by zrobili ci architekci gdyby z Rzymu pogodę przenieśli, a nie podróbę architektury. Dobrze, że to w polu, brakuje wokół dużo wysokiej zieleni, by to zasłonić, by po oczach nie raziło. Nowy człowiek, nowe tryndy ? ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siuks Re: Ordynarnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 20:20 No, ale właściwie co się wam nie podoba? Gdyby to był hotel w Rzymie, to sikalibyście po nogach, że taki super i hiper. A jak osiedle pod Poznaniem to już się nie podoba? Bo co, bo Polacy nie moga mieszkać w takich budynkach? Najlepiej w szarym betonie, bo to nam bardziej pasuje, tak? Jak jest kolorowo, to "pasteloza", jak architektura bardziej południowa, to kicz i buractwo. Dlaczego Polacy tak się boją barw i nietuzinkowości? No więc mnie się ten projekt podoba, bo jest inny i wcale nie rozumiem waszego świętego oburzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Ordynarnie 14.02.13, 20:35 Brak temu subtelności. To styl a'la disneyland. Przerysowane, oczojebne kolory, szczegół jakby przypięty na siłę. Fasady zaśmiecone detalami. Użytymi w dodatku od czapy. Bo widziałeś w Rzymie panoramiczne okna? W dodatku sprofanowali mój ulubiony styl - neoklasycyzm. Łamanie kołem to za mała kara. Odpowiedz Link Zgłoś
satyron Re: czy wiesz na .. 14.02.13, 20:35 czym polega roznica pomiedzy cukrem pochodzacym z trzciny cukrowej a z buraka cukrowego? ten z trzciny jest zdrowszy i lepszy jakosciowo. Zapewne z powodu ze trzcina rozwija sie na powierzchni , na powietrzu a bulwa buraczana w ziemi . Tak ty jestes burakiem!!! jesli byles w Rzymie , to zapewne a by zrobic " fotki" ( nie znosze tego typowo polsko-burackiego okreslenia) i pomodlic sie w Watykanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purify Re: czy wiesz na .. IP: *.play-internet.pl 14.02.13, 21:05 cukier z trzciny jest zdrowszy XDD co za gość. A masło jest zdrowsze niż smalec. Ponad to chipsy Crunchips są zdrowsze niż Lays. I na odwrót. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: czy wiesz na .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 21:17 cukier to cukier, czy z trzicny czy z buraka to ta sama substancja chemiczna, czyli sacharoza. Ten z trzciny jest mniej oczyszczony z melasy, różnice w zawartości innych substancji niż sacharoza są rzędu 0,1%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Ordynarny kicz IP: *.icpnet.pl 14.02.13, 20:52 Oj długo by wymieniać co mi się nie podoba. Od proporcji, przez wielkość kamienia (cegły) po dywanik para-asfaltowy. Od "lewka" przez opłotki , do tarasów za murem. Od kolumnady przez okna dachowe, po niedostosowanie kulturowo-klimatyczne. Moje oburzenie nie jest święte, jest jak najbardziej racjonalne (zasłonić zielenią jeśli musi to być już pobudowane). Trzeba dbać o wzrok, o zdrowie. Przyznam szczerze, że jestem tym projektem zszokowany, nie mogę pojąć jak można było takie coś tu w Polsce, w Suchym Lesie, zaprojektować. Jakie emocje targały autorem, jakie pobudki, jakie przyczyny pchnęły go w tym kierunku (kac gigant, marycha, deprecha, guz jakiś, woda sodowa, udar, andropauza) ? Nie wiem, w mojej pale się to nie mieści. I nie jest mi przykro z tego powodu. ;o)) Co do betonu to polecam biały, właśnie na południu, na dworcu TVG w Lyonie. I też jest inny, od wszystkich innych, szczególnie od poznańskiego chlebaka. Co do kolorów to polecam pasy łowickie, idealne na szczytowe ściany betonowych desek. ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
jivani Re: Ordynarnie 14.02.13, 22:07 Włosi to mistrzowie designu. Uwierz mi na słowo: takie coś nie powstałoby w Rzymie. Budowle, które mają u siebie powstawały setki lat temu, miały skrupulatnie wyliczone proporcje, detale wykute z kamienia i dozowane w takich ilościach, że mucha nie siada. Czegoś takiego Włosi by nie wybudowali. Swoją drogą żałuję, że w Polsce tak mało mówi się o architekturze, a jeśli już to w kontekście kolejnej maszkary. Skąd ludzie mają wiedzieć jak mogą wyglądać ładne i nowoczesne domy? Nowoczesne kojarzy się z betonem. Nie chcemy betonu, no to kładziemy styropian i malujemy na pistacjowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Nie wiadomo co lepsze 14.02.13, 09:34 Nie wiadomo co gorsze. Może zrobimy ankietę. Gdzie jest największa poruta: * licznie budowane bloki ze styropianu zapełniające 3/4 powierzchni działki * nowo powstające dzielnice kostek pomieszanych z dzikimi projektami z tanich katalogów, rozpościerające się poza granicami Poznania * bloki budowane poza granicami Poznania * mieszkanie w penthousie z dykty z widokiem na Cytadelę * Colosseo Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Nie wiadomo co lepsze 14.02.13, 09:55 wolę zdecydowanie proste projekty choćby Linei w Dąbrówce, niż takie przerosty formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: Nie wiadomo co lepsze IP: *.as13285.net 14.02.13, 12:54 W którym konkretnie miejscu widziałeś coś takiego? > * licznie budowane bloki ze styropianu zapełniające 3/4 powierzchni działki > * mieszkanie w penthousie z dykty z widokiem na Cytadelę Bloku ze styropianu jeszcze nie widziałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Nie wiadomo co lepsze 14.02.13, 14:59 > Bloku ze styropianu jeszcze nie widziałem :) Skrót myślowy. Postukaj w dowolny współczesny blok. Przecież to jest w dotyku jak dekoracja do teatru. I pomyśleć, że np. w takim Głogowie w ten sposób odbudowano przez ostatnie kilkanaście lat całe stare miasto. Kamieniczki wyglądają bardzo sugestywnie, gdy przez cienki tynk syntetyczny o fakturze 'kornik' słychać pustkę. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: Nie wiadomo co lepsze 16.02.13, 11:32 za ten styropian przyszłe pokolenia będą nam wdzięczne, zwłaszcza, gdy zostanie w 50% zeżarty przez gryzonie, zobaczymy wtedy naszą szemraną "izolację termiczną" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Nie wiadomo co lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 14:32 Dodaj Zamek Gargamela Galeria MM Nowy dworzec PKP Budka z kurczakami przy Kupcu Parę bloków w środku zabudowy willowej na Cytadeli Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Galeria MM 14.02.13, 18:45 Byłam niedawno w Poznaniu i ta prawie skończona galeria skojarzyłą mi się ze skałą dla dinozaurów. Takich z plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
miszczun za fontanną kończy się świat.... 14.02.13, 09:36 ..albo cokolwiek - taka perełka wkomponuje się wszędzie zaczynam chodzić za kredytem (kupię dla siebie i tak z cztery jako inwestycję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinky Re: za fontanną kończy się świat.... IP: *.icpnet.pl 14.02.13, 22:08 siakaś aleya cyprysów by się zdała Odpowiedz Link Zgłoś
kryzyska Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie pod... 14.02.13, 09:49 Mam nadzieję, że to prowokacja i takie osiedle nie powstanie. Założenie funkcjonalne, przypominające zabudowę kwartałową, wydaje się być dobrze zaadoptowane z założeń rzymskiego atrium, jednakże forma już typowo niepolska i mam uzasadnione obawy, że wyjdzie tandetnie. Bez tych kiciusiów i bez kolumienek, byłoby całkiem ciekawie i wystarczająco ekstrawagancko. Jeśli urząd nie może wpłynąć na zmianę projektu, to może przynajmniej okoliczni mieszkańcy oprotestują. Mam wielką nadzieję, że realizacja projektu w obecnym wyglądzie nie dojdzie do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
maniakon Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie pod... 14.02.13, 09:49 a co mozna z tym zrobic - tu nawet nie bardzo detal sie kupy trzyma nie mowiac o tym jaka role odgrywaja te wszystkie slupy i luki w prawdziwym koloseum tam to jest zaawansowana jak na owe czasy inzynieria tutaj to jakies skrajne bezguscie przymajace samo siebie - mozna robic architekture historyzujaca ostatecznie poznan ma takich romantycznych budynkow sporo ale nie histeryzujaca - to tych wizualizacjach widac gdzie przeprowadza sie poznanscy cyganie kochajacy dziwne palace - i biznesmeny typu - tyle slomy w tych butach ze trzeba chodzic boso! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks69 Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie pod... 14.02.13, 09:53 Panie prezesie SARP! O jakiej szerokiej dyskusji Pan mówi? Rozumiem, że nie wypadało wprost powiedzieć o tym , że projekt jest koszmarny. Co ma wspólnego z Rzymem? Zwykła zabudowa szeregowa, jedna ślepa uliczka, ściema kompozycyjna, że niby oś łuk - fontanna, rzeźba albo jakiej inne badziewie, a domy po prostu przykryte tandetną sukienką. Rozumiem podniecenie podróżami Inwestora, ale ...... Błagam !!!!! Co to będzie jak Pan zachwyci się PIRAMIDAMI, MUREM CHIŃSKIM, SAHARĄ, ANTARKTYDĄ, WIEŻĄ EIFFLA, STONEHENGE, NIAGARĄ itd ? Wszystko Pan upcha w Suchym Lesie czy może polskie Las Vegas będzie w innym zakątku? Odpowiedz Link Zgłoś
rademenes666 Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie pod... 14.02.13, 10:03 "Rynek mieszkań jest przesycony tradycyjnymi klockami..." Ten klocek też będzie tradycyjny tylko fasada będzie lekko "przypudrowana". I za ten puder 900 tysięcy? Chyba Panu Bodnarowskiemu jakiś element Koloseum na głowę spadł :P Odpowiedz Link Zgłoś
piter_wlkp Przyszłym nabywcom radzę sprawdzić czy 14.02.13, 10:13 za płotem nie będzie fermy norek, jak to zdarzyło się w sąsiedniej gminie zgodnie z tamtejszym jakże odważnym planem zagospodarowania. A sam projekt owszem wygląda bardzo pretensjonalnie , co jeszcze nie przesądza że będzie to złe miejsce do zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 nora 14.02.13, 11:38 > za płotem nie będzie fermy norek, jak to zdarzyło się w sąsiedniej gminie zgodn > ie z tamtejszym jakże odważnym planem Otóż z tego co czytamy w innym artykule tej samej gazety, oficjalnie tej fermy tam nie ma. Dlatego oficjalnie nic się nie da zaradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniusz_urzędniczy Re: nora IP: 159.253.7.* 14.02.13, 19:00 A czy zadźgać kogoś można też "nieoficjalnie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinola Re: Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie p IP: 213.76.149.* 14.02.13, 10:22 Aż się upewniłam, że dziś nie jest pierwszy kwietnia. Tragedia, zostaniemy pośmieiwskiem Polski. A myślałm, że Lichenia już nic nie przebije... Odpowiedz Link Zgłoś
wojna71 Re: Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie p 14.02.13, 19:23 Bo Lichenia nic nie przebije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek I przenieśmy im tam Zamek Gargamela! IP: 95.108.81.* 14.02.13, 10:27 Znaczy pomysła na Przemysła. BTW, wielkopańska willa a działka jak dla parobka na kapustę... Idąc dalej tym tropem należy rozważyć szeregowce w stylu Luwru, szeregowce w stylu Piramidy Cheopsa i szeregowce w stylu pałaców na wodzie w Wenecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: I przenieśmy im tam Zamek Gargamela! IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.02.13, 17:08 Przede wszystkim willa od zawsze była budynkiem wolnostojącym, i tak jest do tej pory. I powinna być otoczona ogrodem. A to coś o powierzchni ok 150m2 powielone w szeregowiec zdecydowanie nie będzie willą. Tyle, że niektórym pozwoli na nobilitację - w swoich własnych oczach xxDD Odpowiedz Link Zgłoś
matyldas1234 Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie pod... 14.02.13, 10:42 dziwi mnie stanowisko szefa poznańskiego SARP-u...czy to oznacza, że każdy, najbardziej szalony pomysł inwestora wymaga społecznej konsultacji? po co w takim razie mamy instytucje odpowiedzialne za kreowanie polityki przestrzennej, za wydawanie zgód na budowę? tego projektu nie da się wyszydzić, bo jest on parodią sam w sobie i nie trzeba być specjalistą w tej dziedzinie, żeby stwierdzić, że to jakieś leczenie kompleksów jest...Colloseum w szczerym polu w Wielkopolsce...a jak inwestor zechce zbudować domy wzorowane na katedrze Notre Dame ( bo spał w hotelu naprzeciwko ), to urzędnicy też dadzą zgodę "bo dachy mają odpowiednie nachylenie ", a szef SARP-u stwierdzi, że to wymaga konsultacji ? parafrazując klasyka "jaki szef SARP-u, takie wielkopolskie Colloseum".... Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
aki-ma A co z rozrywkami ? 14.02.13, 11:27 Czy pan wywoływacz przewiduje jeszcze jakieś typowo włoskie atrakcje związane z Colosseum ? Np. jakieś walki gladiatorów tudzież rzucanie chrześcijan lwom na pożarcie ? Bo jeśli tak to kupuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob_marley Re: Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie p IP: *.icpnet.pl 14.02.13, 11:35 A tam! Pierdolicie! Mnie się podoba! <poprawia okulary> O Ku....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER rozumiem polskie kompleksy, ale to jest przesada : IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.13, 11:42 rozumiem polskie kompleksy, ale to jest przesada :DDD wieśniactwo, mieszczki i dorobkiewicze będą zachwyceni, brakuje w sąsiedztwie stomatologa wstawiającego złote zęby, i szewca robiącego buty na wymiar z wszywaną słomą, czy obok będzie grandecolosseo w którym będzie galeria handlowa z dyskontem i tor dla kwadryg? znaczy dla kilkudziesięcioletnich zajechanych BMW, Audi czy Civików? 1, 2, 3.... jestem w Polsce, nic mnie nie zaskoczy, 4, 5, 6,.. nie nie to jest zły sen, 7, 8, liczę od nowa albo do stu Odpowiedz Link Zgłoś
krystin9 Re: rozumiem polskie kompleksy, ale to jest przes 14.02.13, 15:53 Będzie świetna konkurencja dla cygańskich pałaców z Warszawskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłuk_bezgustny Kolejny zakompleksiony prowoncjusz... IP: 159.253.7.* 14.02.13, 18:52 ...chce budować polskie Las Vegas. To Las Vegas było jego inspiracją, więc niech nie wciska kitu o swoim mieszkaniu w Rzymie. Pomysłów mu brak to zrzyna stamtąd gdzie "stały te wielgachne chałupy" żeby wszyscy widzieli gdzie on jeździł na wakacje. Buahahaha. Tylko Polak moze być takim trepem. Jeszcze tylko tramwaj w kształcie Melex'a i można tam puszczać buraka Karskiego - Melex'em po Colosseum. Niech tam dostawi wieżę Eiffel'a, piramidę Cheopsa i Chrystusika z Rio de Janeiro. Potem niech zapyta drugiego buraka - Kurskiego, czy "tak fajnie się harmonizuje". (Może mu na uciechę dostawić kopię jego leśniczówki, jako stróżówkę.) - he he he. Buraki wszystki krajów - łączcie się i zaśmiecajcie planetę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolejny zakompleksiony prowoncjusz... IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.13, 21:12 Tłuku_bezgustny dobrze Twój nick nazwałeś bo widocznie takim tłukiem jesteś. Najlepiej jest napisać że coś jest beznadziejne itp a samemu gó... robić i tylko krytykować innych. Koleś ma super pomysł na ożywienie tej całej prostoty w budownictwie i stawianiu kwadraciaków jako domy. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.swiss Re: Kolejny zakompleksiony prowoncjusz... 14.02.13, 21:42 gościu, poczytaj sobie klasyka architektów, niejakiego Adolfa Loosa, to zrozumiesz, czemu to, co jest w Rzymie na miejscu, będzie kiczem w Polsce, a chińska pagoda, nawet najbardziej zabytkowa i piękna pasować będzie jak pięść do nosa w Rzymie. Serio mówię, bez złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Jest zapotrzebowanie na takie gargamele 14.02.13, 11:53 to i rynek odpowiada - proste. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzypn Moim zdaniem projekt jest interesujący 14.02.13, 11:54 Nareszcie coś, co nie jest stereotypowe. Oczywiście ile ludzi tyle gustów. Ja jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Moim zdaniem projekt jest interesujący IP: *.icpnet.pl 14.02.13, 12:13 Co jest w nim takiego interesującego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Moim zdaniem projekt jest interesujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 18:42 A co interesującego i pięknego jest w dziełach krytyka - pana Kostki? Wizyta na stronie jego pracowni pokazuje jedynie ohydne bunkry bez cienia finezji. To chyba poznańska wersja naczelnego psuja Warszawy, niejakiego Kuryłowicza. To jest dopiero tragedia. Tych panów należałoby nagich kańczugami po śniegu ganiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adio Re: Moim zdaniem projekt jest interesujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 19:02 będzie ciężko, chyba że na tamtym świecie - jesli chodzi o ś.p. Kuryłowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Moim zdaniem projekt jest interesujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 19:20 Ja to wiem, ale jego pracownia chyba nie i produkuje swoje gnioty pełną parą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Moim zdaniem projekt jest interesujący IP: *.icpnet.pl 14.02.13, 19:59 Panowie/Panie prosiłem o jakiś konkret. No co jest w nim takiego interesującego? Odpowiedz Link Zgłoś
raven50 Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie pod... 14.02.13, 12:53 a kto tam będzie mieszkać? stać będzie kogoś na to? chętnych na zakup mieszkania coraz mniej Odpowiedz Link Zgłoś
raven50 jak na POlskie warunki to pomysł idiotyczny 14.02.13, 12:55 a zwłaszcza tam w Suchym Lesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Suchy Las Vegas IP: 95.108.81.* 14.02.13, 13:15 centrum polskiego kiczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Suchy Las Vegas IP: *.tbcn.telia.com 15.02.13, 09:00 Gratulacje - nic dodac nic ujac, strzal w dziesiatke. Obraz polskiej schizofrenii. Odpowiedz Link Zgłoś
drapa777 Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie pod... 14.02.13, 14:20 Hmmm..... niedobrze, źle.... jedyne co mi przychodzi na myśl, to .....ja Cię ku.... pie.....szatany, szatany, lepiej spalmy tę budę. Odpowiedz Link Zgłoś
resu w tej formie to raczej "obozowa" karykatura 14.02.13, 15:35 na planie kwadratu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: w tej formie to raczej "obozowa" karykatura IP: 89.191.7.* 14.02.13, 15:56 Przynajmniej wiemy gdzie wywieje cyganów...:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Colosseo. Osiedle z ziemi włoskiej wyrośnie p IP: *.wtvk.pl 14.02.13, 16:18 Mi się tam podobają, tylko działka mikroskopijna! No i 900 tys. zł za dom w Suchym Lesie? To lekka przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
imanust czy projektant zna kodeks drogowy 14.02.13, 17:01 przyklad wizualizacji pokazuje, ze dla tzw. luksusu nalezy postawic auto na chodniku przy plocie i zastawic furtki. oto standardowe zachowanie nuworysza. gratulujemy "polotu".... Odpowiedz Link Zgłoś
bombullo Re: Mozna BY wszystko... 14.02.13, 18:35 ...z Rzymu i nie tylko. A.z Egiptu piramidy B.z Rosji mauzoleum wiadomo kogo C.z Anglii palac Westminsterski D.z Francji Wersal E.z Mongolii jurty F.z Ameryki wigwamy G.z Afryki glinianki F.z Australii kangury(w torbach lokatorzy) U nas kiedys bywaly Ziemianki to tyz byloby ciekawe architektonicznie osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Mozna BY wszystko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 18:49 Ja dopiszę G- z Mamerek bunkry H- z Parzęczewa Górnego budynek GS-u. J- z NRD pawilony typu Lipsk Projekt z połączenia styli G,H,I jest specjalnością pracowni Kostka & Kurka. Niestety, nie tylko oni się w tym specjalizują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Mozna BY wszystko... IP: *.wtvk.pl 14.02.13, 20:20 jurty mongolskie masz w warszawcie od 100 lat, a afrykanskie chatki w krakowku. We wroclawiu cyganskie wozy i chaty kryt strzechą w Gdansku Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Spozniles sie. Juz ten gostek zadzwonil na policje 14.02.13, 18:37 w sprawie zle zaparkowanego auta i czeka az przyjada. Zajrzyj za jakis czas, moze juz beda. Odpowiedz Link Zgłoś