dmbdmb 24.03.13, 17:01 Widziałem nie raz takich nieustraszonych... śnieg, błoto pośniegowe na ulicach, ślisko jak cholera a taki klient sobie bez kasku lawiruje między samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ślimak Ślimak IP: *.icpnet.pl 24.03.13, 17:15 Ślimak kojarzy się z dziurą w Zachodniej Obwodnicy Poznania - budowę skutecznie zablokowali pseudo-ekolodzy, którzy znaleźli ślimaczka, którego teraz za publiczne pieniądze trzeba będzie przenieść kilkaset metrów dalej!! A ślimaczek ten występuje w wielu miejscach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłop Re: Ślimak IP: *.icpnet.pl 24.03.13, 17:40 Ile było rowerzystów? Wydaje się że frekwencja dość duża biorąc pod uwagę mróz. W zeszłym roku chyba było więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.U.S. Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.icpnet.pl 24.03.13, 23:46 I co przygrubawy frustracie? Żal grubą dupę ścisło, co nie? :) w tym wcieleniu Nam nie dorównasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
matisnape Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 25.03.13, 00:13 Kask nie jest obowiązkowym elementem ubioru rowerzysty wg prawa (i całe szczęście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radfahrer Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.204.118.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 08:46 Rower chyba też nie jest obowiązkowym wyposażeniem rowerzysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.204.12.3.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 09:11 No i dobrze że bez kasku. Jak walnie główką w maskę samochodu to mniej szkód narobi. A tak na marginesie, jak można żądać zakładania kasków od ludzi którzy jeżdżą rowerami po śniegu i lodzie. Są to ludzie skrajnie nieodpowiedzialni więc ten kask nie ma czego chronić no może poza fryzurą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiba Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 20:08 Lolek, powiem krótko - jesteś baranem, nie przychodź tu więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseniak56 Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.180.65.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 09:11 dokladnie, nieraz bym takiego autem uderzyl, bo za bardzo nim zarzuciło na śniegu i lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 10:00 To zrozumiałe, że przy oblodzonej nawierzchni należy zachować szczególną ostrożność, bo rowerzyste może zarzucić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseniak56 Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.31.166.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 10:49 dlaczego ma być korek bo jeden czesiek ma ochotę w zimie na jazdę rowerem i nie ma możliwości go wyprzedzić zgodnie z przepisami i bezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 25.03.13, 19:40 WYSTARCZY, ZE ZOSTANIESZ W DOMU I GWARANTUJE, ZE KORKA NIE BEDZIE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.205.30.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 14:55 Jak go zarzuci to będzie jednego zawalidrogi mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
poseniak56 Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 25.03.13, 18:00 dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.204.102.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 09:40 Podobno sekcja rowerzystów wodnych odmówiła pedałowania w kapokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Banda cymbalow od gory do dolu...!! IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.13, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picerman Re: Banda cymbalow od gory do dolu...!! IP: *.205.30.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 17:50 Racja. Niby dorośli ludzie a tekturę topią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re:sekcja rowerzystów wodnych odmówiła pedałowania IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 18:54 Za to sekcja bojerowa - pozdrawia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 25.03.13, 20:03 dmbdmb napisał: > [...] śnieg, błoto pośniegowe na ulicach, ślisko jak cholera a taki klient sobie bez kasku lawiruje między samochodami. [...] W Polsce nie ma obowiązku jazdy w kasku na rowerze. Próbowano coś takiego wprowadzić w Australii, spadła jednak znacznie liczba rowerzystów. Poza tym okazało się, że kask zamiast chronić, powoduje poważne urazy podczas kolizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skiba Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 20:11 "Poza tym okazało się, że kask zamiast chronić, powoduje poważne urazy podczas kolizji." Tym zdaniem wspiąłeś się na Mount Everest debilizmu. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
dmbdmb Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 27.03.13, 18:52 No nie ma. Co nie zmienia faktu że mojemu synowi uratował głowę - jadąc rowerem wywrócił się uderzając - głową w kasku - w kant krawężnika. Ja sądzę też wywinąłem się co najmniej od ciężkiego kalectwa kiedy jadąc rowerem zaliczyłem lot na łeb - dosłownie. Z kasku zostały strzępy. Twierdzenie że kask szkodzi przypomina mi trochę dyskusję o pasach bezpieczeństwa w samochodach. BTW - a gdzież to wyczytałeś tę interesującą wiadomość? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIMOTA Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 20:14 NA FORUM SEKT ROWEROWYCH KLEPIA TAKIE BZDETY REGULARNIE... Odpowiedz Link Zgłoś
dmbdmb Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 28.03.13, 10:55 Gość portalu: BIMOTA napisał(a): > NA FORUM SEKT ROWEROWYCH KLEPIA TAKIE BZDETY REGULARNIE... Nie wiem, nie zaglądam, nie należę. Z własnego doświadczenia wiem że to nie są bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 28.03.13, 20:31 ZE KASKI NIC NIE DAJA... ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dmbdmb Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 28.03.13, 21:49 bimota napisał: > ZE KASKI NIC NIE DAJA... ? :) Że zmniejszają skutki urazów. Masz jakieś argumenty przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: topią ślimaka IP: *.icpnet.pl 27.03.13, 08:01 A potem - zalewają robaka ;) Odpowiedz Link Zgłoś