Dodaj do ulubionych

Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... ślimaka

24.03.13, 17:01
Widziałem nie raz takich nieustraszonych... śnieg, błoto pośniegowe na ulicach, ślisko jak cholera a taki klient sobie bez kasku lawiruje między samochodami.
Obserwuj wątek
    • Gość: ślimak Ślimak IP: *.icpnet.pl 24.03.13, 17:15
      Ślimak kojarzy się z dziurą w Zachodniej Obwodnicy Poznania - budowę skutecznie zablokowali pseudo-ekolodzy, którzy znaleźli ślimaczka, którego teraz za publiczne pieniądze trzeba będzie przenieść kilkaset metrów dalej!!
      A ślimaczek ten występuje w wielu miejscach!!
      • Gość: chłop Re: Ślimak IP: *.icpnet.pl 24.03.13, 17:40
        Ile było rowerzystów? Wydaje się że frekwencja dość duża biorąc pod uwagę mróz. W zeszłym roku chyba było więcej.
    • Gość: B.U.S. Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.icpnet.pl 24.03.13, 23:46
      I co przygrubawy frustracie? Żal grubą dupę ścisło, co nie? :) w tym wcieleniu Nam nie dorównasz :)
    • matisnape Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 25.03.13, 00:13
      Kask nie jest obowiązkowym elementem ubioru rowerzysty wg prawa (i całe szczęście).
      • Gość: Radfahrer Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.204.118.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 08:46
        Rower chyba też nie jest obowiązkowym wyposażeniem rowerzysty.
    • Gość: Lolek Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.204.12.3.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 09:11
      No i dobrze że bez kasku. Jak walnie główką w maskę samochodu to mniej szkód narobi. A tak na marginesie, jak można żądać zakładania kasków od ludzi którzy jeżdżą rowerami po śniegu i lodzie. Są to ludzie skrajnie nieodpowiedzialni więc ten kask nie ma czego chronić no może poza fryzurą.
      • Gość: skiba Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 20:08
        Lolek, powiem krótko - jesteś baranem, nie przychodź tu więcej.
    • Gość: poseniak56 Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.180.65.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 09:11
      dokladnie, nieraz bym takiego autem uderzyl, bo za bardzo nim zarzuciło na śniegu i lodzie.
      • Gość: ja Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 10:00
        To zrozumiałe, że przy oblodzonej nawierzchni należy zachować szczególną ostrożność, bo rowerzyste może zarzucić
        • Gość: poseniak56 Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.31.166.214.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 10:49
          dlaczego ma być korek bo jeden czesiek ma ochotę w zimie na jazdę rowerem i nie ma możliwości go wyprzedzić zgodnie z przepisami i bezpiecznie.
          • bimota Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 25.03.13, 19:40
            WYSTARCZY, ZE ZOSTANIESZ W DOMU I GWARANTUJE, ZE KORKA NIE BEDZIE...
        • Gość: Zbig Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.205.30.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 14:55
          Jak go zarzuci to będzie jednego zawalidrogi mniej.
          • poseniak56 Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 25.03.13, 18:00
            dokładnie
    • Gość: Aquarius Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.204.102.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 09:40
      Podobno sekcja rowerzystów wodnych odmówiła pedałowania w kapokach.
      • Gość: . Banda cymbalow od gory do dolu...!! IP: *.pools.arcor-ip.net 25.03.13, 16:39
        • Gość: Picerman Re: Banda cymbalow od gory do dolu...!! IP: *.205.30.82.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 17:50
          Racja. Niby dorośli ludzie a tekturę topią.
      • Gość: gość portalu Re:sekcja rowerzystów wodnych odmówiła pedałowania IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 18:54
        Za to sekcja bojerowa - pozdrawia ;)
    • l.george.l Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 25.03.13, 20:03
      dmbdmb napisał:

> [...] śnieg, błoto pośniegowe na ulicach, ślisko jak cholera a taki klient sobie bez kasku lawiruje między samochodami. [...]

W Polsce nie ma obowiązku jazdy w kasku na rowerze. Próbowano coś takiego wprowadzić w Australii, spadła jednak znacznie liczba rowerzystów. Poza tym okazało się, że kask zamiast chronić, powoduje poważne urazy podczas kolizji.
      • Gość: skiba Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 20:11
        "Poza tym okazało się, że kask zamiast chronić, powoduje poważne urazy podczas kolizji." Tym zdaniem wspiąłeś się na Mount Everest debilizmu. Gratulacje.
      • dmbdmb Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 27.03.13, 18:52
        No nie ma. Co nie zmienia faktu że mojemu synowi uratował głowę - jadąc rowerem wywrócił się uderzając - głową w kasku - w kant krawężnika. Ja sądzę też wywinąłem się co najmniej od ciężkiego kalectwa kiedy jadąc rowerem zaliczyłem lot na łeb - dosłownie. Z kasku zostały strzępy.

Twierdzenie że kask szkodzi przypomina mi trochę dyskusję o pasach bezpieczeństwa w samochodach. BTW - a gdzież to wyczytałeś tę interesującą wiadomość?
        • Gość: BIMOTA Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 20:14
          NA FORUM SEKT ROWEROWYCH KLEPIA TAKIE BZDETY REGULARNIE...
          • dmbdmb Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 28.03.13, 10:55
            Gość portalu: BIMOTA napisał(a):

> NA FORUM SEKT ROWEROWYCH KLEPIA TAKIE BZDETY REGULARNIE...
            Nie wiem, nie zaglądam, nie należę. Z własnego doświadczenia wiem że to nie są bzdety.
            • bimota Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 28.03.13, 20:31
              ZE KASKI NIC NIE DAJA... ? :)
              • dmbdmb Re: Rowerzyści żegnają zimę i topią w rzece... śl 28.03.13, 21:49
                bimota napisał:

> ZE KASKI NIC NIE DAJA... ? :)
                Że zmniejszają skutki urazów. Masz jakieś argumenty przeciw?
    • Gość: gość Re: topią ślimaka IP: *.icpnet.pl 27.03.13, 08:01
      A potem - zalewają robaka ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka