Dodaj do ulubionych

Imax Poznań

IP: *.k.mcnet.pl 05.11.04, 12:09
Otwarcie (w Plaza) w maju, ew.
czerwcu 2005 r.: 9 ekranów + Imax.

Po otwarciu będziemy mieć w Pniu
38 ekranów w multipleksach, co daje
jakieś 15 tys. osób na ekran (biorąc
pod uwagę sam Poznań) i 26 tys. osób
dla aglomeracji. Oba te wyniki to bardzo
dobry poziom europejski, typowy np.
dla W. Brytanii (chociaż w USA
jest średnio 8 tys. osób na ekran).

No i przybędzie trochę miejsc pracy dla
studentów.

Pzdr,
Obserwuj wątek
    • Gość: wickedway Re: Imax Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 13:32
      Hmmm..to zostało około pół roku...prawdę mówiąc jadąc wzdłuż PST to niewiele
      widać aby coś tam się działo...może z drugiej strony coś więcej da się
      zauważyć...a może teraz tylko w środku dłubią....ktoś wie?
      • michmaj Re: Imax Poznań 05.11.04, 22:44
        Coś robią na pewno bo wczoraj lub dziś wreszcie przykryli najwyższą cześć do końca stropem. Pracują też nad remontem wiaduktu nad pestką w połowie drogi między dwoma przystankami (na wysokości trójpola) choć to oczywiście robi podwykonawca. Natomiast "olewają" zupełnie ten wiadukt przy lechickiej który zniszczyli zrywając asfalt i zostawiając go w paskudnych stertach.
        Widziałem jak przywieźli elementy wentylacyjno klimatyzacyjne, a teraz leżą też chyba koło budynku stosy paczek wełny mineralnej, choć mogę się mylić, ponieważ gdy wracam z pracy to już jest ciemno :-(
        • Gość: wickedway Re: Imax Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 08:24
          Dobrze kolega widział - to jest wełna mineralna. Jadąc dzisiaj Lechicką
          widziałem. Czyli coś się dzieje
          • michmaj Re: Imax Poznań 08.11.04, 11:15
            Nawet jest napisane Rockwool.
            Po za tym już robią takie metalowe "okucia", "listwy" na tych elementach "fałszywych" ścian które wystają ponad wysokość dachu. Jak widać brakuje mi specjalistycznego słownictwa. I jeszcze inne elementy na dachu żurawie umieszczają.
            Natomiast obchodów w ogóle mi się nie udaje robić bo po pierwsze błoto a po drugie ze strony terenu po fabryce domu wszystko jest obpłotowane i rozryte więc nie da się obejść.
        • Gość: mk Re: Imax Poznań IP: *.icpnet.pl 08.11.04, 18:58
          mnie tez to wkurza. zerwali asfalt a teraz nic tam nie robią. tylko z tego
          klopty. jacys idioci {tu mozna wstawic mocniejsze slowo ;-)} zniszczyli
          fragmentami tego asfaltu kamery na lechickiej. Najśmnieszniejsze jest to ze ich
          jeszcze nie zalozono. a tam są juz te malowidla. dziwi mnie ze ich jeszcze nie
          zniszczyli ci...
    • Gość: makar Re: Imax Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 05:49
      Podobno ma tam też być supermarket Piotr Paweł. Już za dużo chyba tych
      zdzierczych sklepów w mieście.
      • michmaj Re: Imax Poznań 08.11.04, 11:20
        Dla mnie to spełnienie moich marzeń. Wreszcie będę miał gdzie robić zakupy. Rzeczywiście słyszałem o tych przekrętach z Wielkopolanką, ale to nie zmienai faktu że wolę robić zakupy w Piotrze i Pawle niż w Społem. Szczególnie że w Społem jest drożej, więc kto tu zdziera?
      • Gość: Piotrek Re: Imax Poznań IP: 81.210.112.* 08.11.04, 13:48
        Ty chyba człwieczku oszalałeś. Piotr i Paweł to nasz produkt narodowy...

Nie są to sklepy dla biedaków, w których zobaczysz artykuły a'la Tesco, więc
        nie oczekuj naniższych cen

• Gość: Pozhoga Re: Imax Poznań IP: *.k.mcnet.pl 08.11.04, 14:21
        W ramach P&P sklep sklepowi nierówny, ale
        ogólnie jest to b. dobra sieć - jakość za
        odpowiednią cenę (ten wybór piw...).
        Taniej tandety a'la Tesco mamy już dosyć.

Pzdr,
        • rob30 Re: Imax Poznań 10.11.04, 16:19
          > Taniej tandety a'la Tesco mamy już dosyć.

Dokładnie tak :-) Po miesiącach kupowania prawie wyłącznie w hipermarketach
          różnego autoramentu (na marginesie - nawet tu można odróżnić jakieś "poziomy")
          robiłem ostatnio kilka razy zakupy w PP. No i wrażenie mam jakbym wrócił do
          cywilizacji :-))
          A ceny i tak są niższe w przeciętnym sklepie osiedlowym.

Pozdr.
          Rob
    • Gość: imax-fan Re: Imax Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 12:12
      Jak myslicie - dadzą radę w deklarowanym terminie 28.05.2005 skończyć? Bo póki
      co różowo to nie wygląda. Czekam na opinie.
      • Gość: Pozhoga Re: Imax Poznań IP: *.k.mcnet.pl 23.11.04, 17:44
        Opóźnienie może wynieść do miesiąca.

Właśnie idę obejrzeć trailery filmów 3D na 2005 rok.

Pzdr,
        • Gość: imax-fan Re: Imax Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 21:28
          Znając życie to na początek rzucą wszystkie te filmy które były już w Imaxie w
          Wawie puszczane. W końcu wiele filmów 3D nie powstaje a z Poznaniaków mało kto
          był w Imaxie. Więc na początek będziesz oglądał odgrzewane filmiki....
          • Gość: Pozhoga Re: Imax Poznań IP: *.k.mcnet.pl 24.11.04, 15:26
            Zgadza się, zwykle jest tylko jedna kopia filmu w tej części Europy.
            Ale "Space Station", "T-Rex" czy "Nascar" są warte oglądania parę razy.
            Co do tych trailerów - trochę się zawiodłem. Puścili z 5 trailerów starych
            produkcji i tylko jedną zapowiedź na 2005 r.: "Sharks". Jak widzisz, że
            podpływa Ci do nosa żarłacz biały, to robi się ciepło...

Co do terminu oddania Imax Poznań: na wczorajszej konferencji prasowej Zarząd
            Cinema City potwierdził termin II kwartał 2005 r.

Pzdr,

Pzdr,
    • Gość: boston Re: Imax Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 22:50
      • Gość: boston Re: Imax Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 22:52
        nareszcie!! takie miasto jak poznan juz dawno powinno miec taki ekran! kto wie
        gdzie stanie to nowe kino? prosze o informacje.
        • Gość: wickedway Re: Imax Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 14:58
          Na Trójpolu - dla niewtajemniczonych przy przystanku PST Lechicka...a dla
          jeszcze bardziej niewtajemniczonych to między ulicami Serbska i Lechicka przy
          torach tramwajowych :)
    • Gość: Pozhoga Emisja akcji Cinema City IP: *.k.mcnet.pl 08.12.04, 12:27
      się nie powiodła. Miejmy nadzieję, że mają
      zabezpieczoną kasę np. z kredytów bankowych.

Pzdr,
    • Gość: wickedway Elewacja IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.12.04, 22:03
      czy ja mam zwidy, czy faktycznie zaczęli kłaść tam elewacje? Bo tak coś mi to
      wyglądało gdy przejeżdżałem o mocnym zmroku....
      • michmaj Re: Elewacja 15.12.04, 17:48
        Kładą, kładą, ale powoli i od strony PST na razie tylko na tych wystających niby wieżyczkach. Od drugiej chyba się więcej dzieje, ale tam błoto po pas.
        • Gość: selespeed Pisze się I-MAX.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:01
    • Gość: wickedway Re: Imax Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.01.05, 16:45
      jak wam się elewacja podoba?
    • Gość: wacuś Re: Imax Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:50
      Komu się podoba ta pstrokata elewacja?
      • Gość: arh_piotr Re: Imax Poznań IP: *.cust.tele2.fr 12.02.05, 18:37
        ochydztwo i to jeszcze za bardzo duza kase bo z wykorzystanim, piaskoaca i
        innego kamienia. moim zdanie, jest bardziej przytlaczajace niz osiedla na
        przeciwko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka