nedjma 09.08.05, 14:12 studiuje ktos? albo moze wybiera na ta uczelnie? prosz eo jakies info o tym kierunku jaki poziom matmy i ogolnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .. Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.netconnect.pl / *.netconnect.pl 09.08.05, 17:45 studiuje ktoś,kierunek jest ciekawy,ale muszę przyznać,że nie jestem obiektywna,bo stosunki studiować chciałam od zawsze:)Nie wyszło z UAM więc jestem tutaj.Co do szkoły to nie zostałam strasznie zaskoczona na plus,ale jest w miarę w porządku.Częśc wykładowców z uniwersytetu. Matematyka jest chyba na 2 bądź 3 (raczej 3.) roku,więc na razie nie mogę nic powiedzieć (mam nadzieję,że będą to raczej podstawy:))...no chyba,że wybierzesz się na handel międzynarodowy.Polecam strone internetową,tam znajdziesz wiele informacji :www.wsnhid.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nedjma Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID 10.08.05, 15:34 dzieki bardzo za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
misiak_3 Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID 13.08.05, 17:49 Ja bede tam studiować:)a idziesz na zaoczne czy dzienne?! Odpowiedz Link Zgłoś
teriza1 Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID 17.08.05, 11:35 witam! właśnie kończę stosunki miedzynarodowe na WSNHiD, mamtmy nie ma praktycznie wogóle,głównie zagadnienia humanistyczne. Ogólnie szkoła ok., wykładowcy z uniwerka, poziom taki sobie. Ale pod koniec studiów stwierdzam że jak każda szkoła prywatna nastawiona na kasę. Wiem ze od tego roku akademickiego podniesli ceny za poprawki, warunki, itp., jak ja studiowalam nie pałciliśmy za pierwszą poprawkę a teraz ta "przyjemność" to 20 zł. Życze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
misiak_3 Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID 22.08.05, 19:28 A jacy są ludzie w tej szkole?!?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: 150.254.195.* 29.08.05, 11:56 ja tam bede studiowac na dziennych...ale matma-masakra! WLASNIE NA STOSUNKACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 14:41 ja też będę tam studiować na dziennych, z tego co ogólnie słyszałam szkoła jest luxxx!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doman Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:58 szkoła jest ok... poziom... zależy jak na to patrzeć. wykładowcy bardzo dobrzy, z renomą i umiejętnością przekazania wiedzy... może nie cisną jak na UAMie, ale przecież "sprzedają" te same informacje. jak ktoś chce, to sie nauczy, bez różnicy czy tu czy na uniwerku. a ludzie? jak wszędzie... znajdą się fajni, znajdą się buraki. Na pewno jesteśmy bardziej wyluzowani niż połowa państwowych w Poznaniu razem wziętych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.icpnet.pl 25.10.05, 03:33 to juz nie pierwsza moja uczelnia(poznalem i prywatne i panstwowe) i jestem pod wrazeniem. Wykladowcy z malymi wyjatkami na bardzo wysokim poziomie, prof.lub dr czasami tylko mgr. Wiekszosc z UAMu lub wlasne kadry. Sporo dodatkowych konferencji, wykladow (politycy, dziennikarze itp) a jednoczesnie partnerskie podejscie do studentow. Nowy budynek w samym centrum z duza iloscia sztuki na korytarzach. No i do tego sliczne studentki (v-ce miss swiata np) :). Jest jeden minus brak dostatecznej ilosci parkingow :( Jest nas juz 5 tysiecy wiec to chyba nie tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gery Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.promax.media.pl 02.09.06, 12:41 A może wybiera się ktoś na socjologię? :D Szukam mieszkania , czy też współlokatora właśnie z tej uczelni. Pozdrawiam! Jeśli ktoś się tam wybiera to proszę o kontakt gg: 5018546 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:26 a jest ktos kto sie wybral na kulturoznawstwo zaoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evo Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:28 studiuje na 2 roku, matematyki nie ma wogle, to uczelnia wybitnie humanistyczna, praktycznie niczego Cię nie nauczy. Nie masz zawodu, po 3 latach zero wiedzy, tylko papierek. Na tym kierunku jest polityka, polityka i jeszcze raz polityka, to taka międzynarodowa politologia. W 1 roku trundy jest egzamin z myśli politycznej, egzamin jest z książki Historia doktryn politycznych i prawnych - przeczytaj pierwsze 50 stron i odechce Ci się studiować. W drugim roku ( podobno ) wiele osób ma egzaminy warunkowe ( po 300 zł każdy ) a niektórzy muszą powtarzać cały 2 roku i oczywiscie raz jeszcze płacić. Radzę Ci poważnie się zastanowić nad tym kierunkiem bo na prawdę po tej szkole poza papierkiem nic nie bedziesz umieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:06 Studiuje moja koleżanka. Cały czas narzeka, że tylko wyciagają kasę. To prawda, że jest luz, ale niczego nie nauczą. Ona w tym roku próbuje dostac się na uam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx.xxx Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 12:16 A jaka humanistyczna uczelnia czegoś uczy? Matmy się boicie, nie chcecie liczyć to będziecie czytać! Humanistyczny kierunek nie daje wiedzy praktycznej. Zastanówcie się już przy wybieraniu przedmiotów na maturze. Żeby mieć pretensje trzeba mieć do czego. Profesorzy są z UAM, więc czego można więcej wymagać? Podchodzą do studentów na luzie, to bardzo dobrze. Na zachodzie nikt nie wymaga żeby ktokolwiek chodził na wykłady, możesz w ogóle czymś innym się zająć, ale po 3 latach jest egzamin, jak go nie zdasz to wypad. Nikt łopatą nie włoży wiedzy do głowy, trzeba samemu nad sobą pracować. Wykładowca się za Was nie nauczy. W ogóle nie rozumiem Twoich pretensji. Niektórzy narzekają, że jest luz. Co w tym złego? Po co zbędny stres? To nie liceum czy podstawówka, żeby wprowadzać rygor. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia9615 Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID 29.05.07, 09:15 a odnośnie wypowiedzi Kaji: 1. dlaczego niczego nie nauczą? kadra wykładowców pochodzi z UAM.Sugerujesz ze jeśli uiczen placi to jest w jakis sposob inaczej traktowany? Dziwna teoria. Dodam tylko ze zaoczne studia np. na AE kosztuja więcej aniżeli dzienne w jakiejkolwiek innej prywatnej szkole. 2. Moim zdaniem caly zakres studiów, a wszczególności SM (bo to studiuję)jest bardzo ciekawy.Poruszana jest rozmaita problematyka dotycząca międzynarodowych relacji w aspekcie politycznym, gospodarczym, czy społecznym.Kadra jest typowo UAM-owska. Wymienię tylko najważniejsze nazwiska, takie jak: prof. Malendowski, prof. Pawełczyk, czy dr Zyborowicz! to sa ludzie którzy w SM osiągnęli juz wiele a ich nazwiska znane sa w całej Polsce. Głiupie stwierdzenia ze "niczego nie nauczą" sa naprawdę żałosne, bo na studiach to TY się uczysz!!! nikt ci nie poda wszystkiego w notateczkach! trzeba samemu uzupełniać wiedzę. 3.Mam juz inne studia na innej uczelni tea juz za sobą i widzę kontarast, tzn. podejscie do studena tu i tam. widzę roznice w trybue funkcjonowania uczeli itp. i moim zdaniem jest to bardzo dobra szkoła!! polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.centertel.pl 31.05.07, 21:36 studiuję na II roku SM i jestem bardzo zadowolona. niektore wypowiedzi sugeruja, ze niczego sie na wshid nie nauczysz- bzdura. Rewelacyjna kadra- wiekszosc z UAM, ale u nas maja wieksze pole do popisu podczas prowadzenia wykladow ze wzgledu na dobry sprzet multimedialny. Masa konferencji, spotkan, wystaw. Uczelnia wyglada jak galeria sztuki. wiem, ze wyklady prowadzone u nas nie roznia sie niczym od tych, ktore prowadzone sa na UAM- wiec, jezeli chcesz sie uczyc- nauczysz sie. jeszcze jedna wazna sprawa- tu studenta traktuje sie jak czlowieka (no chyba ze idziesz do dziekana po raz 10 bo nie umiesz sklecic jakiegos pisemka). jeden mankament to niektorzy ludzie, ktorzy delikatnie mowiac burza klimat uczelniany- no niestety jako uczelnia prywatna mamy troszke osob, ktore uwazaja ze "place -wymagam, place-mam dyplom" - ale nie zawsze koncza z dyplomem ;) polecam serdecznie! wazne dla ludzi z pierwszego roku jest tez to, ze starsi sa serdeczni i pomocni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: WSNHID IP: *.kp.pl 18.06.07, 13:33 Po pięcioletniej obserwacji nauki zakończonej przez moja córkę lekko i pomyślnie stwierdzam, że szkoła ma nieduże wymagania, poziom niski, dobre "opakowanie" i marketing. Oferuje niezbyt wiele za cenę 470 zł miesięcznie, wydałam ok. 25000 przez 5 lat planowej nauki. Polecam dla leniwych, dla zdobycia papierka, nie polecam dla osób z dużym potencjałem - nie wykorzystają swoich możliwości, ambitnych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emdżi Re: WSNHID IP: 217.153.143.* 10.08.07, 14:48 Wspólczuje Twojej córce mieć takiego rodzica... Skoro twierdzisz, ze ta szkoła jest dla leniwych oraz mało ambitnych idiotów, to identyczne zdanie masz o swojej córce.. Skoro było tak źle, to trzeba było zrezygnować z opłacania uczelni i znależć inna, lepszą . A tak to 5 lat zmarnowane i portfelik cienszy o jakies 25 ooo PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 23:45 mnie tez dziwnia negatywne wypowiedzi niektorych tu obecnych.wlasnie zaczynam 2 rok sm i jestem bardzo zadowolona.poziom jest taki jak na uam-naprawde od znajomych wiem ze na wielu przedmiotach maja praktycznie ten sam material.rowneiz poziom zdawalnosci swiadczy o wysokim poziomie-np na podstawach prawa czy mysli politycznej oblalo3/4 roku. ja jestem osoba sytematyczna i przygotowywalam sie do egzaminow- nie mialam wiec poprawek ale zaliczyc bylo trudno.plusem uczelni jest tez zaplecze-biblioteka,sale komputerowe i ogolny wyglad szkoly. nie zauwazam tu czegos takiego-ze placisz wiec masz dobre oceny..kto sie nie uczy ten odpada,jak wszedzie.wykladowcy czesto takze wymagaja obecnosci na wykladach-co moim zdaneim dobrze o nich swiadczy.wsnhid wygralo u mnie z uam bo oferuje jednolite studia 5letnie a uam-3 letnie. poza tym wsnhid jest na 6. miejscu w rankingu szkol niepubl.-chyba to o czyms swiadczy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: WSNHID IP: *.icpnet.pl 15.09.08, 19:38 Nie jest prawda,że nie trzeba sie tutaj uczyć i zdobywa się papierek za pieniądze.Gdyby tak było nie pojawiałoby sie słowo warunek.Sa wykładowcy którzy wymagaja i są ktorzy przymykaja oko.Ogólnie Uczelnia jest spoko.Dziekan SM idzie studentom na rękę a absolwenci sa cenieni prze pracodawców.Ale jak czytam niektóre wypowiedzi to faktycznie studia olewają te osoby którym rodzice płaca za studia.Jeśli ktos pracuje na nauke to podchodzi do tego inaczej i sie po prostu uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:20 Kierunek bardzo fajny, na czasie i interesujący, dla osób, które chcą poszerzyć swoje horyzonty - ale polecam na innej uczelni. Wykładowcy faktycznie niewiele wymagają. Natomiast jeżeli chodzi o ogólną organizację administracji - żenująca. Panie pracujące w dziekanacie nie potrafią rzetelnie udzielić najprostszych informacji, w zasadzie najlepiej prosić, żeby udzielały takowej na piśmie, bo potem ciężko dochodzić swoich racji. Z najbardziej błahą sprawą odsyłają do dziekana. Studiowałam na tej uczelni 5 lat i z roku na rok, razem ze znajomymi zauważaliśmy, jak fatalnego wyboru dokonaliśmy. Jeżeli chodzi o przeniesienie na inną uczelnie, to nie jest to takie łatwe, dlatego że wsnhid stara się zatrzymać studentów wszelkimi możliwymi utrudnieniami. W końcu, kiedy budynek postawiony na dawnym wysypisku śmieci, na niepewnym gruncie, zaczyna pękać /obok sztuki na korytarzach można podziwiać wyrwy w ścianach/ to przecież ktoś musi za to zapłacić - czyli studenci.Teraz zaczynam studia podyplomowe na AE, gdzie mam nadzieję nie spotka mnie takie rozczarowanie. Rozmawiałam z wieloma studentami z AE, którzy zgodnie stwierdzają, że takich rzeczy jakie dzieją się w wsnhid na ich uczelni nie ma. Mam nadzieję, że moja wiadomość będzie ostrzeżeniem dla tych, którzy wybrali wsnhid z przypadku - odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 12:28 Nie mogłabyś po prostu więcej wymagać od siebie, zamiast od wykładowców? Uczysz się tego co ktoś wymaga czy uczysz się dla siebie? Przecież nikt Ci nie będzie mówił jak masz poszerzać swoją wiedzę?! Jak chcesz się uczyć to się ucz i ie patrz na innych!!! ps. Dziwną masz swoją filozofię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: 213.156.122.* 19.03.09, 16:17 czytam te brednie i po prostu ręce mi opadają... ludzie! studiuje na WSNHID 3 lata, jetem bardzo zadowolona z tych studiow, rzecz oczywista, jesli ktos chce sie uczyc to sie nauczy, mozna byc oczytanym, posiadac konkretna wiedze, ale silą nikt jej do głowy nie włoży! wykładowcow mamy w 3/4 z UAMu, ludzie z wielkim doswiadczeniem, sluża pomocą, poradą. jest jedna zasaada: jesli sie wykladowce z gory traktuje jak wroga to takim sie stanie. wykladowca to tez czlowiek, z ktorym mozna pozartowac i zapytac w powaznych interesach o porade. sama tak robie i jeszcze nie zdarzylo mi sie, zeby ktos mi nie pomogl. mam stypendium naukowe, wiec jesli czlowiek ma checi to po studiach na WNHID wyjdzie sie z porzadnym wyksztalceniem wyzszym! zdobylam na tych studiach wielka wiedze praktyczna, teroie trzeba co jakis czas odnawiac, bo oczywiste, ze wiedza nie powtarzana po czasie umyka. mam wielu znajomych, na innych uczelniach i w poznaniu i szczecinie, ktorzy nie potrafia sie wypowiedziec na wiele tematow o swiecie, gopodarce, polityce czy po prostu sprawach codzinnych. a niby studiuja na renomowanych uczelniach. jesli ktos tak zle pisze o WSNHID to zapewne jest jednym z tych lnserow, ktorzy studia wybieraja tylko dla 'papierka', POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalos Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: 78.151.143.* 23.12.07, 02:17 czesc.Jestem studentka pierwszego roku stosunków miedzynarodowych w trybie zaocznym .Mieszkam w Wielkiej Brytani >potrzebuje notatki - pomoce naukowe ... Pomocy !nie wiem kiedy mamy egzaminyi czy bedzi ciezko zaliczyc .Prosze o pomoc .Bede bardzo wdzieczna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsz Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.inowroclaw.mm.pl 14.01.08, 20:37 uczę sie na tym samym kierunku w tej szkole ...w czym ci pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 16:15 matma hmmm zalezy jak kto umie matme calki macierze itp dla mnie to czarna magia jestem na 2 roku i szczerze bardzo sie zdziwilam kiedy zobaczylam w planie elementy matematyki pozniej wiem ze jest statystyka jeszcze i logika a ogolnie wszystko inne si tym bardziej jesli podochodzisz do tego bezstresowo uda sie to sie uda jak nie sa poprawki ;p jakos dziala :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 23:21 radzę poszukać czegoś innego, jest tam taki prof Malendowski - Stosunki miedzynarodowe - nie do zdania dla bardzo wielu. Szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epf Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.icpnet.pl 01.07.08, 16:46 heh no jak sie ktos nie nauczy to nie zda... proste:) prof. malendowski jest jak najbardziej do przejscia. materialu jest duzo na tym przedmiocie ale nie jest jakis skomplikowany. zdalem za drugim razem Odpowiedz Link Zgłoś
margo1985 Kim jest dyplomata? :) 07.07.08, 22:19 Czy po stosunkach międzynarodowych można zostać dyplomatą? Wydaje mi się , że tak... A na ten kierunek na pewno się wybieram no i po przeczytaniu tego srtykułu wiem, że aż za dużo trzeba umieć i być bardzo ambitnym pl.shvoong.com/social-sciences/political-science/1825175-dyplomata-zaw%C3%B3d-s%C5%82u%C5%BCba/ Zawsze to wszystko trzeba umieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 08:20 A ja pracuję w polsko-niemieckiej firmie w Poznaniu i powiem krótko,ze zaden absolwent tej uczelni nie znalazł u nas (i nie tylko u nas)pracy z powodu niewielkiej wiedzy i niskich predyspozycji.Po prostu ta uczelnia nie daje umiejętności....co potwierdzają wypowiedzi niektórych studentów"luzik,luzik,luzik". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askdja Re: Stosunki międzynarodowe WSNHID IP: *.icpnet.pl 29.07.08, 22:50 jak ktos jest glabem i nierobem to po zadnej uczelni nie znajdzie pracy... i nie mowcie ze na publicznych uczelniach jest niewiadomo jak trudniej bo przez kazda mozna przebrnac bez zbyt duzego przykladania sie do nauki... przykladow moglbym podac naprawde duzo Odpowiedz Link Zgłoś